Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#23151) tlala válasza kovacsroli (#23147) üzenetére


tlala
addikt

Azért érdemes vele megnézni egy Moon White Xiaomi S1 Active-ot is, bár nem olyan kis méretű, de ebbe a fehér színűbe gyakran beleszeretnek a nők. Min. 1 hétig bírja az akksija, az ára is jó (35k), de az NFC fizetést össze kell nézni a bankotokkal, illetve végső esetben egy ingyenes Curve "maszk" kártya minden bankkártya problémát megold.

(#23152) hódmaci


hódmaci
senior tag

Sziasztok!
Segítsetek légy szíves egy kérdésben mert számomra nem egyértelmű.
Amennyiben szeretnék okosórával fizetni akkor az órának
-vagy lte kapcsolatban kell lennie?
-vagy kapcsolatban kell lennie a telefonommal aminek van internet elérése
-vagy fizethetek vele akár offline is? Vagyis fizetés közben nincs kapcsolatban az óra sem internettel sem pedig a telefonommal.

google pay, garmin pay

[ Szerkesztve ]

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#23153) arcitec válasza hódmaci (#23152) üzenetére


arcitec
addikt

A 3 kérdésből az utolsó a válasz is. Azt, hogy adott órán, mit hogy kell beállítani márka függő. Egyszer kell az órán beállítani a ban kártyádat és utána már önállóan csak az órát lehet használni. Itt az OTP oldala mit hogy kell a különböző márkákra.
U.I : Pl Garmin órán ha már minden be van állítva és használatra kész, akkor használat előtt meg kell adni a kártya pin kódot, ami 24 óráig, vagy míg le nem veszed az órát él.
Ebben az a jó, hogy nem ott a fizetés előtt kell vacakolni a pin kóddal, hanem csak a kártya menüt kell előhívnod és lehet is használni fizetésre. ;)

[ Szerkesztve ]

(#23154) MC Pite válasza hódmaci (#23152) üzenetére


MC Pite
veterán

Az órával (Garmin) néha úgy fizetek, hogy nincs ott a telefon (uszi, strand). Külön figyeli szerintem a kártyát, pl ha befagyasztom a revolut kártyát, 1-2 másodperc múlva jön angarminpay üzenet hogy nem él a kártya.
De pontosabbat nem tudok hogy működik.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23155) tlala válasza hódmaci (#23152) üzenetére


tlala
addikt

A xiaomi órák pl. 10 fizetést engedélyeznek (telefon nem is kell a strandra), 10 fizetés után ismét kell a bluetooth kapcsolat a telefonnal (gondolom net is).
Fizetéshez be kell menüből hívni a "pénztárcát", és úgy érinteni az órát, de PIN kód nem kell.
Ha leveszem az órát, akkor viszont fizetés előtt (pontosabban már a menü eléréséhez) kéri az óra saját 6 jegyű PIN-jét, és csak akkor férek hozzá a menühöz/fizetéshez, hiába van ismét a karomon.

[ Szerkesztve ]

(#23156) CactuS válasza MC Pite (#23154) üzenetére


CactuS
Arcképgyáros

A telefon is úgy működik, hogy eltárol pár tokent, amit használhat 1-1 fizetéshez, addig működik internet nélkül is, amíg van ilyen token tártolva, ezért tudsz fizetni pl. olyan épületben is, ahol amúgy nincs térerő sem.

UI: Köszi a többieknek a tippeket, még nézelődök az ajánlatok között, bár egyelőre úgy tűnik, hogy elég jól megvan ilyen okosóra/bank nélkül is. Sőt, hogy őszinte legyek, magamon is azt veszem észre, hogy igazából csak a túl sok ülésre figyelmeztetést használom napközben a Galaxy Watch-omon (még az eredeti gen1), meg az egészségügyi dolgokat, a többi extrát - kihangosítás, értesítések, válasz stb. - már nem az órán csinálom, így lehet, hogy lassan vissza kéne térnem az analóg órákhoz. Csak nem szívesen mondanék le pl. a pulzus vagy ha már új eszköz, akkor véroxigészint mérésről. Olyan jókat írtok róla, hogy elgondolkodtam valamilyen Garmin cuccon. Nekik valamilyen bandjük, ami ilyen nagyon alap dolgokat kezel, pl. pulzus, véroxigén, meg esetleg követné a koca mozgásomat/sportolásomat (séta, kerékpározás, úszás)?

[ Szerkesztve ]

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

(#23157) arcitec válasza CactuS (#23156) üzenetére


arcitec
addikt

A Garminok mind tudják azt ami neked kellene, sőt sokkal többet is... Felmész az oldalukra és válogatsz, szempontok lehetnek: Kinézet, méret(nagyobb/kisebb), akku idő, ár.

[ Szerkesztve ]

(#23158) Kbali válasza CactuS (#23156) üzenetére


Kbali
nagyúr

Garmin Vivosmart lesz akkor, amit érdemes lenne megnézned.

(#23159) MC Pite válasza CactuS (#23156) üzenetére


MC Pite
veterán

Alaposan nézd végig a kínálatot, aztán kérdezz utána itt ha maradt nyitott pont. Hibrideket is átfuthatod (Vivomove Trend, akár sport de ebben butus szenzor van; Instinct Crossover a fasza fém díszítéssel felső polcos tudással és üzemidővel és remek használhatósággal, stb).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23160) Sirandrish válasza CactuS (#23156) üzenetére


Sirandrish
legenda

Hát már hogyne lenne!

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#23161) Ateszpapa válasza MC Pite (#23154) üzenetére


Ateszpapa
addikt

Ennél a Garmin Pay-nél kell, hogy támogassa a bank is ezt?
Folyton csak azt látom, hogy Google Wallet meg Apple pay.
Garmin pay-t még nem láttam kiírva a CIB oldalán, sőt máshol sem igazán.
:F

[ Szerkesztve ]

(#23162) MC Pite válasza Ateszpapa (#23161) üzenetére


MC Pite
veterán

Röviden igen, úgy látom a cib még nincs benne, csak curve-el tudod berakni. [https://www.mastercard.hu/hu-hu/te-es-a-mastercard/fizetesi-modok/mobilfizetes/garmin-pay.html]
OTP-s vagyok, ősszel került bele, eddig curve-el és revoluttal használtam, akár csak a telefonon (simplepay egy *, googlepay-be is csak most került bele az otp).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23163) Endless


Endless
aktív tag

Fitbit Versa 4 vagy Amazfit GTS 4-et érdemes inkább venni? Melyik a megbízhatóbb? Ajándéknak szánnám barátnőmnek. Fontos az alvásfigyelés, értesítések lennének és a testreszabhatóság.

[ Szerkesztve ]

On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***

(#23164) Ateszpapa válasza MC Pite (#23162) üzenetére


Ateszpapa
addikt

Köszi az infót.

Úgy látom van már Xiaomi Pay is, de azt sem támogatja a bankom.
Csak a curve-el.

(#23165) Timer válasza Endless (#23163) üzenetére


Timer
veterán

Vagy-vagy. A GTS alvásfigyelése gyenge (pontatlan, de nem kicsit, az eleje és a vége megvan, de a fázisok megítélése csak saccolda), a Fitbit ebben baromi jó volt már évekkel ezelőtt is. Viszont, értesítések, telefonnal történő stabilitás terén a GTS sokkal jobb, a Fitbit sokszor szenvedett ezzel nálam, Amazfit rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#23166) Endless válasza Timer (#23165) üzenetére


Endless
aktív tag

Értem köszönöm! Esetleg hasonló árkategóriába még mit lehetne érdemes nézni?

On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***

(#23167) Timer válasza Endless (#23166) üzenetére


Timer
veterán

Ha az alváskövetés fontos, akkor szerintem a Fitbit termékeit nézd. Nálam nagyon beváltak, visszasírom őket ilyen szempontból. Samsung szokott még jó lenni ebben, elvileg. Ha csak annyi kell az alvásáról, hogy mikor kelt, feküdt, akkor meg nem lesz gond az Amazfittel sem, végül én is lemondtam a dologról, és ott kötöttem ki. Akkor lesz nirvána, ha egyszer jön egy értelmes árú pixel watch, de erre egyelőre nulla az esély (ott a Fitbit adja a szenzort, a google a szoftveres hátteret).

[ Szerkesztve ]

(#23168) arcitec válasza Timer (#23167) üzenetére


arcitec
addikt

Azért az, hogy mikor feküdt, mikor kelt az édes kevés, olyan mint a napkelte és napnyugta.. ;] A Garmin a teljes alvási időt kiértékeli és akár javaslatokat is ejt ha nagyon nem ok. Ugyan ez igaz az edzésekre is stb stb ... ;)

[ Szerkesztve ]

(#23169) Timer válasza arcitec (#23168) üzenetére


Timer
veterán

Rendben, ez szerintem is kevés, de Ő nem a garmin ársávjában keres megoldást...

(#23170) Endless válasza Timer (#23169) üzenetére


Endless
aktív tag

Igen néztem a Garmint de az már túl drága nekem. Az Amazfittel nincs gond a bluetooth-os kapcsolattal? Sokan azt írják, hogy gyenge és lekapcsolódik a telefonról elég sűrűn.

[ Szerkesztve ]

On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***

(#23171) hódmaci


hódmaci
senior tag

Köszönöm mindenkinek a PAY fizetésben a segítséget.
Akkor most óra választásban is kérnék segítséget
Kinéztem egy pár órát ami akár tetszhet is.
Mi a különbség köztük?
Mi az amivel több pluszt kapok az igényeimhez képest.
-venu 2
-Vívomove Trend
-?
esim:
-Galaxy Watch6 Classic
-XIAOMI Watch 2 Pro - 4G LTE
-?

Tudom árban igen nagy a szórás. De itt egy pár feltétel amit tudnia kellene és hátha szűkül a dolog. Nem akarok nagyobb összeget kiadni érte ha felesleges.
-Fizetés akár offline is.
-pulzus, alvás, hasonló egészségügyi dolgok figyelése monitorozása
- hosszú üzemidő
- ne akassza meg ha a strandon beviszem a vízbe
-változatos számlapok
-kijelző napsütésben is látszik.
- férfi karóra minimum 44mm
-Magyar nyelv támogatás
-Samsung galaxy s21 amivel párosítva lesz.

Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)

(#23172) Kbali válasza Endless (#23170) üzenetére


Kbali
nagyúr

GTS3-am van/volt, annak semmilyen kapcsolódási problémája nem akadt.

(#23173) Timer válasza Endless (#23170) üzenetére


Timer
veterán

Ott jó eséllyel maga a zepp nincs jól beállítva. Elég részletesen elmagyarázza telepítés után, hogy milyen energiatakarékos funkciót kell kikapcsolni a telefonon, hogy menjen. Nem rakéta tudomány, de meg kell csinálni, és akkor nem dobja el a telefon. Nálam a családban mindenkinek Oneplus telefonja van, különféle típusok, de mindegyikkel jól kommunikál, ezért is maradtam mellette - a pongyola alváskövetés dacára. Fitbittel a végén már állandóan csak szívtam, de lehet, hogy szoftveres butítás volt a háttérben, mert egy ideig semmi gond nem volt azzal sem. Mindenesetre, a GTR3 és a GTS3 atomstabil, 1 éve használjuk őket, ahogy villan a telefon híváskor, már rezzen az óra is. Hibátlan.

[ Szerkesztve ]

(#23174) krypton


krypton
senior tag

Sziasztok!

A Mi Band 4-em kijelzőjének ragasztása sok év után mintha kezdene elválni így most utódot keresek, szeretném kérni a segítségeteket!
AZ elvárások szerintem nem nagyok, jó lenne 20e forint alatt maradni, mert számomra a legfontosabb funkció hogy kiírja ki hív (és le tudom tenni), illetve mutatja az időt ha felemelem a karomat :DDD. Az alvás figyelés érdekes lehet, de az nem ez az árkategória :). Gondoltam az új Mi Band 8-ra, viszont eljátszottam a gondolattal, hogy jó lenne ha éenne beépített GPS, viszont GPS használat nélkül kibírjon ez is vagy két hetet, mert utálom gyakran tölteni. Szerencsére az én használatommal a Band 4 is nagyon sokáig megy egy töltéssel. Szóval összefoglalva: melyek a leghosszabb üzemidejű olcsó GPS órák?

(#23175) spidersoft


spidersoft
senior tag

Sziasztok!

Mi Band 4-et használok jelenleg, de egyrészt kezd megöregedni az akkuja (bő négy éves, jelenleg 10-11 napot megy el, ami önmagában még nem volna baj, de nyáron még 16-18 napot tudott, és folyamatos a csökkenés...), másrészt a hozzá való Zepp Life app ignorálja az általa éjszakának nevezett szakaszon kívüli alvásokat... nekem reggel fél négykor már nappal van, de amiatt délután 8-9 felé már éjszaka :D ezzel így volt már a korábbi sziamóni app is, és vélhetőleg nem fog megváltozni... emiatt márkát is váltanék.

Ki mit ajánl 20.000 környékével bezárólag? Amire szükségem van (ennek nagy része szerintem alap manapság, de azért inkább kilistázom):
- korrekt alvásfigyelés *bármikor* (ha délután négytől alszok fél órát, tudjon róla)
- alvásfigyeléssel összekötött automatikus ne zavarj (lekapcsolja a rezgőt ha alszok)
- kézemelésre tudja bekapcsolni a kijelzőt
- rezgés
- jó kijelző (jól lehessen látni nappal, kültéren is, szóval valami oled)
- megbízhatóság (stabil legyen a kapcsolata a telefonnal, ne fagyogasson, stb)
- korrekt push üzenet kijelzés (legalább mint a mi band 4-nél most: lehessen állítani, hogy mely programoktól akarok fogadni üzeneteket, legyenek ékezetek, de az se baj, ha tud emotikonokat például, de ez nem szükséges).
- két hét üzemidő
- vízállóság (strandon ne legyen baja)
- fémszíj opciója (nem kell gyárilag rajta legyen, csak lehessen rá venni pl. aliról. az előző bandet is már fém szíjjal használtam, erről nem akarok lemondani... a szövet hamar szöszölődik, a gumi alatt berohad a bőröm...)

Ami nem kell:
- vérnyomásmérés (optikaiban valahogy nem hiszek)
- GPS
- hangszóró/mikrofon

Remélem semmit nem hagytam ki :)

Köszönöm az infókat :R

[ Szerkesztve ]

(#23176) freddyadu válasza Kbali (#23145) üzenetére


freddyadu
senior tag

Köszönöm!
Milyen kompromisszumokat kellene kötni, hogy találjak valamit?

(#23177) Kbali válasza freddyadu (#23176) üzenetére


Kbali
nagyúr

Szerintem a fém szíj az egyik. És esetleg a keret. Ha szép, tényleg női/nőies okosóra, akkor pillants rá a Garmin Lily sorozatra.

(#23178) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

Melyek most a legnőiesebb okosórák az alsóbb kategóriában (max. ~ 50 ezer Ft)? Lehetőleg rose gold színben, és lehessen edzéshez is felvenni (szóval ne fémpántos legyen).

[ Szerkesztve ]

(#23179) freddyadu válasza Kbali (#23177) üzenetére


freddyadu
senior tag

Most találtam ezt:
[link]
Ez még talán belefér, ha zöld utat kap itt is.
Ehhez lehet később venni arany színű fém szíjat is.

(#23180) Saviour


Saviour
csendes tag

Sziasztok!

Melyik a legolcsóbb szolgáltatás most amivel netezni tudok az órámról?
- Magán számom jelenleg telekom feltöltőkártyás kb soha nem használom el róla a netet mert a céges telszámom netét használom.
- Így a legjobb megoldásnak azt látom ha a magán számomhoz kérek valahol multisimet, de nem tudok eligazodni a szolgáltatók ajánlatai között. A telekom elég drágának tűnik és nem használnám ki azokat a szolgáltatásokat amiket muszáj megrendelnem, hogy multisimet is kapjak.

(#23181) starius


starius
tag

Melyiket vennétek?

Használt Apple watch series 8 - 100% akksi , 1 hó apple gari - 120k
Új series 9 - 170 k

Alap felhasználás , kis edzés, alvás értesítések stb , de semmi komoly

Ha lehet hinni a leakeknek elvileg jövőre teljesen új design , ennek tudatában jobb lehet a régebbi használt? Az újítások se győztek meg túlságosan, a ahogy látom egy fényerő meg egy processzor upgrade kb

(#23182) gjoe válasza starius (#23181) üzenetére


gjoe
őstag

ÉS SE verzió?
Mediában a 40 millis 95k, a 44millis 110k.

(#23183) Kbali válasza freddyadu (#23179) üzenetére


Kbali
nagyúr

Nem ismerem ezt a típust, de hátha jön valaki. Amúgy szerintem teszt volt itt a Mobilarénán, esetleg a típusra keress rá itt a topikban is.

(#23184) repvez


repvez
addikt

melyik az az ora amibe van beépitett memoria, hogy lehessen saját zenét lejátszani telefon kapcsolat nélkül is önmagában BT fulessel?
ÉS amibe van mobil fizetés funkcio is?
Az összes többi funkcio már szinte mindegyikben ugyan az , de olyat nagyon ritkán látok amikben ez a két funkcio is benne lenne a kötelezö GPS , VO2max , pulzus és alvsáfigyelés mellett,

Futáshoz szeretném használni, de nem akarok mobilt magammal vinni . illetve nyáron, ha starndra megyek akkor se kelljen bevinnem magammal és tudjak venni magamnak valami kaját innivalot anélkül is.

Amugy általánosságban, mennyire zárt azoknak az adatoknak a rendszere amiket rolam monitoroz az óra? Ugy értem, hogy ha szeretnék egyéni statisztikát számolni azokbol az adatokbol akkor meg tudpm tenni , hogy akár egy excel táblázatba vagy bárhova kimenteni az adatokat ?

(#23185) mzsol válasza repvez (#23184) üzenetére


mzsol
tag

Pl.: Amazfit Balance. Ezt figyelem én is, de az ára jelenleg nekem magas.

(#23186) Spec válasza repvez (#23184) üzenetére


Spec
őstag

Szerintem neked egy Garmin Forerunner 245 Music, vagy 255 Music, vagy 265-re van szükséged. Amit írtál azt mindegyiket tudják, és ha főleg futáshoz kell, akkor ahhoz pont ideálisak. Hogy melyiket választod, az a pénztárcádtól függ, paramétereiben mindegyik megfelel a megjelölt célra.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#23187) kali válasza freddyadu (#23179) üzenetére


kali
legenda

Részemről köszi, ez jó ár, tegnap este megmutattam a feleségemnek, tetszett neki az óra, ezért megrendeltem, ma délelőtt át is vette automatából. Feltöltöttem, firmware frissítés, beállítás, előző óra eltávolítása (Huawei Watch Fit Elegant) és már használatba is vette.
Nekem is GT van, elégedetten használom, ezért a gyártó és típus nem volt kérdés, csak a nőknél pláne szempont a szín, kialakítás...stb. :D

[ Szerkesztve ]

(#23188) starius


starius
tag

Az SE nagyon korlátozottnak tűnik, funkciók fele hiányzik , kb érthetetlen számomra a létjogosultsága

(#23189) MC Pite válasza Spec (#23186) üzenetére


MC Pite
veterán

+1

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23190) Spec válasza repvez (#23184) üzenetére


Spec
őstag

Még annyit azért hozzátennék, hogy ha hajlandó vagy lemondani az órás NFC-s fizetésről, ami amúgy is erősen korlátozott, és bank/óra/szolgáltatás függő, akkor az alkalmas órák köre kb. 10x-ére nő, és árban is simán találsz fele annyiért is mint a legolcsóbb Garmin az ajánlottak közül. De ha neked megér kb. 40-50e Ft-ot pluszban az hogy tudj órával fizetni, akkor marad ez a kör.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#23191) MC Pite válasza Spec (#23190) üzenetére


MC Pite
veterán

Attól is függ, akar e fejlődni, kell e kiegészítő kompatibilitás, mennyire fontosak az élettani, edzéskori adatok pontossága, vo2 max van is és nem csak dísz, stb.

Csak annyit logolni, hogy havonta kb ennyit futottam, valóban sok cucc elég.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23192) Spec válasza MC Pite (#23191) üzenetére


Spec
őstag

Sok kifejezetten sport óra tudja ezeket a paramétereket, pl. Polar, Suntoo, Coros, Huawei, Amazfit vonalon simán találni, pontos, megbízható edzés adatokat szolgáltató órát. Árban akár feléért is mint amennyiért Garmin van. Csak a legtöbbnél nincs NFC fizetés, meg bulit-in zene memória se nagyon.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#23193) MC Pite válasza Spec (#23192) üzenetére


MC Pite
veterán

Megkérdezném 50k-ért melyik huawei vagy amazfit tud pontos pulzust, használható alvás vagy egészségkövetést, stb; beépített memóriával. :R
Beleértve, hogy sportolás közben is stabilan (kesztyűs vagy izzadt vagy vizes kézzel) tudja használni az ember az órát ha a zene is arról megy.
Stratos sok szódával teljesíti ezeket részben, de lassú és töredéke adatot szolgáltat, plusz a pulzus rész kocogásig pontos, gyorsabb változásnál 8-15 percekre 'elveszett'. Nem hiszem hogy mióta eladtam azóta sokat javult volna frissítésekkel. Nekem a Cheetah az első amit sportra vennék, alatta annyit tudnak mint egy bármilyen band, csak nagyobb a tok/akku.

Amúgy nfc nélkül Venuból is van zenés, de sportra az sem túl jó, csak megteszi. A rendes Garminok (5 gomb, jobb szenzor, nincsenek úgy megvágva sportban) amiket inkább megjelölnék.

Vagy a coros, ami offline mp3akra jó, de ha az ember spotify/egyébre vált, már sütheti sajna.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23194) Spec válasza MC Pite (#23193) üzenetére


Spec
őstag

Az én Huawei Watch GT 2 Pro-m alvás követésben kifejezetten jó. A Huawei TruSleep technológiával egész korrekt és részletes adatokat ad. Szerintem a pulzus mérés, a VO2 max adatok és a véroxigén érzékelése is korrekt. Ezeket korábban több órával, mellkaspánttal összemértem, és pontosnak gondolom. Már amennyire ezeket csuklón lehet pontosan mérni. Egyedüli gyengesége a GPS, ami tud pontatlan lenni, főleg, terepen, hegyen, völgyön, erdőben. Átlagos terepviszonyok között nincs azzal se gond.
És ez egy kb. 3 éves óra, azóta már van GT 3 és 4 is, jó pár alváltozattal. Gondolom azért fejlődtek minden téren. Ja én 2,5 éve vettem asszem 64-ért.

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#23195) MC Pite válasza Spec (#23194) üzenetére


MC Pite
veterán

Nekem a zárt huawei nogo, elég volt nejemével tornáznom, kevésbé ismerem mennyit fejlődött azóta a huawei health.
Tesztek, userek véleménye alapján meg a gps(különösen a magasság) és pulzus sem túl pontos, nem pontosabb mint fele ennyiért valami más huami cucc, amiben szintén nincs vo2max, és ha jól sejtem teljesítmény mérés, ftp teszt sem. Egyféle futás, egyféle bringázás megint nem mindenkinek elég. Főleg terepfutásnál, vagy aki többet utazik a (vaktérképes) navi is fontos. Kérdezőnek most nem, de másoknak spotify és társai is kellenek. Baleset észlelés, livetracking a családosoknak.(teleronnal, igaz) edzési/terhelési/regenerálódási/energiaszint mutatók is egyre fontosabbak sportnál ahogy távolodik az ember a húsztól. Azaz ha azonos árban nézek huamit meg Garmint, ott is vannfunkcionalitásban difi, jellemzően garmin a sportosabb, huami telefonos, ...és nem tudom milyen funkciókkal.
GT4 úgy látom kb annyi mint a 245 Music zergénél, de 5x-6x-ért akad még hármas valóban (sport szempontjából kb band-nyi tudással).

Futásra még ok az amoled, de sok sportnál nem pálya.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23196) repvez


repvez
addikt

igazábol, pont ezért vagyok tanácstalan a választásban amiket ti is felsoroltatok.
egyrészt azt nem értem, hogy a régebbi kiadásu készülékeknél amiket tudtak az egy ujabb verziobol miért hiányoznak vagy miért romlik ?
Gondolok itt olyanra, hogy az elöd modelben volt zene tárhely, a következö szériábol már hiányzott vagy ha az elözö készülék tudott 12 napot ellenni akkor az ujabb javitott miért csak 5 napot bir?

Én ugy gondolnmám, hogy a fejlödésnél pont hogy javulni kéne a készenléti vagy használati idönek, mert optimalizáltak rajta stb.

A funkciok tekintetében is nem értem, hogy miért vannak elso helyen reklámolva, hogy 150+ sport funkciot monitoroz, mikor a legtöbb ember felérol azt sem tudja, hogy kell csinálni csak feleslegesen foglalja a helyet és az erőforrást és amugy is csak ugyan azt a 4-5 paramétert figyeli akkor meg minek . Akinek hiányzik legyen letölthetö csak ugy mint a számlap , de ne ez legyen az elsödleges marketing.

Egyébként én is csak hobbyra használnám, tehát nem életbevágo a 100%os pontosságu HR, de nem baj ha tudja. ÉS nem is akarok csak ezekért a funkciokért 100k felett fizetni egy orára, még egy telefonért se nagyon .
Huawei is jo, de amiota nincs támogatás google részrol nem anynira opcio.

Egyébként ha NFC és zene tárolás nélkül melyik a best buy ár érték arányban ?
vannak olyan márkák amirol nem is hallottam, de nem biztos, hogy rosszak.
[link] ha valoban tudná azt amit irnak akkor ez sem olyan rossz az adatlapja alapján.

(#23197) arcitec válasza repvez (#23196) üzenetére


arcitec
addikt

Nem igazán értem ami itt összehoztál, mert nincs olyan fejlődés, hogy visszafele, sem funkcióban, sem akku időben. Kaptál ajánlatot ezek szerint nem tetszik, pedig az lehetne a minőségi választás, ha csak és csak is használni karod és semmi nyűg.
Szóval a Garmin-okból választanék, létezik ott kevésbé drága is. A többit nem ismerem.
Ha 20eft-osat vagy kicsit drágábban keresel, akkor is találhatsz Garmint is akár használtan. Ellenben ha a Banggood-ról akarsz rendelni amit még Mickey mouse sem használna vagy az a kategória csak rajta. Egyszer rendeltem onnan valami olcsó vackot, ment is a kukába. ;]

[ Szerkesztve ]

(#23198) MC Pite


MC Pite
veterán

+1, ha egy márkát kéne megjelölnöm, azt mondnám a garmin palettáján keress, alternatívaként a corost mondanám.
Van egy csomó apróság amit ha látunk is leírva, úgy gondoljuk nem számít vagy nem nem tudjuk mivel jár. Így tettem pár kitérőt mire a nekem megfelelő óracsaládot megtaláltam.

Javasolnám keress 1-2 szimpatikus típust a huami és valamelyik sportos okosóra márkából. Meccseld lena két oldalt, és vegyél belőle használtat. Ha nem jön be, továbbadod bukó nélkül (ha épp nem esik bőnfelére az ára mint amikor azbúj T-Rexet vettem :U ). Ha bejön, használod, ha később eltérő igényed lesz, tudod merre lépj arról tovább.

Az Amazfit Stratos 3 ami tudja szűken amit szeretnél, de én nem szerettem sok sok dolog miatt. (Korlátolt app, nem pontos mérés, hasztalan pihenési adatok, túl nagy gombok amiket véletlen benyomtam, UI nagyja érintésre optimalizált, lassú működés, vérlassú zene felmásolás, írtó béna óralap feltöltés, hiányzó navi funkciók, közepesen jól látható kijelző (a saját kategóriájában) elég ...fura háttérvilágítással.), közepesen jó értesítésekkel. Vagy a T-Rex, kültéren korlátozottan használható amoled kijelzővel. Amit tudott, fele annyiért is tudja az amazfit (kisebb akkuval kisebb tokozásban).
Ezek nem sportórák, hiába állítja az gyártó, hogy de (vagy valami ilyesmit).
Nejem 35 ezres Watch Fitje is kb azt tudta, mint 2-3x annyiba kerülő huawei modellek (a drágábbak +tárhely meg bt-ot tudtak, ok). Igaz, a Vivomove sport-ja is mindenre való csak sportra nem, ez engem zavar, őt nem. Max nézi hogy vicces, hogy 10 percen át a valódi pulzusa bő felét látja. De tud rengeteg más dolgot, amit ebben az árban más zárt rendszerű óra meg nem tud, így erre kevésbé sajnálok ennyi pénzt (60k volt).

Amit linkeltél...nem ismerem, de nem is akarom kihámozni mit és hogyan tudja abból, amit írnak róla.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#23199) Kbali válasza MC Pite (#23198) üzenetére


Kbali
nagyúr

Érdekes, ahogy a Stratosodból meg a T-rexből kiindulva leszólod az összes Amazfit-et: én évekig használtam a kis BiP-et, utána most 1 évig a GTS3-at, egyiknél sem tapasztaltam az általad írt sokperces késést a pulzus követésben edzés közben. Nekem szépen lekövette a változást, nem volt olyan, hogy éreztem a 120+-os pulzust, de az óra meg valami alacsonyat mutatott volna.
Arra, amire én használtam, tökéletes volt mindkettő, neked, a te edzés módszertanodhoz, annak komolyságához megértem, ha ezek az eszközök nem megfelelők.

(#23200) Aidan85


Aidan85
aktív tag

Sziasztok,
Van olyan óra/karpánt, ami nem számolja vezetés közben a lépéseket? :)
Nem nagyon követtem az elmúlt időben ezt a piacot, és még egy régi Mi Band 3-am van, ami pár évet a fiókban volt, most viszont használnám lépés monitorozásra, a többi funkció nem lét kérdés.
Autóztam BP-re, 2,5 óra, és megvolt a napi lépésszámom már reggel.
Szóval vennék valami használhatót, főleg lépés monitorozásra, és nem hátrány, ha esetleg óra formája is van.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.