Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:01

LOGOUT.hu


Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32601) CheGhost


CheGhost
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis érdekesség: nemrég benéztem a topikba, balszerencsémre, és láttam, hogy megjelent a második kiadás az általam használt dap-ból.

Jelenleg meg vagyok fázva, illetve még 10 óra sincs a gépben, szinte most emeltem ki a dobozból, így minimális fenntartással kell kezelni az alábbi röviden összefoglalomat.
Az összehasonlítás alanyai: xDuoo X3 és xDuoo X3II
Az anyaghasználat továbbra is jó, de kevésbé érezni a fémet. Talán az elsőnél még vastagabb az anyagvastagság, azért vezeti el jobban a hőt, amikor kézbe veszi az ember. Az elsőn nekem különösen tetszik az option gomb körülre tervezett körkörös bemaratás. A második szérián már csak sima felületet kapunk.
A bekapcsolás a másodikon gyorsabb, majdnem fele annyi idő, és nem hallani relé kétszeri kattanását, mint az elsőnél. A kikapcsolás az első esetén kicsit rövidebb. Az elsővel szemben már csak egy sd-hely van a gépen, illetve az újon már usb-c csatlakozó található.
Hangra a hallgatás során mintha még egy fátyolt eltávolítanának a hang útjából. Ami feltűnt, hogy a magasak esetén a cinek jobban hallhatóak, tisztábbak, és jobban elkülönülnek. Az egész zene során a hangszerek sokkal feszesebbek, pontosabban körülhatárolhatóak, gyorsabb lecsengésük van.
A második esetén nagy újdonság számomra, hogy van kétirányú bluetooth. Az adó oldalát nem tudom kipróbálni, nincs sem ilyen fülesem, sem ilyen hangkeltőm. A vétel egész jól működik, wifi-vel teleszórt környéken 2-3 gázbeton falon keresztül nem igazán akadozott (telefon router mellett, nálam csak az x3ii). Ha a telefon nálam volt, akkor inkább a wifi volt a szűk keresztmetszet (helyileg ugyanott, mint előbb, de telefon és x3ii egymás mellett, router egyedül és "messze"). Bluetotth kapcsolat esetén mind a telefonról, mind a lejátszóról megy a kezelés (indítás, következő,...)
Egyenlőre az usb-dac funkciót sem próbáltam ki, de elvileg egy driver telepítése után működik a pc-ről. Illetve a telefonról való távirányítás kipróbálása is még hátra van (amikor nem bt-n megy a hang, hanem a dap játszik le, és elvileg hiby-vel lehet távirányítani).
Az elsőn kis kijelzővel egyszínű és egyszerű menü található. A második esetén elegendően nagy és színes kijelző, a felbontása is jó, borító képeket is képes lejátszás közben jól megjeleníteni.
Árban ha nem akcióznak a második kicsit többen van, de főleg ha akcióznak és azonos áron vannak, a másodikat mindenféle képen érdemes választani. Szerintem.

Ja és a válasz az alábbi kérdésre: igen, ezek a tűk/bigyók a jack-be valóak és a por ellen használhatóak.
Egyet bele is tettem a telefonomba, mert a napokban kellett kitisztítanom a jack lyukát, mert telement porral és szöszmösszel, és úgy érzékelte a telefon, hogy be van dugva a jack, és csak kihangosítva tudtam beszélni, a fülemhez tartva néma volt mindkét irányba...

[ Szerkesztve ]

*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.