Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-16 17:53:56

LOGOUT.hu

Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97404) Rowon


Rowon
Topikgazda

(rögzített hsz)

Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.

A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.

A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés

Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

Hozzászólások

(#32451) Laci2277 válasza MPowerPH (#32450) üzenetére


Laci2277
senior tag

Valóban, a Linx és az Ibt is jobban leterheli a procit, mint az Aida fpu stressz része :K , ezen nincs mit elmélkedni. :N

[ Szerkesztve ]

(#32452) smiti válasza MPowerPH (#32450) üzenetére


smiti
addikt

Semmi baj nincs.Mindezek ellenére a Noctua-t én egy nagyon príma hűtőnek tartom, semmiképpen nem bántam meg, hogy ezt választottam.
Sőt mással ( másokkal ) ellentétben nekem meg sem fordult a fejemben hogy megváljak tőle.
Elképzelhető egyébként, hogyha másik házben lett volna a teszt vagy esetleg tényleg kint az asztalon akkor teljesen más eredmények születtek volna.

Azért a Brocken-nek egész nagy segítség volt, hogy a 200mm-es Megaflow szívta el róla a meleget.

(#32453) Tothgera30 válasza smiti (#32452) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Elolvastam a tesztet végig, és a hsz.-eket is. Szerintem a Brocken helyzeti előnyben volt, ugye nálad a VGA hűtője is felfelé tolja a meleget, és a 200mm-es venti is kifelé húz, a Brocken pedig alulról-felfelé húzza ki a házból a kraftot, míg ha előröl-hátra szellőzne, akkor légörvényének keletkeznének és zavarná a szellőzést. Viszont az nagyon igaz hogy minden ház és elrendezés C° fokokat számít, és ahogy engusz tesztjéből kiderül, ahol a Brocken már elvérzik, ott drágább hűtők még erőre kapnak, tehát ez az alapórajeles teszt nem épp kihíváshoz mérhető. Bár egy átlag user szemével pedig pont ez a legjobb. Tehát aki átlag felhasználásra keres olcsóbb hűtőt az vegyen Bockent, de aki széttolná az agyát a CPU-nak az inkább D14-et vegyen, viszont szerintem a gyári Noctua ventiket dobálja le róla, és inkább egy-két TY-140-es vagy Slip Sream 140-es ventit sasoljon rá. Tehát annyi és annyit tényező van hogy 100%-osan nem lehet kijelenteni hogy melyik jobb a másiknál, inkább csak puszta tényeken alapszik szinte minden, és a fizikán, mert azt nem lehet legyőzni.

#32404 Merlinclub:

A D14-et már többen letaszították:

Silver Arrow, K2, Genesis, Zero Infiniti Free Flow és még lehet sorolni - csak annyit űznék hozzá hogy SA-val fej-fej mellett vannak, ezt már kitárgyaltuk, a többiekkel meg nem volt annyit tesztelve. A Genesis szintén jó, de csak megfelelő házban, és a teszteknél pucéran tolják (kuckó nélkül), szóval házban sántít majd az eredmény. A Zero Infiniti Free Flow pedig brutális.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#32454) MPowerPH válasza Tothgera30 (#32453) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ugyan ezt gondolom én is. És ha már házi teszt, nézegettem kicsit ezt a vándor Brocken rovatot. És ezt találtam. Innen is látszik, hogy aggresszor fórumtárs nem konyít ezeknek a hűtőknek a működéséhez. 4Ghz-n még a Brocken vitte a prímet, ugye ez elég low tdp. Aztán 4.6Ghz-n kiegyenlítetté vált a verseny. Utána 4.9GHz-n a True 3 fokkal beverte a Brockent. Itt jön az amit mondtam, és amiért utána le lettem hurrogva. Egyszerűn e Brockenben kevés a hőcső. Az is látszik, hogy a vastag hőcső low TDP-n nagyon jó, utána szépen elfogy.
A True Black kb. 3-4 fokkal gyengébb ilyen RPM mellett, mint a D14.(ezt tudom, mert teszteltem) Akkor miről is beszélünk? Szvsz, köze nincs a D14-hez.
Ezért írtam, hogy aki kemény OC-t tervez léggel, annak a Brocken nem jó választás.

És igen, kedves agresszív fórumtársunk kicsit elgondolkozhatna ez után, mit beszél, és hogyan teszi. Mert nem volt igaza. Amihez meg nem ért, ahhoz ne szóljon hozzá, elég sok hülyeség olvasható így is a fórumon.

Don't Tread On Me

(#32455) Merlinclub válasza Tothgera30 (#32453) üzenetére


Merlinclub
senior tag

Minden relatív, támadható minden. Van környezet ahol a legnagyobb királynak tartott Phanteks és Zero Infinity is kikap kisebb coolerektől. Szerintem a Zero Infinity kicsit lufi. A Vortez teszteken kicsit leszerepelt.

Én továbbra sem állítom, hogy a Brocken a király, sőt mint korábban írtam, nem is hittem el, és most is azt várom, hogy mi a gyenge pontja. Ami viszont tény, hogy eddig nagyon-nagyon szépen helyt áll, és még mindig jó alternatíva.

Nagyon kíváncsian várom az extrém OC teszteket, de attól félek, nem az az eredmény jön, amit sokan szeretnének. B4I!nt is megsokkolta eléggé, de had kapja az OC-t, azért van úton.

Azért remélem, lesz valaki, aki a Brockent két saját ventijével is kipróbálja.

A nagy coolerekhez mindenképp érdekes lehet: [link]

Mindamellett még egyszer:

Keresem én is a Brocken Achilles-sarkát, mert nem hiszem, hogy a K2 is 3 fokkal tud többet.

Ezért is van úton. Ha pedig mégis ilyen jó, akkor csakis a felhasználók járnak jól! :DD

[ Szerkesztve ]

(#32456) smiti válasza Merlinclub (#32455) üzenetére


smiti
addikt

Nekiugrottam a tuningos teszteknek. A Noctua eredményei már megvannak, most izzad a Brocken, előzetesen csak annyit, hogy a CPU 4GHz-en 1.45V mellett.
Eredmények később, ha lesz időm akkor a 2 ventis teszt is lemegy majd. :K

(#32457) agressiv válasza MPowerPH (#32454) üzenetére


agressiv
addikt

Ha picit odafigyelnél leesne néhány apróság.

A Brocken-t 2 ventilátorra tervezték ezért is adnak hozzá második ventilátorhoz lefogatót, rezgéscsillapítót, mindent ami kell, kivéve persze a ventilátort, ami külön megvásárolható. Azért nem rakják a csomagba, mert, ha nincs rá szükség, nem fizettetik ki a vásárlóval feleslegesen.

A tesztet mind két tesztelő 1 ventilátorral végezte, megjegyezném nem értem, hogy miért, mert nem poénból lett adva második ventilátor. Ugyanis 2 ventilátorral igencsak hatékony, amivel meg is lett volna a várt eredmény, ugyanis úgy már képes extrém tuningra, de sajnos ez elmaradt. Ha rajta lett volna mind a kettő ventilátor ahogy kell, akkor el is verte volna a True-t minimum 2 fokkal. A D14 is két ventilátoros (gondolom nem véletlenül :U ) és ugyanúgy elvérezne egy ventilátorral tuning mellett....

Amúgy korábban is írtad, hogy az Everest 10 fokkal kevésbé fűt mint a lynx, azt csak utána írtad, hogy te az AVX-es lynx-el fogsz tesztelni... :W

Ja és a TDP (Thermal Design Power) a processzor (inkább tokozás) maximális hőmennyiségét jelzi, aminek nem sok köze van ahhoz, hogy valójában mennyire fűt a processzor, mivel sosem éri el ezt az értéket, tehét itt is van egy kis fogalomzavar. Ugyanis egy X processzornál a TDP nem változik az órajel és feszültség függvényében, hanem egy állandó érték.

És igen, kedves agresszív fórumtársunk kicsit elgondolkozhatna ez után, mit beszél, és hogyan teszi. Mert nem volt igaza. Amihez meg nem ért, ahhoz ne szóljon hozzá, elég sok hülyeség olvasható így is a fórumon.

A fentieket figyelembe véve szerintem neked kellene előbb picit gondolkoznod. :O

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32458) smiti válasza agressiv (#32457) üzenetére


smiti
addikt

A Noctua-t igaz nem ezen teszt keretében de már teszteltem 1 db a gyári 140mm-es ventijével is a különbség csupán 1 fok volt a 2 ventis megoldáshoz képest.
De ha már ilyen vita alakult ki akkor letesztelem 2 db ventivel a Brocken-t is. :B

(#32459) MPowerPH válasza agressiv (#32457) üzenetére


MPowerPH
félisten

Te miről beszélsz? A True kifejezetten a magas légszállítású ventikre van tervezve. Ha erős ventit aggatsz rá, akkor majdnem verhetetlen. Pont az ellenkezőjét látom a tesztből annak, amit mondtál. 500RPM-en 1 fok különbség, 1000RPM-en 3 fok.
Ott van a teszt végén a konklúzió.
"Konklúzióként elmodhatjuk, hogy a Brocken öreg harcosként megállta a helyét, de magasabb fordulaton a True jobban szerepelt."

Megint a semmibe beszélsz, pedig ott a házi teszt. Ha 2 ventivel lett volna megnézve, akkor még nagyobb lett volna a különbség a két hűtő között. True extrán sűrűn van lamellázva, ez a titka.
Az új generációs Intel prociknál a LinX a mérvadó, csak az támogatja az AVX-et. Mivel 920-asod van, Te ezt még nem tapasztaltad.

Persze biztosan neki is fizettek, hogy a True nyerjen. :DDD Na de majd a Venomous X... ;) És még csak két darab venti sem kell, van itthon 3000RPM-es darabom, ami még a Noctua dupla bordáját is keresztül fújta.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#32460) smiti


smiti
addikt

Megy a teszt ezerrel, de mostmár ne találjatok ki semmit.

2 ventis kép: [link]

(#32461) Merlinclub válasza MPowerPH (#32459) üzenetére


Merlinclub
senior tag

Azért próbáld le a két saját ventijével is, én meglepődtem az eredményen, de jön hamarosan Smiti eredménye is.

Hogy mivel fűtünk ebben a tesztben majdnem mindegy, csak süssön a cpu, a különbséget figyeljük, ergó ugyanazon körülményeket kapja mindkettő, ennyi.

(#32462) MPowerPH válasza Merlinclub (#32461) üzenetére


MPowerPH
félisten

Azzal fogom, True és Venomous is alapból két ventit fogad, annyi felfogatót is adnak hozzájuk gyárilag. A végén a high flow tesztnél lesz jó az UK3000.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#32463) Merlinclub válasza davidsz (#32446) üzenetére


Merlinclub
senior tag

Küldtem egy PÜ-t, tesztelheted a VándorBrockent, ha akarod.

(#32464) agressiv válasza MPowerPH (#32459) üzenetére


agressiv
addikt

Nem azt mondtam, hogy mindkettőn legyen 2 ventilátor. Csak azt, hogy a Brocken két ventilátorra van tervezve és úgy már képes nagyobb teljesítményre b+:W
Ha aTrue-ra két ventilátor lenne rakva nyílván jóval hatékonyabb lenne az is, de abba is gondolj bele, hogy úgy mennyibe kerülne az egész. Viszont, ha a Brocken-en lenne 2 ventilátor, akkor 13 rugóból meglenne a true egy ventilátoros eredménye 4.9GHz-en kb 7000Ft-al olcsóbban...

És még csak két darab venti sem kell, van itthon 3000RPM-es darabom, ami még a Noctua dupla bordáját is keresztül fújta.

Azt húzd fel a füledre, ki a franc akarja azt hallgatni. :W Nekem van 60W-os 10m3/perc ventilátorom, tegyem rá azt?? :W

smiti A hátsó noctua venti például ebben az esetben többet árt mint használ.

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32465) MPowerPH válasza agressiv (#32464) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ja értem, magyarul úgy gondoltad, hogy két ventilátor az egy ellen? :)) Vicces gyerek vagy... A True is két ventilátorra van tervezve, így ha a Brocken annyit kap, a True is annyit kap. Itt most a hűtők közötti teljesítményről beszélünk, nem arról, hogy melyik éri meg jobban. Hiába olcsóbb, ha a True erősebb... Mert ugye erősebb, ezt nem lehet cáfolni, és aki arra megy, az úgyis kiad érte 5k-val többet. Akkor erre pontot is tehetünk. A True nem 20k, hanem maximum 15k, én annyiért vettem. Most a Venomous X 16k volt.

Itt most a hűtők tudására kíváncsi mindenki, arra, hogy mit lehet kihozni maximálisa belőlük. Nekem legalábbis ez a fontos, és a látottak alapján ahhoz már kevéske, pedig a True se mai darab.

Az a 3000RPm-es venti meg pont arra való, hogy tesztek közben legyen mi szállítja a levegőt. Mert akkor kitörölhetem a hátsómat az 1200RPM-es ultracsöndes lapátosokkal. :P

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#32466) smiti


smiti
addikt

Beköszöntött az első érdekesség egy meglepetés formájában. A 2 ventis teszt során a minimum fordulatos eredmény a komikummal vetekszik, 13 perc elteltével elérte a 72 fokot és a gép kikapcsolt! :W

(#32467) Merlinclub válasza smiti (#32466) üzenetére


Merlinclub
senior tag

Ez tényleg érdekes, több, mint érdekes!

(#32468) andew válasza agressiv (#32457) üzenetére


andew
tag

Ja és a TDP (Thermal Design Power) a processzor (inkább tokozás) maximális hőmennyiségét jelzi, aminek nem sok köze van ahhoz, hogy valójában mennyire fűt a processzor, mivel sosem éri el ezt az értéket, tehét itt is van egy kis fogalomzavar. Ugyanis egy X processzornál a TDP nem változik az órajel és feszültség függvényében, hanem egy állandó érték.

X4 955-nek mennyi is? 125w?

1.2V-on 3200-on aida alatt 170wattot szív a konnektorból.
1.6V-on 4000-n 410wattot.

Na akkor mi nem változik? :U

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32469) agressiv válasza MPowerPH (#32465) üzenetére


agressiv
addikt

Én az ellen érveltem, hogy kevés lenne nagyobb tuninghoz. Hogy a True jobb, az egyértelmű, az áráról megy annyit, hogy ventilátor nélkül 15, ha jól emlékszem, míg a másikhoz kapsz 1 db ventilátort.
Viszont a D14-et próbáltam és nem rúgott lapdába, erről tesztjeim, screenshotjaim is vannak.

Az a 3000RPM-es venti meg pont arra való, hogy tesztek közben legyen mi szállítja a levegőt. Mert akkor kitörölhetem a hátsómat az 1200RPM-es ultracsöndes lapátosokkal. :P

Ez érthető, de én akkor látom értelmét az egészenk, ha a mindennapi használat van "modellezve", mert én például nem vagyok hajlandó halgatni egy 3000rpm-es ventilátort. Nekem most 2db 800RPM-es egyszerű ventilátor van a hűtőn, aminek hangja szinte nincs, és lynx, meg FPU teszt alatt kevés is, de ez a mindennapi életben nem nagyon fordul elő. Házhűtésem sincs, ha konvertálok valamit és minden mag nyélen megy, max 70C°-ra melegszik fel és emellett még mindíg aludhatok is nyugodtan, anélkül, hogy hallanám a gépet és szerintem ez az elsődleges célja az ilyen hűtőknek.

Szénné van húzva és csendes. Mi kell még?

andew

X4 955-nek mennyi is? 125w?

1.2V-on 3200-on aida alatt 170wattot szív a konnektorból.
1.6V-on 4000-n 410wattot.

:DD :DD jahh

Amúgy 3200-on kb 50W a hőmennyiség amivel maga a processzor fűt, ha a táp, a vrm és persze a processzor hatásfokát belekalkuláljuk.

1.6V-on 4000GHz-en meg vicc az eredmény, mert nekem 1.52-n 4GHz ment a fenomom az igaz, de mellette 8800GT SLI is volt egy 400W-os táppal...

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32470) andew válasza agressiv (#32469) üzenetére


andew
tag

Ez is megy 1.4V-al 4gézát de direkt adtam neki ennyit.

Itt nem 125wattot fog enni hanem 200+-t :U

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32471) agressiv válasza andew (#32470) üzenetére


agressiv
addikt

A 125W TDP nem azt jelenti, hogy mennyit eszik, de az előbb leírtam és utána is nézhettek a neten (google).

Amúgy a 410W konnektor alatt kb 260W-ot és vagy 160A áramot jelente amit nem bírna a VRM folyamatosan az biztos.

Ha fali mérővel mérted, akkor nem biztos, hogy hiteles az eredmény, mert AC-n nem olyan egyszerű teljesítményt mérni.

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32472) andew válasza agressiv (#32471) üzenetére


andew
tag

Miért ne?

X48-ban is volt Q6600-m 1.4V-al 3800Mhz-en 3évig hibátlanul.

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32473) MPowerPH válasza agressiv (#32469) üzenetére


MPowerPH
félisten

Nah akkor csak találkozik a véleményünk. Igen, a True Black(az volt 15k) drágább. Annyival jobb is. Én a D14-et azért nem értem, mert az erősebb mint a True, legalábbis én ezt tapasztaltam.
Igen, a 3000RPM-es venti csak tesztekre jó, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet. Mindennapokban én egy 1200RPM-est használok, és nem hogy házhűtésem nincs, még házam sincs. Van egy állvány, és csókolom. :)

Mindenkinek másra kell a speckó hűtő, nekem inkább csak tesztekre. Akkor meg minden másodlagos, csak a teljesítmény számít. :) De 24/7 se zavarna, a fülesemben egyébként sem hallok semmit sem. :DDD

Don't Tread On Me

(#32474) agressiv válasza andew (#32472) üzenetére


agressiv
addikt

Kizárt, hogy ekkora áram folyt rajta. Ha a nyákon lévő vezetősáv tömör réz lenne teljes vastagságban az sem nagyon bírna ekkora áramot.

Hát még a borz.....

(#32475) andew válasza agressiv (#32474) üzenetére


andew
tag

Nem tudom te mit számoltál de mindenbe belekötsz...
error

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32476) agressiv válasza andew (#32475) üzenetére


agressiv
addikt

Azért, mert baromságok baszki. Fizikailag képtelen dolgokkal dobálóztok a fórumon. Kérdezz meg egy villamosmérnököt, hogy mi a véleménye arról amit te kitalálsz be fog fosni a röhögéstől.

Szerk: Olyan villamosmárnököt aki legalább azt tudja mire való a zöld-sárga kábel a falban, mert olyan is van aki még ezt sem tudja...

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32477) MPowerPH válasza agressiv (#32474) üzenetére


MPowerPH
félisten

Folyamatosan nem bírna, vagy egyáltalán nem? Drágább lapokon a VRM 700+W-ot is lazán elvisel. Persze ez már extrém tuning, de ezek a lapok arra is vannak tervezve. :)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#32478) agressiv válasza MPowerPH (#32477) üzenetére


agressiv
addikt

Igen, ha van rajta 20 fázis és elmeroggyant hűtés és a nyomtatott áramkör is úgy van tervezve, de nem hiszem, hogy ilyen lapról lenne szó. De ez is csak maximum pár mikrosec-nyi pilanatnyi teljesítmény bírna, mert nagyon alacsony a feszültség és a 700W 400Amperes áramot jelent, amit max szupravezetővel lehetne megoldani.
Az ilyesmiket nem kell komolyan venni.

Hát még a borz.....

(#32479) andew válasza MPowerPH (#32477) üzenetére


andew
tag

Hagyd rá. okosabb :U

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32480) agressiv válasza andew (#32479) üzenetére


agressiv
addikt

Igen lehet, de az is lehet, hogy nem én vagyok okosabb, hanem te vagy butább.

Ja és persze az is lehet, hogy én ezzel foglalkozok akárcsak egy autószereló az autókkal. Velük el kezdesz vitatkozni?

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32481) andew válasza agressiv (#32480) üzenetére


andew
tag

Igen. Valószínű itt mindenki hülye és te vagy az okos...

[ Szerkesztve ]

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32482) smiti válasza Merlinclub (#32467) üzenetére


smiti
addikt

Valószínű megvan a probléma, az előzőnél az általad adott Y elosztóról ment mindként Alpenföhn venti, most újra csináltam a tesztet úgy, hogy a két ventit két külön ágról tápláltam. Így már végigment a teszt de az eredmények igen meglepőek.

Mielőtt valaki azt feltételezné, nem-e rosszul szereltem fel a ventiket, tisztában vagyok vele hogy merről merre dolgoznak.

(#32483) atesz0071pro


atesz0071pro
tag

Valakinek van tapasztalata a Brockenről, hogy elfér e egy 185 mm széles házban? :P :D

(#32484) agressiv válasza andew (#32481) üzenetére


agressiv
addikt

Elszomorító, hogy nem esett le a lényeg... Olykor több értelme lenne a hűtőszekrénnyel társalogni...

atesz0071pro

Ez a ház kialakításától függ. A Brocken 157mm magas, szóval meg kell mérni, hogy az oldallap és a processzor kupakja között van e ekkora távolság, ha igen, akkor elfér, ami elég valószínű, hacsak nem kábel management-es a ház.

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32485) smiti válasza atesz0071pro (#32483) üzenetére


smiti
addikt

Ha a teljes szélessége 185mm akkor szerintem nem megy bele. :(

(#32486) atesz0071pro


atesz0071pro
tag

Le kell mérnem majd sajna, nem feltétlen kéne Brocken bár jó nagyon, csak nem tudok kisebb hűtőt ami faszán hűtené az i5-750et 4ghz körül, és be férne a házba is, mert nem akarok új házat venni. Ha van tipp kisebb de jó hűtőre azt szívesen meghallgatom :D

Jah és nem cable managementes. :)

[ Szerkesztve ]

(#32487) pirate29


pirate29
tag

Sziasztok! Van nekem egy arctic cooling freezer 13 pro hűtőm, csak az a gond, hogy elromlott az egész 12cm ventillátora. :( Esetleg lehet valahogyan cserélni ezt a ventit? Vagy vegyek egy másik processzorhűtőt?

Laci

(#32488) andew válasza pirate29 (#32487) üzenetére


andew
tag

gar? cserélni csak meszakon lehet

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32489) pirate29 válasza andew (#32488) üzenetére


pirate29
tag

van rá garancia, de szerintem nem cserélik már be , mert ahogy meg akartam nézni, hogy milyen forró a vga véletlenül a hüvelykujjam hozzáért a ventihez és letört egy venti lapát és így már az egész rossz lett!!:( Valahogy venni rá vagy külön ventilátort nem lehet kapni?

Laci

(#32490) andew válasza pirate29 (#32489) üzenetére


andew
tag

akkor nem magáról ment tönkre... gari így nincs

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32491) pirate29 válasza andew (#32490) üzenetére


pirate29
tag

Végül is igen. De van valami megoldás? Vagy vegyek egy másik hűtőt??

Laci

(#32492) andew válasza pirate29 (#32491) üzenetére


andew
tag

van megoldás. kókányolsz rá egy ventit

Hardverek jó áron: http://t7.hu/qk7-andew _____ Két felé lehet osztani a Hardveraprót, aki hirdetni akar és aki eladni. Én az előbbibe tartozom.

(#32493) pirate29 válasza andew (#32492) üzenetére


pirate29
tag

lehet rá kapni olyan venti lefogatót ami hasonlít a hyper tx3 ventilefogatójához, csak 12cm-es ventikhet van, mert azzal akármilyen ventit rá tudnék szerelni, ami 12cm-es:)

Laci

(#32494) MPowerPH válasza agressiv (#32478) üzenetére


MPowerPH
félisten

Akkor itt cáfolnék. A GIGABYTE X58A-UD9 -es lapja pl. az 1500W -os cpu power -t is lazán elbírta, semmi különleges nincs a lapon. Az Asus Rampage sorozatára ugyan ilyen extrém magas értékek igazak. Az új MSI Big Bang XPowerII szintén lazán bírja 700W fölött is.

Nitrogén alatt egy processzor fogyasztása jóval magasabb lehet, mint 300W.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#32495) sz.j válasza smiti (#32458) üzenetére


sz.j
nagyúr

Bizony-bizony, úgy van ahogy írod ..., nagyon régi tapasztalat, hogy az egy és a két ventis hűtés között általában csak 1-2°C különbség van .... :K

Amúgy van itt egy-két "érdekes" hsz .....

[ Szerkesztve ]

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#32496) agressiv válasza MPowerPH (#32494) üzenetére


agressiv
addikt

Elég nehezen hiszem el.

Nitrogén alatt egy processzor fogyasztása jóval magasabb lehet, mint 300W.

Ha a processzor -200 fokon van, akkor lábai és a foglalat is és ilyen alacsony hőmérsékleten van és már majdnem szupravezetővé válik, szóval alig van ellenállása és ugyanez igaz a processzorra is, ezért kell ilyen alacsony hőmérséklet.

Amúgy most méregettem picit.

4GHz HT off 1.312V 11.85A 142W, VRM elvileg 85% hatásfok. 120W-ot eszik a processzor.
4GHz HT on 1.312V 14.30A 171W, 145W-ot eszik a processzor.
2.66 HT on 1.184V 7.20A 86W, 73W-ot eszik a processzor.

Hogy a processzornak milyen a hatásfoka azt nem tudom pontosan, utána néztem, de eddig nem találtam. A P4-ek annó 40% körül voltak, ha jól emlékszem, de ebben nem vagyok biztos. Megtaláltam akkor írom.

sz.j Nálam a Phenomom 57-ről hűlt 52-re amikor ráraktam a második ventilátort.

[ Szerkesztve ]

Hát még a borz.....

(#32497) MPowerPH válasza agressiv (#32496) üzenetére


MPowerPH
félisten

Tisztában vagyok vele, mi a nitrogén hatása. :)

Hihetetlen, de így van. UD9 fölöslegesen erős ilyen téren, de a többi drágább alaplap is képes hasonlóra.

Don't Tread On Me

(#32498) agressiv válasza MPowerPH (#32497) üzenetére


agressiv
addikt

Érdekes, bár valóban nem sok értelme van. Mondjuk azt nem tudom elképzelni, hogy mégis mivel hűtik a VRM-et, vagy milyen hatásfoka lehet.

Hát még a borz.....

(#32499) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Ha egy hűtőn két venti megy alacsonyabb fordulaton,akkor az tud olyan hatékony lenni mint egy venti magasabb fordulaton?

(#32500) agressiv válasza HollyBoni (#32499) üzenetére


agressiv
addikt

Akár, de ez függhet a hűtőtől is.

Hát még a borz.....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.