Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10801) Bici válasza zsity (#10798) üzenetére


Bici
félisten

Köszönöm szépen! :R

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#10802) Zola007 válasza Bazsee71 (#10800) üzenetére


Zola007
veterán

Nem igazán van jobb, esetleg használtan. Legalábbis ami zoom és képstabi tekintetében is együtt párosul használható képminőséggel.
Ha tetszettek a tesztképek és összességében az egész gép, akkor - amennyiben pénzügyi akadálya nincsen, - szerintem nyugodtan megveheted.

Örülök, hogy végre azzal jön ide valaki, hogy tetszik neki egy gép és minden szempontból kielégíti. Sajnos sokan a nagy kutatás közben erről felejtkeznek meg és a végén megvesznek egy "statisztikailag" és tesztek alapján ideális gépet, de lehet, hogy nem is arra lenne szükségük és a végére megtörik az újdonság élménye is.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#10803) Lauda válasza zsity (#10793) üzenetére


Lauda
félisten

Akkor nem is szeretném tovább rombolni a lelki világod :DDD , de azért fogj meg és próbálj ki egy D80-at is. :C :DDD

(#10804) boygabi_


boygabi_
aktív tag

Sziasztok. Szeretném ha egy hozzáértő ajánlana nekem gépet. Pontosabban hugom szeretne vásárolni egy kompakt digit fényképezőt, max. 40000 Ft-ig. A gond az, hogy nem igazán ért ehhez a témához egyikünk sem igazán. Tehát egy ebbe a keretbe beleférő megbízható gép kellene.
Valamint kérdezném, hogy ezekből van olyan ami beépített akkus? Tehát nem tölthető ceruza akksija van. Mert neki lépten nyomon azt mondták olyat vegyen. Melyik a jobb?
Gondolom ha a beépítettnek meghal az akkuja akkor drága cserélni. De lehet nagyobb kapacitása van mint a ceruzáknak. :U

(#10805) adik válasza boygabi_ (#10804) üzenetére


adik
őstag

A lítium aksisnál egy kockát veszel ki, és teszel bele a töltőbe, hogy aztán tuggyál vele készíteni 200-300 képet. Az elemesnél (mindneki tölthető elemekkel használja) pedig kettő darab hengert veszel ki, majd teszel bele a töltőbe, hogy aztán készíts vele 200-300 képet. Utóbbit tudod pótolni sarki közértben tartós elemmel, ha mégis elfelejtetted volna kivenni a mértani testeket, hogy azokat újratöltsd, vagy egyszerűen csak lemerült, elkészült a 200-300 kép. Árak. Kocka. 5-15 ezer huf, attól függ, hogy gyári, vagy utángyártott (érdemi különbség változó). Hengerek. Komplett szett, inkább a töltő minőségétől és tudásától függ: 5-15 ezer huf. Élettartam: ugyanannyi.
Amúgy. Fuji 5800/Kodak zd710 lenne az ajánlatom akkor, ha meg is akar hugi tanulni fotózni. (7-8Mpx, 10x optikai zoom, manuális beállítások is, cerka elemek, no képstabi, korrekt képminőség, relatíve nagy méret.)
Amúgy^2. Sony W110. (7mpx, 4x zoom 32mm kezdővel (valamivel nagyobb látószög, mint a konkurensek, Li aksi, no képstabi, kicsi)
Amúgy^3. Fuji F sorozat. Mivel igencsak kifutó típus, sőt, valószínűleg már sehol nem kapható, ezért elég esélytelen, amúgy ugyanazokat tudja, mint a Sony, csak éppen képminőséggel párosítva.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10806) BEE válasza boygabi_ (#10804) üzenetére


BEE
addikt

A lítium aksis gépekhez adnak gyári töltőt, ami gond nélkül feltölti
kb két óra alatt.
A ceruza aksik teljesítménye viszont nagyon függ a töltőtől,
normál töltésük kb 12 óra. Ráadásul ki kell sütni töltés előtt,
a lítiumosra meg simán rátölthetsz bármikor.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#10807) BEE válasza Dare2Live (#10795) üzenetére


BEE
addikt

Valószínűleg a mérővillantás miatt láttad megállni a lapátokat. ;)

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#10808) adik válasza BEE (#10806) üzenetére


adik
őstag

Ráadásul ki kell sütni töltés előtt,

én ilyet még sosem csináltam, ellenben a 3 éves GP és Energizer aksijaim még tök jól működnek egy 6 órás töltőben. (Azok nem a NiCD aksik voltak, amiket ki kellett sütni?)

a lítiumosra meg simán rátölthetsz bármikor.

mondjuk ez tényleg előny a Li oldalán.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10809) BEE válasza adik (#10808) üzenetére


BEE
addikt

Írtam hogy töltőfüggő ! :K
A cerkaaksik töltését túl sok dolog befolyásolja.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#10810) ottkar válasza boygabi_ (#10804) üzenetére


ottkar
addikt

"Valamint kérdezném, hogy ezekből van olyan ami beépített akkus"

Nem tudom miért terjed ez a tévhit hiszen az még a legolcsóbbaknál is hülyeség volna beépíteni hiszen ha elromlik még cserélni is nehezen lehetne.

(#10811) Bazsee71 válasza Zola007 (#10802) üzenetére


Bazsee71
őstag

Kösz szépen, akkor az SX100-as lesz a nyerő! :)
Ez a gép nekem minden szempontból megfelel, amit sok helyen emlegettek, hogy nincs optikai keresője (csak sejtem hogy így hívják), az nekem meg nem probléma, mert tipikus amatőrként én mindig az LCD-t bámulom.
2 héten belül szerintem meg lesz a masina, aztán ha teszteltem kicsit, meg kiismertem, és tudok vmi érdemleges dolgot írni róla, akkor jelentkezem itt a fórumon.

(#10812) boygabi_ válasza ottkar (#10810) üzenetére


boygabi_
aktív tag

Köszönöm a válaszokat. Meglátjuk még mi legyen. De a Fuji 5800 elég szimpi tesómnak is.
Ez a beépített akku dolog nem tudom honnan jött. Ha józan paraszti ésszel végiggondolom igazatok van. Egy fotós például elvisz magával 2 akkut és ha az egyik lemerült akkor bepattintja a másikat. Én arra gondoltam hogy nem lehet kivenni és a gépbe kell dugni a töltőt mint egy telefonnál vagy Pda-nál. De ez fényképezőgép esetén korlátozná a használhatóságát.

(#10813) Szten Márs válasza boygabi_ (#10812) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Akkor már inkább S5700, mint S5800...
A két modell között csak az a különbség, hogy az S5800 egy megapixellel nagyobb, 8 megapixeles érzékelőt kapott, egyébként 100%-ban megegyeznek. De mivel a gép objektíve nemhogy 7-8millió, de ennél kevesebb képpontot sem képes az érzékelőre vetíteni, nem lesz jobb felbontásod az S5800-asnál, üresnagyítás lesz az a plusz. Ellenben legalább zajosabb, mosottabb képeket fogsz kapni, a pixelek kisebb mérete miatt.

(#10814) Bazsee71 válasza adik (#10808) üzenetére


Bazsee71
őstag

Igen, az NiCD akksikat kellett kisütni, de a mai NiMH akksik bármikor tölthetők. NiCD-t szerintem már nem is lehet kapni.

(#10815) ottkar válasza Bazsee71 (#10814) üzenetére


ottkar
addikt

Kevered egy picit a Li-ion akkut lehet bármikor tölteni és nem kimerült állapotban rátölteni. A NiMH-re nem szabad rátölteni egy bizonyos lemerültségi fok alatt. Ha egy négyes garnitúrát megmérnél mikor a gépet már nem üzemelteti tapasztalnád hogy nem egyformán van bennük maradéktöltés. Ha ezt egy IPC-vel kisütöd az egyforma szintre hozza őket és arra tölt rá.

(#10816) Bazsee71 válasza ottkar (#10815) üzenetére


Bazsee71
őstag

Lehet, én külön nem szoktam őket kisütögetni. Mondjuk itthon egy Voltcraft processzoros egységgel töltöm őket, de raktam már bele mezei töltőbe is, és soha nem volt gondja.

(#10817) Zola007 válasza Bazsee71 (#10816) üzenetére


Zola007
veterán

Én is egy IPC-1l tolom beléjük itthon a szuflát, de az mielőtt megvettem és is komolyan elgondolkodtam, hogy tényleg érdemes-e ügyelni erre az akkumizériára manapság. Tudom, a fizikát nem lehet megkefélni, de pl nekem szép helyes használat, teljes és akkori tudásomhoz mérten szakszerű lemerítés mellett is elhalálozott 2 garnitúra jófajta elemem szép lassanként. Míg nem egy ismerősöm össze vissza töltögette a kitudja milyen csingcsangcsung elemeit és imán fotózgatott velük 2-3 év után is 200 körli darabot (2AA-s géppel). Na akkor elgondolkodtam, hogy érdemes-e tökölni ilyen teljes lemerítés, szabályos, teljes ciklusos dolgokkal vagy berakom mikor kell, szt le van sajnálva, majd ha elkromlik, kuka.

Végülis a józan ész, a "meglátjuk, hátha megéri" filozófia és a fórumtagok közreműködésével IPC-1L-t vettem a grátiszakksis kivitelben. Hát majd 2 év múlva visszanézek és vagy dicsérek vagy káromkodok, de lehet, hogy megint nem lesz szerencsém, vagy lehet, hogy pont most jó szériát fogtam ki.

Szerintem nagyon nagy százalékban az determinálja az egészet, hogy milyen szériát kapsz ki az akkukból. Mert ha eleve szr, akkor egy jó töltő sem tud vele mit kezdeni a helyes használat mellett se, ha meg jó, akkor szépen meg tudja őrizni a vitalitását. Ergó a töltő és töltés csak függő tényező az egész dologban.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#10818) Oracle


Oracle
senior tag

Honnan lehet tudni hogy egy tükrös géppel hány expót csináltak?

bocsi nem ide akartam írni :B

[ Szerkesztve ]

(#10819) adik válasza Szten Márs (#10813) üzenetére


adik
őstag

Az igaz, hogy az 5700-nak szebb képe van, csak az a baj, hogy már elég ritka madár, mivel nem gyárcsák má' :(
Nem tudom megfigyeltétek-e, hogy szinte minden második "ezt a kompakt gépet ajánlom" c. hozzászólás azzal végződik, hogy "fuss, mert az utolsó darabok vannak már csak a polcon, az utód meg nem csak drágább, szarabb is".

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10820) Zola007 válasza adik (#10819) üzenetére


Zola007
veterán

Az a baj, hogy lassan a normálisabb/hozzáértő vásárlók körében a használtpiac látogatottabb hely lesz, mint a boltok. Remélem egy gyártó azért még eszmél időben.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#10821) adik válasza Zola007 (#10820) üzenetére


adik
őstag

Bődületes mennyiségű új gép kerül forgalomba, és sajnos megintcsak tekintélyes számosságú fényképezőgépről állít ki a szakszervíz "javíthatatlan" szervízlapot, vagy ad a felhasználó kezébe egy olyan árajánlatot, hogy egy másodpercig sem lesz kétséges, hogy deficites a gép szervízelése. (Belegondolok, hogy az elmúlt egy-két évben 3 olyan fényképezőgépet adtam el, ami min. 20 éves és mind műszakilag, mind pedig esztétikailag hibátlan állapotúak, és lesznek is még legalább 20 évig. Természetesen a 20 éves vaku kondenzátora is tolerálható idő alatt tölt, és az obik sem kotyogtak. Nem tudom, hogy a nem éppen kit-obi kategóriájú Sigma 17-70-em túl fogja-e élni a K10d-met... :U )

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10822) blattida válasza Zola007 (#10820) üzenetére


blattida
nagyúr

A gyártókat ez nem hatja meg, mert nem a hozzáértőbb/normálisabb vevőkön keresi halálra magát, hanem az átlagos felhasználón, akit a fenti probléma egyáltalán nem érdekel...
A profi szegmens természetesen más tészta.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#10823) FlashR


FlashR
tag

Sony Cybershotot vegyetek,nekem volt már néhány digigépem,de ez viszi a pálmát :C

300 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#10824) johnjohn válasza FlashR (#10823) üzenetére


johnjohn
addikt

Elég fonnyadt pálmát visz az a Sony.Persze kérdés, mihez képest, és hogy mire használod. ;]

(#10825) Bici válasza adik (#10819) üzenetére


Bici
félisten

Azért a nagyobb felbontású, de zajosabb képekből lehet ugyanolyan jó képet csinálni képszerkesztővel, mint amilyen a régebbi kisebb felbontású, de zajtalanabb kép.
Ez persze nem igaz, ha az új gép agyon szűri a képet, vagy halálra élesíti.
Olyan gépeket érdemes választani, ahogy nem nagy az élesítés, és inkább világossági zaj magasabb, nem a színzaj. Ilyen képből könnyebb jót varázsolni.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#10826) adik válasza Bici (#10825) üzenetére


adik
őstag

Igen, csak tudod elég faszolós melóka minden képre még ráereszteni a NoiseNinját, természetesen képenként más-más beállításokkal, aztán meg még egy kicsit utánreszelni PS-ben, csak hogy -2Mpx leméretezéssel megkapjam ugyanazt a képet, amit az eggyel korábbi kiadása a fényképezőnek egykedvűen tudott ( 1.) , és amiben mondjuk még nem volt mosoly-detektor, amit pl egy temetés, vagy más egyéb szomorú népi összejövetelen csak fejjel lefelé lehet használni; 2.) és igen, feltételezve, hogy nem Ágnes Asszony módjára vízfestménnyé mossa a képet)
Persze abból építkezünk, ami van. Az új géphez legalább adnak új jótállásit, amit jó esetben nem csak Bogotában lehet érvényesíteni.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10827) Bici válasza adik (#10826) üzenetére


Bici
félisten

Ok, ez mind igaz, nem váltja ki a Ps a jobb képminőséget.
Én a szüleim polaroid i633 gépén alapból 4 megapixelre állítottam a felbontást 6 helyett, és így kevesebb a részletvesztés, és a zaj is kisebb, mert ez a gép először szűri meg a képet, és csak aztán méretezi le. ha fordítva van, akkor rosszabb az eredmény, pl. fuji s9600 esetén.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#10828) adik válasza Bici (#10827) üzenetére


adik
őstag

Én úgy tudtam, hogy a zaj legjelentősebb hányada úgy keletkezik, hogy az érzékelőpontok jelét fel kell erősíteni, meg ugyebár a szigetelés sem a legjobb (+ a gagyi mikrolencsék, egyebek), aztán ennek a katyvaszosodásnak az eredménye a képzaj. Mivel a pontok natívak, nem dinamikus méretűek (pedig beh jó is lenne!, szerintem Werttzui 14-600 f/2 EX G ED L IF IS-VR ASPH USM obijával együtt be is mutatják majd :DDD ), így érdemben teljesen mindegy, hogy te méretezed-e le a képet, vagy a gép. Az már egy másik kérdés, hogy miként szűr, és miként tömörít, utána mennyire használható az eredmény. Azt viszont még mindig nem értem, hogy ugyanabból az érzékelőből származó 4 mpx kép hogy tud több érdemi infót tartalmazni, mint egy 6 mpx-es kép. No mindegy, nem értek hozzá.

Kettő, csipkebokor vessző!

(#10829) Zola007 válasza blattida (#10822) üzenetére


Zola007
veterán

Persze a kompaktok húzzák a piacot, de egy cég hírnevét azért nem tarthatja fenn örök időkig egy 10 megapixeles zajgyár szappantartó. Elkezdett telítődni a piac, külföldön ezt már érzik.
Ennek több tényezője is van, de ezek csak az én meglátásaim:

Az egy dolog, hogy kijön egy újabb gép. De mit csinálsz a régivel? Kidobod? Megpróbálod eladni.
Ebből 4 dolog lehet:
1, eladod jó áron
2, eladod rossz áron
3, használod tovább az új mellett
4, használod tovább, mert nem tudod elfogadható áron eladni és nem veszel újat.

Ha eladod jó áron, viva piac, de valaki ekkor nem Új gépet vett
Ha eladod rossz áron, akkor se Új gépet vett, és te is buktál, biztos, hogy jó ár/értékű gépet akarsz majd venni, hogy ezt legközelebb elkerüld, illetve mivel már volt géped, ezért is így teszel.
Ha használod tovább, az rendben van, de a 3. új gépnél mit csinálsz? Múzeumot nyitsz?
Ha használod tovább, mert nem tudod ..., akkor nem vettél újat, így "visszafogod" a piacot

A profi szegmens mindig is más tészta volt. Jó zsíros tészta. Ebből pedig a spec cégek élnek meg és szolgálják ki, akikről az átlag júzer sohasem hall.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#10830) blattida válasza Zola007 (#10829) üzenetére


blattida
nagyúr

A piacot-kínálatot csak a tudatos vásárlók tudják érdemben megváltoztatni, belőlük kellene minél több.
Egyébként minek venni újat, ha a régi is jó? Ha meg nem jó, akkor miért kéne eladni?
Ha a régi vagy az új második gépnek lesz, akkor sem kell eladni.
Viszont, ha a saját igényeink már túlhaladták a régi gép képességeit, ami egyébként tökéletesen működik, hibátlan, és tudunk venni jobbat(ami nem biztos hogy ugyanabba a gépcsoportba tartozik), akkor adjuk el, mi is és a vevő is jól fog járni, a gyártók meg le vannak statálva. Oldják meg. Ez is a mi eszközünk a csilivili gigapixel tucatszarok ellen.
Ne legyünk már annyira birka fogyasztók, elvtársak! ;]

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#10831) ottkar válasza adik (#10828) üzenetére


ottkar
addikt

Az érzékelőkben nincs rosszabb minőségű.Az túl kényes alkatrész ahhoz hogy gagyit csináljanak mert avval még kép sem lesz. Egyforma minőségűek a kompaktok és a tükrösök érzékelői a gyártók is azonosak. Leegyszerűsítve egy 1/2,5"-os érzékelőre 4 megapixelnél többet rápakolva jelentkeznek hatványozottan a problémák. Amit szoftverrel próbálnak csökkenteni de a szoftverek sem egyformán jólsikerültek.

(#10832) Bici válasza adik (#10828) üzenetére


Bici
félisten

Nem mondtam, hogy több érdemi infót tartalmaz. Csak a felbontáshoz képest jobb zaj/részlet arányt kapok. (Kicsit hülyén fogalmaztam az elöbb.)
Ha már úgy is le kell méretezni a képet PS-ban (mert messze nem tartalmaz 6MP-nyi infót a mosottság miatt), akkor már csinálja a gép, és így legalább több kép fér egy kártyára. Ennyi. :)

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#10833) Zola007 válasza blattida (#10830) üzenetére


Zola007
veterán

Tudatos vásárló sose lesz elég.

Nem feltétlen divatkövetésre írtam, hanem ha elhatároztad, hogy új (és feltételezem jobb) gépet veszel. Ekkor fennáll a hogy sikerül eladni?, mennyi bukással? stb. kérdés.

Az igaz, hogy "Ha a régi vagy az új második gépnek lesz, akkor sem kell eladni." De nem hiszem hogy ezzel életed végéig elégedett leszel (remélem még nem vagy olyan idős :-))
Egyébként nekem most van a második gépem és megtartottam az előzőt, s ha összejön a cash dslr-re, akkor megtartom az s6500-t, de a kis coolpixem szerintem megörökli vki a rokonságból. (De mi van, ha másik dslr-t akarok, akkor lesz két dslr-m és egy bridge gépem? hát őszintén nemtudom mi lesz)

A túlhaladós dologra pedig én is épp ezt írtam, csak lehet, hogy nem jött le belőle számodra.
Tudom, hogy nem ezért írtad, de én pl nem érzem magamat birka fogyasztónak. Amik vannak cuccaim, a saját kategóriájuk ár/érték arányban egyik (ha nem a) legjobb cuccai voltak megvételkor.
de legyünk optiisták: hátha változik a fogyasztói társadalom

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#10834) Bazsee71


Bazsee71
őstag

Lenne még egy kérdésem. Láttam használtan jó állapotú Canon S3 IS-t, amiről sokat olvastam itt fórumon. Csinál annyival jobb képet az SX100-asnál, hogy megérje nekem a rizikót az hogy nem garanciális, meg a macerát hogy sokkal nagyobb?

Persze, ha én nem látok különbséget akkor nekem jó kell hogy legyen az SX100 is, de idővel ahogy belejövök, lenne-e látványos különbség?

(#10835) blattida válasza Zola007 (#10833) üzenetére


blattida
nagyúr

Dőzsölünk, dőzsölünk? :D

Be szép lenne...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#10836) Dare2Live válasza Bazsee71 (#10834) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

látványos kizárt. 100%on esetleg észrevehető.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#10837) Szten Márs válasza Bazsee71 (#10834) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igazán látványos különbség nincs. Persze az S3 valamivel zajtalanabb, pixelméretben nézve élesebb, sb, de csodákat nem kell várni, megvannak a maga határai, szóval nem, nem fog hanyat vágni a különbség. Ettől függetlenül azért az S3-nál ott van a kihajtható LCD, ami pl nem egy rossz dolog.

[ Szerkesztve ]

(#10838) Szoles válasza boygabi_ (#10804) üzenetére


Szoles
senior tag

Esetleg ez nem tetszene? [link](Ha megvan még.) Semmi extra, viszont gyönyörű képeket csinál. Ha ilyen célra kerestek gépet ;) , akkor én rákérdeznék. Szarrá veri az 5700-as vagy 5800-as Fujikat, meg a legtöbb kompaktot.

[ Szerkesztve ]

(#10839) Bazsee71 válasza Szten Márs (#10837) üzenetére


Bazsee71
őstag

Köszi szépen a választ! Egy Sony DSC-S40-est vált le nálam a gép (rendkívül kicsi kijelzője van), így a kijelző forgathatósága nekem nem probléma, eddig nem hiányzott. Bár most elgondolkodtatott hogy kéne-e. :DDD De a méretek miatt sztem maradok az SX100-nál.

(#10840) Zola007 válasza Bazsee71 (#10839) üzenetére


Zola007
veterán

Szerintem ilyen váltás után így is hatalmas különbségeket fogsz tapasztalni, annyi difi nincs a két gép közt, hogy megérné ne az újat venned. Egyébként is elég magasra fel tudják húzni az árát ezeknek a kifutott gépeknek (S3 IS, 6500, stb). A Canon elég megbízható gépeket gyárt, de a garancia azért megnyugtató tud lenni a mai világban.

(én spec eddig minden helyzetet meg tudtam oldani forgatható kijelző nélkül, de lehet csak szerencsém volt :D, úgyis mindjárt leszólnak miatta)

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#10841) radam


radam
csendes tag

Sziasztok!

Szeretném megvenni első digitális gépemet, ebben szeretném a segítségeteket kérni!
A gépre kb. 40.000 Ft-ot szánnék.
Kompaktok közül a Canon A560-t néztem ki. Azt szeretném megkérdezni, akad nála jobb ebben a kategóriában?
Illetve: kezdőként megérné-e inkább beruházni egy ultrazoom-os gépbe (Kodak ZD710, Fuji S5700, Olympos SP-510)?

(#10842) BiriBum


BiriBum
őstag

Női kézbe való full automata üzemmódra :DDD :DDD :DDD szánt kis kompakt ügyében szeretném a véleményeteket kérni. Tudom nehéz a sogmegapixeles szappantartók világában, de nem ártana a jó képminőség, szép színek és viszonylagosan zajtalan képek.
Köszi :R

(#10843) philoxenia válasza BiriBum (#10842) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Egy javaslat.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#10844) BiriBum válasza philoxenia (#10843) üzenetére


BiriBum
őstag

:)) Nem vicc és antifeminizmus, tényleg nőnemű khm... műkedvelő részére keresek masinát. :DDD

(#10845) philoxenia válasza BiriBum (#10844) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ez még az a méret és forma, ahol a használhatóság és a dizájn nem válik túlságosan egymás ellenségévé.
Ilyen külsejű gépeknél, a fogás már sokkal bizonytalanabb.
Itt például az objektív is elég kicsi már, bár nyilván szép. :)

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#10846) BiriBum válasza philoxenia (#10843) üzenetére


BiriBum
őstag

Köszi a válaszokat! Itt elsőre mit is linkeltél?

(#10847) philoxenia válasza BiriBum (#10846) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A Nikon P50 van ezüstben is. Ez még jó fogású gép, de igazán kicsi is.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#10848) philoxenia válasza BiriBum (#10844) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Áááá. most látom, rossz az első linkem..... :O :D

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#10849) olli


olli
tag

Köszönöm az ISO teszttel kapcsolatos pontosító észrevételeket, igyekeztem beépíteni.
A tesztképeket isodslr@gmail.com címre lehet egy-egy max 20MB

üzenetben eljuttatni.
A DSLR, vagy egyéb digitális géptipus érzékenységének bemutatására

letakart objektívvel és nézőkével a géptől függően ISO100, 200,

400, 800, 1600, 3200-on készített felvételeket várok. Képméret:

1500x1125 pixel méretben kivágva RAW-ból, vagy RAW-ból TIFF-be

konvertált képből.Csak JPG formátumú gépen a beállítható maximális

méretből kivágva. RAW-ból konvertált képeknél nem szükséges

utófeldolgozás.
A zajcsökkentést ki kell kapcsolni még RAW-nál is, nekem Fé: 0

értéknél még nem zavart, de +1,3-tól már feleslegesen zajos lett a

kép, kikapcsolva még hosszabb záridőnél, pl. 30"-nél sem. Rekeszt

a legtágabbra 4,3-4,5-re állítottam, de nagyobb rekesznél sem

befolyásolta az eredményt. Legyenek az értékek pl.:1/60, f:4,5.
A feldolgozást elvégzem.
1.Feldolgozás: Ps-ban a kép megnyitása. Kép>korrekciók>negatív.

Adat: a képfájl mérete ....kbyte, mentés a legmagasabb, 12-es

minőségi fokozatban. A kisebb érték a jobb.
2.Feldolgozás: Ps-ban a kép megnyitása.
Kép>korrekciók>negatív, nagyítás 3200%-ra.
Kép>korrekciók>szintek. A hisztogram bal oldali csúszkáját 0-200

értékre, jobb oldali csúszkáját a képen sötéten ábrázolt színzaj

teljes kizárását jelentő, 255-től 0-ig csökkenő értékre kell

állítani.A nagyobb érték a jobb.

By cool !

(#10850) d@minator válasza Szten Márs (#10512) üzenetére


d@minator
addikt

"15 éves lánynak azért szerintem elsődleges szempont, hogy tetszen a gép, kinézetre"

A NIKON Coolpix S210 mellett döntöttem - 39990FT egy 2GB-os kártya jár hozzá ajándékba. Tetszik neki. :) Fentebb látom ajánlják a Sony W110-et. Azt weben rendelném akkor meg kártyával együtt ott van ahol a NIKON. Szerinted jó lesz a NIKON? Esetleg Pentax M40?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.