Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:47:56

LOGOUT.hu

Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2601) libus válasza libus (#2600) üzenetére


libus
őstag

A hsz-m végére meg rossz smile került. :D
Még egy kérdés:
A DTS HD és a DTS HD MA egy és ugyanaz vagy külön hangformátum?

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2602) Monngoose válasza libus (#2600) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Megnéztem az említett ebay-es szerzeményedet és ha jól értettem az általad leírtakat, akkor ez a lehető legjobb megoldás számodra a jelenlegi vassal.

Szóval, ha nem tévedek, akkor nálad a következő lesz a lánc: Mede8terből a kép (ill. a stereo hang) HDMI-n a TV-be, a digitális hang optikán a HD Audio Rush-ba, ami dekódolja a DD-t ill. a DTS-t, majd a 6 csatornás analóg kimeneten tovább az erőlködőbe, ami ettől kezdve tulképpen végfokként dolgozik.
Mivel a Mede8er képes kódolatlanul továbbküldeni a DD- és DTS-t (sőt a DTS HD hangból a 16 bites 5.1-es sima DTS magot is), amit aztán a HD Audio Rush dekódol, a jelenlegi erősítőd a 6 csatornás analóg bemenetével bőven frankó. A Med pedig ebben az esetben nem dekódol, csak továbbküld.

Egyébként én is hasonló módon használom a 600-ast (optikán az erősítőbe), csak nálam a dekóder nem külön dobozban van, hanem az erősítőben. :)

Ja, és esetünkben teljesen mindegy, hogy a DTS HD hang az MA vagy HR, ill. 5.1 vagy 7.1, a belőle optikán kinyerhető sima DTS 5.1 mag mindegyiknél ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2603) libus válasza Monngoose (#2602) üzenetére


libus
őstag

Jól értelmezted, mert ahogy leírtad, úgy lesz a "lánc". :K
De ez a HD Audio Rush képes csak szétválasztani a DD vagy a DTS hangot 6 csatornára? Úgy értem, hogy a Mede8er dekódolja a DD vagy DTS hangot, a HD Audio Rush pedig csak szétválassza. Szerinted ezt is tudja a HD Audio Rush? Nem megy annyira az angol... :B
Persze ha a Mede8er tudja a DD-t is meg a DTS-t is csak küldeni dekódolás nélkül, akkor mindegy, de azért érdekel. :K
A Mede8er a Dolby TrueHD-t, meg a DTS-HD MA-t továbbküldeni csak HDMI-n tudja? Optikain nem? Mert úgy elég nehéz kinyerni egy Dolby TrueHD-ból vagy DTS-HD MA-ból a DTS magot. :U

A Mede8er 600 tudja a többcsatornás FLAC-ot is, vagy csak az alapot?

Nemrég olvastam, hogy ez a Mede8er MED600X3D nem tudja a DLNA-t. :(
Csak Samba és NAS.
Nekem van egy TP-Link WDR3600-os Wifim (amin a Vargalex féle OpenWrt van), amihez van csatolva egy 2,5' HDD, s ezen vannak a filmek (transmission erre dolgozik).
A Pc-ről hozzáférek a HDD tartalmához, meg a Tv-vel is DLNA-n keresztül.
Ezzel a Mede8er 600-al hogy tudok hozzáférni a HDD tartalmához?? Ha jól emlékszem ezen a Vargalex freeware-n van Samba is, de most nem tudnám megmondani 100%-ra.
Ha van rajta Samba, akkor elérhetem a HDD-m tartalmát? Mert nem szeretnék másik HDD venni azért, hogy azt hozzácsatolva tudjak a Med-el filmet nézni.
:R

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2604) Monngoose válasza libus (#2603) üzenetére


Monngoose
aktív tag

A HD Audio Rush lelki világában annyira nem merültem el, de annyi látszik róla elsőre, hogy egy amolyan "mini" házimozi processzor (persze korlátozott formátum-támogatással), amit pont arra találtak ki, amire te is használni akarod.
A med egyébként optikán csak továbbküldi az 5.1-es digitális hangot, nem dekódol, a dekódolást nálad a HD Audio Rush végzi majd (ahogy a digital/analóg átalakítást is).
HD audio hangot a meder csak HDMI-n továbbít (itt sem dekódol), optikán nem. Mivel nekem sincs olyan erősítőm, ami a HD audiót dekódolni tudja (+ HDMI sincs rajta), így én is kénytelen vagyok beérni az 5.1-es maggal, amit a meder képes "kiszedni" a HD hangból és eredetiben továbbítani az optikán (dekódolás nélkül). A HD hang maga egyébként úgy épül fel, hogy a sima 5.1-es magra építik rá a nagyobb felbontású ill. mintavételezésű HD "kiegészítést".

Ha jól tudom, a meder csak akkor dekódol, amikor sztereó lekeverést választasz, szerintem olyan opció, hogy DD ill. DTS dekódolás és 5.1-es PCM-ként továbbküldés nincs rajta. Amit viszont dekódol + többcsatornás analógként is küld tovább, az a több csatornás FLAC (pl. FLAC5.1), de azt is csak HDMI-n, optikán ez is csak sztereóként jön át. Másrészt viszont - és ez nagy szívfájdalmam - a FLAC dekódolását nem lehet kikapcsolni, ha például az ember szeretné kódolatlanul továbbküldeni, mert az erősítőjében jobb minőségű elektronika van, nem teheti meg, kénytelen megelégedni a meder "gyengébb" dekóderével.
A FLAC egyébként lehet 192kHz/24bit, de optikán ebből is csak 96kHz jön át (ez valami Realtek-es korlát). HDMI-n és (ahol van ilyen) koaxon megy korlát nélkül.

Más. A játékos természetesen tud DLNA-t (kliensként és szerverként is). Tudja a szambát és az NFS-t is, de ha nagy bitrátájú HD filmeket (pl. BD25) szeretnél akadás mentesen nézni hálózaton, akkor csak az NFS jöhet szóba (olvass vissza a topikban, vagy a med fórumán, ott részletesen megtárgyalták ezeket). Jómagam a hálózati lejátszásban nem igen szereztem saját tapasztalatot, én közvetlenül külső vincsiről mozizom.

Javaslom a meder használatijának letöltését. Még ha nem is megy annyira az angol, a paramétereket, műszaki adatokat, a támogatott formátumokat stb. ki tudod szedegetni.

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2605) Danika256 válasza libus (#2600) üzenetére


Danika256
aktív tag

Mongoose nagyon részletesen kifejtette, amit én is írtam. :) Tehát jól jársz vele, optikán jól fog működni.És igen a Mednek nem kell és nem is tud analóg kimenetre dekódolni több csatornán, mert csak 1 db sztereó kimenete van. Ezért is kell neked a külön decoder. De talán jobb is így, senki sincs elhűlve a Med audió dekódolási minőségétől..

[ Szerkesztve ]

(#2606) libus válasza Danika256 (#2605) üzenetére


libus
őstag

"mert csak 1 db sztereó kimenete van. Ezért is kell neked a külön decoder. De talán jobb is így, senki sincs elhűlve a Med audió dekódolási minőségétől.."

A minap olvastam a Mede8er 600-nak a hang tesztjét, és eléggé leszólták a Stereó kimenetet. Úgyhogy nem is csodálkozom, hogy senkinek tettszik a Stereó aljzatból kijövő minőség.
Viszont HDMI-n és Optikain már dicsérték. Persze itt csak továbbítja a hangot s nem ő kódolja, mint ahogy írtátok..

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2607) NdF


NdF
csendes tag

A mede8r MED600X3D lejátszó mellé szeretnék párosítani egy Panasonic SC-BTT465 házimozi szettet. [link]

Nincs tapasztalatom, hogy is nézne ki a készülékek összekötése, illetve egyáltalán össze lehet-e kötni egymással ezeket. Gondolom a Mederből hdmi-vel kell csatlakozni a TV-be, optikán pedig a házimoziba. Nem tudom, hogy itt létezik-e több szabvány. Kérlek segítsetek, hogy az adott házimozi rendszerrel összeköthető-e a Meder lejátszó. Köszi.

(#2608) libus válasza Monngoose (#2604) üzenetére


libus
őstag

Először is köszi a részletes leírást!
Annak örülök, hogy van DLNA a Medben, csak érdekes, hogy ezt a gyártói oldalán nem írják.
Valahol olvastam, ha kábelesen van összekötve a Med a hálózattal, akkor akadás mentesen megy még a BD50 is.
Ezt mintha DLNA-ra írták volna.
Ez a FLAC dolog, hogy optikai kimeneten lerontja a minőséget, meg nem tudja csak továbbítani az rossz.
Bár nekem nincs olyan erősitőm ami dekódolná. De akkor is...
Arra kíváncsi lennék, hogy a másik variációm a Dune Connect is csak HDMI-n továbbitja e a DD, DTS, DTS HD-t, mert írják hogy ezeket tudja dekódolni. Vagy koaxon csatlakoztatva kódolja e? Meg persze a Flac-ot is.

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2609) Monngoose válasza NdF (#2607) üzenetére


Monngoose
aktív tag

NdF,
Jól gondolod: mivel a Panán nincs HDMI bemenet, kénytelen vagy a HDMI a TV-be optika az erősítőbe megoldást választani, így viszont sajna le kell mondanod pár dologról (HD hang, többcsatornás ill. 192 kHz-es FLAC stb.).
Azt írod, hogy a mede8r MED600X3D mellé szeretnéd párosítani a Pana rendszert. Ez most azt jelenti, hogy a Pana még nincs meg, csak ezután vennéd? Ha igen, akkor én a Pana helyett egy HDMI bemenettel rendelkező rendszert ajánlanék, pl. EZT az LG-t. Tudom, hogy kicsit drágább, de bőven megéri: egyrészt a hangja és funkciói megasan verik a Panát (az oszlopokban lévő + 4db felfelé sugárzó aramidszálas membránról nem is beszélve), másrészt a HDMI bemenetnek köszönhetően maximálisan kihasználható a MED600 minden képessége. Tudom, hogy az ár fontos szempont, de én inkább spórolnék még kicsit, hosszú távon mindenképp megérné.

libus,
a hálózati lejátszáshoz mindenképp madzagos kapcsolat javallott. Hogy megy-e a BD50 DLNA-n az kiderül, ha majd kipróbálod. Ha nem, akkor NFS.
A MED600-hoz képest Dune Connect egy vicc, nem is tudom, hogy juthatott eszedbe. Arról nem is beszélve, hogy a HDMI csatin kívül (ami ugye nálad hangilag nem játszik, mert nincs hozzá erősítőd) nem láttam rajta se optikát, se koaxot, amiken a HD hang egyébként sem menne át, szóval nem igazán értelek...

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2610) libus válasza Monngoose (#2609) üzenetére


libus
őstag

A Dune Connect-et egy másik fórumba ajánlották az először kinézett Dune HD TV-102 helyett. De nekem is egy vicc a méretei alapján. Bár sok díjat nyert.
Koax van rajta, csak úgy, hogy egy hozzá adott kábelen amin egybe van a kompozittal.
A BD50-et DLNA keresztül a kollégám lejátszója akadás nélkül lejátsza. Igaz, neki nem nem Medje van, hanem egy Asus BDS500 BlueRay lejátszója van.
Ha neki megy, akkor talán Meddel is megy akadásmentessen.

Még nagy kérdés a Mede8er 600-al kapcsolatban, mert nem látok egy fájlformátum támogatást. Az a problémám ezzel, hogy a Wifimhez kapcsolt HDD-m EXT3 van formázva, s így akkor a Med nem fogja látni a vinyóm DLNA-n. :(
Jól gondolom? Vagy van EXT3 fájl támogatása?

[ Szerkesztve ]

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2611) NdF válasza Monngoose (#2609) üzenetére


NdF
csendes tag

Még nincs meg a Pana, csak szemezgetek vele. A MED600X3D egy Panasonic 50GT60e plazma tv-re van kötve, most jött össze egy kisebb keret a házimozi rendszerre. Ismerkedem az általad javasolt LG-vel. :) Köszönöm a tanácsot!

(#2612) legenda007


legenda007
aktív tag

Ubuntu linuxal használ valaki NFS vagy SMB servert?

(#2613) rappit4 válasza NdF (#2607) üzenetére


rappit4
őstag

Szia!
Ha még nem vetted meg azt a bögreszettet, akkor fogadj el tőlem egy tanácsot és kerüld el őket nagy ívben. (igen a lentebb említett lg-t is. Úgy összességében az ilyen 5.1-es erősítős vackokat). Általában olcsóbban kijössz egy sokkal jobban szóló rendszerrel, ha nem ilyen egybe-szart veszel, hanem külön értelmes erősítőt és hangsugárzókat. Ha még nem vettem meg a panát, mindenképp látogass be a házimozi fórumba és olvasd el az összefoglalót!

[ Szerkesztve ]

(#2614) TazLeacher válasza rappit4 (#2613) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

A mondandód jelentős részével egyet értek, de arra azért kíváncsi lennék, hogy 85.000 Ft-nál olcsóbban hogy hozol össze egy komponens 5.1-es szettet erősítővel.

(#2615) rappit4 válasza TazLeacher (#2614) üzenetére


rappit4
őstag

Igen, utólag javítottam is valamennyire. Szóval ár/érték arányban egyáltalán nem éri meg a bögre szett.

(#2616) Danika256 válasza rappit4 (#2613) üzenetére


Danika256
aktív tag

Nem mindenkinek kell ám agyonhájpolt hüde márkás meg mit tudom én milyen hangrendszer.
Valakinek egy kis szobában bőven elég egy normál is, megfizethető emberi áron. Nem hinném, hogy a hangerő számítana, meg a teljesítmény, hanem inkább a hangminőség a fontos. Az én " régi" Creativom bár nem HD-s, de a mai napig meg tud lepni, hogy milyen szépen szól. És nem 100K feletti cuccról van szó!

(#2617) StLui válasza Danika256 (#2616) üzenetére


StLui
veterán

Valamit félre érthettél, senki nem beszélt hangerőről, teljesítményről.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#2618) rappit4 válasza Danika256 (#2616) üzenetére


rappit4
őstag

Figyelj, szépen szólásról tudnék neked mondani egy-két dolgot. Itt nem azért van szó márkákról, mert mondjuk a McIntosh az azért jó mert az a neve, hanem azért mert azok nem gyártanak bögreszetteket, csak Hi-Fi cuccokat. Sejtem, hogy a te Creative-od is valamiféle bögreszett, mivel a Creative nem a hi-fi cuccairól híres, ezért kétlem, hogy azt te hallottad szépen szólni, vagyis lehet neked szép volt, mert mondjuk nem hallottál még egy McIntosh MA7900-at egy Sonus Faber Aida-val (igaz én sem, de ez csak egy példa volt),

[ Szerkesztve ]

(#2619) rappit4


rappit4
őstag

Hogy a témánál maradjuk: úgy néz ki, a beépített jukebox-al már a filmek bemutatóját is megnézhetjük egy kattintással a következő frissítésben.

(#2620) libus válasza rappit4 (#2619) üzenetére


libus
őstag

Ez jó hír, és örülök neki! :)
Hamarosan úgy is beruházok egy ilyenbe (Mede8er MED600X3D-be). :K
Első médialejátszóm lesz, és már nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz Pc után. :U

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2621) Danika256 válasza libus (#2620) üzenetére


Danika256
aktív tag

Sebességben ég és föld és a Med javára! Bármit elvisz!
A feliratkezelésben még van mit fejleszteni az fw-ben. Küldök is nekik pár hibát emailben.. sup fájlok rosszul dekódolódnak, srt fájlok mkv-ban rosszul vannak dekódolva.
Felirat és Med menüjének 3D-re konvertálása egyik oldalon késik.. Remélem megint figyelembe veszik a kéréseket :)

Ha ezeket megoldják tökéletes lesz!

(#2622) Monngoose válasza Danika256 (#2621) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Ami a feliratokat illeti, nálam az UTF8 van beállítva a feliratkezelésnél és csak ritkán találkozom az általad említett mkv-s gonddal. De néha szoktam. :)
Az mkv-ban lévő srt-k dekódolási hibájáért nem a med a felelős, hanem az mkv készítője. Egyszerűen az a gond, hogy ANSI kódolású srt-t csomagolnak az mkv-ba. Ilyenkor egyszerűen kiszedem a feliratot a filmből (MKVtoolnix, benne MKVExtractGUI.exe), majd commanderben F4, utána mentés másként, itt UTF8 kiválaszt és kész is. Utána visszarakom az mkv-ba (mert szeretem a rendet :) ) és minden ok.

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2623) snemeth válasza Danika256 (#2621) üzenetére


snemeth
aktív tag

A feliratkezelésben még van mit fejleszteni az fw-ben. Küldök is nekik pár hibát emailben.. sup fájlok rosszul dekódolódnak, srt fájlok mkv-ban rosszul vannak dekódolva.

Ahogy az előttem szóló is írta, a Med teljesen jól kezeli az mkv-ban levő feliratokat. Amit rossznak látsz, ott valójában a becsomagolást végző rosszul adta meg az eredeti .srt kódolását, így aztán az mkvmerge rosszul kódolta át a feliratot utf-8 -ra. Ugyanis az mkv-ban utf-8 kódolásúak a feliratok.

Pl. a felirat oldalakon található .srt-k kódolása Windows-1250 szokott lenni - legalábbis én soha nem találkoztam más fajtával - így ha valaki egy olyat akar mkv-ba tenni, akkor a Windows-1250-et kell kiválasztani az mkvmerge GUI-ban. Ugyanis itt nem az történik, hogy az adott feliratot Windows-1250-re kódolja át, hanem Windows-1250-ről fogja utf-8-ra.

(#2624) Danika256 válasza snemeth (#2623) üzenetére


Danika256
aktív tag

Tehát az mkv-kban mindenképpen UTF8 lesz? Én próbáltam már beállítani a Charsetben többfélét, még Latin2-t is mert elvileg az a magyar..
Akkor majd megpróbálom úgy, ahogy leírtad.

De az általam leírt másik két hiba sajna tényleg fennáll, Sup fájlok mkv-ban nem viselkednek valami jól. A felirat képe tele lesz pütyökkel stb, nem tudja visszakódolni. A 3D-sre átkonvertálás sem jó. Majd fogok írni nekik csak lusta vagyok angolul megfogalmazni a levelet.. majd.. :)

(#2625) sinick válasza Danika256 (#2624) üzenetére


sinick
senior tag

Nem, nem lesz mindenéppen UTF-8. Az a lényeg, hogy az SRT karakterkódolása és az MKV feliratfájlhoz tartozó felirat karakterkódolás beállítása ("Format specific options" fülön a "Charset" lista) egyezzen. Ha az SRT 1250-es, akkor a beálíltás is legyen 1250, ha a UTF-8, akkor UTF-8, stb.

(#2626) Monngoose


Monngoose
aktív tag

Hát, én nem cifrázom ennyire.
Ahogy fentebb is írtam, a total commanderben nyomok egy F4-et a kérdéses srt-re, majd mentés másként, a felugró ablakban alul a kódolásnál az UTF8-at választom, majd mentés gomb. Az eredmény ugyan egy fájlnév.srt.txt lesz, de a txt kiterjesztést törölve kész is az UTF8-as srt, amit aztán simán visszarakok az mkv-ba úgy, hogy az mkvmerge-ben a "Format specific options" fülön a "Charset"-et nem piszkálom, hagyom simán "default"-on.

Külső feliratoknál még egyszerűbb (pl. AVI-knál), nincs visszapakolás...

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2627) Danika256 válasza Monngoose (#2626) üzenetére


Danika256
aktív tag

Köszönöm a tanácsokat, szerdán este fogom tudni kipróbálni!

(#2628) snemeth válasza sinick (#2625) üzenetére


snemeth
aktív tag

Igen, azért, hogy tudja az mkvmerge, hogy _miről_ konvertáljon utf-8-ra.

(#2629) molnarmiklos


molnarmiklos
csendes tag

Sziasztok
Érdeklődnék, hogy van-e és ha igen, akkor mi az a zenei formátum amivel nem birkózik meg Mede8er1000.
Koax-on akarom kiküldeni külső DAC-ra. Gondolok itt FLAC, CUE, APE,....
Mi lehet a buktató a történetbe?
Köszi

(#2630) rappit4 válasza molnarmiklos (#2629) üzenetére


rappit4
őstag

MP3/MP2/OGG Vorbis/PCM/LPCM/AAC/RA/Dolby True HD - DTS MA Passthrough on HDMI/AC3 - DTS 5.1/Flac up to 24bit 192Khz/WAV/WMA Standard (DRM & Advanced Profile not Supported) Forrás.

(#2631) Monngoose válasza molnarmiklos (#2629) üzenetére


Monngoose
aktív tag

"Koax-on akarom kiküldeni külső DAC-ra."

A felsorolt formátumok közül koaxon nem minden megy át (pl. HD hangok), persze gondolom inkább a "zeneiekre" vagy kiváncsi.
Ami nagy szomorúságom, hogy a játékos alapból dekódolja a FLAC-ot , szóval ha anélkül akarnád továbbküldeni és a külső DAC-ra bízni a dolgot, az sajna nem fog menni (nincs FLAC passthrough).

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2632) molnarmiklos válasza Monngoose (#2631) üzenetére


molnarmiklos
csendes tag

Hú ez most új infó lett. Igen azt szeretném, hogy a DAC végezzen mindent.
Mi is ez a "Passthrough"?
Ha ez nem tudja, akkor mi tudja? Mivel tudnék legjobban kijönni koaxos DAC-al?
Köszi az infót

(#2633) Monngoose válasza molnarmiklos (#2632) üzenetére


Monngoose
aktív tag

"Mi is ez a "Passthrough"?"

A dekódolás nélküli "továbbküldés" külső (a majdani dekódolást végző) berendezésre...

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2634) molnarmiklos válasza Monngoose (#2633) üzenetére


molnarmiklos
csendes tag

Tudsz erre a célra ajánlani egy lejátszót?
Merevlemez -Flac-koax-DAC

(#2635) Monngoose válasza molnarmiklos (#2634) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Ilyen téren nem igen kutakodtam, nekem a fő szempont a "házimozi" képesség volt, a zene az csak hab a tortán. Mivel a játékos egyébként remek, ez a hiányosság nálam bőven belefér.
Azt, hogy te milyen minőséggel vagy elégedett, azt csak te tudhatod. Az is szempont lehet számodra pl., hogy a med dekódere annyival gyengébb-e a DAC-odénál, hogy az számodra már elfogadhatatlan... Ez persze csak meghallgatással dönthető el.

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2636) Szaszabond


Szaszabond
aktív tag

Milyen jó lett a hivatalos oldal új design-ja. [link1] [link2]

(#2637) molnarmiklos válasza Monngoose (#2635) üzenetére


molnarmiklos
csendes tag

Elvileg a koaxon PCM megy ki. Ez a szabvány. Tehát itt a FLAC -->PCM konvertálásnál van a gond a mede8er-nél?
Hát ìgy nehéz lesz megtalálni a jó lejátszó mert erre vonatkozó tesztek nem nagyon vannak.

(#2638) sinick válasza snemeth (#2628) üzenetére


sinick
senior tag

Igazad van... bocs! Első mondatom hülyeség volt.

(#2639) Monngoose válasza molnarmiklos (#2637) üzenetére


Monngoose
aktív tag

No akkor részletesebben.
A meder elvégzi a FLAC dekódolását és PCM-ként küldi tovább a koaxon (már ha koaxos modellt veszel). Amit nem tud, az az, hogy ne dekódoljon, hanem változatlan formában küldje tovább pl. egy FLAC-képes erősítőhöz, ami aztán majd elvégzi a dekódolást és a D/A átalakítást is. Ez utóbbit pl. az AAC/MP3-mal meg tudja tenni, sőt, ha azt akarom, hogy a meder ezeket maga dekódolja és PCM-ként küldje tovább, azt külön be kell állítani a menüben (ezt sajnos a FLAC esetében nem lehet).
Tehát a kérdés az, hogy magát a FLAC dekódolását a meder milyen minőségben végzi, azaz milyen minőségű PCM lesz az eredmény.

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2640) libus válasza Monngoose (#2639) üzenetére


libus
őstag

Én bízok benne, hogy ezt a FLAC dekódolási "problémát", - hogy tudja a FLAC-ot is továbbküldeni -,ezt megoldják egy fw frissítéssel. Hisz ez csak a szoftveren múlik.
Igaz, én a mozi képességei miatt fogom megvenni hamarosan, persze néha fogok rajta zenét is hallgatni, de tényleg jó lenne, ha a fejlesztő csapat megoldaná ezt a hiányosságot a szoftverében.

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#2641) jsk


jsk
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni egy Mede8er MED600X3D médialejátszót. Van egy külső 3.0 WD merevlemezem. Látom hogy csak 2.0-ás USB van a lejátszón. A kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére egy 50 Gb-s BD ISO-t akadásmentesen lejátszik-e?

Visszaolvasva látom, hogy elvileg nem szabad ennek gondot okoznia.

(#2642) spider80 válasza jsk (#2641) üzenetére


spider80
őstag

Igen,winchesterről mindent akadásmentesen lejátszik tökéletesen.

Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black

(#2643) jsk válasza spider80 (#2642) üzenetére


jsk
senior tag

Köszönöm szépen.

(#2644) Monngoose válasza libus (#2640) üzenetére


Monngoose
aktív tag

"ezt megoldják egy fw frissítéssel"

Bár a próféta beszélne belőled. :)
Persze, ha jobban belegondolok, lehet, hogy a hangminőség szempontjából többet nyom a latban a PCM-et feldolgozó külső DAC minősége, mint a FLAC --> PCM "kibontásé", úgyhogy azért engem sem ejt kétségbe a dolog, inkább csak a maximalizmusomat piszkálja.

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2645) molnarmiklos válasza Monngoose (#2644) üzenetére


molnarmiklos
csendes tag

Akkor marad a popcorn hour a300

(#2646) Monngoose válasza molnarmiklos (#2645) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Hát, tet tudod...
De ha csak a FLAC miatt, akkor előtte nézd meg ezt: a "Hang továbbküldése" rovatban ott sem szerepel a FLAC, csak az "Audiókódolások" között, tehát ugyanott vagy.

Ja, és ahogy látom a Popcorn az AAC/MP3-at sem küldi tovább kódolatlanul (a meder legalább ezeket igen), szóval ne kapkodd el...

[ Szerkesztve ]

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#2647) molnarmiklos válasza Monngoose (#2646) üzenetére


molnarmiklos
csendes tag

Jól beleástad magad a témába. Köszi a sok infót. Szerinted a piacon jelenleg melyik lejátszó lenne nekem a legjobb 100.000Ft ig? 3D meg a filmes rész annyira nem izgat.

(#2648) baandii


baandii
senior tag

hellosztok!

vettem egy ilyen dokkolót a med600ashoz amibe beleraktam egy 2 tb-os wd red-et meg egy 1 tb-os vinyot de nem ismeri fel :F azt írja ki hogy "váratlan lecsatlakozás-usb" :F
kicsit bosszantó mert direkt vettem ilyen dokkolót hogy a 2 vinyót egyszerre tudjam kezelni....

esetleg vkinek vmi ötlet?

a válaszolóknak előre is köszönet...

[ Szerkesztve ]

(#2649) gógyi válasza baandii (#2648) üzenetére


gógyi
aktív tag

bocs benéztem, gondolom a vinyók már korábban formázva voltak a medre

[ Szerkesztve ]

(#2650) baandii válasza gógyi (#2649) üzenetére


baandii
senior tag

gépen lettek formázva de látja a med mi van rajtuk...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.