Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6902) DarkByte


DarkByte
addikt

Köszönöm a válaszokat! :R
Igen, alapvetően én is ezrét aggódom a folytatásért mert mindenütt ezt olvasom hogy iszonyat gyorsan elvisznek mindent (Szeged egyébként).

(#6903) tkazmer válasza #46372352 (#6901) üzenetére


tkazmer
addikt

ilyen általános érvényű szabály nincs, persze elképzelhető, hogy valamelyik bank ezt ilyen szigorúan szabályozza, bár értelme akkor sem lenne.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#6904) viharhozo válasza tkazmer (#6903) üzenetére


viharhozo
addikt

Tobb banknal is utananeztem, es sehol nincs lehetoseg arra, h ne az ados fizesse ki a tartozast, a technikai szamlas megoldas csak a masik bank hitelkivaltasanal mukodik.

Viszont van lehetoseg az atutalt osszeget zaroltatni, tehat az ados nem fer hozza a penzhez. A megoldas bankfuggo.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6906) axioma válasza viharhozo (#6904) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mar irtam, hogy nekem a ceges adomentes miatt van eleve technikai szamlam, amirol nem tudok penzt levenni, es mindossze azt tudom eldonteni, hogy elotorlesztes vagy vonogatjak a havit.
Termeszetesen ez a szamla amugy is letezik, csak nem kapott addig kivulrol is lathato szamlaszamot. Annak a kivonatat - a szokasostol kicsit eltero formaban - kuldik el minden evfordulokor.
Szerk. K&H.

[ Szerkesztve ]

(#6907) codec


codec
senior tag

Hamarosan kiderül az igazság(ügyvéd kiokosít),és majd megírom, de az ingatlanos is azt mondta a vevő törlesztheti az adós jelzálogát a saját számlájáról. Amúgy ha nem így lenne, senki nem venne jelzálogos ingatlant, mert ki az aki vakon megbízik egy vadidegenben, számlájára utal milliókat, hogy lécci törlesszed a jelzálogod, hogy megvehessem az ingatlant. Egy jelzálogos ingatlan se talált volna így gazdára, és bizony kishazánkban az ingatlanok minimum 60%-án van hitel valami miatt.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#6908) codec


codec
senior tag

Üdv!
Lenne, egy olyan gyors kérdésem, hogy ügyvédnek mikor szoktatok fizetni? Én úgy gondolom hogy a sikeres tulajdonjog bejegyzésem után illetné meg. Más a szokás?

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#6909) updog válasza codec (#6908) üzenetére


updog
senior tag

Amikor aláírsz a jelenlétében, tuti (szerződéskötés, módosítás, ami nekünk volt). Neki már (ebből a szempontból) semmi köze az adásvétel végkimeneteléhez.

Ajánlatot ingyen adott, 0,5%ért dolgozik, ja és telefonon bármikor hívhattam, segített ingyen - vagy beépítette a szerződés díjába :) Ezt cáfolandó, azóta is többször kerestem, pedig remélhetőleg több papírmunka nem lesz.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6910) codec válasza updog (#6909) üzenetére


codec
senior tag

"semmi köze az adásvétel végkimeneteléhez." Ilyen ügyvéddel tuti szóba se állnék, hisz az általa készített,szerkesztett papírok befolyásolják, hogy egyáltalán bejegyzik az új tulajt. Én úgy gondoltam, hogy a az ügy lezártával, vagyis mikor a földhivatal bejegyzett, mint új tulajt, arról kap értesítést, és azzal lezárólag kiszámlázza a munkadíj+egyéb költségeit.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#6911) updog válasza codec (#6910) üzenetére


updog
senior tag

Az hogy milyen szerződést ír, független attól, hogy mi a biznisz végkimenetele (értsd: valamelyik fél sumákol, nem kap hitelt, vis major, stb).

Nyilván arról gondoskodik, hogy ha gembasz van akkor a vétlen felet védje a szerződés.

Őszintén, eggyel volt eddig tapasztalatom, lehet hogy tévedek :) De a péket is kifizetik, ha a boltban rohad meg a zsömle, akkor is, nem? :) Szerintem belekevered a sikerdíjazást, ilyen ügyeknél szerintem nem ez a jellemző. De javítsatok ha tévedek.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6912) mm00 válasza codec (#6910) üzenetére


mm00
aktív tag

Ingatlan adásvételnél egyszer voltam ügyvédnél, fizettem, többet nem is láttuk egymást. Egyszerre kellett fizetni.

(#6913) axioma válasza codec (#6910) üzenetére


axioma
Topikgazda

Es ugyan mar milyen szankciot tudna akkor bevetni az ugyved, ha az ugyfel megse fizet? Amikor atadja a szerzodes szoveget, lemeccseli hogy a megfelelo felek vannak jelen, szarazpecsetel, akkor elvegzi a dolgat. Ha _rosszul_ vegezte (mert a rossz szovegezes miatt szivtad meg), akkor utolag reklamalsz, raadasul a kamaranal szakmai hiba eseten egyszeruen igazolhato (forditva nehez lenne). Szoval igy van ez egyensulyban.

(#6914) castiels


castiels
addikt

Sziasztok!

OTP lakáskasszával kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Áthidalónak jó lehet? Mire kell vigyázni?

[ Szerkesztve ]

(#6915) axioma válasza castiels (#6914) üzenetére


axioma
Topikgazda

Legutobb mikor kerdeztem, athidalot nem adtak (ha az athidalo hitelre mint lak.tak.pt-i torveny szerinti konstrukciora gondolsz). Igaz, az nem most volt...
Ha mas athidalora gondoltal, akkor fejtsd ki.

(#6916) castiels válasza axioma (#6915) üzenetére


castiels
addikt

felvett lakás hitelre egyidejűleg megéri e lakástakarékot is nyitni amiből majd a lakáshitelt fizetjük ki lejáratkor?

(#6917) Remi1234 válasza castiels (#6916) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Szvsz LTP-t körülményektől függetlenül megéri kötni az állami támogatás miatt. Az hogy mennyire tudsz belőle profitálni az a jelenlegi hitelkonstrukciódtól függ. Minden hitelnél az első években fogod a letöbb kamatot fizetni (nem véletlenül). Nyilván a legtöbbet ugy lehet kihozni, ha a hiteled első 1-2-3 évében jár le az összes LTP 4 éves periódusa, mert úgy az előtörlesztéssel rengeteget tudsz spórolni.
De a lényeg szvsz: mindenképpen köss amennyit tudsz.Akár 500Ftosat is köthetsz, mert itt a minimum 4 év a lényeg.. Ha úgy alakul hogy egy idő után belefér a 20k-s befizetés is, szerződésmódosítás nélkül is növelheted a betett összeget (amennyiben nem akarsz élni a szerintem mostani piaci hiteleknél rosszabb konstrukciójú LTP hitellel), utána megkapod a 20%-t. A lényeg hogy minél előbb elkezd, és ha nincs értelme a 4. év után betörleszteni, évenként lehet hosszabítani.. De 100 szónak is 1 a vége: IGEN megéri LTP-t kötni.

[ Szerkesztve ]

PSN ID: RemiFungus

(#6918) axioma válasza Remi1234 (#6917) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az annuitasos hitel tulajdonsagat nem tartom jo otletnek ugy leirni, hogy "Minden hitelnél az első években fogod a letöbb kamatot fizetni (nem véletlenül). " Ez olyan pikirten hangzik, es az atlaguser azt hozza ki belole, hogy direkt szivatjak. Kozben pedig egy matematikai teny, hogy ilyennek _kell_ lennie.

Az eredeti kerdesre: erdemes kotni hitel melle, a termek tulajdonsagait figyelembe veve, sot uj hitel felvetelenel lehetseges az is, hogy kombinald a hitellel bizonyos banki konstrukciokban (ez akkor szamit, ha a hitel miatt amugy nem tudnal erdemi megtakaritast tenni ra). Azt is megeri, hogy hosszabb hitelre szerzodsz, mint ahogy ki akarod fizetni, es a kulonbozetet atfuttatni ltp-n.

(#6919) castiels válasza axioma (#6918) üzenetére


castiels
addikt

Tehat egy magasabb lakáshitel futamido jobb lehet + LTP és a 4 év 9 hónap (57 hónap) lejarat utan kedvezményes hitellel felvéve ki 0-ázni a lakáshitelt 5 éven belül? (Mert az elsö 5 évelben kamattámogatott) ìgy már csak a kedvezményes LTP hitelt törlesztené vissza az ember tovabb?

[ Szerkesztve ]

(#6920) ody42 válasza axioma (#6918) üzenetére


ody42
senior tag

Szia!

LTP-ből milyet érdemes kötni?
Pl. csak az OTP-nél van vagy 3 féle választási lehetőség a 4 éves LTP-re.
Van olyan konstrukció, ami az állami támogatás mellett még normálisan kamatozik is?
Ha annyi a célom, hogy 4 év alatt kimaxoljam a kamatot és a támogatást is havi 20.000 befizetése mellett, akkor melyik a legjobb? (Gondolom pont nem az, amire a nyitási akciók szoktak lenni :) )

(#6921) etejedu válasza ody42 (#6920) üzenetére


etejedu
őstag

Csatlakoznék egy kérdéssel: Mi a minimum befizetendő ltp-nként, amivel megkapom a maximális állami támogatást? (azaz az év 72ezer forintot)

(#6922) ody42 válasza etejedu (#6921) üzenetére


ody42
senior tag

20.000 Ft / hó esetén jön ki az évi 72.000 Ft támogatás.

(#6923) attiati


attiati
veterán

amit próbáltam itt és itt írogatni, de nem igazán érti senki

Az EU-s bérek helyett itthon a CSOK-kal kell beérniük az orvosoknak

A kondér mérete fix, abból most elmegy pazarlásba csokra x 100 mrd, és annyival kevesebb jut máshova.
Gyerekesek összességében talán 0-n maradnak, csak az eddigi likvid szociális juttatás átmegy illikvid lakásvásárlási támogatásba, pórázra kötve.
A gyerek nélkülieknek meg kevesebb jut.
És mostantól mindent rá lehet fogni a csok-ra, hogy azért nem jut pénz máshova.

egy mai előadáson volt egy tanulságos ábra a szocpol rendszer alakulásáról 200x és 2016 között:
2016-ban az 1 és 2 gyerek után járó kedvezmény jócskán csökken a több évvel ezelőtti összeghez képest.
A többségnek ennyi gyereke van (és ennyit is akar), úgyhogy hülyére veszik őket a mostani csok-kal.
(3. gyereket bevállalni csak +7,4 millió forintért meg őrültség, mikor legalább 2,5X annyiba kerül a felnevelése. Pedig szerintem sok fiatal pár be fogja vállalni. A lakáshoz jutás egyetlen lehetősége lesz, mivel szépen sikerült leépíteni a versenyszektort és a versenyképes pályakezdő fizetéseket a "nincs megszorítás" politikájával.)

csok hatása:
ingatlanipart felpörgetik
ingatlanipar közeli pajtik zsebeit kitömik
a program költségei csak évek múlva jelentkeznek igazán
választásokig van beszédtéma, leköti az emberek figyelmét a számolgatás
utána meg mindegy
= politikai siker

[ Szerkesztve ]

(#6924) concret_hp válasza attiati (#6923) üzenetére


concret_hp
addikt

én értem, csak ezzel nem vagyok kisegítve :D

lassan kiborulhatna már a bili, mert kezd tényleg a t*k*m kilenni azzal amit ezek művelnek :((

15év múlva meg jöhet majd a csok-os mentés :(

amúgy kb. nem tudok olyan réteget mondani, akinek 2 helyett 3 gyerek megéri tisztán anyagi szempontból. max ha apuka vödörszám hordja haza a pénzt (amivel maxolni lehet az adókedvezményt) és anyuka meg nagyon keveset keres (kevesebb kiesés, mintha ő is jól keresne (de persze úgy is nézhetjük, hogy akkor már mehetne vmi 2 éves oktatásra is, ami ~15-20 év alatt elég sokat tud hozni)), de még úgy is max 0 körül jön ki sztem.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6925) attiati válasza concret_hp (#6924) üzenetére


attiati
veterán

naja, remélem tisztán anyagi alapon minél kevesebben ugranak bele

aki 2-t akart, talán nem csábul el a pénz miatt
akinek meg már 3 van, ők alapból megérdemlik a támogatást

(valószínűleg nem az idők végezetéig fog nyitva állni a program és előre bevállalni könnyűnek tűnik, úgyhogy csábító és sürgető egyszerre)

(#6926) dellfanboy


dellfanboy
őstag

ez a CSOK mar most egy annyira elbaszott konstrukcio hogy hihetetlen... kornyezetemben nem is ismerek csaladot aki emiatt bevallalna +1 gyereket

mas
miota en is kulfoldon dolgozok, egyre tobbet olvasgatom a hataratkelo blogot, ma pl. egy 5 gyerekes csalad nemet kalandja vannak fenn. ami azert durva mert anyuka apuka itthon dolgozott, kivandoroltak az 5 jelenleg tanulo gyerekkel, akik nemsokara adofizetok lettek volna( ha befejezik a sulit) az kapasbol -7fo.. :U

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6927) concret_hp válasza dellfanboy (#6926) üzenetére


concret_hp
addikt

nem az a baj, hogy -7 fő, hanem hogy ez egyáltalán nem egyedüli eset és lassan -700 000-nél tartunk egy évtized alatt :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6928) |AP|


|AP|
veterán

politikamentesen nehéz beszélni a CSOK-ról, nekem sem sikerül. Ahogy én látom a CSOK nekik szól:

-építőipari holdudvar
-politikai holdudvar (új lakás a gyereknek, alapozzuk meg a jövőt)
-minimális számú család, akiknek valóban ez az apró lökés hiányzott a harmadik gyerekhez és meg is vannak a lehetőségei 3 gyerek felneveléséhez

és van az a réteg, akinek nem szól, ennek ellenére beleugrik... kérdés ők mennyien lesznek, attól tartok többen, mint kellene.

(#6930) concret_hp válasza #46372352 (#6929) üzenetére


concret_hp
addikt

2 gyerekre 2.6M-et lehet "kapni" , az 2 évnyi minimálbér...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6931) dellfanboy válasza #46372352 (#6929) üzenetére


dellfanboy
őstag

en ezt amugy nem ertem aki a CSOK miatt csinal gyereket, mi garantalja, hogy az a gyerek ittmarad (itt fog nyugdijba menni) es nem az lesz az elso huzasa a suli utan hogy elvandorol kulfoldre?(kesobb meg viszi apat anyat mert a bebiszitter draga es nem beszel magyarul?)
ez az egesz konstrukcio el van baltazva, 1-2 epitoipari vallalkozas jol fog jarni, de a nagy atlag meg csak szivni fog

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#6932) savoo válasza dellfanboy (#6931) üzenetére


savoo
addikt

Semmi, ezért is baromság az egész. Nem itt kell változtatni.

(#6935) lajafix válasza dellfanboy (#6931) üzenetére


lajafix
addikt

ha meg sem születik akkor meg biztos nem marad itt... szerintem nem itt van elbaltázva a CSOK.

Rock'n Roll

(#6936) concret_hp válasza lajafix (#6935) üzenetére


concret_hp
addikt

de a nem megszületett gyerek tuti nem kerül 1 kalap pénzébe az államnak, a megszületett de elhúzó viszont igen, szóval ez így önmagában semmit nem jelent :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6937) lajafix válasza concret_hp (#6936) üzenetére


lajafix
addikt

hosszútávon a nem megszületett kerül a legtöbbe. lásd korfa.

Rock'n Roll

(#6938) savoo válasza #46372352 (#6933) üzenetére


savoo
addikt

LOL.

[ Szerkesztve ]

(#6940) Mercutio_ válasza savoo (#6938) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hagyd, jobber-fideszfanboy, párszor már kértük, hogy hanyagolja a propagandát.... :(((

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6941) concret_hp válasza lajafix (#6937) üzenetére


concret_hp
addikt

nem megszülető az pont 0ba kerül. a megszülető, de 18-20 évesen elhúzó az mennyibe? :)

szóval talán a kivándorlást kéne megállítani (nem a nyugati határok lezárásával :DDD)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6943) amargo válasza #46372352 (#6942) üzenetére


amargo
addikt

egyáltalán tisztában vagy a kommunista szó jelentésével?

Bár ezeket ki kellene takarítani, mert ez már tényleg a legalja..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#6944) lajafix válasza concret_hp (#6941) üzenetére


lajafix
addikt

nem, a hiányzó létszám többe kerül, mint az ideiglenesen vagy véglegesen kivándoroltak az államnak is, mert a megszületett még termelhet az államnak bevételt, aki meg sem születik annál még a lehetőség sem áll fent.
Befektetés nélkül nincs nyereség még az államnak sem, ugye haszon/költség plussz kockázat és annak kezelése.

Rock'n Roll

(#6945) Mercutio_ válasza amargo (#6943) üzenetére


Mercutio_
félisten

Na, kb. ennyit tud.... :(((

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6946) concret_hp válasza lajafix (#6944) üzenetére


concret_hp
addikt

egy átlag 18 éves mennyibe került az államnak? (egészségügy, oktatás, szoc juttatások)
aki 1* elhúzza a csíkot, annak hány%-a jön vissza?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6947) lajafix válasza concret_hp (#6946) üzenetére


lajafix
addikt

A másik topikban meg jól számolod a kockázat/haszon ratiot teljes futamidőre. Számold ez esetben is, ez a titka. :)

Tehát egy egyén mekkora hasznot hoz az államnak haláláig?

A meg nem születettet tudjuk: 0át.

Rock'n Roll

(#6948) Mercutio_ válasza lajafix (#6947) üzenetére


Mercutio_
félisten

És a megszületett de alulképzett/képzetlen mennyi kiadás, haláláig?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6949) attiati válasza #46372352 (#6933) üzenetére


attiati
veterán

haldokló nyugat mióta megy

Sosem az a fontos hír, hogy a kutya megharapta a postást, hanem hogy a postás megharapta a kutyát.
Nem védem a migránsokat, de állítólag magasabb közöttük a diplomások aránya, mint Mo. lakosságáé
Átlagban 3-ból 1 gyerek.
Usá-ban mutass egy őshonos amerikait.... n*gerek szórakoztatják a fél világot az nfl, nba-ben, ami az usa egyik legnagyobb exportcikke. Tele vannak kínaiakkal, mexikóiakkal.

és megfordítom a kérdést: itthon majd ki fog eltartani téged 20 év múlva egy elöregedő társadalomban, korrupt
rendszerben, multicégek nélküli munkahelyeken, ahol minden nemzeti magyar lesz?
Lehet, hogy színtiszta magyarok maradunk, de kihalunk, mint a dinoszauruszok. (már amennyire egyáltalán lehet színtiszta magyarról beszélni a török, német, orosz megszállás és a legnagyobb keveredés után)

A világ sikeres országai rájöttek, hogy nem a nemzetekről szól, hanem a rugalmasságról.
Egy helyen van elcseszve az egész migráns kérdés: hogy ellenőrizetlen és fejetlen. Ezt valószínűleg meg fogják oldani. És a multikultúrát is megszokták már a nyugati országok. A magyaroknak is csak az az "európai" gondolkodású rétege tud megmaradni külföldön és beilleszkedni munkahelyekre, akik ezt a multikultúrát elfogadják.

Éppen tegnap olvastam egy németországi beszámolót. Berlinben a lakosok 20%-a nem beszél németül, mert a bevándorló spanyol, izraeli, francia, amerikai stb.... nem hajlandó megtanulni a nyelvet. Abban az országban meg lehet ezt csinálni, amelyik felsőbbrendűnek gondolja/ta magát.

"majd akkor már itthon maradnak, visszajönnek."
hova? mutass munkahelyet
A tőkét nem fogja érdekelni, hogy migránsáradat van Európában. Oda megy, ahogy biztonságban érzi magát és profitot tud termelni. Sőt, oda megy, amelyik ország nyitott. Ott teremt munkahelyet és oda mennek a képzett fiatalok.
És elkerüli Mo-ot.

A társadalmi, politikai feszültségeket meg meg kell oldani valahogy.
Egy színtiszta elöregedő, elszegényedő magyar társadalomban ugyanakkora feszültségek keletkeznek, ha nem nagyobbak. És akkor majd 10-20 év lemaradással ugyanazt fogjuk csinálni, mint most a németek. Mert a kisebbik társadalmi feszültséget fogja bevállalni a politika.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.