Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6851) Andris837


Andris837
senior tag

Sziasztok!

Ma megyünk be a feleségemmel a bankba hitel iránt érdeklődni. Leírom itt is a helyzetet, hátha ti is tudtok pár gondolatot, tanácsot adni.

A helyzet az, hogy ha most jól láttam az OTP-nél január 31-ig akció van hitelfelvételnél. Ez azt jelenti, hogy a felvételhez szükséges díjakat az OTP átvállalja?

"Most akciósan, meglévő vagy új OTP Lakástakarék szerződés esetén 0 Ft induló díjjal igényelheti, amely egy átlagos 5 milliós kölcsönösszeg esetén kb. 159.000 Ft megtakarítást jelenthet1,2.
THM: 4,01%2

OTP Lakástakarék szerződés nélkül is elérhető díjkedvezményekkel1 THM: 4,13%3"

Nekem már van OTP lakástakarék számlám, ami a jövő év folyamán jár majd le. Ezt szerintem hagyom is és abból lenne meg 1-2 dolog amit a mostani hitelből nem tudunk finanszírozni.

Ez a hitelkonstrukció amit néztem korszerűsítésre van. Gondolom ez le van írva, hogy mi számít annak.

Bele tartozik e:

- Nyílászárók cseréje;
- Palatető utólagos ráégetős szigetelése, felújítása;
- Fűtés korszerűsítése (régi vegyes-tüzelésű rendszer helyett gáz bevezetése, új radiátorok üzembe helyezése)?

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#6852) axioma válasza Andris837 (#6851) üzenetére


axioma
Topikgazda

OFF gaz bevezetese? ritkan eri meg, kerdes mi a cel, ha az energiadij csokkentese, akkor a szigeteles sokkal jobban mege'ri, me'g akkro is ha a kisebb futesi igenyt igy villannyal (jo esetben huto-futo klima, nem 1:1) oldod meg a vegyeskazan beuzemelese helyett
Gaz bekotese, engedelyezes, kazan, kemeny atalakitas, plane ha parhuzamositod akkor kulon kemeny, a beruhazas karcolni fogja a javitasokkal egyutt a 1.5M-t. Es utana gaz alapdij a semmire is nem keves.
Termeszetesen ha nem a penzugyi oldal miatt, hanem a "gondozasmentes" mukodes miatt, es a tobbi alternativa nem jarhato, akkor nem szoltam.
Ja es el ne felejts a _biztos_ bekovetkezo paraproblemaval foglalkozni... azt is tervezd be, nem penz miatt de bosszusag utolag.

[ Szerkesztve ]

(#6853) Melack válasza axioma (#6852) üzenetére


Melack
veterán

Mi is ezek miatt vetettük el a gáz bevezetését, baromi sokba kerülne nekünk. Infra fűtéssel vagy a nobos cuccokkal olcsóbban jönnénk ki.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6854) Remekelek28


Remekelek28
őstag

Sziasztok
Érdeklődnék,hogy ennél a CsOK -nál a 10+10 milliót mindenképp igénybe kell venni? Tehát az nem lehetséges,hogy ha nekem van 5 millióm és 15 millióért épitenék új házat,a 10 millió készpénzt igénylem csak? Vagy,ha 17 millióba kerül a ház,akkor +2 milliót felveszek a 3%-os kamatra?

és még egy kérdés.Melyik bank jelenleg az,amely fél év munkaviszonnyal is ad hitelt?

(#6856) la_cc


la_cc
addikt

Cordia 2 Zuglónál kérdezte már valaki a nm árakat? Mire lehet kb. számítani?

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#6857) codec


codec
senior tag

Sziasztok! Fontos dologban kérnék segítséget, jelzáloggal terhelt ingatlant tervezek vásárolni, és segítséget kérnék abban, hogy én, mint vevő hogyan lehetnék a legjobban bebiztosítva?
Akinek volt már ilyen jelzálogos ingatlan vásárlásában tapasztalata vagy ismeri a trükköket, kérem írja meg. Jövőhéten ügyvéddel is beszélek, de jól jönne minden tanács.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#6858) Apollo17hu válasza codec (#6857) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Tavaly jelzáloggal terhelt ingatlant vettem. Eggyel többször kellett a földhivatalba menni miatta, szerencsére semmi egyéb gond nem volt.

Az adásvételi szerződés aláírása előtt a jelzálogjog tulajdonosa nyilatkozatot írt, amiben kijelentette, hogy hozzájárul a jelzálogjog törléséhez, ha az előlegből kiegyenlítésre kerül a teljes összeg.

(#6859) codec válasza Apollo17hu (#6858) üzenetére


codec
senior tag

Tehát van arra mód, hogy a jelzálog törlésére fizetett összeg legyen maga a foglaló, és egy ekkora összegű foglalónál már talán a vevő sem próbál trükközni, mivel ott a dupláját kell visszafizetni?

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#6860) attiati válasza codec (#6859) üzenetére


attiati
veterán

irreálisan nagy arányú foglalót nem adhatsz

de egyébként rengeteg cikk van a neten a jelzáloghitellel terhelt ingatlan adásvételének folyamatáról, hogy legalább nagyjából képben legyél a folyamatról

[ Szerkesztve ]

(#6861) updog válasza codec (#6859) üzenetére


updog
senior tag

Valószínűleg az ügyvéd azért látott már ilyet, és pont ezt fogja beleírni az adásvételibe, igen :) /a mi szerződésünkből kivonat: "vevő megfizet xy összegű foglalót (foglaló definíciója legyen leírva, hogy mindenki ugyanazt értse alatta), amelynek összegéből eladók vállalják, hogy az ingatlant 2016....-ig tehermentesítik"/. Ez lesz a következő vételárrészek kifizetésének a feltétele is (bemutatnak egy tulajdonilapot a frissen törölt jelzáloggal).

Persze azért nem mindegy a kérdéses összeg, ugye alapból max. 10%-ot javasolnak foglalónak, és olvastam már olyat (tehát nem hivatalos tanácsként mondták, kérdezzétek az ügyvédet) hogy utólag megállapítható olyasmi, hogy aránytalanul nagy volt a foglaló összege, és egy része "visszaminősíthető".
(#6860) attiati akkor nem csak én tudom így :)

De még egyszer: ügyvéd :) Alapvetően a trükközések ellen mindkét felet védi egy jól megírt adásvételi szerződés.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6862) Apollo17hu válasza codec (#6859) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Én nem foglalóztam, mert a tulaj 1 hétig a talonban tartott, és miután kiszálltak a kp.-s vevők a képből, azt mondta, hogy akkor nekem adja el. (Részben hitelt kelett felvennem.)

Az adásvételi aláírásakor kp.-ban adtam az eladónak 1 misit, másnap pedig átutaltam a jelzálogjog tulajdonosának a jelzálogjog összegét, amit visszaigazolt. Szerződésben is úgy volt megfogalmazva, hogy az aláírással egyidőben történjen minden. Aznap azért nem tudtam utalni, mert a netbankos sms-azonosítással max. 500k-t lehetett volna. :D Úgyhogy én hülye buktam az ügyleten párezer forintot, mert végül másnap a bankfiókból kellett utalnom, annak pedig díja van. Azóta beszereztem egy chipkártyát a nagyobb összegű utalásokhoz.

(#6863) tkazmer válasza codec (#6859) üzenetére


tkazmer
addikt

Vevőként te viszed (és fizeted) az ügyvédet, ilyen formán elsősorban neked dolgozik, még akkor is, ha az eladó nem hozza a saját ügyvédeidet. Kötelessége tehát, hogy megfelelő módon bebiztosítsa neked a konstrukciót, nem igazán lehet ilyenkor trükközni. (vagy ha mégis akar az eladó, akkor azt az ügyvédednek észre kellene vennie).
Timeline-ra nyilván több félét ki lehet találni, legutóbbi dealemnél kb. ez volt:
1) vevő KP-ban foglalót átad, szerződéskötéskor tulajdonjog átruházó nyilatkozat letétbe helyezése az ügyvédnél, aki csak akkor adja azt ki, ha kifizették a vevők a teljes vételárat
2) vevő kifizeti eladó tartozását a finanszírozónak az eladó által bemutatott egyenleg igazolás ellenében
3) eladó finanszírozója lezárja a kölcsönszerződést és kiállítja a zálogjog törléséhez szükséges papírokat
4) ezek alapján a földhivatal törli a zálogjogot
5) amikor erről a vevő hitelt érdemlően tudomást szerez, kifizeti a maradékot az eladónak
6) eladó igazolja az ügyvéd felé a pénz megérkezését (vagy ha ez nem történik meg, a vevő is igazolhatja annak elküldését), erre az ügyvéd kiengedi a letétből a tulajdonjog átruházásáról szóló nyilatkozatot
7) minden megvan, indulhat a vevő tulajdonjogának földhivatali bejegyzése, birtokbaadás, stb.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#6864) Poultier


Poultier
tag

Sziasztok!

Lassan szeretnénk családi házat venni itt a faluban, ki is nèztünk párat, a kérdésem annyi lenne, hogy mennyit szoktak engedni az eladók a hirdetésben szereplő összegből? Ha ingatlanos hirdeti az ingatlant, akkor őt ki lehet e hagyni a bizniszből teljesen vagy olyan szerződést kötnek a tulajjal, hogy csak ők adhatják el az ingatlant? :R

(#6865) Melack válasza Poultier (#6864) üzenetére


Melack
veterán

Az ingatlanos általában kizárólagos szerződésre megy, ha nem látod több helyen a hirdetést, akkor csak nála elérhető. Kihagyni nem tudod. mert akkor az eladó fizethet neki. Meg valahol pofátlanság is ilyet tenni, ha már ő dolgozott vele... Az eladási árban az ő jutaléka benne van, azzal neked nem kell törődni.

Áralku: passz. ez erősen emberfüggő. Van egy meghatározott minimum ár, ami alá nem mehet az ingatlanos, mert a tulajjal azt határozták meg. Ha nincs ingatlanos, akkor majd ő ott eldönti, hogy mennyiért adja el neked. De itt is sokmindentől függ az árrés.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6867) viharhozo válasza tkazmer (#6863) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez elmeletnek jo, gyakorlatnak nem feltetlen. Nem neztem vegig minden bankot, de biztos, h tobb olyan van, amelyik csak az ados szamlajarol hajlando elfogadni a torlesztest.

Sztem innentol kezdve a vevonek egyszeruen nincs modja vedekezni egy rosszhiszemu eladoval szemben, ezert en nem vennek olyan ingatlant, amin a teher meghaladja a vetelar 40%-at.

Kozben eszembe jutott, h vegul is reszletekben megoldhato a dolog (60%-ot 30+30-ban torlesztesz), de az meg draga es nagyon maceras.

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6868) axioma válasza viharhozo (#6867) üzenetére


axioma
Topikgazda

Kizartnak tartom, hogy valamelyik banknal nem oldhato meg az, hogy az elotorlesztes (vegtorlesztes) olyan szamlara erkezzen, ami felett a tulaj mar nem rendelkezhet, csak a hitele javara (ami rendelkezest meg be kell tole elore gyujteni). Erre a lehetoseget mar ha masert nem, de a munkaltatoi ado/jarulekmentes torlesztesek miatt technikailag meg kellett csinalniuk, de az is erosen meglepne, ha nem lett volna ettol fuggetlenul ilyen...
Az lehet, hogy a havi torlesztest csak adott bankszamlarol hajlandoak leemelni, de annak csak az a celja, hogy beszedjek a fenntartasi dijat...
Az tuti nem jo, ha 60% tartozast 2 reszletben fizetsz, mert az elso utan a bank nem mond le a jelzalogjogarol, hiszen me'g tartozik az ados, ellenben a penzt benyeli. Pont egyben kell utalni, de csak ugy, hogy a bank elore kiadja az igervenyt, hogy x osszeg beerkezese eseten a jelzalogot torli. Onnantol mar a vevo dolga, hogy a tobbit is teljesitse, akkor nem fordulhat az elo, hogy maga a foldhivatali bejegyzes meghiusuljon, ami a jelzalog eltunteseig eselytelen (es ezt a "minden mast" is at lehet tolni az ugyvedre a letettel).
Amire vigyazni kell, az eladonak tenylegesen a kezebe/szamlajara adott olyan reszosszeg, amivel me'g az adasvetel feltetelei nem teljesultek, mert akkor visszalephet, de nehez lesz tole visszaszerezni, hiaba jogilag jar.

[ Szerkesztve ]

(#6869) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Remélem itt kapok választ a kérdésemre. A 10+10 es CSOK-kal kapcsolatosan érdekelne: Ha vállalkozótól veszem az új házat, akkor nem számít az építési engedély kelte? (A házat elkezdték építtetni már 2007-ben, de kicsi volt a kereslet és nem fejezték be. Most viszont egyre többen keresik újra az új építésű házakat, s folytatják az építkezést. Használatbavételi még nem volt, de 2008-nál régebbi az építési engedély. Erre kapható 10+10es csok?)

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#6870) savoo válasza pocokxx (#6869) üzenetére


savoo
addikt

Szia,

az sajnos valószínűleg már nem lesz jó.. :(

"– Az építési engedély nem régebbi, mint 2008 július 1.

– Van használatba vételi engedélye és összkomfortos."

[link]

(#6871) viharhozo válasza axioma (#6868) üzenetére


viharhozo
addikt

Konkretan tavaly osszel vettem ingatlant, Unicredit-jelzalog volt rajta. Beszeltem a bankkal, es kozoltek, h nincs ra mod, h vevokent en vegtorlesszek, csak a hitelfelvevo kijelolt szamlajarol fogadnak el torlesztest. Oszt' csokolom.

Raadasul magat az esemenyt 30 nappal elore be kell jelenteni, es csak azon az egy fordulonapon fogadnak el torlesztest, aminek egyebkent az elszamolasa banki munkaidon kivul tortenik. Ergo az elado szamlajan ott van legalabb nehany oraig a penz, amivel kozben azt csinal, amit akar.

Itt mondjuk szabadfelhasznalasu hitelt kellett kivaltani, bar nem hinnem, h ez szamit.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6872) pocokxx válasza savoo (#6870) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Igen, de itt "vagy" a kitétel, és nem "és". Mi vállalkozótól vesszük, és nem lakott ott előtte senki. Tehát új lakás. Nem?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#6873) concret_hp válasza viharhozo (#6871) üzenetére


concret_hp
addikt

hát ez azért picit érdekes :(
akkor amin 70-80%nyi jelzálog van azt hogyan intézik el?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6874) codec


codec
senior tag

Konkrétan az adott ingatlan értékének 70%-a a jelzálog. ezt egy összegben akarom rendezni, utalással. Amitől tartok, hogy mi arra a garancia, hogy miután kiegyenlítettem a jelzálogot, a vevő nem mondja azt, hogy meggondolta magát, a foglalót visszaadja, én meg futhatok a jelzálog törlesztésre befizetett pénz után.
Ennek a kizárására van valami lehetőség? Mit kell az ügyvéddel a szerződésbe belefoglaltatni, hogy ne essek pofára vele?

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#6875) tkazmer válasza codec (#6874) üzenetére


tkazmer
addikt

próbáld meg közvetlenül a banknak és nem az eladónak utalni a pénzt.

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#6876) Mercutio_ válasza codec (#6874) üzenetére


Mercutio_
félisten

Bármit foglalsz bele szvsz az max arra biztosíték, hogy ha beint egyszer tiéd lesz az ingatlan.

Bennem még az merült fel, mi van, ha ugyan a tulajdonomba kerül a lakás, de nem költözik ki az eddigi lakó?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6877) updog válasza Mercutio_ (#6876) üzenetére


updog
senior tag

"Bennem még az merült fel, mi van, ha ugyan a tulajdonomba kerül a lakás, de nem költözik ki az eddigi lakó?"

Nekünk a szerződés egyik pontja, hogy az utolsó vételárrészlet (szándékosan a leghangsúlyosabb részletet hagytuk meg) utalásának feltétele, hogy személyesen meggyőződünk a lakás birtokbavehetőségéről.

Nyilván mint mindennel, ezzel is biztos lehet sumákolni, de ugye az adásvételi aláírása után ott van a vevő széljegyen, tehát az eladónak se érné meg annyira. Bérlőnél egy kicsit más a helyzet, de erről majd nyilatkozok hamarosan, ígéret a záros határidejű költözésre már van :D De itt is az eladó érdeke hogy sürgesse/segítse őket. Remélem :DDD

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6879) DarkByte


DarkByte
addikt

Voltam ma édesapámmal egy ingatlannál. Nagyon tetszik, a pár negatívumát ellensúlyozzák a pozitívumai. Szóval már ott tartottunk hogy mondjuk árat. Mondtam egy árat, a szokásos 10%-os alku és teljesen elutasítást kaptam. Arra számítottam hogy az alku egy két oldalú dolog és majd mond a másik fél egy másik árat és szépen lassan közelítünk. Mondjuk az eladó egy idős hölgy és látszólag nem volt képben mit is kellene ilyenkor csinálni és az ingatlanos próbálta mederbe terelni a dolgot, de végül rávette az ingatlanos hogy átgondolja az árat és jövőhét elején folytatása következik.

Most azon parázok hogy nem-e van valaki aki a teljes árat leteszi és viszi, de igazából ezzel sok mindent nem tudok kezdeni, mert ígyis-úgyis alkudtam volna.

Most én rontottam el valamit, vagy csak kifogtam egy nem szerencsés partnert és csak ki kellene várnom hogy belátja hogy amit mondtam árat az amúgy nem volt inkorrekt alku kezdésnek? :F

[ Szerkesztve ]

(#6880) updog válasza DarkByte (#6879) üzenetére


updog
senior tag

Nem tudom hogy az elmúlt egy hónapban mióta kiszálltam a nézelődésből mi változott, decemberben pl. egyszer az eredeti vételárra (alku nélkül) beadott ajánlatunkat simán felüllicitálta egy kp-s vevő, vagy mire odajutottunk hogy döntsünk (~24 óráról beszélünk, tul.lap, közös képv., eladó facebook profilja, ingatlan környékének körbejárása) már elvitték, három napos hirdetés volt. Volt ahol tudtunk volna alkudni, nahát jobban körülnézve (legkésőbb a tul.lapon) kiderült hogy miért. Most ilyen a piac..

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6881) Apollo17hu válasza DarkByte (#6879) üzenetére


Apollo17hu
őstag

doeeg-hez hasonlóan az általam elsőnek kiszemelt lakást úgy "buktam", hogy az alkudozás alatt jött egy vevő, aki megadta az eredeti irányárat.

Végül ami lakást május végén vettem, nem alkudtam, de meg kellett várnom, hogy a kp.-s vevőknek kell-e (nem kellett). Felújított lakásról van szó, kicsit szívtam a fogam, hogy azért húzós ára volt, de most ott tartunk, hogy gyakorlatilag a legolcsóbb felújítandók kerülnek majdnem ennyibe a környéken (panelről van szó).

(#6882) Lortech válasza DarkByte (#6879) üzenetére


Lortech
addikt

Decemberben vettünk egy lakást, 3-szor licitáltuk felül mások ajánlatát, a végén +4%-on állt meg, pedig már az első ajánlatunk is a hirdetett vételár volt. Úgy kellett rábeszélni őket, hogy egyáltalán új és új ajánlatokat tehessünk. Ha jó adottságú az ingatlan és eleve jó áron hirdetik, akkor könnyen lehet, hogy konkurencia akad, ami azért megnehezíti az alkudozást.
Nem igazán jó most vevőnek lenni, mi több mint egy éve nézelődtünk már és egyszerűen meguntuk annyira az egészet, hogy miután találtunk egy elfogadhatót, már néhány százezren nem akartunk szórakozni.

[ Szerkesztve ]

Thank you to god for making me an atheist

(#6883) etejedu


etejedu
őstag

SOS! Segitséget kérnék! Illetve erre vonatkozólag melyik topikban találok segítséget, konkrétan választ!

ÁRUHITEL!!! kikéne váltanom, mert úgy érzem kezd hitelcsapdába torkolni a dolog. Adott összeg a kötelező, de azért többet fizetek havonta, de még így is 70% !!!!!!! -át a kamat viszi el az összegnek. HELP mert már unom. Foylószámlahitel? Jelzálogkölcsön? vagy mi lenne a kedvezőbb?

(#6884) Magnum_ válasza etejedu (#6883) üzenetére


Magnum_
nagyúr

megint ittál?

írj konkrétumot, ebből nem sokat értek

I humbly and respectfully decline™

(#6885) la_cc válasza Magnum_ (#6884) üzenetére


la_cc
addikt

A sok kábszi... :)) :))

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#6886) etejedu válasza Magnum_ (#6884) üzenetére


etejedu
őstag

Vatta fakk? Mi nem érthető?
Cetelem kötelező 12k amit fizetni kell! Én minimum 15k vagy 18k fizetek de baszki ebből 8-9 k a kamat és + a biztosítás meg egyéb fasságok! Mivel tudom kiváltani? Nem kevesebbet szeretnék, hanem kedvezőbb,kevesebb kamatot! Ergo hamarabb túllendülni a dolgon. ÉÉS nem vagyok bebaszcsizva .

(#6887) etejedu válasza etejedu (#6886) üzenetére


etejedu
őstag

Nur ájn biszjen. :B

[ Szerkesztve ]

(#6888) concret_hp válasza etejedu (#6886) üzenetére


concret_hp
addikt

fizess be annyit amennyit csak tudsz...

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6889) etejedu válasza concret_hp (#6888) üzenetére


etejedu
őstag

Igen gondoltam én is rá hogy kifizetem egybe, de sajnos még nem jött be a lottó nem hogy ötös a négyes sem de hát ez van! :U
amugy köszi a tanácsot ! :DDD Hihetetlen hogy eddig ez nem jutott eszembe és nem vettem észre hogy annyira nem is korlátos a bevételem és kb simán tudnám fedezni a z összfizuból de az hoyg mit eszek egész honapban .... igazad van majd az anyám, állam eltart. :O :DD :( :(( :((( :U

(#6890) concret_hp válasza etejedu (#6889) üzenetére


concret_hp
addikt

amikor felvetted nem volt gyanús?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6891) etejedu válasza concret_hp (#6890) üzenetére


etejedu
őstag

Igen akkor naggyon buta voltam!...
Nos! Van ellene orvosság?

[ Szerkesztve ]

(#6892) Remi1234 válasza DarkByte (#6879) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Szvsz a mostani helyzet nem engedi az ilyet... Jo mondjuk en tavaly aprilusban kezdtem a nezelodest es pont akkor durrant be a piac
1 nap alatt adták el 1-2Mval drágábban a korábban eladhatatlan panelekt itt a 8-ban. Amikor megláttam a mostanit eszembe se jutott alkudni... Még azon paráztam h. Jon valami kps vevo aztán rámígér. De szwrencsére korrekt volt az ingatlanos (vagy hülye) mert azonnal levette a hirdetést. De a lényeg hog sztem ne nagyon akarj keménykedni.

PSN ID: RemiFungus

(#6893) Melack válasza DarkByte (#6879) üzenetére


Melack
veterán

Ez nagyban függ az ingatlanostól, meg a tulajdonostól, meg az ő hozzátartozóitól. Ha sokat olvasnak híreket, amik bulvárosak, meg az ismeretlen ismerősökre hallgatnak, akkor az előre megadott minimálárat sem fogadja el, csak a maximumot, vagy a felett. Lehet hívni az ingatlanost, hogy adtok kikiáltási ár -5%, foglalózod azonnal, így a nő is láthatja, hogy vennéd az ingatlant, nem csak az idejét pocsékolod. Bár ehhez kell egy jó ingatlanos is.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6894) axioma válasza viharhozo (#6871) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat, furcsa, felteve hogy nem az ugyintezo volt bena, de akkor ezek szerint jelenleg van ilyen. Akkor az ugyved kell lerendezze, vagy egyszeruen hagyni az egeszet, ha kockazat van benne. (Ha mas se veszi meg, akkor majd az elado egyezkedik a bankjaval, ha meg direkt orul a helyzetnek, akkor meg oruljon a vevojelolt, hogy nem sikerult).

(#6895) axioma válasza codec (#6874) üzenetére


axioma
Topikgazda

Szerintem ezt ugy tudod meguszni, hogy a TELJES osszeget letetbe helyezed az ugyvednel, es ennek fejeben meg letetbe helyezteted az eladotol a kovetkezoket:
- banki igeret, hogy az adott x ft befizetese eseten leveszi a jelzalogot
- eladoi tul.jog bejegyzesi hozzajarulas abban az esetben, ha a jelzalog nincs rajta (ez ugye amugy is trivi) ES szamara a 30% megerkezett
Ezekre nyilvan kell hatarido, stb. hogy meddig nem vonhatja vissza.
Mert igy az ugyved a te penzedbol kiutalja a vevonek amint a jelzalog lekerult, es ugyanabban a pillanatban az atutalas tenyevel tudja igazolni a foldhiv. fele, hogy teged be kell jegyezni. Nem lesz mikor azt mondja az elado, hogy felrugja, meg eleve ott az igervenye.
De ez csak mint nagyjabol ugymenet, en NEM vagyok jogasz (nagyon nem, programozo vagyok...), csak ilyesmiket azert olvasgattam itt-ott.
[Bar egyebkent ha meggondoljuk, hogy az elado van kedvezo helyzetben a menet kozepen, igazabol nem is kell a penz lerakasa legyen feltetele az elado szamara annak, hogy o kiadja a felteteles hozzajarulasokat.]

[ Szerkesztve ]

(#6896) Magnum_ válasza DarkByte (#6879) üzenetére


Magnum_
nagyúr

az alku nem inkorrekt, de nem kell elfogadnia az eladónak.
Én is mindig alkudtam lakásvásárlásnál, nincs abban semmi rossz, autóvásárlásnál is próbáltam, de ott pl az eladó nem engedett, megtehette :-)

I humbly and respectfully decline™

(#6897) viharhozo válasza concret_hp (#6873) üzenetére


viharhozo
addikt

Nem tudom. A bankok egymas kozt nyilvan megoldjak, mert van hitelkivalto hitel, es olyat is lattam, amikor a vegtorlesztest egy kulon szamlara kellett utalni. Nalam 25% se volt a hitel, ennyiert meg nem fog az elado szarozni, csak o jarhat vele rosszul.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6898) Magnum_ válasza viharhozo (#6897) üzenetére


Magnum_
nagyúr

az nem egy technikai számla volt, amire kellett utalni és onnan törlesztette be a bank a hitelhez kapcsolt számlára? :-)

I humbly and respectfully decline™

(#6899) updog


updog
senior tag

Egy fél-off kérdésem lenne (itt is feltették már, korábban de válasz nem jött): lenne egy ismerősnek egy örökölt ház+telek nem túl jó állapotban, egy (turisztikailag) fejlődő, gyógyvizes kis faluban. Tudtok ajánlani olyan külföldi oldalt/ügynökséget, esetleg megbízható magyart, akik Ausztria-Németország vonalon hirdetnek? Célcsoport az unatkozó germán ajkú kisnyugdíjas, aki évente két hétre forró gyógyvízben áztatná a valagát, és nem sajnálja a jurót a felújításra :)

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6900) codec válasza tkazmer (#6875) üzenetére


codec
senior tag

Én is erre gondoltam, azt meg egyszerűen kizártnak tartom, hogy ne lehessen másik bankszámláról(főleg, hogy ugyanannál a banknál is vagyunk mindketten.) kiegyenlíteni a a jelzáloghiteles tartozását, mivel ha ez csak így menne(tehát csak a tulaj számlájáról lehet vég törleszteni) senki nem venne jelzáloggal terhelt ingatlant. Mert itt azért nem kis pénzekről van szó, ráadásul a visszaéléseknek is nagy lehetőséget adna.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.