Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#6727) Jorus válasza Ariadne (#6726) üzenetére


Jorus
nagyúr

A gyorszár vastagsága ebből a szempontból mellékes, tulajdonképpen egy erős dróthuzal is be tudná tölteni a szerepét, a lényeg, hogy a papucsokhoz szorítsa az agy tengelyének végeit.

Egyébként itt egy részletes, elvi ábra egy hátsó agyról. Ha megnézed, láthatod, hogy maga a tengely az, ami a papucsba illeszkedik, a rajzon 36-os jelöléssel találod. Ez üreges, ebben fut a gyorszár.

Ha engem kérdezel, a sérülést okozhatta anyaghiba is, de akkor szokott így kinézni egy papucs, ha a tengely kimozdult a helyéről, majd egy nagyobb erőhatásra az ellenkező irányban belevágott az aluba. Ez egy nem eléggé meghúzott gyorszárból eredhet, és ily módon elképzelhető, hogy a gyenge minőségű alkatrész miatt történt az eset, mivel, ha a belső mechanikás gyorszár áttétele nem megfelelő, a felhasználó hiába tépi meg brutálisan, ettől még az összehúzó erő nem biztos, hogy elegendő lesz durvább felhasználás esetén is. Össztelós vázakat nyilván nagyobb igénybevételre terveznek, és ebből a szempontból a forgalmazó hibája lehet, hogy gyengébb minőségű gyorszárral szerelte a gépet. De mondom, abból nem származhat a hiba véleményem szerint, hogy a gyorszár milyen vastag.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.