Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29701) D4rkm4n válasza sztyui2 (#29700) üzenetére


D4rkm4n
őstag

Nagyon ötletes! Gratulálok! :)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#29702) Zozzant válasza sztyui2 (#29700) üzenetére


Zozzant
addikt

Ilyesmit két esetben csinál az ember, karácsonykor nameg ha 25000 nézése van:) Grat!

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#29703) Marky21 válasza máyköl (#29696) üzenetére


Marky21
aktív tag

Jó persze ,de nem is azt mondtam,hogy nézzen a kamerába , hanem nekem nem jön be ugy h föl felé nézz, érted hogy fölfelé nézz,de ez ízlés dolga.

(#29704) Chapel válasza nesa (#29699) üzenetére


Chapel
addikt

:D

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#29705) Daniel Alves


Daniel Alves
őstag

del

[ Szerkesztve ]

Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com

(#29706) Tubi2


Tubi2
senior tag

kép

Ez milyen lett? Úgy nézzétek, hogy egy nagyon régi, Olympus C760-as géppel készült. :U

[ Szerkesztve ]

- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen

(#29707) nesa válasza Tubi2 (#29706) üzenetére


nesa
veterán

Az nemolyan rossz gep, a kep viszont az .

(#29708) Tubi2 válasza nesa (#29707) üzenetére


Tubi2
senior tag

Mivel van gond? Vágás, beállítás, utómunka? Vagy maga a téma túl gyenge?

- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen

(#29709) nesa válasza Tubi2 (#29708) üzenetére


nesa
veterán

Szerintem minden ugy rossz ahogy van, probalj valami termeszetes helyszinen fotozni mert ez igy nemjo es a madar se tul eles :N raadasul kicsi a kephez.

(#29710) Tubi2 válasza nesa (#29709) üzenetére


Tubi2
senior tag

Értem, köszi a tanácsot. Volt már varjú a kerítésen, annak megfelelőbb a mérete. :D

Egyébként itt az eredeti:

- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen

(#29711) nesa válasza Tubi2 (#29710) üzenetére


nesa
veterán

Hiaba szerintem ebbol nemlehet kihozni jot vaskerites+ hatter valami fal :((( ez igy nemjo helyszin.

(#29712) Tubi2 válasza nesa (#29711) üzenetére


Tubi2
senior tag

Értem, akkor helyet változtatok. Köszi a tippeket. :K

- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen

(#29713) Karima


Karima
őstag

(bocs, nem tudom, h miért nem kisebb méretben teszi be)

[ Szerkesztve ]

(#29714) bubi92 válasza Karima (#29713) üzenetére


bubi92
őstag

Az egész nagyon tetszik egyben, bár a kanálon a becsillanás lehet, hogy nem kellene. Azon kívűl minden jó, a dof, a színvilág, a keret. Szerintem szép:)

(#29715) #31757056 válasza Karima (#29713) üzenetére


#31757056
törölt tag

Nekem is tetszik, jó hogy ilyen minket körülvevő hétköznapi dolgokból ilyen ötleteket tudsz kovácsolni, lassan ez már a védjegyed lesz!

(#29716) kricsi81 válasza Karima (#29713) üzenetére


kricsi81
senior tag

Jó az ötlet, nekem is tetszik. Egyedül a kereten kívüli területek homályossága nem tetszik, illetve a kanalat úgy kellett volna megvilágítani, hogy ne legyen ilyen nagyon csillogós, ahogy látom direkt vakuzást alkalmaztál. :)

kovacsrichard.hu

(#29717) Balinov


Balinov
félisten

Sziasztok, az elmult 1-2 hetben az idom es az ido is engedte, hogy keszitsek ujbol par kepet.

Errol mar korabban, egy borus napon keszult kep, linkelve is lett ide


Pitypang


Rekettye


Ho, siraly - erzesem szerint raferne egy vagas, minimum


Megint egy boja


Dagalyra varva.

Husvet - 2010

Varnam a velemenyeiteket, hogy milyen utomunkat es melyiken lenne erdemes. Nameg hogy hogy lehetett volna jobb kompoziciokat

Szerk: keplinkeles, Balinov, bazze :B

[ Szerkesztve ]

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#29718) Karima


Karima
őstag

Köszi mindenkinek a kommenteket. Igen, a kanálon a bevillanás tényleg sok egy kicsit, legközelebb valamit igazítok rajta:) Az elmosódott keret az direkt ilyen (az eredeti képe alá tettem ugyanazt a képet, csak ennek a layernek adtam egy adag blurt, az eredeti kép meg kapott egy - asszem - 2mm-es stroke-ot), hát ez valakinek bejön, valakinek nem:)
És igen Ricsi, jól látod, direkt vakuzást kapott (csak egy diffúzor kupak volt a vakun), mivel most adtam el a stúdiócuccaimat, és még az újakat (vakuk, állvány, ernyő) nem szereztem be.

(#29719) máyköl válasza Balinov (#29717) üzenetére


máyköl
veterán

1., Kicsit turistafotónak érzem, nincs benne semmi igazán, ami megfogna. Technikai hibát nem nagyon látok - az ég szépen ki van exponálva, szép a lépcsőn az árnyék is, de a téma nem túl izgalmas. A két oldalt, és alul is mindenképpen hagytam volna még helyet, nagyon szűkre van vágva.
2., Szvsz a pitypang nem egy túl fotogén virág. Bár ez sem igaz így teljesen, mert lehet róla szép képeket csinálni-de nehéz. Van egy Nikon D5000-ed ahogy látom, bár nem tudom milyen objektíved van hozzá. Vegyél hozzá egy makró-előtétlencsét (Raynox dcr-250 a legjobb ár/érték arányban, újonnan 14k-ért már kapsz, ezzel már lehet nagyon szép makrókat csinálni), és azzal már egy ilyen pitypangot is izgalmasabbá tudsz varázsolni. Ilyenre gondolok: [link], de ha nincs előtétlencséd, akkor is tudsz egy kicsit érdekesebb képet csinálni a pitypangról/pitypangokról. Próbálj meg csoportképet csinálni, valami ilyesmit. De ha csak egy pitypang van kéznél, abból is lehet izgalmas makrót csinálni. 1., 2. Próbálok olyan képeket berakni, amikben láthatod, hogy a kompozíció a te makródnál nagyon rossz. Felülről ne fotózz le egy virágot se így, mert nincs benne semmi érdekes. Így, ilyen formában mindenhogy lát az ember szinte minden nap virágokat, keress olyan kompozíciókat, ahol az emberek nem látnak virágokat, mert az az izgalmas. Amiket előbb linkeltem képeket, azoknál ugyanaz volt a kompozíció, mégpedig az, hogy oldalról kapták le a virágot. Ebből a szemszögből már lehet szép makrókat csinálni, de van még egy kompozíció, amit a figyelmedbe ajánlanék, az az "alulról" makrózás, akinek nagy mestere Fejo, ilyenre gondolok. :K Nézzük, mivel tudod még kicsit "feldobni", egy unalmas, pitypang makrót. Pl. egy bogárral, vagy egy rovarral rendkívül izgalmas tud lenni egy virág, két példa: [link], [link]. A lepkére ez pont nem vonatkozik, de rengeteg rovart (pl. a katicát is), "mesterségesen" is fel tudsz rakni egy pitypangra. :DDD Meg érdemes olyan virágokat is keresni, ahol éppen egy méh tartózkodik, bár nagyon nehéz téma, mivel általában 2-3mp. alatt végeznek egy virággal, de türelem kell hozzá, és el lehet őket kapni, nekem nem is olyan rég, sikerült egyszer: [link]. A másik dolog, amivel szerintem izgalmas tud lenni, egy nem túl fotogén virág (mert szvsz a pitypang nem teljesen az, inkább egy tulipán, egy rózsa), az az, hogy kiemelkedik egy virág, a többi közül, itt egy példa: [link]. :K Tehát a makródról nagyjából leírtam mindent, amivel szerintem jobb lehetne. :K
3., Erre nem igazán tudok mit mondani, szép az ég, a felhők, de semmi érdekes szvsz. :(
4., Na, ez tetszik. Szerintem nem kell vágni, jó ez így, hagytál teret az iránya felé, ez fontos fotós követelmény, hogy amerre néz/repül az alany, arra teret kell hagyni, hogy lássuk merre is megy, vagy néz. Szépek a felhők, de megkérdezhetem, hogy ezt honnan lőtted? Repülőből? Vagy valami Photoshopmunka? Bár látom, hogy felülről van fotózva a madár, tehát neked magasabb helyen kellett lenned, esetlen valami kilátóból? :F Ja, és a felhőket külön raktad hozzá, ugye? :)
5., Technikailag itt is mindent rendben látok, de a téma itt sem az igazi szerintem. Egy bója. Rengeteg láttunk már, nem igazán mondd nekem ez a kép semmit. Bár az oszlop, és hátul a táj is ferde. :((
6., Ez az, ami a 4-es képeden kívül még tetszik. Gyönyörű felhők, szép dombok, az a kis híd is nagyon hangulatos ott jobb oldalt, talán kicsit világosítanék rajta. Bár nagyon zavaró, ez a fehérrel bekarikázott piros pont: [link]. Nem tudom, hogy láttad-e, vagy nem, de nem tudom, mi lehet ez. Pixelhiba? :F

Összességében szerintem a képek technikailag jók, a témákra figyelj oda nagyon, mert azok nem túl izgalmasak. Nézd rendszeresen profi fotósok képeit, azokból rengeteg téma ötletet lehet meríteni.

Máyköl :)

(#29720) Slowman válasza máyköl (#29719) üzenetére


Slowman
aktív tag

:DDD
Szerintem kár volt ennyit írnod mert amiket beraktál azok mind makróobival lettek fényképezve, és aki nem rendelkezik ezekkel az obikkal annak esélye sincs, hogy olyat készítsen.
Látom a Raynox téma most neked nagyon beakadt ;] . Szerintem azért nem a világteteje, de jó kis előtét, lehet vele szórakozni. Aki komolyan gondolja a makrózást annak ez nem lesz megfelelő. Szvsz, a makró obi mindenképp célravezetőbb kb. a 105/2.8 Sigma.
"Bár látom, hogy felülről van fotózva a madár,..." Szvsz kajak alulról lett fényképezve a madár, vagy a hátán hordja a lábát :U ;] :DDD .

(#29721) máyköl válasza Slowman (#29720) üzenetére


máyköl
veterán

Teljesen mindegy, hogy makró obival vagy anélkül lettek fotózva, mert a kompozícót szerettem volna megmutatni neki, nem a képminőséget, és a rajzolatot - ami az objektívtől függ.
Bár nem próbáltam még a Raynoxot, de a tesztképek ígéretesek számomra... :K

(#29722) sztyui2 válasza máyköl (#29721) üzenetére


sztyui2
őstag

De ha nincs az obijának olyan közelpontja, mint egy makróobinak, akkor b*szhatja a kompozíciót ;]

(#29723) máyköl válasza sztyui2 (#29722) üzenetére


máyköl
veterán

De pl. [link] a linknél minek kell jó közelpont?

szerk: A katicásnál, meg az ilyen képekre ajánlottam a Raynoxot.

[ Szerkesztve ]

(#29724) forceberg válasza máyköl (#29719) üzenetére


forceberg
veterán

Ez is egy sima 18-55-össel készült:

[link]

A Raynoxot meg gyűlölni fogod a kicsi DOF miatt!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#29725) máyköl válasza forceberg (#29724) üzenetére


máyköl
veterán

Az én kitobim eddig megy.

Ne így legyen. Egyébként nem kitobin szeretném használni, 50-esen. :K

(#29726) Karima


Karima
őstag

(#29727) forceberg válasza máyköl (#29725) üzenetére


forceberg
veterán

Akkor egy nagy grat Neked, ha az 50-esre akarod tenni, mert akkor kb. alig lesz jobb az 50-es leképzése, mint a kitobidé DCR nélkül... Szerintem.

Karima: ez is jól sikerült! :K

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#29728) sztyui2 válasza Karima (#29726) üzenetére


sztyui2
őstag

Ez szép lett!

(#29729) máyköl válasza forceberg (#29727) üzenetére


máyköl
veterán

Azért ez nem igaz, láttam már 50-es + Raynox párossal jópár tesztfotót, és sokkal jobb közelpontot kapok mint a kitobival...

(#29730) máyköl válasza Karima (#29726) üzenetére


máyköl
veterán

Ez nagyon tetszik!
Gratulálok! :R

(#29731) Brumi


Brumi
senior tag

Korábban valamelyik fotós topikban volt szó repülők fényképezéséről. Ezeket most találtam:

Ferihegyi 60 éves születésnapi fotópályázat.

Fotózásra alkalmas helyek a repülőtér környékén

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#29732) johnjohn


johnjohn
addikt

Ha valaki nem ismerné. Rengeteg jó fotó, kategóriákba gyűjtve. Lehet tanulni. :K

(#29733) johnjohn


johnjohn
addikt

WEATHER REPORT

(#29734) Brumi


Brumi
senior tag

A kiválaszottak:

[

http://www.flickr.com/photos/brumi/

(#29735) kricsi81


kricsi81
senior tag

Holnap jön a következő ;)

[ Módosította: philoxenia ]

kovacsrichard.hu

(#29736) Kazimír válasza kricsi81 (#29735) üzenetére


Kazimír
őstag

Smink nélkül egészen szép lenne. Tudom, ízlések és pofonok. :)

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#29737) Balinov válasza Kazimír (#29736) üzenetére


Balinov
félisten

meg valami ertelmes frizuraval. Arcbookon megnezve a modelt normalis hajjal azert sokkal jobb.. ;)

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#29738) skippper válasza kricsi81 (#29735) üzenetére


skippper
senior tag

szerintem picit degradáló ez a cím. hölgyemény mit szólt hozzá?

(#29739) Balinov válasza máyköl (#29719) üzenetére


Balinov
félisten

Szia máyköl,

Eloszor is, nagyon szepen koszonom a kimerito elemzest, sok uj, vagy eddig figyelembe nem vett infora tettem szert altlald, meg a hsz-dre erkezett valaszokbol.

Hadd valaszoljak en is.

1. Igen, igazad van, amit ki szeretten volna hangsulyozni az az atjaron keresztul lathato eromukemeny a kikotoben ill. a repulo kondenzcsikja, meg a kek egbolt. Igazsag szerint tenyleg nem kulonosebben izgalmas tema, amiert megis linkeltem az az, hogy nekem tetszik a sargas epulet es az eg kekjenek kontrasztja. Egyebkent nincs vagva egy pixel sem a kepbol.

2. Pitypangos, olvasvan a kommenteded, meg ujra es ujra megnezve a kepet igazad van, oldalrol kellett volna, vagy alul/oldalnezetbol. Amiket kepeket linkeltel azok adtak egypar jo otletet, koszonet erte. :R Sajnos rovart egy darabot sem lattam, 50-60meter magas, tengerparti sziklan vezetett (mytracks link, egy felszigeten, kozepes szelbe, igy sztem az az egypar szem bogar, ami itt megmarad melyen a bozot aljan lapult. A pekfenyezo valoban D5000, 18-55-os VR kitobival. Az elotetlencsere ra fogok keresni teszt es tesztfotokugyileg.

3. Amiert linkeltem az az, hogy eleg szepen sikerult a hatteret elmosni, meg epp annyira, hogy a bozot sarga viragja es az eg kekje a felhovel egy szep hatteret adjon.

4. Siralyos, koszonom, orulok, hogy tetszik. Eddig aki megnezte a koplett Picasas galeriat az mind megallt a kepnel es kiemelte, hogy jol sikerult. A kepet alulrol lottem, semmi mahina, crop,stb nincs vele, ez igy sikerult. Felhok is as it is.Bevallom oszinten, ezt ugy lottem, hogy epp valamit fotoztam elotte, rakozelitve, felneztem, lattam tobb siralyt repulni es gyakorlatilag kezbol felhuzva a gepet point'n shot stilusban lottem, 1et. Szerintem mazlim volt, hogy igy kihozta, hogy meg gyk. a madar teste is attunik.

5. Boja, azaz mentoov :B Hatja,lehetet volna egyenesebb is, esetleg alacsonyabb nezopontbol keszitve, jobbra eltolva talan emeszthetobb lenne. Igazan a tonusok komorsaga, a viz hianya (reggeli apaly volt) es a mentoov szinessege fogott meg es kesztetett, hogy belinkeljem.

6. Hegyes kep. Nekem is ez a kedvencem ebbol a csoportbol. Amit bekarikaztal azt bevallom csak most vettem eszre, pedig hustvet ota joparszor atneztem mar azt a galeriat. Halistennek nem pixelhiba, mert atneztem az azota keszitett galeriakat, de sehol mashol nem lattam.Fogalmam nics, mi lehet az. Ja, amugy az nem hid, szimpla fakerites, igaz a kicsit romosabb fajtabol, ami a legeloket valasztja el.

udv.
Bali

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#29740) hotrod28


hotrod28
csendes tag

hello mindenkinek segítséget szeretnék kérni mindenkitöl?: vettem egy olympus fe-210 fényképezőgépet és minden nagyon jó csak azt nem tudom hogy ha videófelvételt csinálok miért nincs hang egyáltalán lehet felvenni hangot a felvételhez???
Előre is köszönöm ha valaki tudd segíteni nekem!!!! :N

(#29741) Balinov válasza hotrod28 (#29740) üzenetére


Balinov
félisten

szia, ez nem igazan az a tema, de ha megnezed ennek a 12-ik oldalat, itt azt irja a manual, hogy a hangot nem rogziti. Nekem ez azt jelenti, hogy hanggal nem tudsz ezzel videot kesziteni.
udv
Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#29742) kricsi81 válasza skippper (#29738) üzenetére


kricsi81
senior tag

Lehet igazad van, kicseréltem.

kovacsrichard.hu

(#29743) hotrod28 válasza Balinov (#29741) üzenetére


hotrod28
csendes tag

hello köszönöm hát ez gáz csak azt nem tudom hogy akkor miért van rajta videó felvevő ha nem tud hangot rögziteni na ez van mégegyszer köszönöm hogy segitettél további szép napot!!!!!

(#29744) T-Nagyon


T-Nagyon
tag

Sziasztok!
Nagyjából egy hónappal ezelőtt készült ez a képem.

Fotóim: http://flickr.com/skublics_gergely

(#29745) Marky21 válasza kricsi81 (#29735) üzenetére


Marky21
aktív tag

jólett ,de talán más frizurával jobban tetszene :),hol csináltad???

(#29746) kricsi81 válasza Marky21 (#29745) üzenetére


kricsi81
senior tag

Köszi :)
Két helyszínen voltunk, két féle haj volt, lesz másmilyen is... :)
Amúgy ez egy lépcsőházban készült

kovacsrichard.hu

(#29747) kricsi81


kricsi81
senior tag

Vélemény? :)

[ Szerkesztve ]

kovacsrichard.hu

(#29748) priusz válasza kricsi81 (#29747) üzenetére


priusz
aktív tag

Technikai dolgokhoz nem tudok hozzászólni, nem értek a modell fotózáshoz, de nekem ezek a képek nem tetszenek! Valahogy nem tetszik a modell tartása, olyan kifacsart vagy nem is tudom. A másik képen a felhúzott váll sem túl előnyös.
Ez csak az én véleményem, lehet egyedül leszek vele.

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#29749) drkbl válasza T-Nagyon (#29744) üzenetére


drkbl
őstag

Hangulatos kép lett, a címben viszont helyesírási hiba van. Tetszik a szín, a szabályos és szabálytalan formák kontrasztja.

(#29750) drkbl


drkbl
őstag

Még hogy nincs újdonság az egyházban :) :

A katedrális ablaka / Window of the Cathedral by rdwr, on Flickr

Mernétek innen pizzát rendelni? :

Cégér / Commercial signage by rdwr, on Flickr

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.