Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29501) máyköl válasza BV92NTZ (#29495) üzenetére


máyköl
veterán

Szép madarakat kaptál le, gratu.
Nekem a második tetszik a legjobban, talán ott van egyedül "természetes" környezete, ezért tetszik igazán. Tetszik, hogy az előtérben és a háttérben is van egy elmosódott rész, és középen éles csak a kép. Jobbról talán még vágnék. Így eléggé középre van komponálva a kép, próbáld meg szerintem az állat, jelen esetben a madár, nézési irányában helyet hagyni, itt ugyanannyi hely van a háta mögött, mint elöl, szerintem jobb lenne, ha elöl lenne az a hely, amit a háta mögött kaptál. Ez mindhárom képedre igaz, szerintem figyelj erre oda. Egyébként aranyos madarak, hangulatos képek! :)

Máyköl :)

(#29502) pisti válasza máyköl (#29468) üzenetére


pisti
őstag

Kaptál rá véleményeket, a flickr-n. Aki ott is meg itt is jelen van nem fogja mindkét helyre beírni.

Tetszik a bátyó elkalandozó tekintete, a vágás fura, de legalább egyedi is így, ennyi az én véleményem.

forceberg: Bátor madárka volt ez amit lekaptál, csak nem valami kaját akart?

[ Szerkesztve ]

(#29503) Dorian válasza pisti (#29499) üzenetére


Dorian
félisten

Én általában kiscsirkének érzem magam az itteni többség mellett ahhoz, hogy véleményezzek, általában inkább nem is teszem, mert pl. sokkal több fotó tetszik, mint a nagy profiknak. De pl. Májk képe igenis tetszett. Lehet, hogy semmi igazán különös, de azt gondolom, hogy nem kell kiemelkedőnek lennie egy képnek attól, hogy jó legyen.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#29504) máyköl válasza pisti (#29502) üzenetére


máyköl
veterán

Flickr az más egy kicsit, ott sokan azért véleményeznek, hogy ők is sok kommentet kapjanak, mert az jó (szerintük). Az ottani véleményekre nem igazán tudok alapozni, azt hiszem egyedül Cayman írt ott kommentet, aki ezen a fórumon is jelen van, a többiektől vártam igazán véleményt. :)

Köszönöm a véleményed! :R

(#29505) pisti válasza Dorian (#29503) üzenetére


pisti
őstag

Érdemes azért elkezdeni a saját véleményt is hangoztatni, mert egyrészt azt is kell fejleszteni, másrészt egy eltérő vélemények fölött kialakuló civilizált módon folytatott vita, vagy nézeteltérés feloldás is szolgálhat hasznos információkkal.

Mindenesetre ha képet rak be valaki, akkor lehetőleg véleményezzen is, tapasztalati szinttől függetlenül így korrekt.

Tudom itt nem nagyon szeretik a fotózz.hu-t, DE ott szépen részletesen le van írva, hogy a véleményezőktől mit várnak el egy értékelés indoklása képpen.
Ott is linkelik ezt az írást, ami szépen érthető módon kifejti a véleményezés mikéntjét, hogyanját. Véleményezni is meg kell tanulni, mint ahogy fotózni is, a kettőt pedig érdemes egymással párhuzamosan fejleszteni.

[ Szerkesztve ]

(#29506) aginor válasza Chapel (#29471) üzenetére


aginor
veterán

Két héttel ezelőttről egy kis legyeskedés :)

Milyen távolságból fényképezted és mekkora volt a légy, hogy a 2.8-as rekesz elég mélységélességet adott?

forceberg: az újabbakban valóban van, az enyémben még nincs, de nem is nagy veszteség, valószínűleg lassú és hangos, ahogyan ez is D80-on. A fókuszmotorosokat szerintem kb. 1éve gyárthatják, sok helyen még az újak sem azok, arról tudod megismerni, hogy a a manuális blende választó tárcsa nincs rajtuk, valamint az erőátviteli csatlakozó is hiányzik a bajonettről.

[ Szerkesztve ]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#29507) aginor válasza BV92NTZ (#29495) üzenetére


aginor
veterán

Szerintem mind a három aranyos, nekem tetszenek alapvetően, de nagyítva mintha egyik sem lenne igazán éles. A színvilágot illetően a második a legjobb, de nekem mégis valamiért a harmadik tetszik a legjobban.

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#29508) anri-ur válasza pisti (#29488) üzenetére


anri-ur
tag

Vakut nem használtam, a levél volt túl fényes, és a nap se fogta vissza magát!

(#29509) kiskornel válasza BV92NTZ (#29495) üzenetére


kiskornel
addikt

Kicsit vagdosni kellene a képeket. Az rendben van, hogy a közepén van a madár, hisz ilyenkor a középső fókuszpontot szokás használni, és nincs idő pöcsölni. Viszont utólag a madarat el kellene tólni valamelyik szélére. Úgy vagdosni, hogy amerre néz, arra több tér legyen.
Azt a pillanatot kell elkapni, amikor még nem vette fel a kaját. Így nem tűnik annyira természetesnek. Egyesek még azt is feltételezhetik, hogy etetéssel csináltad. :D

Erről ugyan nem bizti, hogy tehetsz, de az oldalad nagyon lassú. Nehézkes a képek nézegetése. Többet látom a "töltés" jelet, mint a képeket. Még itt a cégnél, vakker-nagy-sávszélességen is tetü lassan lehet böngészni.
Ezt csak azért mondom, mert aki nem nagyon elszánt, 5mp után x-et klikkel a jobb felső sarokban...

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#29510) Chance


Chance
tag

Sziasztok!

Sry az off-ért, de ezt a fotós fórumot olvasom, bízok a szakértelmetekben. Abszolút kezdő fotós vagyok, egyenlőre egy Fuji A900-zal, tervezem lecserélni egy Fuji s1500fd-re. Kezdőként megéri a gép a 38ezres árát, ha tanulni szeretnék vele, de sok időm nem lesz művészkedni? Thx a választ!

https://www.flickr.com/photos/ch4nce/

(#29511) Ndruu válasza Chance (#29510) üzenetére


Ndruu
MODERÁTOR

Itt kérdezd meg.

Harrrr!!!!

(#29512) bubi92


bubi92
őstag

Elmúlt a pitypang szezon, úgyhogy én most mutatom meg az egyik ilyen képem. Nem túl érdekes kép, de nekem tetszik. Vélemények?

Nagyban

[ Szerkesztve ]

(#29513) eastsider válasza bubi92 (#29512) üzenetére


eastsider
nagyúr

szerintem elég szerencsétlen a komp...
vagy jobbrább kellett volna igazítanod, vagy állóban lőnöd. így elég esetlen az egész..
színek rendben vannak

(#29514) kiskornel


kiskornel
addikt

Hétvégén Óbányán jártam:

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#29515) BV92NTZ válasza aginor (#29506) üzenetére


BV92NTZ
csendes tag

Nekem nagyon tetszenek!! :Y :R Szep a zold hatter, mivel elethuvebbe teszi a kepet es nagyon j, hogy a 2-ik kepen a "szemire" van teve a fokusz. :R :R Kivallo munka!

www.ntzphotography.com

(#29516) Fejo válasza kiskornel (#29514) üzenetére


Fejo
őstag

Nem rossz, bár a vágás nem a legszerencsésebb. Felülről el lehetett volna hagyni, hogy alul teljesen látszódjon a vízmosás. ;)

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#29517) Kh@oSz


Kh@oSz
aktív tag

Kis rendezvényfotó. Hétvégi Kunmadarasi gyorsulás :K

[link1] [link2] [link3] [link4]

(#29518) pisti


pisti
őstag

bubi92:
Valóban nem túl érdekes, ez egyrészt nyilván a téma miatt van, de leginkább a bemutatás módja miatt. Lapos fények mellett készült a kép, sötét egy kicsit az egész, a szerkesztés pedig ilyen senem középre, senem harmadolóba helyezett témával és ezzel a széles vágással nem az igazi.
Ennek a kének is a tipikus ajánlás az ami jót tudna tenni, próbálkozz vele újra kora reggel tájékán.

kiskornel:
Szép kis vízesés ez. Tetszik, ezzel együtt is mondjuk egyetértek Fejo meglátásával, illetve látom, hogy nem volna egyszerű más szögből megközelíteni, de igazából az kéne a még látványosabb képhez itt szerintem.

aginor:
A második az igazi egyértelműen, ezen csak az éles ami a lényeg a DoF szépen elmossa a többit, illetve a levél széle is pont úgy van a képbe rendezve, hogy rávezeti a tekintet a főtémára.

Kh@oSz:
A 2. kivételével mind nagyon tetszik, jók lettek a svenkek, ha nem is tökéletesek. A szerkesztés meg a téma nagyon jó, szóval grat hozzá.

A gyümölcsvirág szezon végére két ilyen kép tőlem is:

(#29519) máyköl válasza bubi92 (#29512) üzenetére


máyköl
veterán

Mi az, hogy elmúlt? Most jönnek csak... :D
Fura szemszöget választottál, szerintem ez nem túl előnyös magasság. Szvsz próbáld meg felülről, közelről lefotózni (így: [link] by sztyui), vagy alulról fotózd, mint ahogy Fejo szokta, bár ez ennél a növénynél nem igazán a legjobb, az talán tulipánnál, vagy pipacsoknál, vagy valami hasonlóm virágoknál a jó, szerintem a legjobb az első példa jelen esetben. Életlen a pitypang, nem tudom mi okozta, de egyértelműen látszik nagyban. Fura a komponálás is, szerintem egyik szélére helyezd legközelebb, így középre komponálva kicsit unalmas kompozíció. Viszont tetszik a szép mosott háttér, és alul a bokeh. :K

Remélem segítettem! :R

(#29520) máyköl válasza aginor (#29506) üzenetére


máyköl
veterán

Nekem a második tetszik (a legjobban). :K
Remek élességet csinál az obid, elfogadnék egy ilyet én is. Nagyon szép zöld a háttér, remekül kiemeli a legyet, nem olvad bele a háttérbe.
Fura, de nem igazán tudok róla semmit sem mondani, így jó! :C

pisti: Nagyon tetszik mindkét kép, nagyon hangulatosak. Az elsőnél azonnal mondanám a fotós szabályt, hogy ki van égve a nap, de néha fel lehet, sőt kell rúgni egy-egy fotós alapkövetelményt, szabályt, mert szerintem ez így jó, engem abszolút nem zavar. Felülről vágnék, alulról hagynék helyet.
A második jobban tetszik, ez is egy rendkívül hangulatos kép lett, szépek a leveleken az árnyékok, és tetszik, ahogy a fehér virágokat megsüti a nap. A háttér itt gyönyörű! :K
Talán az élességgel van csak bajom, nem találom sehol az igazi élességet, se a leveleken, se a virágon nincs igazán... :(

Máyköl :)

[ Szerkesztve ]

(#29521) total90 válasza pisti (#29518) üzenetére


total90
veterán

A második kép tetszik nagyon, de az első nem... Túl erőteljes a nap, szinte semmi nem látszik a képen szerintem. Ha sikerült volna úgy, hogy a nap előtti virágok élesek, akkor tuti lenne. Így nekem az a kép nem igazán jön be. A második viszont nagyon tetszik. Abból esetleg nagyobb verzió, mondjuk háttérképnek? :B

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29522) máyköl válasza máyköl (#29520) üzenetére


máyköl
veterán

Nem tudom minek az oka, de megnéztem pisti megint a második képed, majd ránagyítottam egy hangyányit, és egyből minden éles.
Így viszont már tényleg tökéletes a kép! :R

(#29523) kiskornel válasza pisti (#29518) üzenetére


kiskornel
addikt

Pisti: a 2. határozottan tetszik. Borzasztó nehéz lefényképezni egy ágat úgy, hogy az érdekes legyen. Neked sikerült.

Fejo: Köszi a tanácsot. Megfogadom. Legközelebb többet mokolok a gép pozíicójának kiválasztásával. :R Mentségemre: ezt a panorámát ferdén dölten kellett fényképezni.

(#29517) Kh@oSz: Valahogy nem kaptad el a pillanatot. A hátulja nem sokat mond... Az elölről fényképezettnél meg "nincs hová futnia" a motornak. Nincs előtte tér.
Olyasmi érzése marad az embernek a fotók láttán, mintha lesifotók lettek volna...

Ennél lejjebb nem mertem menni:

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#29524) Kh@oSz válasza kiskornel (#29523) üzenetére


Kh@oSz
aktív tag

A vágás azért ilyen mert a hő okozta torzulást kicsit ki akartam emelni. Egyébként nagyon nehéz terep volt, mivel a pálya elég messze volt ,valamint betonfal és drótkerítés is volt közte (amit az elsőn ki is retusáltam) és az sem elhanyagolható hogy ezek a gépek 360al repesztenek :U . Ezért is tettem fel a "A hátulja nem sokat mond..." képet mert ott már nincs drótkerítés. Aki motoros annak meg igenis sokat mond egy jó hátsó :K

[ Szerkesztve ]

(#29525) kiskornel válasza Kh@oSz (#29524) üzenetére


kiskornel
addikt

Hát ezért szép ez a hobby. :) A dolgokat meg kell oldani. Nem panaszkodni. Majd idővel meglátod, hogy felemeled a gépet, és utána leereszted, mondván: ez nem jó hely. Arrébb kell menni, stb.

http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

(#29526) bubi92


bubi92
őstag

köszönöm a kritikát az előző képhez:)
még egy ma tőlem:

Nagyban!

Tudom, hogy kicsit sötét, de szegénynek nem akartam a szemébe villogni.

(#29527) Kh@oSz válasza kiskornel (#29525) üzenetére


Kh@oSz
aktív tag

Már egyre gyakrabban eresztem le a gépet, de ha ezt alkalmazom ott is akkor nem sok képet lőttem volna :U

(#29528) bLaCkDoGoNe


bLaCkDoGoNe
veterán

Pénteken voltam az OPNI-ban (szerencsére a fotózás után kiengedtek). :D
Egyelőre három kép a Flickr-emen, a többi később.

"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#29529) forceberg


forceberg
veterán

[Perzselő hőség - nagyban]

Blackdogone: jók lettek ezek a képek!

Kiskornel: a 29514-es tetszik, jó, ahogy visszafordul a képen a patak, talán kicsit zavaró, amit már írtak, hogy lelóg alul, de így is jó!

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#29530) total90 válasza forceberg (#29529) üzenetére


total90
veterán

Ez szép lett :K

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29531) aginor válasza BV92NTZ (#29515) üzenetére


aginor
veterán

BV92NTZ és pisti: Köszi, asszem 4 képból sikerült összehozni a dolgot, gondolkodom, hogy kéne csinálni egy vágást csak a fejre, mert tisztán megszámolhatóak a szeme szelvényei (vagy mi).

pisti: az első érdekes, de a másodikon a napfény "tükröződése" nagyon hangulatos, kellemes meleg hatású kép.

bubi92: a macsek aranyos, de a kép túl sötét, nem feltétlenül kell a szemébe villantani vakuzáskor, használj derítőlapot fényterelőt, vagy csak simán a plafont.

[ Szerkesztve ]

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#29532) aginor


aginor
veterán

Lejárt a szerkesztési idő.. :O

Ezekről a képekről mi a véleményetek?

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

(#29533) johnjohn válasza aginor (#29532) üzenetére


johnjohn
addikt

Túl sötétek lettek. Szerkesztőben húzhatsz a szinten, szépen ki lehet fényesíteni.

(#29534) máyköl válasza bubi92 (#29526) üzenetére


máyköl
veterán

"Tudom, hogy kicsit sötét, de szegénynek nem akartam a szemébe villogni." Nem baj az, utólag szinte bármilyen alapprogrammal lehet világosítani. :K

(#29535) ballington válasza forceberg (#29529) üzenetére


ballington
addikt

Tetszik a kompozíció és a színek is jók.

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#29536) total90


total90
veterán

Ezt fotóztam újra, csak sajnos az időjárás nem nagyon kedvezett nekem.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29537) ballington


ballington
addikt

Új képek:
[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#29538) total90 válasza ballington (#29537) üzenetére


total90
veterán

Szép képek lettek szerintem. Az elsőnél csak az zavar, hogy az aljából nem látszanak teljesen a levelek. A 2.-nál nincs gondom :)

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29539) máyköl válasza ballington (#29537) üzenetére


máyköl
veterán

Mindkettő tetszik, szép kompozíciók, egy kis kontrasztot szerintem még nyugodtan elmehetsz rájuk. Az elsőnél gyönyörű a szép, kék, természetes háttér. :K

(#29540) ballington


ballington
addikt

köszi.
tolal90: sajna így készítettem a képet, az oldaláról és a tetejéről vágtam kicsit, ne legyen nagy űr

[ Szerkesztve ]

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#29541) máyköl válasza total90 (#29536) üzenetére


máyköl
veterán

Nekem a múltkori jobban tetszett. Ez inkább szomorú kép, az előző sokkal élettel telibb, vidámabb volt. Nekem a vidámabb mér a hangulata miatt is jobban tetszik. :) Szerintem legközelebb mehetsz nyugodtan feljebb, mert így a domb takarja nagyon a fát, mindenképp napsütésben menj ki szvsz, hogy vidám legyen a kép, a felhők szépek, azok maradhatnak. :) Az elsőn nincsenek felhők, pedig nagyon fontos, ha vidám képet szeretnél, próbálj meg felhős időben kimenni. Nagyon középre komponáltad az elsőnél a fát, a másodiknál már jó, és szerintem nyugodtan maradhatsz a fektetett képnél. A második képed sötét is, világosíts rajta, ha sötét lenne a következő. Kicsit színekkel szerintem tuningold fel, sokkal izgalmasabb lesz a látvány, jobb hangulata lesz a képnek. Szomorkás képnél hidegebb, vidámabbnál melegebb színeket dobj rá, szerintem. :)

(#29542) total90 válasza máyköl (#29541) üzenetére


total90
veterán

Értem és kösz a véleményt. Elméletileg ma szép idő volt, csak mire odaértem a helyszínre csak nem elkezdett esni. Elég gyorsan jött a borulás, de ha már ott voltam fényképeztem. Minden esetre szombaton biztosan megyek arra, meglátom milyen lesz az idő :)

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29543) forceberg


forceberg
veterán


Zöldfejű űrlény?
[Nagyban itt!]

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#29544) Sir Riccio


Sir Riccio
addikt

Egy kis ízelítő:


Parov Stelar Band @ Europe Mania Fesztivál Pécs

Holnap jön a többi, addig véleményeket várnék erről. :R

Deutsch Richárd Fotográfia - https://www.riccio.hu/ / https://instagr.am/deutsch.richard/

(#29545) Fejo válasza máyköl (#29541) üzenetére


Fejo
őstag

"mindenképp napsütésben menj ki szvsz, hogy vidám legyen a kép, a felhők szépek, azok maradhatnak. Az elsőn nincsenek felhők, pedig nagyon fontos, ha vidám képet szeretnél, próbálj meg felhős időben kimenni."

Na, akkor most mikor is menjen ki... :U

De kérdezhetném azt is, hogy most akkor mikor lesz vidám egy kép? :U

"mindenképp napsütésben menj ki szvsz, hogy vidám legyen a kép , a felhők szépek, azok maradhatnak. Az elsőn nincsenek felhők, pedig nagyon fontos, ha vidám képet szeretnél, próbálj meg felhős időben kimenni."

forceberg, Riccio: Jók lettek, mindkettő tetszik.

[ Szerkesztve ]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography

(#29546) Chapel válasza máyköl (#29541) üzenetére


Chapel
addikt

Na ezt most magyarázd meg :D

Ez is poén? ;]

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#29547) johnjohn válasza Chapel (#29546) üzenetére


johnjohn
addikt

Mindent leír, aztán valamelyik csak talál, nem ? ;]

(#29548) total90 válasza Fejo (#29545) üzenetére


total90
veterán

Én értettem mit írt, mire gondolt...

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#29549) priusz válasza Sir Riccio (#29544) üzenetére


priusz
aktív tag

Klassz kép! Kellemes fények, jó vágás. :C

Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

(#29550) aginor válasza johnjohn (#29533) üzenetére


aginor
veterán

Nagyjából hasonlóak voltak a fényviszonyok, de még reszelek rajta kicsit. Kompozíció, téma stb. oké amúgy?

Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.