Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Chuwi HI8

Hozzászólások

(#2201) Rohir válasza Rohir (#2200) üzenetére


Rohir
tag

Folyt.

Sikerült
- Programozóval 2016. márciusi BIOS-t feltenni
- feltenni rá Microsoft Windows 10 Enterprise N 2016 LTSB (ez elvileg a chuwi-s 2016. márciusi)
- összevonni a meghajtókat 29 GB C:\
- Dualdriver recovery-vel pedig majdnem az összes drivert feltenni rá, KIVÉVE: G-senzor, Light-senzor, accelometer, kamera(fekete képet ad)

Szóval pár driveren kívül megy minden rendesen.

(#2202) azbest válasza Rohir (#2201) üzenetére


azbest
félisten

nem valami i2c és/vagy sdio driver hiányzik? Azok nélkül valószínűleg meg sem jelennek a rá kötött eszközök. DoubleDriverre gondolták, ugye? :)
Sima hi8? Nem pro?

Gondolkodtam már, hogy megkockáztassam-e a bios frissítést a hi8-asomon. A rajta lévővel nem tudok például ubuntut telepíteni rá mert nem látja a particiókat. A win10 home tiszta telepítéssel felment anno és double driverrel a 8 alól mentett drivereket sikerült visszaállítani is, csak a touchoit kellett talán noszogatni külön.

Bár szinte mindig androiddal használom, szóval lehet nem érdemes nagyon belepiszkálnom.

[ Szerkesztve ]

(#2203) Rohir válasza azbest (#2202) üzenetére


Rohir
tag

Igen double-re gondoltam csak nem akartam egy 3. HSZ-t is írni emiatt, szerkeszteni meg már késő volt. :D
Manuálisan se megy fel driver.
Így néz ki Eszközkezelőben a 3 cucc.[kép]

Chuwi forumon olvastam, hogy BIOS-ban kell ezeket az I2C cuccokat engedélyezni az új driver kapcsán, de szinde mindenkinek más-más nem megy az I2C cuccokból.

[ Szerkesztve ]

(#2204) azbest válasza Rohir (#2203) üzenetére


azbest
félisten

nem valami aláírás dolog miatt?
Úgy emlékszem, hogy 64bites rendszeren alapból az aláíratlan driverek nem mennek, csak ha fejlesztői módban indítják a win-t. A gyári rendszer meg 32 bites volt, az eltűrte. Az új 10 kiadás kapcsán is volt olyan, hogy szigorítanak az aláírások elfogadásán, nem valami ilyesmibe futottál bele? Vagy 32 bites a te változatod is?

[ Szerkesztve ]

(#2205) Rohir válasza azbest (#2204) üzenetére


Rohir
tag

A Hi8 Win-ek (Chuwi oldaláról) asszem mind x86-osok. Próbáltam feltenni a nagy gépemre szánt ugyan ilyen win10 Enterprise x64-es változatát de az Boot után error-ral el se kezdte a telepítőt.

BIOS-ban voltak I2C beállítások (#6 és #7) Disabled-en, de Enable-d ként se történt változás Restart után.

Találtam 2 db 2015-ös BIOS-t megpróbálom Downgrade-elni

(#2206) pprod94 válasza Rohir (#2205) üzenetére


pprod94
aktív tag

Nekem május utáni a gép, régebbi BIOS-szal wifi sem volt. Most pedig Win alatt nem indul be a BT. :( Fura, hogy Android alatt megy. Erre nem jöttem még rá.

(#2207) Rohir válasza pprod94 (#2206) üzenetére


Rohir
tag

2015.06-os BIOS-t találtam, szériaszám szerint az enyém még a legelső gyártmányok egyike szóval alapból lehet ez volt rajta.

[ Szerkesztve ]

(#2208) Tibih


Tibih
újonc

Hi8-on windows 10 frissítést indítottam, de közben valahol valamiért belehalt. Most végtelen ciklusban újraindítja magát a Windows, és vissza akarja állítani a Windows előző verzióját, ami viszont valamiért nem sikerül neki.
Mit tudok most csinálni? Pl. visszaállhatok valahogy az eredeti gyári Windows-ra?
Olvasgatom a hozzászólásokat, ki is próbáltam ilyeneket pl.: Win gomb+hangerő fel, vagy le, de nem csinál semmit. Kipróbáltam a bekapcsoló gomb+hangerő fel/le, de az meg csak simán újraindítja a tabletet.
Segítenétek, hogy mit thetetk, hogy újra működjön a Windows?
(Van egy 64 GB SD is tabletben.)
Nem vagyok szakértő, ha lehet, akkor lépésről lépésre írjátok meg, hogy mit tegyek. Köszi.

(#2209) Rohir válasza Rohir (#2207) üzenetére


Rohir
tag

A régebbi BIOS-sal már látszódnak a cuccok csak Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)-et ír mind 3-nál.
[kép]

(#2210) azbest válasza Rohir (#2209) üzenetére


azbest
félisten

nekem ilyen driver veriók vannak fenn win 10 home 32bitesen 10586 verzión.

Esélyes lehet, hogy más hiányzik, az a busz, amin ők ülnek. Ezért nem tudja a feltelepített eszközt elindítani
[kép]

A tablet megjelenése körüli időszakból van double driver backup például itt. [link]

[ Szerkesztve ]

(#2211) Rohir válasza azbest (#2210) üzenetére


Rohir
tag

Igen techtablets-ről vannak a driverek. Double Driverrel tudsz csinálni egy Backupot? Mert ahogy látom 3-ból 2 driver neked régebbi mint a techtabletes :'D.

Windows verzióm nekem (Bár ez nem tudom mennyit tesz a dologhoz.):
Operációs rendszer neve Microsoft Windows 10 Enterprise N 2016 LTSB
Verziószám 10.0.14393 build 14393

Eszközkezelőben mást nem látok hiányozni: [kép]

Q32G22150912252

[ Szerkesztve ]

(#2212) azbest válasza Rohir (#2211) üzenetére


azbest
félisten

14393 már anniversary... kíváncsiságból nyomtam egy teljes takarító helyreállítást és pendriveről most fut az anniversary verzió update. Eddig normál 10 volt fenn. Nem mostanában vettem [link]

Itt a saját win8.1 mentésem, ezt raktam anno 10 alá is. a touchoz kell külön futtatni driver cserét és resetelni a kalibrálást, hogy jól érzékelje. [link]. De szerintem a win10 új kiadása miatt lehet, hamarosan kiderül.

Egyébként én szinte csak androiddal használom, az új win verziót csak azért teszem fel, hogy fiókhoz kössem a licenszet, akkor lehet másra át tudom vinni, ha esetleg szeretném.

[ Szerkesztve ]

(#2213) azbest válasza azbest (#2212) üzenetére


azbest
félisten

updateként felment és működnek az eszközök is... a touchot megint rugdosni kellett. Úgy láttam most a touch driver telepítés failelt, de elég volt a fájlok systembe másolása hogy reboot után jó legyen. Ha rögtön 14393 -et rakok fel tisztán, akkor lehet máshogy alakult volna.

és még az android is túlélte szerencsére :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2214) Rohir válasza azbest (#2212) üzenetére


Rohir
tag

Felmentek, de sajna nem segített, ezeket azért szépen elmentem későbbre. Még techtabletsről megpróbálom leszedni a bütykölt windows, mert a chuwi oldalán levő megakad 315 megánál és nem megy tovább. Aztán ha az se megy akkor itt régebben volt valami orosz cucc linkelve, még bejátszom azt is hátha nátha alapon :'D

(#2215) azbest válasza Rohir (#2214) üzenetére


azbest
félisten

lehet neked is előbb egy 10586 -ost kéne feltenni. Arra felmennek a driverek. Akár offline. És arról frissíteni a 14393-ra egy pendriveos telepítőről.

Tiszta telepítéssel tettem fel anno a 10-est. a 8.1-en nyomtam egy updatet, hogy legyen digitális licensz a 10hez. Aztán 10-es telepítőről toltam egy teljesen tiszta installt. Csak arra kell vigyázni, hogy ne töröld le az efi vagy az android particiókat. Egy usb hub sem árt, mert egér és billentyűzet kell, amikor nincs még fenn a driver pakk a double driver mentésből.

[ Szerkesztve ]

(#2216) Rohir válasza azbest (#2215) üzenetére


Rohir
tag

Oh reinstallon már párszor túl vagyok, volt már hogy 0 android volt rajta, aztán meg windows behalt rajta, USB boot nem ment, utána felment rá legfrissebb chuwi Android 4.4.4, utána visszakerült rá ez a windows android mellé BIOS chip reprogram után (ekkor jött a senzor ismeretlen cucc). Majd BIOS downgrade (itt már látta a senzor-okat de nem indulnak el), aztán android nullázás (ahogy a legelején).

Azt hittem ez a windows ami megvolt nekem az a chuwi hivatalos verziója de mint kiderült csak rossz mappába tettem, sima asztali gépre szánt cucc.

(#2217) azbest válasza Rohir (#2216) üzenetére


azbest
félisten

nem mindegy, hogy melyik win változatot teszed fel. az új lehet nem szereti tisza telepítéssel a tákolt és aláíratlan drivereket :)

hu_windows_10_multiple_editions_version_1511_x86_dvd_7223750.iso [link] ez elvileg a hivatalos iso az előző win 10 kiadásból. Ms szerverre mutat a letöltés link

az új bios meg lehet a másik hardver változathoz készült. van egy legalább egy másik hi8-as is.

[ Szerkesztve ]

(#2218) Tibih


Tibih
újonc

Hi8-on Windows 10 frissítést indítottam, de közben valahol valamiért belehalt, végtelen ciklusban újraindítgatta magát, és vissza akarja állítani a Windows 10 előző verzióját, ami viszont valamiért nem sikerült neki.
Az Android megy, de szükségem lenne a W10-re is.
Közben a Chuwi fórumán belinkelt Win10 hivatalos verziót megpróbáltam Pendirve-ról fölrakni. El is indult, de kb. fél perc után hibaüzenet jött, hogy a művelet sikertelen lett. Többször is megpróbáltam, mindig ugyanaz történt.
Annyi változás azért lett, hogy mostantól kék képernyőt kapok a W10 indulásakor, ezt a hiabkódot adja: 0xc000000f

Sajnos nincs recovery image-em.
Mit tehetek, hogy helyreálljon a W10, lehetőleg az Anniversary verzió úgy, hogy a Chuwi-s licence-m megmaradjon.
Tud valaki segíteni? Köszi.

(#2219) azbest válasza Tibih (#2218) üzenetére


azbest
félisten

elvileg ha aktív volt, akkor megismeri legközelebb is. A frissítés valószínűleg azért borult, mert nincs elég hely neki. Tiszta 10 -es telepítőt pendrive téve, a kimentett driver pakkot feltéve újratelepíthető valószínűleg. De egy usb hub kellhet, hogy egérrel és billentyűzettel tudd vezérelni, míg a driverek a helyükre nem kerülnek. A tiszta Anniversary lehet megtagadja a driverek egy részének telepítését, mert keménykedik az ms az aláíratlan driverek miatt. A korábbi kiadás újratelepíthető, azt már én is használtam és arra feltehető a frissítés, akár szintén pendriveről, hogy maradjon elegendő hely a legutáshoz. Az előző tucatnyi hozzászólás pont erről szólt.

arra figyelj, hogy neked is az a hardver változat van-e mint nekünk, vagy az újabb fajta, mert ahhoz más driver pakk kell.

[ Szerkesztve ]

(#2220) Tibih válasza azbest (#2219) üzenetére


Tibih
újonc

Megpróbáltam egy Anniversary teljes telepítést. El is jutottam addig, hogy ki kell választani, hogy hova telepítsem. A 16,8 GB-os partíciót választottam, mire közölte, hogy nincs rajta elég szabad hely. Erre leformáztam ezt a partíciót. Utána viszont azt mondja, hogy nem tud továbblépni, mert nem tudja használni ezt a partíciót. Az Anniversary-t NTFS pendrive-ról indítottam el. Tudnál segíteni, hogy mit rontottam el? Illetve mit csináljak másként?
Köszi.

(#2221) azbest válasza Tibih (#2220) üzenetére


azbest
félisten

hát, már több mint egy éve telepítettem tisztán. Azt hiszem a telepítő alól töröltem a két win8-as particiót (recovery és rendszer). Mintha azok lettek volna az utolsó kettő. És a particionálatlan területet adtam meg célnak, amit kénye-kedve szernit beállított a win 10.

De észnél kell lenni, az efi particiót vagy android particiókat véletlenlül se töröld, mert utána lehet varázsolni, hogy visszatelepítsd. Teljesen nulláról nem telepítettem még android + win kombinációt rajta.

(#2222) Tibih válasza azbest (#2221) üzenetére


Tibih
újonc

Köszi a gyors választ. Kipróbálom.

(#2223) pprod94 válasza azbest (#2221) üzenetére


pprod94
aktív tag

Lehet rosszul értelmezlek, de ha törölsz minden partíciót, akkor sincs nagy baj, ugyanis az Intel MFG Tool szépen helyreállítja!

(#2224) Tibih válasza azbest (#2221) üzenetére


Tibih
újonc

Töröltem az utolsó két partíciót. Az így keletkező helyre próbáltam folytatni a telepítést. Nem sikerül, mert hibaüzenet jön:
"A lemez partíciói nem a javasolt sorrendben vannak. A GPT-lemezekre történő telepítésről a MS webhelyen, a GPT kulcsszóra keresve találhat további tudnivalókat. Folytatja a telepítést?"
Igennel válaszoltam (folytattam a telepítést). Mire ezt írja:
"A Windows észlelte, hogy az EFI rendszerpartíció formátuma NTFS. Formázza FAT32-re, és indítsa újra a telepítést".
Üjraindítottam. Megint eljutottam pontosan eddig. Ekkor megpróbáltam megformázni az üres elsődleges partíciót, (persze nem kérdezte meg, hogy milyen file-rendszert akarok), mire ezt írta ki:
"Nem sikerült az új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni."
Ekkor csináltam egy FAT32-es telepítő pendrive-ot, hátha ez a baj. De sajnos pontosan ugyanide lyukadtam ki megint.
(Ja, megpróbáltam még egy kört. Töröltem a korábban elsődlegesnek jelölt partíciót (ugyanis mégiscsak létrehozta, nem is egyet, hanem mindjárt 2-őt), majd újra próbáltam ugyanide telepíteni. Sajnos az eredmény pontosan ugyanaz, mint az előbb.
Megnéztem a Microsoft.com oldalon a GPT kulcsszóra mit írnak, de őszintén szólva nem lettem okosabb tőle.)

Mit tehetnék még?

(#2225) azbest válasza Tibih (#2224) üzenetére


azbest
félisten

nem tudom a tied hogy volt particionálva gyárilag, az enyém ilyen volt [link]
Nekem ilyen tabom van [link]. Ez gyárilag win8.1-gyel jött. 10 ujjas érintős. Nem az 5 ujjas másik hardver változat és nema hi8 pro, ami egészen más.

[ Szerkesztve ]

(#2226) Tibih válasza azbest (#2225) üzenetére


Tibih
újonc

 Nekem Model:CWI513 van, nem Pro, egyébként u.a. mint a tiéd.

(#2227) azbest válasza Tibih (#2226) üzenetére


azbest
félisten

gratulálok, neked egy chuwi hi8 pro tableted van :P CWI513 -as az hi8 pro, ahogy a képen is látszik:

A kijelző és a ház kb egyezik a két tabletnek. De más a proci és valószínűleg több küldönbség is lehet.
Úgyhogy érdemes ahhoz való driver pakkor és tutoriálokat bogarászni :P

hivatalos fóruma [link]

techtabletes oldal [link]

[ Szerkesztve ]

(#2228) azbest válasza Rohir (#2216) üzenetére


azbest
félisten

ha még küzdessz a driverekkel, úgy látom normálisabb driverpakkok is vannak a hivalos fórumon [link]

nem backuppal készültek, pl a hang drivernél fw fájlok is vannak a driverben.

(#2229) Tibih


Tibih
újonc

Tudnátok segíteni?

A Hi8 Pro-hoz kellene a hivatalos W10 letöltés, de a Chuwi fórumról nem tudok bejutni a DropBox letöltésbe a Fórumról érkező túl nagy forgalom miatt.
Ezt írja a DropBox: Error (429)
This account's links are generating too much traffic and have been temporarily disabled!

Nekem erre a verzióra lenne szükségem:
Chuwi Hi8 Pro Dualboot  (used for the serial number before PQ32G221605XXXXX )

Ezt a linket utasítja el a DropBox:
Windows:
Official Version Chuwi Hi8 Pro (for Dual OS) Windows OS download:
[link]
https://www.dropbox.com/s/pcbptw ... 20Dualboot.rar?dl=0

Ha máshonnan próbálok bejutni erre a linkre a DropBox-ban, akkor meg azt mondja, hogy nem is talál ilyen anyagot.

[ Szerkesztve ]

(#2230) cikasz


cikasz
őstag

Sziasztok.
Nem tud valaki valami jó/megbízható szervizt vagy szervizest aki a microusb csatit kicserélné ezen a tableten?
Pesten lenne a legjobb.
köszi.

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#2231) B-enji


B-enji
tag

Sziasztok!

Tud a hi8 / vi7 FLAC formátumú zenéket lejátszani? A gyári specifikációban nem találtam, (viszont a hi8 pro specifikációjában már szerepel.)
Zenelejátszásra szeretném használni, ezért nagyon fontos lenne nekem ez az infó!

(#2232) Elektrosokk válasza azbest (#2202) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Melyik ubuntut tennéd rá?

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#2233) azbest válasza Elektrosokk (#2232) üzenetére


azbest
félisten

az aktuálisat :) a 16.10-zel már a videokártyával sem kellett trükközni, hogy képet adjon. Vannak tabletek, amihez módosított kernellel, így a megfelelő driverekkel sikerült ubuntut használni másoknak.

egyébként nem feltétlen akarok linuxot rá, csak hosszútávon jó, ha van valami bővíthető, frissíthető rendszer. A win10 anniversary kicsit fura néha, netflix fhd lejátszásra használtam kicsit, néha a háttérben elandalog valamin a win és hiába nyomogatja az ember a gui-t, de nem akarnak betöltődni maguk az appok. Amúgy főleg androiddal szoktam használni.

(#2234) Elektrosokk válasza azbest (#2233) üzenetére


Elektrosokk
addikt

köszi.

bár mostanában nem használom, és win alatt nem is ment olyan sokat. egy jó android vagy linux rendszernek örülnék. de talán a legjobb a remix lenne ha meg lehetne oldani.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#2235) Rain Blade


Rain Blade
tag

Sziasztok? Tudnátok segíteni abban hogy honnan lehet most ilyen Tabot rendelni lehetőleg úgy hogy vámot pluszba ne kelljen fizetni? Előre is köszi.

(#2236) Rohir válasza Rain Blade (#2235) üzenetére


Rohir
tag

Úgy hogy biztos ne legyen rá VÁM EU wareheouse-ból lehet, de onnan drágább is legtöbbször (márha van készleten) vagy veszel itt használtan.
EU-n kivülről be kell mákolni, hogy ne legyen rá VÁM. Nekem pl. tablet fennakadt, de a telo nem, pedig kb. ugyan akkora és ugyan annyi volt a 2 csomag.

[ Szerkesztve ]

(#2237) azbest válasza Rain Blade (#2235) üzenetére


azbest
félisten

gearbesten ES raktárban elvileg van hi8 (nem pro), de nem tudom szállít-e ide. Az EU raktárban egy onda látszik jó vétlenek (kb hi8 pro szintű). [link]

(#2238) kismokesz


kismokesz
tag

hello a bios chip alatt mi az a 6db kis pontszerű valami? lenne valami kőze a chip-hez? illetve kellene egy chuwi hi8 cw1509 eredeti bios

(#2239) pprod94 válasza kismokesz (#2238) üzenetére


pprod94
aktív tag

Szia! Küldenél róla képet? Hátha tudok segíteni picit. :)

(#2240) kismokesz


kismokesz
tag

ezt irja ki az iró

2015.06
2016.03
2016.05

mind a 3 bios fájlra

(#2241) kismokesz


kismokesz
tag

hello valaki tudna lementeni nekem egy chuwi hi8 cw1509-es bios tartalmát?

(#2242) patakidr válasza Rain Blade (#2235) üzenetére


patakidr
aktív tag

Szia, Banggoodról rendeltem, tegnap jött meg. Hollandián keresztül küldik, ha a "prioriti direct mail" postázási módot választod, így se vám se ÁFA, hiszen unión belülről jön papíron.

Más: a kisfiamnak rendeltem, tegnap kaptam meg. Igen komor lettem, amikor megláttam, hogy nem tudok neki appokat telepíteni Android alá, mert nincs egyebek között playstore. Tudnátok segíteni, hogyan tudom megoldani?

Mert olvasgattam, de nem egyértelmű. Azt látom, hogy a Chuwi-nál van letölthető single- meg dualboot, de az "hülyebiztos" telepítő? Mert nem vagyok valami nagy szaktekintély SW-es téren.

Köszi!

(#2243) patakidr válasza patakidr (#2242) üzenetére


patakidr
aktív tag

Van ám itt nagy pörgés:(

(#2244) superg válasza patakidr (#2243) üzenetére


superg
senior tag

Nem tudom hogy lehet hogy noncs playstore app,nem csak te nem találod?
Bármilyen apk file-t lehet rá telepíteni play store is innen kiválasztod a megfelelő android verziót screen dpi-t

(#2245) cikasz válasza patakidr (#2242) üzenetére


cikasz
őstag

Nekem is csak annyi volt, hogy kínai volt az android.
Átállítottam magyarrra meg a régiót is meg mindent és jó volt.
Legyalultam a winfost is és most van hely bőven az androidnak.

https://www.facebook.com/groups/775784742804666

(#2246) patakidr válasza cikasz (#2245) üzenetére


patakidr
aktív tag

Köszi a válaszokat.
Sajnos nekem nem volt rajta Playstore.
Így viszont az Androidot gyalultam le róla és a win10-et hagytam.

Viszont ami nem tetszik, hogy rettenetesen melegszik, s úgy 2 óra alatt nullára meríti le az akksit a fiam bármivel is játszik.

Nálam még a mahjong is felforrósítja úgy 6-8 perc alatt és merül szépen 10-20%-ot 2-3 játék alatt.

Nálatok mi a tapasztalat?

(#2247) maestro87


maestro87
őstag

Nektek is csinált már olyat a HI8, hogy az éjszaka középen fogja magát és bekapcsol? Pontosabban készenlétből magához tér. Mitől lehet ez? :F

(#2248) benjoe1


benjoe1
aktív tag

Chuwi Hi10 Bios programozást vállal valaki?

https://www.szarvaskovendeghaz.hu/

(#2249) patakidr válasza maestro87 (#2247) üzenetére


patakidr
aktív tag

Nem vettem még észre, bár 3. TAB, úgyhogy nem is tartom górcső alatt. Valami szoftverfrissítési procedúra miatt lehet sztm. Nem hiszem, hogy rendellenes működés lenne.

(#2250) maestro87 válasza patakidr (#2249) üzenetére


maestro87
őstag

Wifi-t mindig lekapcsolom éjszakára, hogy ne merítse az aksit...

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Chuwi HI8
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.