Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-30 14:13:21

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11751) Joshi válasza Piftuka (#11749) üzenetére


Joshi
titán

Meg van halva a youtube. Nektek se jön be a youtube? :F

A 4K nem csak a HDR-ből áll remélem ezzel tisztában vagy. Magasabb színtér és dinamikatartomány illetve 4K felbontás. Vetítésnél nagyon jól jön a magasabb felbontás is. Egyébként nem véletlenül pazar a kép egy OLED tévén is, hiába nincsenek kimondhatatlan nit csúcsok.

[ Szerkesztve ]

(#11752) BBéci válasza Joshi (#11751) üzenetére


BBéci
titán

Laptopon teljesen rendben jön.

"Vetítésnél nagyon jól jön a magasabb felbontás is."
Érdekes, ez nekem nem tűnt fel. AVO-s kollégáimnak sem, amikor összehasonlító tesztet végeztünk. 13 milliós 4K és 10 milliós 3 chipes DLP FHD vetítőt eresztettünk egymásnak. 3 méter széles vásznat 4 méterről nézve látható volt némi különbség, de nem jelentős. 2,5 méterről már sokkal inkább, de az nem működik hosszú távon, zavaró, kényelmetlen.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11753) Joshi válasza BBéci (#11752) üzenetére


Joshi
titán

Mobilneten ment a youtube, asztali PC-n nem de minden más oldal bejött (PH is). Újraindítottam a routert és jó lett. What? :F

Mindenki mást mond de egy biztos, hogy nekem érezhetően jobb a 4K minden jóságával együtt.

(#11754) Piftuka válasza Joshi (#11751) üzenetére


Piftuka
veterán

Betölt, de piszok lassú. (Tegnap is ilyen volt.) Hosszú másodpercekig akad-gondolkodik, mire bedobja a videó ablakokat...

Ami a filmet illeti... Természetesen. A 4K felbontással nincsen bajom, sőt!

Még annak tudatában is szívesen nézek ilyen filmeket, hogy egy részük "felkonvertált" 4K. Azért 65-85 colos tévéknél már a Full HD pixelmérete túl nagy; a 4K film szignifikánsan szebb látványt ad.

Csak tudod, az "UHD" BD filmeket a "HDR" adja el. Ezzel reklámozzák őket. A "nagy dinamika tartományú" filmekkel.

És amikor azon tanakodom, hogy lecserélem a Full HD tévémet egy nagy képernyős olyan új készülékre, amelynek legalább 1.000 nit a fényereje... hogy minél jobb legyen a HDR élmény, akkor igencsak felháborít, hogy bármelyik kiadó kijön ~100 nit-es max fényerejű "HDR" filmekkel.

Mert erre minek? Ehhez elég volna egy 10 éves plazma tévé is...

Nézd végig a fentebb linkelt videókat, Vincent nagyon frappánsan ismerteti a lényeget. Bár szerintem ez is elég. "200 nit - HDR"... :U

Egyes televíziók már ~2-3-4 ezer nit csúcsfényerőnél járnak, és akkor a filmkiadók kijönnek ilyen filmekkel. :(

Tényleg felháborító!

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#11755) BBéci válasza Joshi (#11753) üzenetére


BBéci
titán

Valóban érezhetően, pontosabban láthatóan jobb a 4K/UHD, ezt senki nem vitatja. De nem annyival, hogy egy 10 millió forintos FHD vetítőt lecseréljen valaki 4K-sra.
Az is megfontolandó, hogy mondjuk 350-400000 forintból új 4K-nak mondott, a nagy felbontást trükközéssel előállító vetítőt, vagy megjelenésekor 2-2,5 milliós FHD-t vegyen az ember. Én az utóbbira szavazok, mert garantáltan nagyobb lesz az élményfaktor.
Valamint változatlanul problémás, ha házimozi hangrendszer is van a kép körül.

(#11754) Piftuka
Nem világos, mi a felháborító? Az van ráírva a filmekre, hogy 1000 nitesek, de valójában csak 200?

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11756) Joshi válasza Piftuka (#11754) üzenetére


Joshi
titán

Pont azt akartam mondani, hogy tök fölösleges az 1000nit csúcsfényerő, mert egy tök sötét szobában kiégetné a retinádat. Én 120nit-re kalibráltam a tévémet, de bizonyos jeleneteknél azért így is pislogok. A kimondhatatlan fényerő az LCD tévék marketingje, de hidd el hogy nem attól lesz HDR élményed. Persze egy teljes képernyős fehér, mondjuk havas tájnál jól tud jönni, de nagyjából ennyi. A lényeg hogy HDR-re OLED tévét kell venni. ;]

(#11757) Joshi válasza BBéci (#11755) üzenetére


Joshi
titán

Szó nem volt az árakról, csak arról beszéltem hogy szerintem és sokak szerint is jobb a kép úgy összességében. A valós 4K projektorok is leszivárognak majd a megfizethető kategóriába.

(#11758) BBéci válasza Joshi (#11756) üzenetére


BBéci
titán

Ezzel teljes mértékben egyetértek.
Annyival kiegészítem, hogy a tévém 80-ra van kalibrálva, az nekünk sötét falú, fénymentes szobában pont elegendő. A vetítőmet eco módban járatom, nagyjából ugyanannyi lehet, műszeres kalibrálás a hamarosan bekövetkező lámpacsere után lesz. Jelenleg is profin be van állítva, de nem az én szobámhoz.

"A valós 4K projektorok is leszivárognak majd a megfizethető kategóriába."
Mikor lesz egy újonnan 7-8000 eurós valós 4K DLP vetítő ára használtan 350000 Ft? Mert ami FHD-t az elmúlt 5-8 évben újonnan 3-400000 forintért árultak, azokat köszönöm, de nem kérem. Ugyanez lenne a négykákkal.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11759) Joshi válasza BBéci (#11758) üzenetére


Joshi
titán

Nézd, a projektorozás nagyon széles körű, vannak filléres és méregdrága modellek. Ahogy az élet minden területén, így itt is meg kell fizetni a minőséget, az soha nem lesz olcsó.

(#11760) Piftuka válasza BBéci (#11755) üzenetére


Piftuka
veterán

Béci, most komolyan arról kell beszélnem, hogy mi a felháborító a vásárlók tudatos megtévesztésében?

A 100-200-300 nites tartományban "ugráló" fényerejű filmek, még az UHD Allianz HDR szabványának sem felelnek meg.

Hogyan is beszélhetnénk "nagy dinamika tartományú" filmekről ilyen tulajdonságokkal?

"Aquila non captat muscas."

(#11761) Joshi válasza Piftuka (#11760) üzenetére


Joshi
titán

Nem néztem meg amit linkeltél, de azzal remélem tisztában vagy, hogy a jelenlegi tévék maximális fényereje a képernyők 10%-ra értendő. LINK

[ Szerkesztve ]

(#11762) johnywalker válasza Piftuka (#11760) üzenetére


johnywalker
őstag

Már leírta, hogy alig van Bd filmje.Nemhogy 4K filmjei.Nekem is csak a lejátszóm 4K (Pana).Ezen felbontáson 4K BD.Riipek-et nézek PC Vga-val, UHD tévével.Akkor???

[ Szerkesztve ]

(#11763) Piftuka válasza Joshi (#11756) üzenetére


Piftuka
veterán

"A lényeg hogy HDR-re OLED tévét kell venni. "

Az attól függ, hogy milyen stílusú filmeket kedvel a néző. :)

Ezen a felvételen kiválóan érzékelhető az, hogy fényes felvételekhez, miért nem az OLED a jó választás.

Azon a verőfényes jelenet olyan, mintha nyáron a kertbe, a szemeden egy erősen szűrő, kék színű lencsével szerelt napszemüvegben mennél ki nézelődni.

A jobb alsó sarokban azt látod, amit akkor látsz, ha ugyanott és ugyanakkor napszemüveg nélkül szemlélődsz.

Sötét jeleneteknél pedig megfordul az egész. Kijön az OLED fő erőssége a szuper kontrasztnak, és fekete szintnek köszönhetően.

Szóval ha valaki rendre olyan filmeket néz - a teljesség igénye nélkül -, mint a Nolan féle Batman trilógia, az "Utazók", a "Pandorum", a "Schindler listája", a "Halloween", vagy a "Szárnyas fejvadász", annak az OLED adja a legjobb HDR élményt.

Aki viszont inkább a "Mad Max"quadrológia, az "Indiana Jones, és a Végzet Temploma", a "Nap birodalma", a "Farkasokkal táncoló", a "Szenvedélyek viharában", a "Vissza a jövőbe", vagy az "Everest" féle filmeket fogyasztja, annak egy prémium LCD. :K

(Egyelőre az a tévé még nem létezik, amelyik egyformán jól teljesít mindkét területen.)

Egyébként a kijelző nagy fényereje nem csak az "atomvillanás", "autó fényszóró", "napsugár", "lézerfény", stb. jellegű fények korrekt reprodukciójához kell, hanem egy jó 10-12 bit-es panellel, és jó kontraszttal (ebben szerepe van a fényerőnek is ugyebár) kombinálva még szebb, még élethűbb színmegjelenítést tegyen lehetővé.

Ha a "képletben" a két tévé között csak ez a különbség, egészen biztos lehetsz benne, hogy a nagyobb fényerejű fog jobb végeredményt elérni ugyanazzal a tartalommal.

Amúgy pedig a tévé is nyugodtan megvakíthat egy pillanatra, mint a való életben a nap az alagútból kihajtva, vagy a hegesztőív, ha egy pillanatra odafordítod a fejedet...

Ennek élethű megvalósításához szükséges a sok ezer nit fényerő. (Szerk.: igen, a "csúcsfényerő". :K )

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

(#11764) Joshi válasza Joshi (#11761) üzenetére


Joshi
titán

A projektorokat meg felejtsük is el, mert azok fényereje köszönő viszonyban sincs a tévék fényerejével. Gondolom nem kell ecsetelnem a miérteket. Szerintem a filmstúdiók nem véletlenül alkalmazzák az alacsonyabb fényerőt, egyértelműen nem LCD tévékre készítik a Blu-ray kiadványokat (szerencsére). Projektoros méreteknél talán majd a MicroLED-nek lesz jelentősége ha HDR-ről beszélünk, de az még évtizedekre van.

(#11765) Joshi válasza Piftuka (#11763) üzenetére


Joshi
titán

Én se mondtam egy szóval se hogy az OLED tökéletes, de ha mozizás akkor inkább OLED mint LCD. Persze ez maradjon az én véleményem.

(#11766) BBéci válasza Piftuka (#11760) üzenetére


BBéci
titán

Ha valóban az a helyzet, akkor pereld be őket, simán nyerhetsz!
Szerintem annyira felesleges már a 300 nit is, mint férfiakon a mellbimbó. Már az is zavaró, bántó.

(#11762) johnywalker
Miért kell ahhoz itthon, a birtokomban lennie az általad felsoroltaknak, hogy véleményem lehessen róluk? Az a munkám része, hogy olyasmiket teszteljek, véleményezzek.
Nem kell tudnom tojást tojni ahhoz, hogy megállapítsam, melyik a záp.

(#11765) Joshi
"ha mozizás akkor inkább OLED mint LCD"
Ez egyértelmű!
De elsősorban vetítő és vászon az, ami mozizás. Részen azért, amit leírtál: "a filmstúdiók nem véletlenül alkalmazzák az alacsonyabb fényerőt, egyértelműen nem LCD tévékre készítik a Blu-ray kiadványokat"
Sőt, nem tévékre, hanem mozikba készítik, forgatják a filmeket!

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11767) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Akkor "offolgassunk" :)
Bő 1 hónapja váltam hűtlenné szeretett P42G20 Pana plazmámhoz... Nem bántam meg a cserét, egy 55" GZ850 Pana OLED az utód. Imádom. Be tudom állítani, hogy 4k-s plazma képet lássak :)
Viccet (nem is biztos, hogy vicc) félretéve, az áruházi OLED eladásra szánt beállítások megvakítanak, a gyerekek ideig-óráig követelték a Dynamic, Dolby Vivid stb Picture beállítást, aztán egyszer úgy csöppentek a "nézésbe", hogy már THX Bright Room-ra volt állítva (esti asszem a THX Cinema), azt hitték, hogy a fenti vakításokra van állítva. A Netflix calibrated mód is nagyon bejön, de csak sötét szobában.
HDR-t én soknak érzem gyakran...
Megdöbbentően jó az oppo BD lemez/iso/remux felkonvertálva a TV által 4k-ra, a Sony X800 MkI Ultra HD BD lemez is nagyon tetszik, néha ez - néha az oppo.jobban. Nagyon jó a 4k Netflix Dolby Vision / Dolby Atmos (a TV saját hangja meglepően jó TV -hez képest). De az mkv is élvezetes, TV adás (HD T-Home) sem okoz fájdalmat.
Már korábban elkezdtem beszerezni Ultra HD BD-ket egy barátom (remélem nem haragszik meg, ha így nevezem - innen ismerjük egymást) segítségével, természetesen a Lukas Gyurinak befizettem a szokásos adót (SW sorozat akciósan a zavviról), de nagyon örülök, hogy a BD lemezeim egyáltalán nem kell, hogy porosodjanak (BD - DVD váltás után csak a zenei DVD-k maradtak meg gyakorlatilag...), a nézési távolágomról nagyon klassz a képük.
Érdemes volt váltani, elsősorban amiatt akartam, hogy kicsi lett a 42" (elköltöztünk), ha ekkora méretű plazmám lett volna, nem biztos, hogy váltok. De utólag azt mondom, megérte, egyszerűen más már a képalkotás, másképp, de jobban tetszik.
Csak az a kib távvezérlő... a 20 éves (meglepetés!) Pana 32" 16:9 lapos képernyős CRT távvezérlőjével oda-vissza vezérlik egymást.. és kb ugyanúgy is néznek ki... :DDD :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#11768) blakey válasza Piftuka (#11763) üzenetére


blakey
titán

Ezt a világos képet szívesen megmutatnám neked OLED-en, csak, hogylásd mennyire "sz@r".

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#11769) Joshi válasza koncsik (#11767) üzenetére


Joshi
titán

A Pana 2000-es OLED szériájának max fényereje ráadásul kiemelkedően magas. Nem tudom, hogy most hol tart az LG OLED panel gyártása color tin és banding hibák terén. Amióta végleg kitiltottak az LG OLED topikból már nem nagyon követem a történéseket. :DDD

(#11770) Joshi válasza BBéci (#11766) üzenetére


Joshi
titán

Igen, és ezt talán már ki is tárgyaltuk mi ketten. Vagyis én még hiszek a MicroLED technológiában ha moziról van szó. Vannak is ilyen mozik, igaz még csak kísérleti jelleggel. Arra határozottan emlékszem, hogy te azzal érvelsz a vetítés mellett, hogy a szórt fény sokkal kíméletesebb a szemnek. Ezzel egyet tudok érteni, de a fényerő rovására megy a dolog. ;]

(#11771) BBéci válasza Joshi (#11770) üzenetére


BBéci
titán

Nem szórt, hanem visszavert fény. ;)
Életünk során talán az egyetlen fényforrás a televízió/monitor, amit önszántunkból, hosszasan nézünk. Semmi más. Minden egyéb, amit látunk, visszavert fény alakjában kerül a retinánkra.
A Micro LED-ről semmit nem tudok, valamiért kimaradt.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11772) Piftuka válasza blakey (#11768) üzenetére


Piftuka
veterán

Még ha idézőjelbe tetted is, ugye tudod, hogy "sz*r a világos kép az OLED tévén", és aközött, amit fentebb írtam, óriási különbség van?

Ha önállóan vizsgálod nem tűnik fel. Viszont éppen ezért (is) jók az ilyen pártatlan, összehasonlító elemzések, mert rámutatnak a mindegyik technológia sajátosságaira.

És arra is, hogy ha a valóság reprodukcióját keressük, akkor fényerő, és "fényes" (avagy természetes, természetben, napsütésben játszódó, stb.) jelenetek még nagyon messze vannak attól, amit egyes LCD tévék már képesek megjeleníteni. Ez látható a fenti felvételen is.

A "Panasonic HZ2000" már jó irány. No, de mennyibe is kerül?

(Egyébként ha lehetne kapni 75 colos "Pana GZ950"-et fél millió forint alatt, valószínűleg az lenne a következő tévém.)

"Aquila non captat muscas."

(#11773) Piftuka válasza BBéci (#11771) üzenetére


Piftuka
veterán

Ezt a videót érdemes megnézned! :K Minden lényeges információ látható, hallható benne. A tévé jelenlegi ára is... :DDD

"Aquila non captat muscas."

(#11774) Zanik


Zanik
addikt

Előrendelhető most már itthon is: [link] :DDD

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#11775) koncsik válasza Zanik (#11774) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

A termék már nem kapható

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#11776) Joshi válasza koncsik (#11775) üzenetére


Joshi
titán

Tegnap amikor én néztem még előrendelhető volt. ;]

Egyébként annyira jó ez a trilógia? Én nagyon régen láttam, de nekem nincsenek túl jó emlékeim a filmről. :B

(#11777) koncsik válasza Joshi (#11776) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Szerintem ennek is vannak hc rajongói, én is, de biztos nem hibátlan ez sem :B (én már előrendeltem az amazon exclusive verziót, az csak december közepére várható).

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#11778) Rumcsaka


Rumcsaka
tag

Most volt lehetőségem a gyűjteményem gyarapítására...ez van ha nem dohányzom :D

(#11779) BBéci válasza Rumcsaka (#11778) üzenetére


BBéci
titán

Én is folyamatosan gyarapítom a gyűjteményemet, hamarosan vennem kell egy új, legalább 4 TB-os merevlemezt. :P

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11780) Rumcsaka válasza BBéci (#11779) üzenetére


Rumcsaka
tag

:D
Az is egy megoldás... :)
Van otthon egy 1TB-os merevlemezem de mióta jó pár évvel ezelőtt megdöglött a gépem azóta pihen...szinte üresen...de úgy mint itt páran én is híve vagyok a lemezen lévő kiadásoknak :)

(#11781) BBéci válasza Rumcsaka (#11780) üzenetére


BBéci
titán

A DVD korszakban én is híve voltam a filmek optikai lemezen való megvételének, tárolásának. Van belőlük legalább 300 db, rengeteg pénzem áll bennük, az utóbbi 3 évben talán egyet tettem be belőlük a lejátszóba. Kidobni sajnálom. Nem szeretném ugyanezt eljátszani a Blu-ray lemezekkel.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11782) Joshi válasza BBéci (#11781) üzenetére


Joshi
titán

Most nem azért, de muszáj mindig benyögnöd egy Blu-ray topikba hogy te már csak a torrent letöltéseket preferálod? Most komolyan kérdezem. Nem tudnál lekoccanni innen egyszer s mindenkorra? :(((

Hogy értsd mire gondolok. Én se írok a Dohányosok topikjába, hogy mi a francnak dohányoztok, mikor az egészségtelen meg sokba is kerül. Már az elején is megértettük hogy te már nem preferálod az optikai adathordozókat. Köszönjük sokadszorra is az infót, de már sokkal többször adtad tudtunkra mint azt kellett volna. :R

[ Szerkesztve ]

(#11783) Joshi válasza Rumcsaka (#11778) üzenetére


Joshi
titán

Ezeket hogy szerezted? Elég sok lemezt látok a felső sor alatt is. Azok mik? :D

(#11784) BBéci válasza Joshi (#11782) üzenetére


BBéci
titán

Muszáj mindig velem foglalkoznod? Miért nem ugrod át a hozzászólásaimat? Én is azt teszem a bejegyzéseiddel, kivéve azokat, amik nekem szólnak. Nem tudnál lekoccanni rólam? Pont ugyanolyan senki vagy itt, mint én, ebből következően nem szabhatod meg, hogy írhatok ide vagy nem. Sőt, meg sem kérdezheted!
Ráadásul egyetlen szóval nem említettem torrentet és letöltést.
Eredeti Blu-ray lemezekről készítek biztonsági másolatokat a merevlemezeimre.
Valamit nem vettél figyelembe, pedig jó lenne: ez nem Blu-ray lemez topik, hanem lejátszó topik! Van lejátszóm, nem egy, hanem kettő. Vannak Blu-ray lemezeim is. Rengetegen jönnek ide olyan kérdéssel, hogy Blu-ray lejátszóhoz akarnak csatlakoztatni külső adattárolót, vagy hálózatba akarják kötni. Őket is elzavarnád?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11785) Rumcsaka válasza BBéci (#11781) üzenetére


Rumcsaka
tag

Értem és megértelek...
Mióta nagyon kevés film jelenik meg Magyarországon és külföldön Magyar felirattal esetleg hangal így már én is elgondolkoztam párszor a merevlemezen de arra kellene valakit találnom hogy másoljon rá filmeket...mert én...
A stream meg hát...a képminőség...a hangról nem is beszélve...

(#11786) BBéci válasza Rumcsaka (#11785) üzenetére


BBéci
titán

Sajnos a streamé a jövő. Talán javulni fog valamennyire a minőség, bár erősen kétséges, hogy valaha el fogja-e érni a BD-t.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11787) Joshi válasza BBéci (#11784) üzenetére


Joshi
titán

"Eredeti Blu-ray lemezekről készítek biztonsági másolatokat a merevlemezeimre."
Akkor nagyon ellentmondásokba ütközöl, mert ha neked nincs meg az eredeti lemez, akkor nem is készíthetsz másolatot. Sőt, lehet hogy ilyen már nincs is, tehát hiába van meg az eredeti lemezed, akkor sem készíthetsz másolatot. Azzal meg ne is gyere, hogy haverod lemezeiről készítettél másolatot. Ha viszont meg vannak a lemezek, akkor érthetetlen hogy miért kell sok-sok vinyót venni plusz pénzért amire sok-sok idő lerippelni a filmeket. Na mind1.

De nem is ez a lényeg, hanem te soha nem pozitív hsz-t írsz, hanem egyből ellenérveket hogy te hogy csinálod másképp. Miért nem azt válaszoltad Rumcsaka-nak, "hogy grat az új lemezeidnek, sok kellemes filmezést". :U

A sértegető részekre inkább nem reagálok.

ui.: Ja, médialejátszós hsz-ek nagyon ritkán vannak, mármint olyan kérdések amik kimondottan médialejátszós kérdések. Szerencsére a többség tisztában van azzal, hogy a Blu-ray lejátszó elsősorban lemezlejátszó.

[ Szerkesztve ]

(#11788) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

És most vissza a témánkhoz (kissé kibővítve közmegegyezéses alapon BD/UHD BD lemezekkel...)

KÖSZÖNÖM

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#11789) johnywalker válasza Joshi (#11787) üzenetére


johnywalker
őstag

Háát igen...Blu-ray lejátszós topikban hozzászóln,i hogy 4 tárás merevlemezt venni és lejátszani róla...Ez valóban szakmai, fórumhoz értő hsz... :C
Meg lehet hogy a stream-é a jövő., lehet sőt biztos!!!

[ Szerkesztve ]

(#11790) Rumcsaka válasza Joshi (#11783) üzenetére


Rumcsaka
tag

Ezek többsége akciós
volt...Magyarországról/Csehektől/Szlovákoktól
Van közte Insidious sorozat,A dolog,Angry Brds 2 a film stb. :D
(Kérlek benneteket ne veszekedjetek...én voltam a hibás mert tényleg nem filmekkel foglalkozik a topic hanem lejátszókkal!)
Elnézést! :B

[ Szerkesztve ]

(#11791) Joshi válasza johnywalker (#11789) üzenetére


Joshi
titán

Az hagyján, de a #11779 hszben nyilvános fórumon írja, hogy vinyóra mentve folyamatosan gyarapítja a gyűjteményét. Remélem nem olvassa egyetlen szoftver rendőr se a topikot. :DD ;]

Az optikai lemezek is már Retrónak számítanak, de azért a Sream-nél messze a legjobb minőséget biztosítja. Ja és a minőségi Warez is az Optikai adathordozókról vannak. :B

[ Szerkesztve ]

(#11792) Joshi válasza Rumcsaka (#11790) üzenetére


Joshi
titán

Teljesen rendben van ha egy Blu-ray lejátszós topikba lemezekről van szó. Jobb helyen nem is járhatsz. :K

Sajnos a magyarországi lemez kiadások végnapjait éli. Szomorú. :(((

[ Szerkesztve ]

(#11793) BBéci válasza Joshi (#11787) üzenetére


BBéci
titán

"Miért nem azt válaszoltad Rumcsaka-nak, "hogy grat az új lemezeidnek, sok kellemes filmezést""
Azért nem, mert a lemezekre elköltött pénzt másra is fordíthatta volna, nem környezetszennyező műanyagokra.
A filmeket ingyen is beszerezhette volna.
Ne gyere azzal, hogy illegális másolat, mert itt a Prohardveren él és virul egy bittorrent topik.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11794) Joshi válasza BBéci (#11793) üzenetére


Joshi
titán

Még mindig nem értelek. Miért trollkodsz egy Blu-ray topikba? Miért fáj az ha valaki eredeti lemezt gyűjt? Tőled különösen nem várna ilyen reakciót az ember. :( :F

Én pont azért írtam neked, mert az ilyen és hasonló hozzászólások nem ide valók. Ha nem érdekel az optikai adathordozó, akkor engedd el a témát és inkább erősítsd a házimozi topikokat.

[ Szerkesztve ]

(#11795) BBéci válasza Joshi (#11794) üzenetére


BBéci
titán

Nem fáj, de a véleményem leírásához jogom van, ezt nem csorbíthatod!
Blu-ray lemez topikba még véletlenül sem néznék be, pláne nem írnék hozzászólást.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11796) Joshi válasza BBéci (#11795) üzenetére


Joshi
titán

Én ezt is értem, de nekem se csorbíthatod a véleményemet. Ráadásul pont egy lemezes témához írtál kommentet. Na mind1, szerintem kellően intelligens vagy ahhoz hogy megértsd mit akartam a hozzászólásommal, ha pedig nem, akkor nincs miről beszélni. :R

(#11797) koncsik


koncsik
MODERÁTOR

Kedves BBéci,
"Azért nem, mert a lemezekre elköltött pénzt másra is fordíthatta volna, nem környezetszennyező műanyagokra." - ezzel többségünk hobbiját és örömét kritizálod, talán meg is bántasz vele többünket. Kérlek ezt fejezd be ebben a topikban. Ha nem dobod ki őket, remélhetőleg nem szennyezik a környezetet, gondolom ezért nem dobtad ki te sem a DVD gyűjteményed.
Ha nem tetszik a topik témája, nem muszáj hozzászólni, kifejezett beszólásokra semmi szükség. Változatlan véleményed több topikból is megismerhetjük mindennel is kapcsolatban, magam részéről tiszteletben tartom, még ha egyre kevesebbet is fogadok el belőle vagy értek egyet vele.

Kedves Mindenki,
Elég széles tér van itt minden BD lejátszókhoz kapcsolódó dolognak, sok mindent meg lehet beszélni, de mindenkit kérek arra, hogy ne essünk egymásnak ismételten a különböző véleményünk miatt. Ha az cáfolhatatlan állásfoglalás, talán nem is érdemes.

Kérem, hogy térjünk vissza a topik és ahhoz közelálló témákhoz a téma tudnivalókban foglaltak betartásával.

Köszönöm.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#11798) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

4K Blu-Ray lejátszómon van HDMI audio out kimenet. Az 5.1/7.1 hangot is átvisz, vagy csak sztereót?

Köszi!

Aquila non captat muscas.

(#11799) BBéci válasza Hegyirabló (#11798) üzenetére


BBéci
titán

99,999 %, hogy mindent, 7.1-nél is többet.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#11800) Hegyirabló válasza BBéci (#11799) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Köszi! :)

Aquila non captat muscas.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Blu-ray lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.