Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-02-03 23:23:26

LOGOUT.hu

Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68729) SP4C3 válasza májkimiki (#68728) üzenetére


SP4C3
veterán

Van a PC-d. A PC-dben van egy general purpose CPU általános számításokra és van egy GPU (integrált, vagy kártya, tökmind1) sok maggal meg jó esetben beépített video encoder-decoder-rel.

Mind1, nem is magyarázom, a lényeg, hogy a GPU "csomagolja" ki a videót 186405406%-kal hatékonyabban, gyorsabban, mint a szerencsétlen CPU, csak google-nél/youtube-nál annyira elfuserált balf@szok majomkodnak jópénzért, hogy bevezették a telibevert VP9-es codec-et, ami a sz@ron sincs rajta, csak egy maréknyi (újabb) grafikus tudja azt a retek codec-et gyorsítani (hardware accelerated video decoding, tehát grafikussal dekódolni), de cserébe kevesebb sávszélen átfér a videó... VP9-et encode-olni perpill csak a shintel iGPU-i tudnak.

Na ez miért is fontos, ha?
Na azért, mert 2018-ban még mindig ott tart a világ, hogy aranyáron árulják az ISP-k (netszolgáltatók) a hulladékot (hatalmas tisztelet a kivételeknek, azoknak a cégeknek, akik belátták, hogy az optika a jövő és nem invesztáltak dollármilliókat a lézeres, megbízhatatlan, ócska, semmire sem való, de olcsóbban kiépíthető hálózatra, ugyi google, vagy melyiktek volt az..). - Hát perszehogy a google/alphabet volt az.

Naszóval, mit tudsz tenni? Semmit az égatta világon, várj. Várj a HTPC építéssel, mert ezek a gyökerek, már tervezik az AV1 codec-et az se lesz ám semmi... :Y

AV1:
Nagyobb tömörítés, kisebb fájlméret, kisebb sávszélzabálás, sokkal nagyobb erőforrásigény a kódolásnál, dekódolásnál.

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Azonnali VGA-s kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.