Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#29690) Sk8erPeter válasza localhost (#29688) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az igencsak nem mai darab HP Deskjet 710C-nkbe szinte csak utángyártott patronokat veszünk már egy ideje, és semmi bajunk vele. Szóval én nem írnám le annyira az utángyártott patronokat... És persze az utántöltés sem rossz megoldás.
Azt nem tudom, az Epson utángyártott patronok milyenek, de mindenesetre igencsak elgondolkoztatott az, amire maga a korábban linkelt honlap egyik üzemeltetője hívta fel a figyelmem (írtam neki mailt a chippel kapcsolatban), hogy olvassam el ezt: [link]
Itt részletesen leírják, hogy miért is van az, hogy nem ismeri fel a nyomtató a patront: pl. idézem az első pontot: "Első alkalommal cserélje mind a négy patront egyszerre! Később lehet egyesével. Amennyiben kísérletképpen behelyez csak egy patront az eredetik mellé és emiatt nem ismeri fel az "utánost" a készülék, akkor azt már nem is fogja. Erre az esély 95%." Tehát szerintem sokan ebbe a csapdába esnek, amikor nyavalyognak, hogy nem működik a patron, mert gondolkodás nélkül, fejetlenül vásárolnak és utána otthon csak gányolnak.

A másik meg az, hogy nem fogok egy szaros 7,4 ml-es patronért minden alkalommal 3.490 Ft-ot kiadni, csak azért, hogy elmondhassam, eredeti Epson patronom van. :D
Abba a 870 Ft-ba nem döglök bele, az egyetlen para az, hogy a többi patront is cserélni kellene egyszerre, úgy már mondjuk össz. 3480 Ft (mondjuk ezért már 4 patront kapok, és még így is olcsóbb, mint EGY darab eredeti patron), ki kell próbálni, aztán meglátjuk, mennyivel rosszabb. Ha valóban nagyon ratyi, akkor maradok az eredetinél és utántöltetem. (vagy töltöm)

(#29689) joe2005: köszi, majd ezt is elolvasom! :R Én is gond nélkül használok utángyártottat (lásd fentebb), ezért egy próbát megér.
Ha viszont utántölteni akarok, akkor azzal nem számoltam, hogy pluszban chip resettert is kell majd vennem... :B 5000 Ft?, 3500 Ft?

A korábban kérdezett chipről egyébként az oldal üzemeltetője azt írta, hogy "A G&G chipes patron megbízhatóbban működik, a Logic-kal gyakrabban fordul elő, hogy egy adott készülék nem ismeri fel (kb 2%). A tintaszintet nem minden esetben mutatja a valóságnak megfelelően a készülék utángyártott patron esetében, de ez a kapacitást nem befolyásolja. A chip alapvetően azért van a patronon, hogy a készülék érzékelje a "jelenlétét" ezen kívül nyújt plusz információkat. "

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali kérdések órája Archívum XVI. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.