Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27051) rednifegnar válasza scarabaeus (#27045) üzenetére


rednifegnar
senior tag

hat ez olyan dolog hogy a canonnak is van 50-90-135 milis ts-e obija, de valoszinuleg a gyakorlatban nem sok hasznuk van. persze lehet muveszkedni a shiftel, meg kaja fotonal jo, de eleg korlatozott cuccok, plane az aruk mellett (500e-1k).

A camera does not make art, the artist makes art.

(#27052) sid87


sid87
senior tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem:

A 2 hónapos Lumix LX100 II gépemet ma elővettem és fura lötyögést hallottam. Nem ejtettem le eddig egyszer se. Észrevettem, hogy az objektív belsejében levő kis 'gömb' (talán a szenzor?) lötyög. Ha rázom, olyan mintha semmi se tartaná ott. És látványra is mozog. Ha bekacsolom akkor nincs gond, és működik is a fényképezés.

Szóval, erre van ötletek mitől lehet és mit lehet ilyenkor tenni?

(szemléltetésnek azért felteszek egy képet, ha nem jól írtam volna le)

Köszönöm!

iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu

(#27053) modulus válasza sid87 (#27052) üzenetére


modulus
aktív tag

Az a blende, amire te gondolsz szerintem. Azzal szabályozza a gép a beengedett fényt, mint az emberi szemnél az írisz, ahhoz hasonló. A belső rész egy szabad nyílás.

Keress rá Google képek, és egyből látod mi az, hogyan épül fel.

(#27054) Speeedfire válasza mikrofon (#27050) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Nincs ad200-am, az ára miatt nem is tervezem. Sőt, eddig abban a hitben voltam a tt685 nagyjából egálban is van vele. Kár volt felhoznod a témát. :DDD Most szomorú lettem. :O

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27055) Lassú Víz válasza sid87 (#27052) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Milyen stabilizátora van? Nincs most időm rákeresni. Mozoghat lencsetag is és a szenzor is kikapcsolt állapotban. Amikor be van kapcsolva, akkor a helyén tartja egy elektromágneses mező. Sőt lencse nem csak a stabilizátor miatt, hanem a hiper-szuper gyors AF miatt is működhet hasonló elven. Találkoztam már kikapcsolt állapotban üzemszerűen kotyogó lencsével. Pl. Sigma 60 f2.8 DN.

Ne használd rumbatöknek, amúgy meg ha a képek élességre rendben vannak, egymással átellenes oldaluk nem mutat eltérő jelleget, akkor nem gondolnám, hogy probléma lenne. Rákérdezhetsz még a márkaképviseletnél is, legfeljebb ha szürkeimportos és ez hiba, akkor drága lesz a javítás. Egyébként meg garanciálisnak kell lennie 2 hónaposan.

[ Szerkesztve ]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#27056) Stauffenberg válasza sid87 (#27052) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A szenzor nem mozoghat, mert csak optikai stabilizációt tud, viszont épp emiatt a lencsetagok kikapcsolt állapotban lötyöghetnek. Esetleg nézz be egy közeli kereskedésbe, ahol talán van belőle bemutatódarab és nézd meg azzal is.

Nekem a Panasonic G80-am egy stabilizált objektívvel elmenne babacsörgőnek is, nem csak az optikai elemek kotyogása hallatszik, de a szenzornak is (sőt ez a leghangosabb). Persze csak kikapcsolt állapotban.

(#27057) bendefeco


bendefeco
tag

Sziasztok
Adott egy Sigma 18-35 f/1.8 objektív. A problémám az vele, hogy Videó felvételnél ha emelem/csökkentem a rekeszt kattogó hangot ad. De csak ennél az egy objektívnél csinálja ez a váz. Valaki találkozott már hasonló problémával, a többi objektív az nem kattog ehhez képest :)
Azért csak videófelvételnél csinálja mert fotónál ugye csak exponáláskor húzza be a rekeszt.
Köszi

(#27058) PuMbA válasza bendefeco (#27057) üzenetére


PuMbA
titán

Utánaolvasva a neten másnál is csinálja, hiszen nem minden egyes obi ugyanolyan halk és vannak "videós obi"k, amik ugye halkak mindenben :) Egyébként videó közben miért módosítanál rekeszt? Ha jól tudom 1 jelenetet mindig 1 rekesszel csinálnak, legalábbis sosem vettem észre egy filmben sem, hogy rekeszt módosítanának 1 jelenet felvétel közben.

[ Szerkesztve ]

(#27059) Stauffenberg válasza bendefeco (#27057) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Elég valószínű, hogy fotónál is ugyanezt a hangot adja, csak legfeljebb elvegyül a zárhanggal (ha teheted hallgasd meg elektronikius zárral is). Nem ismerem személyesen a konkrét objektívet, de vannak ilyenek amiknél a blende állítása kifejezetten hallható (pl: Olympus 45mm 1.8 is ilyen).

Vegyél egy vari ND szűrőt, fix rekeszen használod az objektívet és a szűrővel fokozatmentesen tudod állítani az áthaladó fény mennyiségét. Kicsit olyan, mintha egy rendes videós objektívet használnál fokozatmentes rekesszel, csak éppen a DOF érintetlen marad.

(#27060) bendefeco válasza PuMbA (#27058) üzenetére


bendefeco
tag

Természetesen felvétel közben nem módosítom a rekeszt csak simán video módban. :) Mikor változik a blende kattan egyet. A többi optika nem ad ki semmi ilyesmi hangot. Olyan mint mikor egy régi manuális objektíven változtatunk rekeszt.

(#27061) sbazsi


sbazsi
veterán

Bármi jó ötlet arra, hogyan lehet a legegyszerűbben módosítani a fotózás idejét?
Semmi extra, külföldi út, más időzóna, elfelejtett időállítás a gépen, ARW file-ok. No és nem csak egy gép használata, vagy pl telefon, ami magától állítja az időt. És hát ilyenkor a ligtroomban van némi kavarodás... :U

420db kép.
szóval valami automata megoldás kéne.

Főleg, hogy nem ez az első... Bár akkor valamiért nem volt ennyire zavaró. :B
(kevesebb kép került be a ligthroomba más "órával")

Nem fix időt szeretnék beállítani, hanem az eredetihez képest jelen esetben -1 órát. :K

Közben megvan. :B

[ Szerkesztve ]

(#27062) nOvOp


nOvOp
senior tag

Honnan érdemes SD kártyát rendelni, ami árban és minőségben is rendben van? Canon 1200D gépbe kellene. És az sem baj, ha nem holnap kapom kézhez. Köszi!

(#27063) faki_ válasza nOvOp (#27062) üzenetére


faki_
senior tag

Sincerity: [link], [link], [link].

(#27064) copass válasza faki_ (#27063) üzenetére


copass
veterán

+1
egy hét alatt ideér bármi (ingyéposta) és megbízható.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#27065) Stauffenberg válasza faki_ (#27063) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Én is innen szoktam általában, viszonylag hamar megjön, mindig eredetit kapok (ki is mérhető benchmarkkal) és piszok jó áron van.

Mondjuk pont karácsony előtt vettem új gépet és kellett egy gyorsabb és nagyobb kártya, nem volt időm megvárni míg az ünnepek utánra befut, akkor a Supergamer-től rendeltem egy Sandisk Extreme Ultra kártyát, Szlovákiából jön a csomag, jóval olcsóbb volt, mint az itthoniak és másnapra a kezembe nyomta a futár. Ezzel sincs baj, eredeti, nem kópia.

(#27066) nOvOp válasza faki_ (#27063) üzenetére


nOvOp
senior tag

Köszi!

(#27067) zodo


zodo
nagyúr

Canon 650D -hez vásárolnék után gyártott aksikat.
Ajánlott gyártók a topikjában DSTE, Wasabi egyéb javaslat és bevált beszerzési forrás érdekelne.

(#27068) Flex Wheeler


Flex Wheeler
tag

Sziasztok,

először is semmi tapasztalatom a fotózással, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy szeretnék olyan képeket készíteni ami a csatolt képen látható. Viszont a problémám az, hogy ha hasonló pozícióba rakom a kamerát akkor konkrétan az ablakon beáramló fény elnyom mindent. A falak körbe tök sötétek. Ez gép beállításának a függvénye vagy meg kellene világítanom külön a falakat?

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#27069) copass válasza Flex Wheeler (#27068) üzenetére


copass
veterán

rossz helyen mérsz fényt.
az árnyékos részen mérsz fényt.
alul expózod kicsit. azért mert utómunkában az ablakos rész kiéghet menthetetlenül.
csúcsfényt visszahúzod, árnyékot meg feltolod picit.
persze lehet vakuzni, meg deríteni egy bazi nagy nikecell lappal akár.
vagy AEB ha fix a téma.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#27070) Rapid136 válasza Flex Wheeler (#27068) üzenetére


Rapid136
őstag

Az a baj hogy a fotózás egy szakma, elég sokmindent kellene tudni róla hogy elképzelésed legyen arról hogy lehet kivitelezni egy ilyet és mennyi munka van benne...
Két szóban elmondani lehetetlen, ráadásul a helyszín és a napszak ismerete nélkül.
Próbálkozhatsz több expoval, bracketingelve egy-két fényértéket ide-oda, kimérheted a fényérték eltérést és rákereshetsz a géped dinamika tartományára.
De lehet hogy egy baromi nagy szoftbox kellene ami bevilágitja a szobát, akkor a fehéregyensúllyal kell majd játszani, mert a vaku és a nap fénye sem változtatható...
Vagy telerakod a szobát hungarocellel, kérdés jön-e be annyi fény hogy ennyire kideríthető legyen a beltér.
És meg az is előfordulhat hogy ezen a képen kintről is mesterséges fénnyel világítottak :)

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#27071) Flex Wheeler válasza Flex Wheeler (#27068) üzenetére


Flex Wheeler
tag

Köszönöm a válaszokat, elnézést de rosszul fogalmaztam! A fotót el tudom nagyjából készíteni vakuval és némi állítgatással, a videó felvétellel van problémám.

(#27072) Rapid136 válasza Flex Wheeler (#27071) üzenetére


Rapid136
őstag

Nincs zebra funkció a kamerán?
Ha jól sejtem a videonak kisebb az átfogása (bár ez közel sem biztos), mint az állóképnek, ott az szinte lehetetlen lesz megcsinálni. Legalábbis szenvedtem már én is ennél jóval egyszerűbb fényviszonyok között videoval...
Nem véletlen rakják körbe lámpákkal a legegyszerűbbnek tűnő jelenetet is :)
Szóval lámpa kellene, vagy markáns derités...

[ Szerkesztve ]

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#27073) Stauffenberg válasza Flex Wheeler (#27071) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Videónál minden sokkal nagyobb szívás, mert fotónál ha nagyon jól exponálsz még RAW-ból visszahúzod a részleteket (amíg a szenzor dinamika tűrésén belül maradsz), de a videó (hacsak nem RAW videóról beszélünk) olyan, mint a szénné tömörített Jpeg, így ott eleve sokkal szűkebb korlátok közé vagy szorítva (főleg egy 8-bit 4:2:0 mellett).

Megpróbálhatsz nagyon lapos képprofillal vagy ha a kamerád tudja Log gamma mellett rögzíteni, de ezek is jellemzően csak arra jók, hogy jó esetben egy fényértéknyi extra dinamikát és finomabb átmeneteket ki tudj hozni, ezen a jeleneten ez sem fog segíteni.

Be kell világítani rendesen a belső teret (a világosítás is egy külön mesterség, hogy az természetesnek hasson) és nem árt a benti és kinti színhőmérsékleteket is valamilyen módon közös nevezőre hozni (nem mindig baj ha eltér, ezt a jelenet jellege határozza meg).

Ha vakuval el tudod készíteni a fotót, akkor a videó is menni fog, csak állandó fényű megvilágításra lesz szükséged. Csak azt tarts észben, hogy videónál sokkal jobban oda kell figyelni arra, hogy a lehető legkevesebbet kelljen utómunkában szöszölni a felvétellel, mert villámgyorsan szétesik, sávosodik, zajt generál a túl sok belenyúlás.

(#27074) copass válasza Flex Wheeler (#27071) üzenetére


copass
veterán

videónál folyamatos jóminőségű fény kell, mert nagyon keveset tudsz majd utómunkánál érdemben módosítani rajta. létezik raw videó is. de az macera.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#27075) Flex Wheeler


Flex Wheeler
tag

Köszönöm a segítséget. Esetleg a megvilágításhoz egy kis iránymutatást kaphatnék? Pl. Milyen fényforrás lenne optimális, lámpa vagy softbox?

(#27076) ph2012


ph2012
senior tag

Sziasztok.
Vettem egy Canon IXUS 185 fényképezőt. Nem néznétek meg, hogy elfogadható képeket készít automatában? Ez a fényképező ennyit tud? Ha PÜ-ben megadnátok e-mail címet akkor küldenék képeket és videót.

(#27077) *Ropi* válasza ph2012 (#27076) üzenetére


*Ropi*
félisten

Annyit tud, nem kell tőle csodát várni.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27078) Stauffenberg válasza ph2012 (#27076) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Többször írták neked tegyél be ide fotót, nem tudom mitől jobb ezt privátban intézni.

(#27079) ph2012 válasza Stauffenberg (#27078) üzenetére


ph2012
senior tag

14 képet és 133MB-os videót kellene megnézni. Ezeket jobb lenne e-mailben átküldeni.

(#27080) zodo válasza ph2012 (#27079) üzenetére


zodo
nagyúr

Tedd fel felhőbe így többen is láthatják de mint laikus látatlanba mondom hogy kb. vehettél volna egy jobb fotós mobilt mert annak is szebb a képe.

(#27081) Stauffenberg válasza zodo (#27080) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Csak azzal nincs rendes zoomod.

Ez a gép most 30k körül megy, ennyiért inkább egy használt, magasabb kategóriájú kompaktot vennék.

(#27082) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Godox tt350, és tt685 vakukhoz nincs valami csatlakozó, amivel tudom őket használni hálózatról is? 1/1 alatt olyan ~60-80 fotót bírnak az ikea elemekkel.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27083) PitLee válasza Speeedfire (#27082) üzenetére


PitLee
őstag

Nem ismerem a Godox-ot, de valami ilyesmire gondolsz?
link

(#27084) Speeedfire válasza PitLee (#27083) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Igen. :K

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27085) *Ropi* válasza Speeedfire (#27084) üzenetére


*Ropi*
félisten

Van egy tippem: annyiba kerül (vagy többe), mint maga a vaku. Ezért kell olyan vakut venni (pl. Canon 580EX II), ami egy Eneloop szettel elmegy 200 villantást is.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27086) Speeedfire válasza *Ropi* (#27085) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Elvileg a tt685 is elmegy a 2500-as akkukkal, 230 full villanást. Gyakorlatilag a 2450-es ikea laddo-val nem sokáig bírta. Most vagy mégsem ennyire jó a laddo, ahogy sok helyen írják. Vagy a godox hazudik sokat.
Kb 50 villanás után már 10mp-et kellett várni, és meleg volt az akku.
Ilyen kábelt találtam eddig, de ez akkuhoz van. Ha más nem akkor rendelek egy ilyet, aztán szétszedem a kábelt, és kap egy kisebb ac adaptert.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27087) Speeedfire válasza Speeedfire (#27086) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Vagy esetleg ilyen. :U

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27088) PitLee válasza Speeedfire (#27086) üzenetére


PitLee
őstag

Keresgéltem, de nem nagyon találtam mást (lehet nem jól kerestem)
Az stimmel, hogy kicsi, de nem a teljesítménye, mert az
link

Input Voltage: 100-240V
Output Voltage: 330Vdc
Output Current: 800mA peak
Output Power: 260W

(#27089) Speeedfire válasza PitLee (#27088) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Ez már az a kategória, amit fentebb is írtak, hogy árban annyi, mint egy új vaku.
Nekem szerintem valami ilyesmi kellene. [link] vagy ilyen

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27090) PitLee válasza Speeedfire (#27089) üzenetére


PitLee
őstag

Itt a "Hobby elektronika" totyikon lehet tudnak segíteni ha felvázolod az igényedet.
Annyira nem értek hozzá, de a 6Volt 1Amper ami kb 6Watt, nem tudom elég e.

[ Szerkesztve ]

(#27091) Lassú Víz válasza Speeedfire (#27086) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Egy vakut sem terveznek 1/1 villanással sorozatra. A te esetedben az akku nem tudta már leadni a szükséges áramot a gyors töltéshez, hiszen a meleg az lényegében az akkumulátorban képződő veszteség. Viszont attól a használattól amit a hozzászólásaidból kiolvasok vagy a vaku hővédelme szólalt volna meg előbb-utóbb vagy csak szimplán tönkremegy.
Most nincs időm rákeresni de olyasmit is le szoktak írni a használati utasításban, hogy hány teljes villantás után mekkora szünetet kell tartani a következő villantás előtt. Egész egyszerűen hűlni kell a csőnek és az elektronikának is egy nem szellőző műanyag dobozban. Vannak olyan akkus vakuk, ahol a cső szabadon van, az elektronikát ventilátor hűti, tehetsz rá fényformálót. Na, azok valók arra, hogy 1500 képet lőj a két órára felkért modellről.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#27092) Stauffenberg válasza Speeedfire (#27086) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nekem van friss IKEA Ladda szettem, kettő is (amiről az a szóbeszéd járja, hogy titkon Eneloop), meg még ezer éves Sanyo Eneloop-ok is vannak (ugye ez eredetileg Sanyo termék volt, ebből is látszik, hogy koros darabok), de az idősebb, elhasználtabb, gyárilag csak 2000 mAh-ra felcimkézett Sanyo-k is kicsivel jobban bírják, mint a 2450 mAh Ladda akkuk és a vaku újratöltési ideje is gyorsabb a Sanyo-val.

Ez nem azt jelenti, hogy az IKEA akkui nem lehetnek Eneloopok, de nem azonos a minőségük (viszont önmerülésben hasonlóan jól teljesítenek). Na de ugye ne legyünk szőrös szívűek, egy csomag Panasonic Eneloop Pro 2500 mAh majdnem 5000 Ft, míg az IKEA verzió meg 2000 Ft.

Az IKEA elemei egyébként jól elvannak nálam az Xbox One kontrollerekben, pont ilyesmire is valók ezek. Egy ideje a Sanyo-k is "nyugdíjba" mentek (szintén a kontrollerekben vannak forgóvetésben) és meglepő, hogy a 8+ éves, kisebb kapacitású akkuk még mindig simán tartják a lépést a Ladda-val.

Szerk: Hozzáteszem, hogy egyik szettben sincs benne a világ összes töltési ciklusa.

[ Szerkesztve ]

(#27093) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Köszi srácok. Akkor mi a megoldás? Venni több elemet, és amikor már nagy a töltési idő, akkor csere? 16db van most, ebből 12db a tt685-höz, és 4db a tt350-hez van.

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27094) *Ropi* válasza Speeedfire (#27093) üzenetére


*Ropi*
félisten

Vagy venni kell több vakut és kis teljesítménnyel, tandemben villantgatni őket: így gyorsan is töltenek újra, meg nem is sül meg bennük elektronika.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#27095) Speeedfire válasza *Ropi* (#27094) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Akkor inkább már a több elem, vagy eladom a tt685-öt, és rádobok egy használt ad200-ra. De inkább az elem, az jelenleg olcsóbb beruházás. :D

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#27096) mikrofon válasza Speeedfire (#27095) üzenetére


mikrofon
veterán

Azért először próbálhatnád nem 1/1 teljesítményen használni sorozatban. Így kell használni, méretezni a szettet. 1/1 gyors sorozat semelyik 3rd-nek nem tesz jót... Szerintem.....
A használt ad200 vakuval érdemes azért vigyázni. Egyrészt nem nagyon van, másrészt hobbi célra ritkán veszik és még ritkábban adják el hobbihasználatból. Inkább azok kerülnek eladó sorba, amik már kiszolgállták a pro felhasználást és már nincs értelme kockáztatni, így cserélik.

[ Szerkesztve ]

(#27097) ph2012 válasza zodo (#27080) üzenetére


ph2012
senior tag

Canon IXUS 185 fényképezővel készített képeket mutatnék meg. Csak automatában készítettem. Mennyire elfogadható képeket készít?
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

Ez egy teszt videó: [link]

22.300 Ft volt a fényképező a Media Marktban. Nem várok csodát a fényképezőtől de legalább olyan képeket tudjon csinálni mint a korábbi Canon A560 fényképező.

(#27098) modulus válasza ph2012 (#27097) üzenetére


modulus
aktív tag

Ez tényleg elég borzalmas.

Ez a fényképezőgép max csak annak éri meg, akinek hagyományos nyomógombos telefonja van.
Egy alsókategóriás okostelefon is készít ilyen képeket, középszinten meg már szerintem jobbat. Ráadásul az okostelefon multifunkcionális, tehát sokkal jobban megéri a befektetést.

(#27099) zodo válasza Stauffenberg (#27081) üzenetére


zodo
nagyúr

Igen, igazad van de ő már megvette.
Gondolom nem csak leemelte a polcról hanem megnézet egy két oldalt hogy mit tud.

Ahogy írtam nem vagyok téma értő és én is végig próbáltam egy-két gépet/típust.
Nagy vonalakban 1-2 éve ez az "ajánlás" az olcsó kompakttokkal szemben hogy ott a mobil hiszen óriásit fejlődtek kamera téren és csak ezért írtam.

Kis pénzből focizok és csak egy lelkes amatőr vagyok ezért csak ezek fordultak meg nálam: (új) Kodak EasyShare C340 aztán (új) Fujifilm FinePix S1500 amit (használt) Panasonic Lumix DMC-FZ150 követett és most régi álmom váltottam valóra (használt) Canon 650D -t cipelek.

ph2012

Talán annyira nem gáz képek ettől a kategóriától mert tesztelő oldalakon is kb. közép mezőnybe sorolják a képminőségét.
Canon A560 képei talán a fényerősebb lencse véget tetszhetett.

(#27100) #73495296 válasza zodo (#27099) üzenetére


#73495296
törölt tag

Ami "ajánlás" totálisan tévút egyébként, hiszen egy zoomos kompaktot nem helyettesít egy széleslátószögű zoom nélküli okostelefon kamera.

Szerintem az A560 fényerősebb lencséje nem magyarázhatja a különbséget, mivel az iso100-as kültéri képek sem igazán jók. A dinamika tartomány meg az eget nézve az azonos szenzorméretű gépek között sem igazán jó. Mondjuk amennyibe kerül, abban a kategóriában a telefonok sem csinálnak jobb képet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.