Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2701) K3NZO válasza Inarus (#2698) üzenetére


K3NZO
senior tag

Működik, csak nem tudom melyik program hatékonyabb.
Meglepve olvasom, hogy már vírusirtót kell használni? Azt hittem, hogy ez egy ellenőrzött "zárt" rendszer ahol felügyeli valami vagy valaki, hogy kártékony programok ne kerüljenek a telefonra

"Per aspera ad astra"

(#2702) delbarta válasza K3NZO (#2701) üzenetére


delbarta
senior tag

Dehogy kell. Csak vannak paranoiás emberkék, és vírusírtók forgalmazásában érdekelt cégek, akik rájátszanak erre.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S3 + Samsung Galaxy Tab2 P5110

(#2703) Komplikato válasza K3NZO (#2701) üzenetére


Komplikato
veterán

Gondolom nem is az App-okkal terjed, hanem dokumentumokkal, pl. PDF most ebből a szempontból érdekes. Láttál már olyat, amikor egy PC-n a vírusirtó szól sima nettezés közben, hogy a megnyitott oldalról egy PDF fel akar mászni a gépedre? Kínai linkről ...
Most jött ki az iPhone OS 4.0.2, ami azt a "kis" PDF olvasó hibát szedi ki, amit ennyi évig tartott kiiktatni(!), és amivel a Jailbrake is működött.

[ Szerkesztve ]

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#2704) Met30 válasza delbarta (#2702) üzenetére


Met30
tag

A vírusirtók egy része free, tehát az üzleti érdek nem jöhet szóba. Már több vírusról is lehetett hallani. S mivel a telefonon egy normál operációs rendszer található - winhez vagy linuxhoz hasonlóan - így a védekezésnek is természetesnek kellene lenni. Ajánlom a következő cikket: [link]

[ Szerkesztve ]

(#2705) Inarus válasza Met30 (#2704) üzenetére


Inarus
addikt

Ügye azt a részt is olvastad, hogy a felhasználón múlik, hogy engedélyt ad-e a programnak az ilyen kártékony cselekedetekre? :F
Egy vírusirtó nem fogja kivédeni a "júzer errort".

(#2703) Komplikato: Appokkal terjedő dologról van szó, ráadásul nem is igazán terjed mert a user tölti le és telepíti + még engedélyt is ad.

[ Szerkesztve ]

(#2706) Met30 válasza Inarus (#2705) üzenetére


Met30
tag

Igen ovastam. De a közel 20 éves tapasztalatom azt mondatja, hogy a hiba legtöbbszőr a szék és a készülék között van, és a felhasználói hülyeség nem ismer határokat :). Nem beszélve arrol, hogy sokan az angol nyelvű üzeneteket nem tudják értelmezni, csak a végeredménynél döbbennek le.
Szerintem nem árt az óvatosság :)

(#2707) llaszlo válasza Ghostface (#2700) üzenetére


llaszlo
veterán

Én a data backupra gondoltam. A vírusirtónak meg sok értelme még szerintem nincs.
Vírusok meg lesznek ígyis-úgyis. A rootolt telefonok fokozottabban veszélyeztetettek. A vírusok terjedését úgysem lehet meggátolni terjedésükért leginkább a user a felelős, hogy letölt minden vackot így a vírusokat is. De azért nem mindig a user a hibás, mivel olyan jól el tudják rejteni ezeket a károkozókat, hogy nem is tudod, hogy azt telepítettél.
Ha a rendszer jobban hasonlítana egy Linuxhoz akkor ezek nagy részét ki lehetne szűrni, de semmi olyan védelem nincs benne ami alap még az ennél jóval egyszerűbb linux rendszereknél is. És ez az egyik nagy hátránya az Androidnak.
Vírusirtónak lehet, hogy lesz értelme majd később, de most még nincs nagyon. Sajnos minden rendszerre eljutnak az ilyenek előbb-utóbb. És ez leginkább a felelőtlen userek miatt van. És ezért más is szív. :(
Zárt rendszer? Semmi zártság nincs benne. Pont ez a gond. iPhonra is vannak károkozók, de ott legalább van némi ellenőrzés az App Storeban, de a Marketen semmi nincs. Pár hete láttam egy cikket ahol összehasonlították a két rendszer és Androidon az appok 47%-a tartalmaz valamilyen 3rd party kódot, míg iPhone esetében csak 23%. Ez eléggé elgondolkodtató adat. Ez is a lookouthoz kapcsolódik
Terjedni meg terjednek mindennel, háttérképpel, játékkal egyéb appba épített 3rd party kódokkal stb.

[ Szerkesztve ]

(#2708) Inarus válasza Met30 (#2706) üzenetére


Inarus
addikt

Van abban valami amit mondassz, de akkor már elmehetünk az "élő állat szárítására nem alkalmas" cimke irányába... ;]

"sokan az angol nyelvű üzeneteket nem tudják értelmezni, csak a végeredménynél döbbennek le." - Ez már csak azért is gáz, mert az engedélykérésekkor a készülék nyelvén kérdez, tehát ha angolul, akkor az egész rendszer angol... :DDD

(#2709) K3NZO


K3NZO
senior tag

Valaki használja a call meter progit? Hol lehetne benne beállítani a perc alapú számolást? A preferences-ben nem nagyon találtam erre utaló menüpontot :(.

"Per aspera ad astra"

(#2710) Met30 válasza Inarus (#2708) üzenetére


Met30
tag

Volt szerencsém már az említett "élő állat" kategóriához. Mikor szolt egy srác, hogy nem tud a gépén dolgozni, mert más a háttérkép, s nem találja alul azt az izét :))
Tény hogy jelenleg még nincs nagy szükség a védelemre, de ez hamarosan megváltozhat, s jobb ha a user megbarátkozik a gondolattal. Én egy kicsit paranoid vagyok :DD s van virusirtó az optimuson.

(#2711) Vikt0r


Vikt0r
aktív tag

Létezik valami olyan app amivel a facebookomat és a telefonkönyvemet össze tudom szinkronizálni? Az érdekelne a legjobban, h facebookról töltse le a fényképet a telefonkönyv kapcsolatokhoz.

(#2712) milanmylo


milanmylo
aktív tag

HTC sense felületet illetve htc-s billentyűzetet hogyan tudok feltenni samsung i9000 galaxy s-re?

ROM frissítést nem lehet elrontani, csak nem a leírtak alapján végezni.

(#2713) Inarus válasza Met30 (#2710) üzenetére


Inarus
addikt

LOL :DDD

Van jópár ilyen szabadonfutó jóképességű... :))

Amúgy ezt most találtam a témához: [link]

(#2714) 5150head válasza K3NZO (#2709) üzenetére


5150head
senior tag

Beállítások->Hívások->Percdíj :U

(#2715) Met30 válasza Inarus (#2713) üzenetére


Met30
tag

Akad belőlük. S ha valamit elrontott egy táblázatban, akkor bocsánatot kért a géptől :DD

Olvastam ezt a cikket is. De már a marketen is volt fent vírusos apps. Ha jól tudom egy háttérkép cserélgető alkalmazás. Ha feltetted, akkor egy megadott számra elküldte az adataidat a telefonból. De tény, hogy ehhez is felhasználó kell, hogy rákerüljön a készülékre.

[ Szerkesztve ]

(#2716) K3NZO válasza 5150head (#2714) üzenetére


K3NZO
senior tag

De akkor majd a másodperceket felkerekíti percre? Melyik menüpontra gondoltál pontosan? (angol címet írj kérlek)

[ Szerkesztve ]

"Per aspera ad astra"

(#2717) rwbag


rwbag
csendes tag

Hogyan lehet más üzenetkezelőt (mondjuk a Pure Messenger-t) alapértelmezetté tenni a az X10 mini pro-n a gyári helyett? Valakinek sikerült már?

(2675-öt olvastam, de hiába vettem ki minden pipát az üzenetküldési beállításoknál, a következő üzenetnél nem kérdezett olyat tőlem, hogy mi legyen az alapértelmezett:()

[ Szerkesztve ]

(#2718) llaszlo válasza rwbag (#2717) üzenetére


llaszlo
veterán

A Pure messenger az nem kezeli az üzeneteket csak megjeleníti. Szóval azt sehogy.

[ Szerkesztve ]

(#2719) rwbag válasza llaszlo (#2718) üzenetére


rwbag
csendes tag

Köszönöm. Párórás próbálkozás után nekem is gyanús kezdett lenni:) Felment a Handcent Sms. Jó döntés volt? Vagy esetleg van jobb üzenetkezelő is?

[ Szerkesztve ]

(#2720) Balinov válasza rwbag (#2719) üzenetére


Balinov
félisten

Handcent jo valasztas, en is azt hasznalom Legenden , meg asszonyka Optimuson a gyari helyett.

Hamar viszont szobakerult a Handcent van egyket aprobb trollemam vele, kivancsi vagyok, masnak is gondot okoz-e ill. van-e ra megoldas:

1. Uj uzenet irasa. Legend (2.1) meglehetosen lassan indul el az uj uzenet iras. Minden mas program indul pikk-pakk, ahogy kell, de ez a fontos feature-je a Handcentnek elegge lassucska.

2. Kontakt kivalasztasa: csak nekem tunik kisse logikatlannak, hogy ha raboksz a kivant kontaktra akkor +ba meg kell a Vissza gombot nyomni, hogy magat az uzenetet megird? Gyariban ha kivalasztom, ugrik 1-bol az uzenet szovegere.

udv.
Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2721) llaszlo válasza Balinov (#2720) üzenetére


llaszlo
veterán

1. Másnál is lassú
2. Több címzett hozzáadása.

(#2722) Balinov válasza llaszlo (#2721) üzenetére


Balinov
félisten

Oke,akkor megszokom es igy elek vele. Viszont a 2-es kicsit faramuci, nem gondolod? Ebben, szamomra, a gyari uzenetkezelo jobb.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2723) llaszlo


llaszlo
veterán

Egy általános Androidos kérdésem lenne. Ez nem az appokhoz kapcsolódik, de itt van több féle telefon és mindhárom szolgáltató.

Ki az aki tud küldeni vagy fogadni MMS-t MOBILNET NÉLKÜL (ez nagyon fontos)? Milyen telóval és melyik szolgáltatónál?

Eddig úgy néz ki, hogy csak akkor tudod használni az MMS-t ha előfizetsz mobilnetre. Vagy legalábbis kiszámláznak valami adatforgalmi díjat.

(#2724) Zoly75


Zoly75
aktív tag

Tudja valaki, hogy a kedvencek közül hogy lehet eltávolítani névjegyet?
Illetve hogy lehet beállítani, hogy ne gyűjtse a névjegyeket a kedvencek közé? Legalábbis egy bizonyos névjegyet ne.

(#2725) Z0C! válasza llaszlo (#2723) üzenetére


Z0C!
őstag

én csak akkor tudok ha van 3G-m.

mit számláznak ki hol?

Vodánál csak az MMS díját kell kifizetni..

----- www.zoci.gumroad.com -----

(#2726) petipetya válasza llaszlo (#2723) üzenetére


petipetya
nagyúr

Mindegyik szolgáltatónál és mindegyik telefonnal lehet mms-t küldeni/fogadni mobilinternet nélkül - így az androiddal is.

"nincs rá lezsóidő"

(#2727) Balinov válasza llaszlo (#2723) üzenetére


Balinov
félisten

Nekem Legend (2.1), asszonykanak Optimus (1.6) van. Ugy remlik, o tud fogadni MMS-t ugy, hogy nincs elofizetbe semmilyen kulon adatcsomagra. En elofizus vagyok, o pre-paid. Szolgaltato : Meteor, Irorszag.

Kuldesben nem vagyok biztos, de ha nem felejtem el, este megnezem es jelzem a topikban.

udv
Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2728) llaszlo válasza petipetya (#2726) üzenetére


llaszlo
veterán

Elvileg igen. De gyakorlatilag nem. Pulse-ról senki sem tudott eddig.

(#2729) Takhanto


Takhanto
őstag

Androidhoz kéne codec pack,van ilyen? Ha nincs akkor hogy tudom megállapítani hogy miért nem játszik le nekem a wmv? 4-ből csak az egyik játszik le és az is wmv

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#2730) Balinov válasza Takhanto (#2729) üzenetére


Balinov
félisten

tudomason szerint ilyen kodekpakk nincs. az adott lejatszo dolga,hogy megfeleloen legyen ellatva dekoderrel az adott fajltipushoz

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2731) Karma válasza Takhanto (#2729) üzenetére


Karma
félisten

Nincs ilyen.

A GSpot megmondja, hogy milyen videó is van benne ténylegesen a fájlokban, abból ki lehet következtetni, hogy mit támogat és mit nem. De sokat segítene pl. ha megemlítenéd, hogy milyen telefonról van szó :U

Balinov: Majdnem jó, de nem így van. A lejátszók többsége az OpenCORE-ra támaszkodik, ami a rendszerbe integrált multimédiás framework, és ebben vannak kodekek. Ha pl. a FLAC támogatást is tartalmazó verzióra cseréled le egy telefonon, akkor minden rendszerhívásokkal üzemelő alkalmazás tudja majd kezelni.

A gond csak az, hogy nem készült még el pl. Xviddel kiegészített verzió, leszámítva a Samsung sajátját, amit a telefonjain használ. És ha lenne, akkor is ugye legalább root kell hozzá.

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

(#2732) Balinov válasza Karma (#2731) üzenetére


Balinov
félisten

hmm.ez erdekes. Tanultam ma is valami ujat. Uiq3-on legalabbis ugy volt,ahogy emlekszem.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2733) Karma válasza Balinov (#2732) üzenetére


Karma
félisten

Igazából ott is volt egy "szép" (értsd: undorító) framework a különböző kodekek egységesítésére, mely elvileg bővíthető, de soha senkinek nem volt elég gusztusa/jogosultsága foglalkozni a kibővítéssel. Pedig mondjuk egy FFMPEG integrálással lehetne villantani.

Az MMF framework egyébként a Symbian része, úgyhogy S60-ban és UIQ-ban is ugyanúgy jelen volt.

“All nothings are not equal.”

(#2734) Balinov válasza Karma (#2733) üzenetére


Balinov
félisten

ilyen melysegben sosem foglalkoztatott az Uiq3 multimedias kepessege. P990-en videozni nem volt egy elmeny, inkabb zenehallgatasra oszpontositottam. Persze ettol meg orommel hasznaltam a CorePlayer-t. Mindez mar a multe.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2735) gyiku válasza Balinov (#2720) üzenetére


gyiku
nagyúr

2. user error.

hüllő

(#2736) Balinov válasza gyiku (#2735) üzenetére


Balinov
félisten

osztmer?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2737) Brutális eb


Brutális eb
addikt

Ismeri valaki a nimbuzz nevü cuccot?
Kezel Msn,Skype hozzáféréseket most próbáltam és az én kimenő beszélgetésem tökéletesen hallható a hívott számára, akit hívok(Skype)annak a hangja viszont nagyon halk.(X10 mini android 1.6)
Van valami megoldás?
Köszi. :R

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#2738) 5150head


5150head
senior tag

Zenészeknek két kötelező app:
[link] - hangoló
[link] - metronom

(#2739) Inarus


Inarus
addikt

Valaki tud esetleg egy jó gyűjtögetős kártyajátékot Androidra? Valami olyasmi, mint az Orions PPC-re vagy iOS-re, de ha egyszerűbb valamivel sem baj...
Androlib 40 oldala után sem találtam, de lehet,h én vagyok a béna... :(

(#2740) gyiku válasza Balinov (#2736) üzenetére


gyiku
nagyúr

- vagy elkezded beirni a contact nevet, es alatta feldobja az egyezoket, majd kivalasztod a megfelelot, es mar ugrik is a text resztre, ahol kifejtheted kis mondanodat;
- vagy ranyomsz a zold plusszra, kivalasztod a contactot, majd menu / end select, es mar fogalmazhatsz is.
legalabbis nalam 2.1el ilyen. :P

hüllő

(#2741) Balinov válasza gyiku (#2740) üzenetére


Balinov
félisten

ez oke, de ennyi erovel a gyarit is hasznalhatnam.az ugyanigy muxik.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#2742) Takhanto válasza Karma (#2731) üzenetére


Takhanto
őstag

Optimus gt540

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#2743) babosmiki


babosmiki
addikt

Valaki linkelt korábban egy adatforgalom tiltó progit,
amit widgettel ki lehet tenni a főképernyőre.
Tudja valaki a progi nevét? :R

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#2744) tomiee85


tomiee85
senior tag

Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem abban hogy melyik GPS program tud egyik országból áttervezni egy másikba? Navigon elvileg nem ezért kéne helyette egy másik.
Esetleg még Handcent sms-re nem tudjátok létezik e magyar verzió?
Köszi előre is

[ Szerkesztve ]

(#2745) gyiku válasza Balinov (#2741) üzenetére


gyiku
nagyúr

ebben hol volt viszanyil? :F

tomiee85: igo?

hüllő

(#2746) tomiee85 válasza gyiku (#2745) üzenetére


tomiee85
senior tag

sajnos a kis vodafone 845-nek annak a felbontása nem felel meg.

(#2747) gyiku válasza tomiee85 (#2746) üzenetére


gyiku
nagyúr

ja, hogy 240x320. passz.

hüllő

(#2748) kukacka11 válasza babosmiki (#2743) üzenetére


kukacka11
tag

apndroid? De egyszer olvastam olyanról is ami 15-30-45-60 stb percenként aktiválja a kapcsolatot és pl szinkronizál, amúgy meg tilt. De nem tudom mi volt a neve.

Valaki tud egy TUTIRA jól működő backup progit? Amit tudjon mindenképp: lementeni az appokat és a beállításait is és persze vissza is állítani.
Korábban a Tithaniumot használtam, de mostanában megzakkant és nem akar működni. Meg még próbáltam a Sprite backupot, de az sem működik. Egyáltalán nem állított vissza semmit sem. Pedig kiírta, hogy Success.

(#2749) babosmiki válasza kukacka11 (#2748) üzenetére


babosmiki
addikt

Ez az!
Köszönöm! :R

"Galaxy Z Fold3" , Watch Active4, GalaxyTabS2 8.0, Dell E6430 i7.."

(#2750) petipetya válasza tomiee85 (#2744) üzenetére


petipetya
nagyúr

A handcent sms-re nem létezik magyar verzió, pedig a magyarosítás nem nehéz dolog; főleg hogy angol nyelvtudás sem kell hozzá. Anno a piros robotos task killert én magyarosítottam - azért olyan béna néhol a megfogalmazás benne. :)

Mindenesetre pár hónapja ketten is írtunk a handcent fejlesztőinek, de nem válaszoltak.

"nincs rá lezsóidő"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.