2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Éhség, finomság, vagy kihívás

    Kedden úgy döntöttem, hogy elbattyogok a kispesti piacra. Az ok egyszerű, fájintos lecsót akartam enni. Ez nálam annyit jelent, hogy csíp, rúg, harap, épphogy az anyámat nem szidja.

    A közeli zöldségeseknél csak édes paprika van, nem nyerő. Időm van, a lábam bírja, uccu neki.
    Az út valamivel több, mint öt buszmegálló. A "valamivel több" megspórolható, hiszen átlósan át tudok vágni a lakótelepen a Gergely utcáig.
    Jó nagy tér, majdnem liget a színtér, nem túl sűrűn bokrok, fák. A sétány vége előtt kopácsolásra lettem figyelmes. Jobbra néztem, aztán meg is torpantam.

    Egy varjú volt szemmagasságban egy fán, egyik "mancsával" egy diót szorított az ághoz, és azt kopogtatta a csőrével. Na, ezt megnézem magamnak, gondoltam, és felé fordulva lecövekeltem. A varjút idáig nem érdekeltem, de ez a szituáció bizonyára kíváncsivá tette, és rám meredt. Néztük egymást, én pedig mozdulatlan voltam, hogy el ne riasszam.
    Csőrébe kapta a diót, és tovaröppent, de csak a szomszéd fára. Láthatóan erőlködött, hogy megroppantsa a csonthéjat, aztán visszatért eredeti módszeréhez. Rámarkolt, az ághoz szorította, és kopácsolt, mint a harkály. Nem jött be neki.

    Hej, te buta Isten teremtménye, ha megbíznál bennem, feltörném neked azt a diót...

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 67

  • Tényleg kell ez nekünk?

    Szégyen. Ablakon kidobott minden pénz, amit a fociba ölünk. Az egy dolog, hogy kikaptunk a hollandoktól, de hogy ilyen megsemmisítő lesz a vereség, arra legrémesebb álmaimban se gondoltam.

    Tényleg kell ez nekünk?
    Agyonajnározott játékosok, akik csak bábok a nemzetközi mérkőzéseken, viszont annyit keresnek, amennyiről egy gürcölő melós még álmodni sem mer.
    Mélységesen egyetértek pgyorgy59 fórumtársammal, aki egy másik topicban a következőket mondta:
    "... amikor pár szelet zsíros döfi+ kisfröccs volt a jutalom akkor sokkal jobban ment a játék.
    Lehet hogy szívből szerették, és örültek hogy játszhatnak.
    Mindenesetre a világban még sokáig tudni fogják ki az a Puskás Öcsi, ezek közül nem valószínű hogy bárkire is emlékeznének."

    Az egész világ rajtunk röhög.
    Lemondott a kapitány. Na és? Ettől lesz minőségi foci hazánkban?
    Lemondhatnának a játékosok is. Sokkal hasznosabb lenne, ha a termelésben vállalnának munkát. Ja, hogy ott nincs pardon, és kevés a zsozsó?

    Ha rajtam állna, robbantanám a focit. Lehetnének csapatok, mit bánom én, de a játékosok bére a teljesítményüktől függene. Jelen esetben egy vasat se kapnának, örüljenek, hogy ingyen utazhattak.

    Folytatás...

    Vakegérke 11 éve 57

  • Kipróbálod?

    Mindenki tudja, hogy az erős paprika csíp, mar, harap, szétszedi a gégefőt. Ennek ellenére sokan szeretjük, mert csak, és egyébként is férfias dolog vörös fejjel, izzadva, fintorogva enni a bablevest.
    Igen ám, de mi legyen azokkal, akik leülnek a családi vacsorához, de nem bírják az erőset?

    Korszakalkotó ötletem van!

    Amikor beleaprítjuk a maga körül égett foltokat hagyó erős paprikát a félig kész kajába, gondosan elmossuk a kést, valamint szappanos vízzel kezet mosunk.
    Na, rajtam kívül ki gondolt az üdvözítő megoldásra? Szerintem senki.

    Ha nem bírod az erőset, egyél hozzá szappant. :K

    Én ugyan nem próbálom ki, mert szeretem az önkéntesen vállalt kínt, de ha valaki bevállalja enyhet hozó ötletemet, az kérem, tegye közzé gyakorlati tapasztalatát.

    Ingyenes a tanácsom, fogadjátok szeretettel. :)

    Vakegérke 11 éve 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.