2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sárgabarack

    A Spar-ban bóklásztam, épp vöröshagymát válogattam, amikor egy idős hölgy szavaira felfigyeltem. Maga elé mormogott, ez idős korban általános jelenség. Mondandójának lényege az volt, hogy a dobozolt sárgabarack 600 Forint, nem engedheti meg magának, pedig szereti.
    Köszöntem neki és felajánlottam, hogy készséggel kifizetem helyette a sárgabarackot. Zavarba jött, veszettül tiltakozott, hogy ugye nem azért mondta, meg persze nem nekem szánta mondandóját.
    Rajtam volt a sor a zavarba esésre, és szinte mentegetőzve mondtam neki, hogy én csak segíteni akartam. Hogy mentsem a helyzetet, felajánlottam, hogy vegyük meg közösen.
    Nyertem. A hölgy arca kivirult, segítőkészségemet méltatva egyetértően bólogatott. Belekotorva a zsebembe előhalásztam 300 Forintot és nyújtottam felé. Nem akarta előre elfogadni, de aztán engedett erőszakos lényemnek.
    Nagyon igyekeztem, hogy gyorsan végezzek a vásárlással. Meg akartam lépni, kell a görcsnek a sárgabarack, egyébként sem szeretem.
    Nem sikerült. A hölgy gyorsabb volt, már várt a pultnál, ahol a kosarakból ki lehet pakolni a megvásárolt ezt, meg azt. Még nejlonzacsit is hozott, hogy ne legyen gond az osztozás. Feltépte a műanyag doboz fedelét, és kezdte átpakolni a sárgabarackot a nejlonzacsiba. Majdnem közelharcot vívtunk. Elég lesz, de nem, ne tessék már többet tenni... A lényeg az, hogy szemre többet vitt haza, mint én.

    Folytatás...

    Vakegérke 7 éve 10

  • Hétköznapi hősiesség

    Azzal kezdem, hogy tériszonyom van. Ha fellépek egy sámlira, az nem gond, ha fellépek egy székre, bizonytalanná válok, magasabb alkalmatosságon, helyen elfog a rettegés. Aki átélte, az tudja, hogy miről beszélek.
    Megesett, hogy egy baráti házaspárnál voltunk látogatóban, akik épp befejezték az építkezést. Mikor a padlásra invitáltak, hogy azt is megmutassák, én is felmentem, de sejtettem, hogy nem lesz jó buli. Ugyanis a lépcső egyik felén ugyan fal volt, a másik felén viszont egy jó nagy semmi. Felfelé nem is volt gond, de lefelé szégyenszemre ülve jöttem, lépcsőről lépcsőre.

    No de hol marad a hősiesség? Máris mondom. :)

    Az első eset kamasz koromban volt.
    Akkoriban a Népligetben tartottak Építők Napja ünnepséget. Volt ott minden, mint egy búcsúban, még körhinta is. Baráti társasággal mentem, jól éreztem magam. Egész addig, míg a nagy szerelmem ki nem találta, hogy körhintázni akar. Alapjában véve ez nem lett volna baj, csak ragaszkodott hozzá, hogy én is üljek fel, méghozzá az előtte lévő székbe. Utóbbi kívánságát ugyan nem értettem, de a szerelem vak, nem éreztem meg a veszélyt.

    Folytatás...

    Vakegérke 7 éve 19

  • Egy csóró eb produkciója

    No nézzük. Kattints a képre.

    Akár humoros is lehetne, én nem tudok nevetni rajta.
    Ez a szerencsétlen valamikor rájött, hogy ezzel a mozgással ki tud kunyerálni az emberektől némi kaját. Nem jókedvében csinálja, korgó gyomra hajtja.

    Vakegérke 7 éve 18

  • A lomizás szépségei

    Frász tudja, hogy mikor vettem baráti áron két fotelt, talán tavaly nyár végén, vagy ősszel. A régi páros meg foglalta a helyet, ugyanis nem minden nap van lomtalanítás. Felkínáltam őket ajándékba kárpitosoknak, mondván a váz tökéletes. Épp hogy el nem küldtek a p*csába, mivel nem voltam hajlandó a műhelyükbe szállítani. No persze, az "újakat" 8 ezerért hozta haza a fuvaros, holott a két fotel 2 ezerbe került. Még én fizessek, hogy ajándékozhassak? Menjenek az anyjukba.

    Mit csináljak, mit csináljak a régi fotelekkel? Úgy döntöttem, szétszedem őket, és laponként viszem le a konténerbe. Ahogy azt Vakegérke elképzelte. Az egyik rögzítő csavar megforgott, sehogy nem tudtam lekínlódni róla az anyát. A másik fotellel már nem is kísérleteztem.

    Egy novemberi reggelen épp a szeméttároló ajtajában volt két manus, megkérdeztem tőlük, hogy ilyenkor mi van. Azt mondták, hogy a kukások csak (jó nagy) jatt fejében viszik el a foteleket. (Már megint csak menjenek az anyjukba.) No de ne aggódjak, 1-2 hét múlva lomtalanítás, akkor megszabadulhatok tőlük. Azóta sem tudom, hogy ezt jó szívvel mondták, vagy hülyítettek. A levélládában mindig ott az értesítő, ha "akció" van, de ilyent hiába vártam. Idáig.

    Folytatás...

    Vakegérke 7 éve 18

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.