2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Te mit tiltanál be? - Próbáljuk kulturáltan.

    Úgy vélem a társadalmi és gazdasági morál egyre csak növeli a feszültséget az emberekben és egymással is feszültek vagyunk, ezért gondoltam írjuk ki magunkból, ami nyomja a szívünket. Nem politikai topik, nem cigányozós topik, nem anyázós topik! Kulturáltan írjuk le, hogy ki mit tiltana be.

    Néhány példa tőlem:

    Betiltanám a Csá ,mint szó leírását, kiejtését is. A belem egyszerűen kifordul, mikor valaki így köszön szóban vagy írásban.

    Betiltanám a közre befészkelődő cégek működését. Azt, hogy a közre befészkelt cégek elveszik a termelő,importáló cégek profitjának egy részét, effektíve némi adminisztrációért cserébe, amit marketingnek neveznek sokszor. Ezért a cég valahol vissza kell hozza ezt a profitot, ezért drágítani fog, ha nem minden téren, de másik téren tuti. Marketing ide vagy oda, megint a vásárló fizeti meg, mert már ugyanazon termékből több céget tartanak fent. Szal értem a lényeget,hogy marketing,csak nem értek egyet vele. Pl. ha valaki valamelyik csatornánál akar hírdetni,pl az rtl-nél, akkor nem az rtl-t keresi meg, hanem egy harmadik céget, aki majd felhívja a bariját,az illetékest az rtl-be és rajtuk keresztül megy a dolog. És már ott a közön, adminisztrál, lóf.szt nem termel, de ezért már az egész marketingktg magasabb lesz, ahelyett ,hogy face to face keresné meg a gyár az rtl ezen osztályát. Ez itt a gond vaz, hogy tele a világ ilyenekkel az élet minden területén.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 154

  • Sör túra - Szent András Könnye

    Nem szeretem a bak sört, a pils-et szeretem. Ezt egy akciós sörcsomagban kaptam és hát feltételekkel nyitottam ki ezt a sört. Bizakodással töltött el, hogy a Békésszentadrási Serfőzdétől még rosszat nem ittam, ezért eméltem, hogy most sem fogok, ezt alátámasztotta,hogy Gergőnél még sz@rt nem vettem.
    Az üveg alig 3,3 decis, csavaros kupakkal. Tartjuk a lépést a nyugattal, legalábbis kisüzemi serfőzde szinten. Kitöltve egy igen sötét nedű ömlik a pohárba és az orrunkat csak úgy facsarja az isteni áfonya illat. Merthogy ez a csoda nem más, mint egy csodás áfonyás desszertsört.
    Megkóstolva olyan, mint egy szénsavas áfonyaszörp, csak teltebb és nem olyan édes. Szerintem csodás, zamatos, telt íze van. Nincs igazán sör íze, mégis érzésre teljesen olyan. Amikor megkóstoltam, csak annyit tudtam mondani: "B+, ez k.rva jó!" és még a páromnak is ízlett, aki a sörnek még az illatát sem bírja.
    Ez az a desszertsör, akit mindenkinek tudok ajánlani. Csodás, nem tökéletes, de a miénk!

    Származási hely: Magyarország
    Típus: Ízesített barna desszertsör
    Alkoholtartalom 9% (!!!)
    Ár: 600 Ft.

    V.Stryker 12 éve 5

  • Sör túra - Soproni 1895

    Nem akartam oly sokat várni az egyik legjobb magyar sörrel, de ha már megkésett, akkor ki nem maradhat. :) Szóval a Soproni egyik fejlesztett gyermekéről van szó, amelyet elvileg az egyik leghíresebb cseh nemesített komlóból főznek, a Saazerből. Azt mondják az okosok, hogy a Saazer komló minősége egyre romlik a globális felmelegedés miatt, de hát adná a jó Isten, hogy még többet főznének ebből a romló minőségű anyagból. Bizonyára kevesebb panaszunk lenne. :)
    Rögtön hadd kezdjem azzal, hogy az elején ez a sör más volt, a most kaphatóktól sokkal sokkal finomabb.Néha most is eltalálják, de ahogy észrevettem, elég nagy a szórás főzet és főzet között. Egy hónappal ezelőtt olyan volt, hogy a seggel a földhöz vertem örömömben, most meg már megint előjön benne a sima Soproni savanykás íze. Ettől eltekintve, színe és állaga, a bubik mennyisége jól el van találva. Habja is hozza a kötelezőt. Az ízében nincs kivetnivaló, jó komlós, keserű utóízzel. Kár, hogy a korty közepén savanykás. Pedig a múltkori, jól kifogott főzet után azt hittem csupa jót írhatok róla. Ettől eltekintve az egyik legjobb hazai sör.
    Javaslom,hogy jól lehűtve fogyasszuk, ellenkező esetben nem jön ki az átlagnál jobb íze!

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 3

  • Sör túra - Budweiser Budvar

    Ha valamit kultusz övez hazánkba, akkor az a Budweiser. Erre mondják, hogy na ez igen, ez sör. Én most a személyes kedvencem után, a Svijany után, fogyasztom e cseh remeket, így nem titkolom, hogy nagy kihívás elé állítottam.
    Az 1795 nevűhöz képest ez az igazi Bud elsősorban, amit Budejovicében főznek. Kinyitva, kitöltve egy szép aranysárga sör ömlik a pohárba, aminek tetején egy jó kis hab képződik, ami nem tartós és nem is nagyon hagy nyomot a poháron. Illata számomra egy kissé savanykás. És itt már jó nehezen szokott kisülni. A honi söröket persze kenterbe veri, de a hozzám hasonló, Svijany-n élő sörfanatikust kiábrándít. Állaga, szénsavas jellege nagyon jó, de ízén számomra visszajött ez a kissé savanykás íz. Ezt leszámítva egy kiváló sör, nagyon jól csúszik, de ennyiért inkább a Becks-et ajánlanám vagy Staroprament. Leginkább azért sajnálom ezt,mert elvileg tényleg nincs benne olyan, ami nem kéne.

    Származási hely: Csehország
    Típus: Világos sör
    Alkoholtartalom: 5%
    Ár: 245 Ft.

    V.Stryker 12 éve 10

  • Sör túra - Baltika No.7 - Oroszországból szeretettel

    Saját a kép ám :)

    Aki azt hiszi, hogy Oroszországból csak vodka jöhet, az téved. Mert sör is jöhet és nem is (annyira) rossz. A fent nevezett sör a Baltika Breweries sörgyár terméke, amely a Carlsber csoport tagja. Annyit mindenképp érdemes tudni, hogy nagyon fiatal gyárról és sörről van szó. Ehhez képest pár díjat már bezsebeltek,többek között ezzel a sörrel is.
    No, elég is a dumából, ízleljük meg. Kipeccintve a kupakot - merthogy ilyen pattintós, mint pl. a Bomba üvege - egyből egy kis fanyar illat csapja meg orrunkat. Ettől már egy kicsit meg is ijedtem, hogy sz.r lesz. Kitöltve már jobb a helyzet. A sör színében semmi extra nincs, enyhén aranyszínű. A habja viszont igazi hab. Erőss, fehér, tiszta és jó ideig tartja magát, majd a pohár oldalán minden korty után nyomot is hagy.

    Folytatás...

    V.Stryker 12 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.