2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Sör túra - Soproni 1895

Írta: | Kulcsszavak: sör

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem akartam oly sokat várni az egyik legjobb magyar sörrel, de ha már megkésett, akkor ki nem maradhat. :) Szóval a Soproni egyik fejlesztett gyermekéről van szó, amelyet elvileg az egyik leghíresebb cseh nemesített komlóból főznek, a Saazerből. Azt mondják az okosok, hogy a Saazer komló minősége egyre romlik a globális felmelegedés miatt, de hát adná a jó Isten, hogy még többet főznének ebből a romló minőségű anyagból. Bizonyára kevesebb panaszunk lenne. :)
Rögtön hadd kezdjem azzal, hogy az elején ez a sör más volt, a most kaphatóktól sokkal sokkal finomabb.Néha most is eltalálják, de ahogy észrevettem, elég nagy a szórás főzet és főzet között. Egy hónappal ezelőtt olyan volt, hogy a seggel a földhöz vertem örömömben, most meg már megint előjön benne a sima Soproni savanykás íze. Ettől eltekintve, színe és állaga, a bubik mennyisége jól el van találva. Habja is hozza a kötelezőt. Az ízében nincs kivetnivaló, jó komlós, keserű utóízzel. Kár, hogy a korty közepén savanykás. Pedig a múltkori, jól kifogott főzet után azt hittem csupa jót írhatok róla. Ettől eltekintve az egyik legjobb hazai sör.
Javaslom,hogy jól lehűtve fogyasszuk, ellenkező esetben nem jön ki az átlagnál jobb íze!

Származási hely: Magyarország
Típus: Világos sör
Alkoholtartalom: 5,3%
Ár: ~200 Ft

Hozzászólások

(#1) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Jó kis sör ez!

Viszont a legjobb Soproni szerintem az volt amit csak nyugat M.O.-ban lehetett kapni, pár boltban. Nem tudom már hogy mi volt a neve, de az mindent vitt! :) Abból Te kóstoltál? [ha kell megkeresem a pontos nevét]

Mentalita'

(#2) csƵ válasza nincsisbéla (#1) üzenetére


csƵ
őstag

Kinizsi.

(#3) V.Stryker válasza nincsisbéla (#1) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nem kóstoltam. :(

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.