2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Sör Túra - Chouffe Dobbelen Ipa Tripel

    Testvéréhez, a La Chouffe sörhöz hasomlatos megjelenésü az Houblon Chouffe is. Aranyló, enyhén ködös testén egy habos-szivacsos fehér habból terjed elö a kissé édeskés, mézes és vaníliás, malátás illat, melyet kis pihenés után a sör kiegészít egy eröteljes, virágos komlóaromával, korianderrel. Zamatában a finoman hangolt, füszeres és mézes édesség áll egyensúlyban az igen erösen jelenlévö korianderrel, s a még inkább meghatzározó komlózottsággal. Érdemes várni a sör kóstolásával, hogy enyhe levegözés, melegedés után jobban kinyíljon a sör, megmutassa igazi karakterét.

    Személyes bejegyzés: Hát nem is tudom. Rosszat lehetetlen mondani róla, mert egy igazi belga, fűszeres tökéletesség. Finom, kolianderes, az egyik legfinomabb (és az egyik legdrágább) anyag amit ittam. Egy biztos, bárki bármikor erre a sörre dönt ,az nem vesz zsákbamacskát, mert az egy ízletes, tökéletes sört kap. Kerüljön bármibe, nem fog csalódni. 10/10

    *- 2 óra múlva: Ma forma 1 alatt pár sört megittam, de semmi komoly, jól voltam. Aztán megittam ezt és fél óra múlva két értelmes szót nem tudok szólni a páromhoz. Úgy bebasztam, mint a csacsi. :DDD

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Hacker-Pschorr Münchner Kellerbier

    A német és osztrák területek sörfõzdéi sokszor élnek azzal a lehetõséggel, hogy a kellõ stabilitást elért ászoksöreiket szürés nélkül palackozzák ki. Ezeket a söröket nevezik zwickl, keller illetve landbier néven, a Hacker-Pschorr eme fõzete is ebbe a családba tartozik. Ezen sörök óriási elõnye, hogy beltartalmi és élvezeti értékük is gazdagabb szürt társaiknál. Hiszen nem kerülnek eltávolításra az opálosságot okozó fehérjék, a lebegõ élesztõk, ezáltal például rengeteg vitamin, ásványianyag, íz és aromaanyag marad a sörben.
    Jelen sörünknél a szüretlen mivolt a kissé opálos megjelenésben és a sokkal stabilabb, szivacsos szerkezetü fehér habkoronában testesül meg. Illata is vaskosabb a szokásos világos sörökhöz képest. Összetettebb, füszeresebb aromájában mézes édességgel bújkál a testet adó élesztõ és a virágos komló karaktere. Ha megkóstoljuk sörünket, érezhetjük, hogy egy sokkal testesebb, táplálóbb(de alkoholfokra nem magas) fõzethez van szerencsénk, melyben az alsóerjesztés határozott jegyei a könnyebb komlózottsággal párosulva szépen kitöltik ízérzékelésünket.

    Folytatás...

    V.Stryker 13 éve 1

  • Sör túra - Fuller's Organic Honey Dew

    Az Organic Honey Dew az Egyeült Királyság legnépszerűbb bio söre. Könnyű, arany színben pompázó nedű édesen keserű ízzel. Jéghidegen fogyasztva, az Organic Honey Dew nemcsak remek frissítő, de verhetetlen az íze is. A bio méz kellemessen édesen csábító, még azoknak is ajánljuk, akik ritkán fogyasztanak sört.

    Személyes vélemény: Azt mindenképp tisztázni kell, hogy ez nem méz sör, hanem mézes sör. Állagra, szénsavra, habra hozza a majdnem tökéletest. Ízében hozza a mézes jelleget. Finom. Mindenképp érdemes kipróbálni. Mindenesetre szerintem nem egy világot megváltó sör. Ennek ellenére egy kiváló itóka, sajnos nem megfizethető a mindennapi sörözéshez. Egyébként is személy szerint maradok az IPA-nál. :)

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör Túra - Cerna Hora Pater

    A Cerna Hora sörgyár 11 Balling-fokos söre világosan aranyló, tükrösen tiszta teste fölött egy igen stabil, szivacsosan párnás, krémfehér hab mutatja magát. Illatában megtalálható az alsóerjesztésü sörökre oly jellemzö fanyar élesztösség, a mögötte megbúvó enyhébb malátázottság, s egy visszafogottabb, virágos komlózottság. Kóstoláskor érezhetjük, hogy a sörfözök nem törekedtek az alkoholtartalom magas szintjére(ilyen szárazanyagtartalomhoz általában erösebb alkoholosság szokott társulni, kb 5%). Ebböl a szándékból eredeztethetjük a sör kellemesen malátás karakterét, amihez egy gyógynövényesen komlós és egy kissé fanyar élesztösség társul. Utóízében markánsabban marad a komló ebben a könnyedebb cseh pilsner fajtában.

    Személyes vélemény: Hát ez nem jön be nekem annyira. Habja nemigen van, ami van is gyorsan elillan. Íze jó, komlós, finom, de kevés benne a bubi, így olyan, mintha egy jó sört innál, ami vagy két órája ki van töltve. Szóval nincs "friss érzése".

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Primator English Pale Ale

    Bár a név szerint világos ale lenne, amit kitöltéskor várnánk, igazából egy félbarna, vöröses sört kapunk, tetején egy vaskos, szivacsosan stabil piszkosfehér habbal. Már az illatból megtudhatjuk, mi is az angol fajta fözetek egyik különbözeti tényezöje. Szép gyantás, kissé citrusos komlóval operál sörünk, enyhe karamellel a háttérben. Zamatában ez a karamell a citrusos komlóval összefogva egy kellemes gyümölcsösséget generál, miközben igen könnyen csúszik sörünk. Igazi jó angol karakterrel megáldott fözet.

    Személyes vélemény: Színe alapján egy karamelles, kissé barna ízű sört várnánk és hála annak a jó Istennek, nem azt kapjuk. Színe tökéletes, habja kemény és tartós. Egy könnyed állagú, édeskésen citrusos sört nyelhetünk, amely megőrzi a jó angolos mivoltát. Annak ellenére,hogy egy cseh főzde gyermeke, egy tökéletes angol. Személy szerint imádom.

    V.Stryker 13 éve 0

  • Sör túra - Edelweiss Hefetrüb Weisbier

    Személyes vélemény: Egyszerűbb ha hasonlítom, mivel pont a Löwenweisse után fogyasztottam. Szóval annál nem jobb, kicsit gyengébb. Maga az állaga kicsit "pilsesebb", habja gyengébb. Megvan a búzasör érzés, de ez nem egy testes sör, nem annyira zamatos. Lényegesen könnyebb, frissítőbb állagú. Addig míg egy "igazi", testes búzasör telít és tényleg adja a folyékony kenyér állagot, addig ez inkább egy nyári délutánra való frissítő. Összességében állagra, ízre valahol az igazi búzasör és a pils közé tenném, közelebb a búzasörhöz. Ennek ellenére egy minőségi sör, nincs szétbarmolva, csak ha pilset kívánok, nem ezt iszom, ha búzasört kívánnék, akkor meg már nem ezt innám. Mondjuk 5/3 a búzák között, jóindulattal.

    V.Stryker 13 éve 2

  • Sör túra - LöwenWeisse

    Személyes vélemény: Bizonyára tudjátok,hogy a Löwenbrau-t itthon gyártják és olyan is. Szar. Nem kell szépíteni, nem kell a márkától transzba esni, minőségtelen amióta itthon csinálják. Ebből kifolyólag -1 ponttal indult nálam ez a sör. És igencsak átfordította a mérleget. Kezdjük azzal,hogy ezt nem itthon gyártják, hanem München-ben. Kitöltve nem látsz át rajta, habja meg olyan kemény és úgy ott marad, mint valami habarcs. Íze kifejezetten jó, zamatos. Nagyon jó testes állaga van, érezni az igazi búzasör érzést. 5 pontból 5 pontot simán megkap, kiváló sör. Azt meg nem kell mondanom, hogy az Edelweiss-t szét alázza...

    V.Stryker 13 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.