2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Sör túra - Hacker-Pschorr Münchner Kellerbier

Írta: | Kulcsszavak: sör

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A német és osztrák területek sörfõzdéi sokszor élnek azzal a lehetõséggel, hogy a kellõ stabilitást elért ászoksöreiket szürés nélkül palackozzák ki. Ezeket a söröket nevezik zwickl, keller illetve landbier néven, a Hacker-Pschorr eme fõzete is ebbe a családba tartozik. Ezen sörök óriási elõnye, hogy beltartalmi és élvezeti értékük is gazdagabb szürt társaiknál. Hiszen nem kerülnek eltávolításra az opálosságot okozó fehérjék, a lebegõ élesztõk, ezáltal például rengeteg vitamin, ásványianyag, íz és aromaanyag marad a sörben.
Jelen sörünknél a szüretlen mivolt a kissé opálos megjelenésben és a sokkal stabilabb, szivacsos szerkezetü fehér habkoronában testesül meg. Illata is vaskosabb a szokásos világos sörökhöz képest. Összetettebb, füszeresebb aromájában mézes édességgel bújkál a testet adó élesztõ és a virágos komló karaktere. Ha megkóstoljuk sörünket, érezhetjük, hogy egy sokkal testesebb, táplálóbb(de alkoholfokra nem magas) fõzethez van szerencsénk, melyben az alsóerjesztés határozott jegyei a könnyebb komlózottsággal párosulva szépen kitöltik ízérzékelésünket.

Személyes vélemény: Minden tekintetben tökéletes sör. Igazi sör, amit két pofára lökhetsz befele. Istenien zamatos, finom. Tökéletes állagú, tökéletes habbal. Imádom. Sajnálom,hogy ebből a szűretlen fajtából nincs nagyobb választék. Azt már tudom, hogy a legközelebbi beszerző utamon, minimum 3 landol belőle.

Származási hely: Németország
Típus: Szűretlen világos ászoksör
Alkoholtartalom: 5,5%
Ár: 600Ft

Hozzászólások

(#1) Raucher


Raucher
(fanatikus tag)

Most nyitottam ki egy üveggel ebből a sörből.
Nagyon finom, itatja magát.

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.