2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Németországi munkavállalás vol2. - Avagy, amit kevesen mesélnek el otthon!

    Sztereotípiák, előítéletek mindenhol.

    Régen minden jobb volt. Bezzeg az én időmben. Nyugaton.

    Na, kedves olvasó, itt a nyugat, teljes valójában. Úgy, ahogy én azt látom, kevés tapasztalással, rengeteg meghökkenéssel. Fontos megjegyeznem, hogy nem célom senkit sem uszítani, vagy épp rábeszélni erre. Amit leírok, szubjektív, és a véleményem. Nem pedig egyetemes igazság. Másrészt pedig, szöges ellentéte annak, amit otthon lehet hallani erről. Mert otthon, azt ami itt van valójában, azt kevesen mesélik el.

    Onnan folytatom, ahol abba hagytam, vagyis lábam a nyakamba, és nyugati irányt megcélozva, elhagyom hazámat, egy jobb élet érdekében.

    Megérkeztem hát Németországba. Talán már írtam korábban, de ha nem, most leírom. Előre le volt egyeztetve a munkám, nem vakon jöttem el otthonról. Persze, van aki így tett, de a szerencsejáték a hülyék adója, ha pedig egy új életet akar kezdeni az ember, nem éppen előnyös hendikeppel indítani.

    Az első lépés, gondolná az ember, hogy elmegy szépen a munkaadójához, ahol egy szerződést első körben alá kellene írni. Én azt hittem, hogy ha Magyarországon nem is, de itt legalább így megy. Hát nem. Legalábbis velem nem így történt. Hétfőn reggel 6:45-re ígérték, hogy érkezik értem valaki, és majd lesz valami. Ez érdekes, de oké.

    Folytatás...

    sketchifun 5 éve 116

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.