2016. május 26., csütörtök

Gyorskeresés

sketchifun blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Android eszköz Bluetooth lejátszóként??

  Nem is tudom hol kezdjem. Azt sem tudom, melyik topikba illene.

  Vázolom, hogy mi van most illetve hogy minek kéne lennie.

  Adott egy amatőr hangrendszer.
  Adott egy jóminőségű zenei készlet.
  Adott egy Navon Raptor tablet használaton kívül.
  Adott egy Bluetooth képes notebook.

  És ebből azt szeretném, hogy forrásként a tabot ráköthessem a hangrendszerre, és ezt bluetoothon vezérelhessem. Vagy akár bluetoothon küldeni rá a hangot, amit lejátsz. Tehát a hanganyag a tabon és a laptopon is elérhető.

  Hogyan fogjak neki? Mire van szükségem?

  Blogbejegyzés 4 hónapja 5

 • Talán új melóhely? Adná...

  Talán...

  Voltam egy állásinterjún. Nem mondok konkrét céget, Sony, Samsung termékeket javítanak főként. Ebből szerintem levonható.

  Volt egy beszélgetés, ahol kérdeztek pár dolgot, de nem veszélyes. Ilyenek, hogy mit tanultál, hogy ment a suli, hogyan tudsz bejárni.. Ezt egy hölgyike kérdezte, aztán egy fickó folytatta a dolgot. Elmagyarázta, miről lenne szó, mobilkészülékek moduláris bevizsgálása, javítása, javítási dokumentáció készítése. Tehát egy komplett szervíz. Nem olyan veszélyes. Kaptam egy kérdést, hogy eddig oké-e. Igen, eddig stimmel.

  Jó, akkor menjünk be a műhelybe. Bementünk. Csávó elmondta, hogy mindekni egy külön munkaállomáson dolgozik. Mindenkinek rendelkezésre áll a teljes szervízútmutató, ha netán elakadna egy készülékkel. Ezután leültettek egy éppen dolgozó srác mellé, hogy nézzem, ahogy megcsinál egy készüléket.

  Az adott készülék éppen egy LT26-os SONY volt. Hibaleírása, hogy nem megy a kamera. Bekapcsolta, kamera app, nem üzemel a dolog. Oké. Kikapcs, szétszed. Egy pillanat alatt szétkapta, és már ki is vette a kamera modult. Rámért, hogy zárlatos-e. Az. Bement egy raktárba, kihozott egy újat, belerakta, összerakta a telefont. Bekapcs, kamera üzemel. Gépre rádug, szoftverfrissítés, kész plecsni, és már rakta is vissza a dobozkába. És ezt 15 perc alatt. Gyors dokumentáció, hogy mit vett ki, mit rakott be, a csere után a hiba nem jelentkezett.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 22

 • Megpróbáltak kirabolni.

  Hírdetek egy SSD-t, nem csak itt hardveraprón.

  Kaptam egy telefonhívást, miszerint érdekli az SSD, és ma átvenné a Nyugatinál.

  Rendben van, megbeszéltünk egy időpontot, ami 16.00 volt. Nyugati pályaudvar előtt.

  A megbeszélt időpontban érkeztem, kezemben a bontatlan SSD-vel. Rögtön felismert, egy kisebbségi, elég bunkó, ápolatlan figura volt. De hát bánja a fene, az a pénz is pénz.

  Kérdezett, hogy belemegy-e a laptopjába, készségesen válaszoltam minden kérdésére. Majd arra kért, bontsuk ki a cuccot. Kibontottam, annak reményében, hogy tényleg komolyan gondolja. A csomagolásában tartottam, amikor egyszer csak kikapta belőle az SSD-t, és futás.

  A váci út felé indult el, és egyből le az aluljáróba, én meg persze loholtam utána. A lépcsőn majdnem utolértem, amikor is egy idős, valószínüleg küldölfi házaspár állta utam, amíg kikerültem, előnyre tett szert. A Westend felé futott. Tudtam, hogy ott leráz, futottam, ahogy tudtam. Szerencsétlenségére PONT szembe jött a Járőr, akinek kiabálva jeleztem, hogy legyen szíves megállítani emberünket.Vagyis hát járőrök, ketten voltak. Emberünket megállították, odaértem. Közöltem, hogy kikapott a kezemből egy értékes elektronikai eszközt, és nála van. A rendőrök persze rögtön kipakoltatták, de nem találták nála. Mondom ez nemigaz. Hát hova a picsába lett.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 1 éve 36

 • Még nem múlt el...

  ...az érzés.

  Valami még mindíg fogva tart. Hiányzik.
  Néha, mikor csak úgy merengek, még eszembe jut. Elég gyakran merengek..
  Eltelt fél év, és hiányzik. Nem ő, nem az ő személye. Az érzés, amit akkor éreztem, amikor vele voltam. Nem kellettek szavak, anélkül is értettük egymást.

  Hogy volt, aki meghallgat, hogy volt, akit érdekelt is, éppen milyen nyűgöm van.

  Volt.. Volt... Volt... Volt, de már nincs. El kell fogadni, bele kell törődni.
  És most van neked más. Más, aki nem becsül meg téged. Aki nem tud úgy értékelni, ahogy én értékeltelek. Te választottad, nem én. S most mégis, én érzem magam szarul. Hagytalak elmenni, ami talán csak a büszkeségem eredménye. Hülye voltam...

  Blogbejegyzés 1 éve 10

 • Hardverapró értékelés...

  Eladtam egy laptopot egy újoncnak. Írt egy üzit, kért egy számot, felhívott. 2 órán belül készpénzért elvitte a gépet. :D

  Öröm és boldogság. Azóta viszont be se lépett. Nem kaptam eladói értékelést. :DDD

  Na majd most lesz vevői. :D

  Blogbejegyzés 1 éve 14

 • Lg g3s problémák.

  A következőket fedeztem fel a 2 hónapos telefonon.

  1. A hálózatot gyakran eldobja. Néha magától megoldja, néha csak egy újraindítás után. Evvel pont eredeti funkcióját nem látja el. Mindezt random helyeken.

  2. Az fm rádió nem működik. Probáltam minden féle fülessel, de nem.

  Utóbbival kapcsolatban írtam az Lg szupportnak, ők azt mondták valószínüleg antenna hiba, és javasolják hogy adjam le egy szervízponton. Van egy érzésem, hogy a kettő összefügg.

  Telenoros készülék.. Ha valaki tud hasonló hibákról vagy szériahibáról, ne tartsa magában.

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • LG G3S net anomália

  Következő a helyzet. Adott ugye a címben említett telefon, teljesen gyári állapotban.

  Tegnapról mára meghülyült, és nagyon sok mindent nem tölt be. A Facebook app sem tölti be a képek nagy részét.
  De maga a böngésző is produkálja.  Érdekesség, hogy a PH!, a Google, Paypal megy. A Steam oldala is.

  Valaki tud erre mondani valamit?
  Telenor(nemröhög) mobilnetem van. :DDD

  Blogbejegyzés 1 éve 3

 • Éljen a Sony...

  Vettem szerdán a MediaMarktban egy fülest.
  Sony, in-ear, kék. 2500 ft...

  Erre ma egyik pillanatról a másikra elhalkul a jobb oldala..
  Szól, csak sokkal halkabban mint a bal...

  Blogbejegyzés 1 éve 17

 • 1203

  Ennyi napja rontom itt a levegőt.

  Lassan 4 éve. Na banyek. Pedig 1000 napnál írni akartam. ;]

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • Egy hete Lg G3S

  Hát mit mondjak. Első okostelefonom.
  Nagyon szeretem. Egyelőre még szedi a lábát, de azért néha kevés a ram.
  Komolyabb akadást még semmi nem okozott.

  Emellett isteni áldás, hogy tudom vele irányítani a tv-t. Bár még fejletlen.
  Nagyon kell vele célozni. De legalább nem kell kimászni az ágyból a távért.

  A kamera egész jó, bár nem nagyon használom.
  Zenei tudása okés, és van EQ. A hangszóró brutál. Kidob az ágyból reggel.

  Az üzemidő jó. Egy töltés két nap. Persze ha sokat nyomkodom, másfél nap után töltért kiállt. Az igazán intenzív használat pedig ezt 1 napra redukálja.

  A kijelző. Nekem nagyon jó. Bár van jobb is, nekem elég. Fényerő okés.
  De a fényérzékelő szenzor elfért volna.

  A külseje nagyon jó, nekem pont kézre áll.

  Egyelőre ennyi. További használati infók kesőbb.

  Blogbejegyzés 2 éve 2

 • Munkanapló 1.0

  Szerbusztok.

  Ez a munkanapló nem afféle modding munkanapló lesz. Ez sokkal inkább a saját életemről, és a munkámról szól. Vágjunk is bele, ne rizsázzak már itt feleslegesen.

  Először egy kicsit rólam, hogy ne legyen annyira idegen a dolog. Jelenleg 19 éves vagyok. Érettségi, és Elektrotechnikai-és Mechatronikai technikus végzettség a kezemben. Relatív okos gyerek vagyok, legalábbis sokan mondják ezt. Egy kis porfészek faluban élek jelenleg, Pest nincs messze. Van egy barátnőm, aki 4 hónappal fiatalabb nálam, és egész pontosan 11 nap múlva lesz az első évfordulónk. :)) Tudom-tudom, ne örüljek ennek annyira. De miért ne? Mindenki a saját hibájából tanul. És egyébként is. Mindenhez optimistán kell állni, csak akkor lehet sikeres az ember. Legalábbis jelenleg még ez a szemléletem.

  A munka
  Pályafutásomat a gyáli HOPI Magyarország Kft.-nél kezdtem. Akkor még 18 évesen. Egy fagyos raktárban(-25°C) komissióztam konkrétan, a Tesco fagyasztott motyóit kellett pakolni. Nagyon gány meló volt, fagyos raktárhoz képest gané' fizetéssel. Pláne amikor elküldtek a száraz részbe fóliázni. Fagyos ruhában. Hogy a tökömről is folyt a víz.. Na mindegy, ne mélyedjünk ennyire bele ebbe. Ezt a munkahelyet hamar ott is hagytam.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 18

 • Sebesség váltó, modell módra.

  Sziasztok.

  Szakmámból kifolyólag építkeznék. (elektronikai és mechatronikai technikus)

  Szeretnék építeni egy autót. A feladata az lenne, hogy menjen, de gyorsan.

  A gép alváza és a főbb szerkezeti elemek az ún. vaslegoból fognak készülni. Azon gondolkodtam, hogy a nagy sebesség elérése nem lenne nagy feladat, az aerodinamika sem számít sokat. Viszont az ilyen célra eladott motorok igen. Sajnos direkt hajtásban szinte biztos, hogy képtelen lenne elérni a célnak kitűzött 100 km/h sebességet. Viszont megfelelő áttétellel nem biztos, hogy képes lenne elindulni. Ezért gondolkodok egy sebességváltó építésén. A feladat egyszerű lenne, de nem biztos, hogy hatékony. Az első ötlet, hogy a hátsó, merev tengely egy fogaskeréken keresztül kettő másikhoz csatlakozik. Ez a kettő másik fixen állna a helyén, nem mozogna. Egy kisebb, és egy nagyobb fogaskerék lenne itt, ami között a motor mozogna. A motor egy szervó által mozgatott konzolban kapna helyet. Ezáltal gombnyomásra lehetne sebességet váltani.

  Ezen ötlet felvet rögtön egy problémát, a kopást. Igen hamar elfogyna a fogaskerék, és a fordulatszám különbség is nagy lenne, a váltás pillanatában, amire még nincs megfelelő ötletem.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 éve 1

 • Hol és milyet?

  Sziasztok.

  Telefont szeretnék venni. Azért ide írok, mert itt talán nagyobb közönséget érek el, illetve nem találtam a kérdésnek megfelelő topikot.

  Nincsenek nagy igényeim. Előfizetésre szeretném. És ez a sarkallatos pont. Ugyanis nincs megkötve a kezem, szolgáltató gyanánt. A telefonra max 10, esetleg 15k-t szánok, havi 5 ezer forintos előfizetés mellett. Nagyon max lehet 7. Tudnátok tippeket adni, hogy hol, milyen tarifában, milyen telefont lenne érdemes venni, ami lefedi az igényeimet teljesen? Egy Nokia buta telefonról váltanék. :)

  A válaszokat előre is mindenkinek nagyon köszönöm. :)

  Blogbejegyzés 2 éve 3

 • Ingyenes webtárhely?!

  Szeretném a segítségeteket kérni.

  Webfejlesztéshez lenne szükségem ingyenes webtárhelyre.
  Persze kritériumaim is vannak. Azért van rá szükségem, és azért nem a saját gépemen futtatok Apache-t, mert gyengusz gépem van, hát ha még evvel is nekiállok terhelni. Illetve azért, mert a routerem nem ismeri azt a csodálatos funkciót, hogy DynDNS.

  Akiknek viszont szeretném azt megmutatni, amit gyártottam, elég körülményes állandóan eljuttatni az éppen aktuális IP címet.

  Szükségem lenne a reklámmentességre is! Külföldi is szóba jöhet. Mit tudtok ajánlani?

  Blogbejegyzés 2 éve 13

 • SEGÍTSÉÉÉÉG!

  Gyerekek!

  Hétfő óta nem gyújtottam rá. Eddig tűrhető volt...
  De már nagyon kivagyok!

  Kérlek, adjatok valami tippet, hogyan enyhítsem a vágyat, hogy rágyújtsak?!

  Úgyérzem, ez már az utolsó kő, ha ezen túlvagyok, akkor végre sikerült leraknom!

  Blogbejegyzés 3 éve 13

 • Viber gépről.

  Vajon lehet Viber-est felhívni gépről? :DDD

  Blogbejegyzés 3 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.