2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Munkanapló 1.0

    Szerbusztok.

    Ez a munkanapló nem afféle modding munkanapló lesz. Ez sokkal inkább a saját életemről, és a munkámról szól. Vágjunk is bele, ne rizsázzak már itt feleslegesen.

    Először egy kicsit rólam, hogy ne legyen annyira idegen a dolog. Jelenleg 19 éves vagyok. Érettségi, és Elektrotechnikai-és Mechatronikai technikus végzettség a kezemben. Relatív okos gyerek vagyok, legalábbis sokan mondják ezt. Egy kis porfészek faluban élek jelenleg, Pest nincs messze. Van egy barátnőm, aki 4 hónappal fiatalabb nálam, és egész pontosan 11 nap múlva lesz az első évfordulónk. :)) Tudom-tudom, ne örüljek ennek annyira. De miért ne? Mindenki a saját hibájából tanul. És egyébként is. Mindenhez optimistán kell állni, csak akkor lehet sikeres az ember. Legalábbis jelenleg még ez a szemléletem.

    A munka
    Pályafutásomat a gyáli HOPI Magyarország Kft.-nél kezdtem. Akkor még 18 évesen. Egy fagyos raktárban(-25°C) komissióztam konkrétan, a Tesco fagyasztott motyóit kellett pakolni. Nagyon gány meló volt, fagyos raktárhoz képest gané' fizetéssel. Pláne amikor elküldtek a száraz részbe fóliázni. Fagyos ruhában. Hogy a tökömről is folyt a víz.. Na mindegy, ne mélyedjünk ennyire bele ebbe. Ezt a munkahelyet hamar ott is hagytam.

    Folytatás...

    sketchifun 10 éve 18

  • Sebesség váltó, modell módra.

    Sziasztok.

    Szakmámból kifolyólag építkeznék. (elektronikai és mechatronikai technikus)

    Szeretnék építeni egy autót. A feladata az lenne, hogy menjen, de gyorsan.

    A gép alváza és a főbb szerkezeti elemek az ún. vaslegoból fognak készülni. Azon gondolkodtam, hogy a nagy sebesség elérése nem lenne nagy feladat, az aerodinamika sem számít sokat. Viszont az ilyen célra eladott motorok igen. Sajnos direkt hajtásban szinte biztos, hogy képtelen lenne elérni a célnak kitűzött 100 km/h sebességet. Viszont megfelelő áttétellel nem biztos, hogy képes lenne elindulni. Ezért gondolkodok egy sebességváltó építésén. A feladat egyszerű lenne, de nem biztos, hogy hatékony. Az első ötlet, hogy a hátsó, merev tengely egy fogaskeréken keresztül kettő másikhoz csatlakozik. Ez a kettő másik fixen állna a helyén, nem mozogna. Egy kisebb, és egy nagyobb fogaskerék lenne itt, ami között a motor mozogna. A motor egy szervó által mozgatott konzolban kapna helyet. Ezáltal gombnyomásra lehetne sebességet váltani.

    Ezen ötlet felvet rögtön egy problémát, a kopást. Igen hamar elfogyna a fogaskerék, és a fordulatszám különbség is nagy lenne, a váltás pillanatában, amire még nincs megfelelő ötletem.

    Folytatás...

    sketchifun 10 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.