2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Talán új melóhely? Adná...

    Talán...

    Voltam egy állásinterjún. Nem mondok konkrét céget, Sony, Samsung termékeket javítanak főként. Ebből szerintem levonható.

    Volt egy beszélgetés, ahol kérdeztek pár dolgot, de nem veszélyes. Ilyenek, hogy mit tanultál, hogy ment a suli, hogyan tudsz bejárni.. Ezt egy hölgyike kérdezte, aztán egy fickó folytatta a dolgot. Elmagyarázta, miről lenne szó, mobilkészülékek moduláris bevizsgálása, javítása, javítási dokumentáció készítése. Tehát egy komplett szervíz. Nem olyan veszélyes. Kaptam egy kérdést, hogy eddig oké-e. Igen, eddig stimmel.

    Jó, akkor menjünk be a műhelybe. Bementünk. Csávó elmondta, hogy mindekni egy külön munkaállomáson dolgozik. Mindenkinek rendelkezésre áll a teljes szervízútmutató, ha netán elakadna egy készülékkel. Ezután leültettek egy éppen dolgozó srác mellé, hogy nézzem, ahogy megcsinál egy készüléket.

    Az adott készülék éppen egy LT26-os SONY volt. Hibaleírása, hogy nem megy a kamera. Bekapcsolta, kamera app, nem üzemel a dolog. Oké. Kikapcs, szétszed. Egy pillanat alatt szétkapta, és már ki is vette a kamera modult. Rámért, hogy zárlatos-e. Az. Bement egy raktárba, kihozott egy újat, belerakta, összerakta a telefont. Bekapcs, kamera üzemel. Gépre rádug, szoftverfrissítés, kész plecsni, és már rakta is vissza a dobozkába. És ezt 15 perc alatt. Gyors dokumentáció, hogy mit vett ki, mit rakott be, a csere után a hiba nem jelentkezett.

    Folytatás...

    sketchifun 9 éve 22

  • Megpróbáltak kirabolni.

    Hírdetek egy SSD-t, nem csak itt hardveraprón.

    Kaptam egy telefonhívást, miszerint érdekli az SSD, és ma átvenné a Nyugatinál.

    Rendben van, megbeszéltünk egy időpontot, ami 16.00 volt. Nyugati pályaudvar előtt.

    A megbeszélt időpontban érkeztem, kezemben a bontatlan SSD-vel. Rögtön felismert, egy kisebbségi, elég bunkó, ápolatlan figura volt. De hát bánja a fene, az a pénz is pénz.

    Kérdezett, hogy belemegy-e a laptopjába, készségesen válaszoltam minden kérdésére. Majd arra kért, bontsuk ki a cuccot. Kibontottam, annak reményében, hogy tényleg komolyan gondolja. A csomagolásában tartottam, amikor egyszer csak kikapta belőle az SSD-t, és futás.

    A váci út felé indult el, és egyből le az aluljáróba, én meg persze loholtam utána. A lépcsőn majdnem utolértem, amikor is egy idős, valószínüleg küldölfi házaspár állta utam, amíg kikerültem, előnyre tett szert. A Westend felé futott. Tudtam, hogy ott leráz, futottam, ahogy tudtam. Szerencsétlenségére PONT szembe jött a Járőr, akinek kiabálva jeleztem, hogy legyen szíves megállítani emberünket.Vagyis hát járőrök, ketten voltak. Emberünket megállították, odaértem. Közöltem, hogy kikapott a kezemből egy értékes elektronikai eszközt, és nála van. A rendőrök persze rögtön kipakoltatták, de nem találták nála. Mondom ez nemigaz. Hát hova a picsába lett.

    Folytatás...

    sketchifun 9 éve 37

  • Még nem múlt el...

    ...az érzés.

    Valami még mindíg fogva tart. Hiányzik.
    Néha, mikor csak úgy merengek, még eszembe jut. Elég gyakran merengek..
    Eltelt fél év, és hiányzik. Nem ő, nem az ő személye. Az érzés, amit akkor éreztem, amikor vele voltam. Nem kellettek szavak, anélkül is értettük egymást.

    Hogy volt, aki meghallgat, hogy volt, akit érdekelt is, éppen milyen nyűgöm van.

    Volt.. Volt... Volt... Volt, de már nincs. El kell fogadni, bele kell törődni.
    És most van neked más. Más, aki nem becsül meg téged. Aki nem tud úgy értékelni, ahogy én értékeltelek. Te választottad, nem én. S most mégis, én érzem magam szarul. Hagytalak elmenni, ami talán csak a büszkeségem eredménye. Hülye voltam...

    sketchifun 9 éve 10

  • Hardverapró értékelés...

    Eladtam egy laptopot egy újoncnak. Írt egy üzit, kért egy számot, felhívott. 2 órán belül készpénzért elvitte a gépet. :D

    Öröm és boldogság. Azóta viszont be se lépett. Nem kaptam eladói értékelést. :DDD

    Na majd most lesz vevői. :D

    sketchifun 9 éve 35

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.