2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Alany, állítmány és b+

    Már egy ideje azon gondolkodom, hogy miként és hogyan alakulhatott ki ez a bizonyos szóösszetétel, összetett szó, vagy nem is tudom, minek nevezzem.
    Tök érdekesnek találom, hogy az emberek (itt most induljunk ki a magyar emberekből) nagy része mennyire természetesen használja a mondatokban. Sokszor úgy, hogy észre sem veszi.
    Éppen ebből kifolyólag szoktam figyelni, ki hogyan beszél, milyen szavakat használ. Ismerek jó pár embert, akinek majd minden 3. szava e gyönyörűség. Innentől kezdve csak így fogom hívni. Az a vicces, ha elkezdem számolni (mert ilyenre van időm és kedvem) általában elég sok kijön egy beszélgetésből. Ha közlöm az illetővel, hogy mennyiszer mondta ki, teljesen le van döbbenve, hogy ő aztán nem, meg ha igen, akkor sem ennyiszer.

    Ismerek egy olyan emberkét, akinek tényleg minden második szava ez. Mikor vele találkozunk, a munkatársaim már röhögnek, mert ők is észrevették természetesen, hogy milyen gyakran használja az illető e gyönyörűséget. De mikor közlöm velük, hogy ti sem vagytok sokkal különbek, akkor aztán ki vannak akadva.

    Folytatás...

    Pitterix 9 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.