2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Munkavédelem, vagy......

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Dolgozunk Győrbe az Audiban.
Aki volt ott, tudja bejutni nem könnyű, kártya, engedély, átvizsgálás....
Személy szerint az építőiparban dolgozok, épül egy valag új csarnok, aminek a belső munkálataiban mi is részt veszünk. Bár ne tennénk......
Kaptunk munkavédelmi oktatást, ahol kihangsúlyozták, hogy kötelező:

1.sisak
2.láthatósági mellény
3.hosszú gatya kötelező
4.állásról való munkánál a kikötés
5.alu létránál szintén a kikötés
6.kettes létrával szabad menni
stb.....

Namármost, mi mennyezeteket csinálunk, ugye létrázás nélkül marha nehéz lenne 160 négyzetméter menyót beprofilozni, beállítani, kartonozni, gipszelni.
Ugyebár az 6. pont szerint szabad kettes létrát használni. Erre bejön a fiatal huszonéves munkavédelmis gyerek és azt mondja tilos létrázni. Ha odébb akarsz menni, szállj le, aztán mássz fel újra. Egy ilyen menyónál mondanom sem kell, kismilliószor megyünk jobbra-balra, előre-hátra. Most kérdem én, ki az a hülye, aki ezt betartaná?! Ha betartanánk, nem végeznénk határidőre.

A másik dolog, létrával mentem, egész nap benn a melegben, hosszú gatyában, láthatósági mellénnyel magamon. Mivel a fejemet hátrahajtva kellett tartanom, a sisak természetesen leesett a fejemről,(nem csak én voltam így, sokan úgy dolgoznak, hogy a sisak csak akadályozza őket, sorban potyogtak a fejekről..) ezért úgy gondoltam nekem nem kell. Na meg rajtam kívül senki sem dolgozott ott. Erre megint jön ez a tudálékos okos mv-s, lefényképez és közli velem, hogy kötelező a sisak (a létrázást nem tette szóvá, mert a főnököm mondta, hogy mi másként nem tudunk dolgozni). Mondtam neki, leesik a fejemről ezért nem veszem fel. Az pedig kötelező, kössem fel a fejemre áll alatti pánttal (na ez viszont nincs senkinek sem....). Nem értem, miért nem lehet annyi emberség ebben az idiótában, hogy ilyen helyzetben eltekintsen a szabályzattól és átlássa, milyen szar így dolgozni.
Kívánom neki, hogy kerüljön hasonló helyzetbe az élete során és találkozzon egy még konokabb mv-sel!

Nem tudom van e itt mv-s, ha igen kíváncsi lennék a véleményére. Ez a tüte most csak szopatott minket, vagy ennyire beszari, vagy ezt élvezi.

Még annyi, hogy a hosszú gatya csak a mi részlegünkön kötelező!
Gondolom el tudja képzelni mindenki, milyen rossz hosszú ruhában, sisakban, láthatósági mellényben dolgozni 40°C-ban....
Amúgy a mellénnyel akadtam már fenn a létrán......

Hozzászólások

(#1) gabor85


gabor85
(őstag)

Ha minden szabályt betartanánk, soha nem készülne el semmi, főleg nem határidőre. Tudni kell melyiket kell megszegni.

Amúgy a gyerek csak a dolgát tette, ha nem szólt volna akkor minek is tartanák?

Jut eszembe a 40 fokban történő munkavégzés nagy szívás, megértelek.

[ Szerkesztve ]

(#2) Pitterix válasza gabor85 (#1) üzenetére


Pitterix
(őstag)

Szóljon is, de ha kicsit normálisabb lenne, mondhatná, hogy csináljam, ahogy nekem jó, de figyeljek oda...

40°C már hála égnek nincs, max 30.....

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#3) Mr X válasza Pitterix (#2) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Egyet értek veled valahol, de őt is értsd meg. Ha baleset történik veled, mert nem kaptad mag a megfelelő oktatást, az a cég felelőssége lesz. Ha valami történik veled, és az ügy kivizsgálásakor kiderül, hogy a munkavédelmi felelős látta a szabálytalanságot, de nem szólt érte, nagyon megütheti a bokáját.

(#4) gabor85 válasza Pitterix (#2) üzenetére


gabor85
(őstag)

Ha meg tuskó, akkor mondd meg neki hogy a stílusával magát minősíti.

(#5) Pitterix válasza Mr X (#3) üzenetére


Pitterix
(őstag)

Az oktatás megvolt, mindenki kapott egy piros karikát a sisakjára.

Rengeteg építkezésen dolgoztam már, ahol a szabályok 1%-át nem tartották be, itt be kell tartani mindent, de ha jól tudom két ember meghalt eddig....
Most akkor mi van?!
Lehet még sem olyan jók ezek a szabályok???
Mikor ott van, nem nagyon van szabálytalanság, tehát ő nem láthatja, ha nincs...hála égnek napi egyszer jön....

(#4) gabor85 reggel még köszönni sem tud....

[ Szerkesztve ]

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#6) Mr X válasza Pitterix (#5) üzenetére


Mr X
(PH! kedvence)

Az a 2 ember a szabályok betartása közben halt meg? Nem hinném. Az, hogy rengeteg építkezésen dolgoztál, nem jelent ebből a szempontból semmit, mindenhol vannak szabályok, az más kérdés, hogy mennyire szarják telibe őket.

Ne érts félre, én megértem a problémád, nekem is nyűg lenne, de ezek a szabályok nem véletlenül születnek.

(#7) Armahun


Armahun
(PH! addikt)

Mond meg neki, hogy a sisak nem megfelelő ezért balesetveszélyes.

Rajta volt sisak egyáltalán?

Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#8) peterkeT


peterkeT
(PH! nagyúr)

Láthatósági mellényt helyettesítheti a munkaruházaton a láhatósági csík. Mondjuk ahol nincs áru-, vagy járműforgalom, ott nem feltétlen szükséges. Sisak építési területen mindenképpen kötelező, megfelelő sisakról, ami munka közben nem akadályoz, nem esik le, a vállalkozónak kell gondoskodnia. Munkavédelmi cipő, hosszú ruházat alapvető, sajnos ez nyáron nem szerencsés, viszont szükséges. Illetve a cipő sajnos a védőbetétek miatt mindig nehéz, és sokszor kényelmetlen, viszont lábat menthet...

A létrázáshoz nem tudok hozzászólni, gondolom munkavédelmi szempontból egy rémálom, szerencsére ezzel még nem találkoztunk - nálunk általában önjáró emelőt használtak a szerződéses partnerek. A magasban végzett munkának mindneképpen speciális szabályai vannak, a létrák, hevederek, illetve az emelőkosárban dolgozók rögzítése szintén szabvány. Nemrég egy somogyi kisvárosban zuhantak ki ketten egy megbillenő emelőkosárból. Az egyik szörnyethalt, a másik súlyosan sérült.

Baleset sajnos mindenhol van, és akármennyire is faszságnak tűnik, és utálja őket mindenki, a munkavédelmi szabályok életet mentenek. lehet lazázni persze, meg sietni is, de ha baj történik, akkor nem egy felelős lesz, hanem mindenkit elmeszelnek, akinek kicsit is köze volt hozzá - nem mintha ez vigasztalná az özvegyeket, vagy segítene a maradandó sérülteken...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#9) bambano


bambano
(Jómunkásember)

A fickó csak arra gondolt, hogyha jön külső munkavédelmi ellenőrzés, ő nem akar megbukni miattad. Szerintem azt kellett volna csinálnia, hogyha másodikra sincs rajtad sisak, kizavar a gyár területéről.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#10) KaiotEch


KaiotEch
(PH! nagyúr)

Valamilyen szinten igaza van, mert ha jön egy ellenőrzés, őt is beleveszik a büntibe. Ennek ellenére biztos, hogy tarkónrúgnám a gyereket hazafelé menet, hogy akkor miért nem ad olyan sisakot amin van pánt?! Általában az ilyen huszonéves "kisfőnökök" ilyen 60-70kg-s mitugrász kölkök, akik úgy kerülnek oda, hogy apuci a nagyfőnök.

[ Szerkesztve ]

Állítólag csak a halál a biztos, bár amióta valaki okos kitalálta a nekromantákat, már az se. Ha nem működik jól a Xiaomi telefonod és fejfájást okoz, akkor az a MIgrén? ™ || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.