2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Balatonboglári Bornapok - ismét csalódás.

    Idén ismét lenéztünk Boglárra, méghozzá 22-én, hogy meg tudjuk nézni a tűzijátékot.
    Előtte azért Siófok is útba esett, így a fürdés, ebéd (áruházban vettük a kaját, a parton nem mertem volna bármit is vásárolni) le lett tudva. Még jó. Ugyanis a Bornapok nemigen tetszettek.
    Finoman szólva átbaszásnak éreztem az egészet.Több éve látogatjuk már a rendezvényt, így van már tapasztalat bőven.
    Konkrétan az nem tetszett, hogy megint elmaradt a tűzijáték. Mint tavaly. Természetesen az idő miatt, mert kezdett oda is megérkezni a vihar, de könyörgöm, meteorológiai előrejelzés nincs? 20-án is megtarthatták volna nyugodtan. Jó igen, mindent meg lehet magyarázni, érteni, s inkább tűnik egyszerű mérgelődésnek ez az írás, de bakker szórakozni akartunk. Na meg ha leutazunk oda-vissza kb. 200km-t, akkor ne az legyen a látványosság, hogy tapostathatom magam a tömegben, ehetem a kibaszott drága 'ételeket', s majdnem verekedhetek egy kis borért. 7-800 forint egy olyan gyrosért, amiből marhára kispórolnak mindent, s 15 centis káposztacsíkokat kell óvatosan enni, az azért mókás. A másik nagyon jó dolog, hogy hiába kért mindenki már bort, s isznak, de azért úgy állnak, hogy nehogy bárki is odaférjen, s kérhessen. Amikor az ember nekiáll keresztülverekedni magát a tömegen, még majdnem meg is vannak sértődve. Az egy értelmes dolog a rendezvény legeldugottabb sarkában volt, történetesen normális áron lévő csapolt házi sör. Örültünk, hogy legalább abban nem csalódtunk.

    Folytatás...

    Móci 15 éve 14

  • Magyarország, te 'csodás'...

    Csodaország ez, az már biztos. Kicsit tele van a tököm, de vázolom is, hogy miért.
    Idén januárban rúgtak ki, mivel a drága, köcsög főnökbácsi úgy gondolta, hogy nem kell neki annyi ember, hiába van hiány most náluk munkaerőből. Mindegy. Következett a munkaügy. Itt mesterien tudnak szarni az emberre, eljátszanak a papírokkal, sőt, én is kapok egy kisebb köteget, nehogy elfújjon a szél hazafelé.
    Tanfolyam? Ha nem lépkedek minden nap a tökükre telefonon keresztül, nem is sikerült volna bekerülni a felvételire. Persze nem vettek fel, gondolom nem voltam eléggé hátrányos helyzetű, vagy csak nem voltam... ezt mindenki el tudja képzelni remélem.
    Természetesen állást is kerestem, voltam egy csomó állásinterjún, ismerősök, önéletrajz mindenhova...
    De hogy a falhozbaszott túrós életbe lehetne állást találni, ha például a munkaügynél is szerepelnek egy hónapja lejárt állások? Kicsit azért mókás, hogy mindkét fél szarik rá vastagon, és az álláskereső szívja meg.
    Jelenleg könyvtáros-rendszergazda-közmunkás (nem árokásás!) vagyok 6 órában a minimálbérnél kevesebb összegért. Ez sem rossz, de azt hiszem a trópusi nyaralás idén kimarad.
    Lehet, hogy akad majd másik állásajánlat is, de az plusz 20 ropi lenne, és este hét órára érnék haza, napi 120km utazás után.
    Tudom, én basztam el, hogy itt maradtam vidéken, de a fene sem akar a félig saját házból eljönni.

    Folytatás...

    Móci 15 éve 132

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.