2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tokió blog - Október 29 - November 4.

    10.29. – 11.04. Hétfő – Vasárnap

    Ez a hét kicsit mozgalmasabb volt, mint az előző, bár, azért nem vitte túlzásba. Legalább, volt egy búcsúparti kedd este, némi alkoholizálással egybekötve. A PACAP team gyógyszerész hallgatója befejezte három hónapos gyakorlatát, levizsgázott, és távozott a csapatból. Szokásos menetrend szerint történt minden, kedden rövid megbeszélés a kutatást illetően, aztán irány vacsorázni. Most Masashi javaslatára kínai étterembe mentünk, Ebisuba. Ettem pekingi kacsát, és azt kell mondjam, hogy valami eszméletlen finom. Elképzelésem sem volt arról, hogy mire számítsak, tudtam, hogy a kacsahús az jó dolog, a kínai kajákkal szemben pedig vannak fenntartásaim. Mint ahogy Masashi megfogalmazta, a kínaiak az asztalláb kivételével mindent megesznek, és a mindenbe sok olyan dolog beletartozik, amit annyira nem szeretnék megkóstolni. Ez az ételük, viszont állat. Kissé bonyolult enni, főleg, ha az ember fényképező gépet is akarja kezelni közben, de megoldható a probléma. Nem tudom, otthon hogyan tálalják a sült kacsát egy kínai étteremben. Itt kaptunk először egy tálban egy halom zöldséget, uborkát, hagymát, ilyesmi, aztán hoztak három tálkában különböző szószokat, meg egy tányéron palacsinta méretű, és hasonló vastagságú tésztát. Ez csak alakban volt hasonló a palacsintához, ízben leginkább a pitához tudnám hasonlítani. Végül érkezett a hús.

    Folytatás...

    mave13 11 éve

  • Tokió blog - Október 22-28.

    10.22-28. Hétfő – Vasárnap

    Próbálom összekaparni az elmúlt hét eseményeit, de ez most nem megy könnyen. Már megint nem jegyzeteltem rendesen, és valahogy elég nehéz visszaemlékezni a teljesen összefolyó napokra. Legszívesebben ezt a hetet kihagynám, ahogy van, szinte semmi nem történt, és szerencsére megfelelő gyorsasággal el is ment. Most nem mentem kirándulni, csak a városban nézelődtem. Szombaton jó idő volt, tehát elmentem a már-már szokásosnak mondható körömre, azaz gyalog Akihabara felé, majd vonattal vissza. Megint más utat választottam, így sikerült új részeket is felfedeznem, mint pl. a kikötő. Mivel a héten debütált a Windows 8, Akihabarában vetettem egy hosszabb pillantást a rendszerre, meg az új laptopokra. Sajnos a Windows RT még nem elérhető, a Win8-cal szerelt táblák ára pedig csillagászati. Sony, Fujitsu, Panasonic termékeket találtam, általában 13 coll körüli képátlóval, és Core i5, vagy i7 rendszerrel. Az áruk 100-170 ezer jenig terjedt. Ilyenem nem lesz, ez már most teljesen biztos. Lehetne, ha eladnám a Mac-et, de ez jelenleg teljességgel kizárt, meg vagyok vele elégedve. Visszatérve a Windows-ra, alapvetően tetszik, nem rossz rendszer, de olyan eszközön, ahol nincs érintőképernyő, hanyagolnám. Nem kapott el a vágy, hogy instant frissítsem a jelenlegi rendszeremet erre, maradok a hetesnél. Megszokott, stabil, viszonylag gyors, és van start menü.

    Folytatás...

    mave13 11 éve

  • Tokió blog - Október 15-21.

    10.15-21. Hétfő – Vasárnap

    A hét első felében úgy éreztem, rám tört a szabadság. Mivel az összes lényeges ember az intézetből épp New Orleansban pót-vakációzott, teljesen szabadon garázdálkodhattam. Nem kicsit volt jó érzés végre úgy létezni, hogy Tom nem ül egyfolytában a hátam mögött. Persze, a napi menetrend semmit sem változott, ugyanúgy kilencre jöttem, és hat körül távoztam most is, mivel a digitális póráz azért rajtam volt, illetve, ebben az egy hétben is illett valami eredményt produkálni, amit a következő „PACAP team meetingen” elő tudtok adni. Persze, ez nem olyan súlyú, mint az intézeti „lab meeting”, de azért jó, ha látják, hogy nem csak a lábamat lógatom egész nap, hanem érdemi munkát is végzek. Ehhez pedig eredmények kellenek, az, hogy pozitívak, vagy negatívak, vagy esetleg teljesen értelmezhetetlenek, már nem fontos. Ezen a héten sem változott sokat a szerencsém, továbbra is csak a fejemet vakarom a grafikonokat nézegetve, és Joe-val együtt már csak röhögünk a dolgon. Ő se érti, én sem értem, Tom sem érti, és gyanítom, nem is nagyon érdekli, ami persze egyrészt rossz, mert a PhD lehetősége erősen távolodik, másrészt meg jó, mert így legalább nem kell azon stresszelni, hogy nem tudok Nobel-díj-gyanús eredményeket produkálni. A két ortopédsebész kollégám, akik szintén PhD után kepesztenek már jóval lazábban vette a dolgot, mint én.

    Folytatás...

    mave13 11 éve

  • Tokió blog - Október 8-14.

    10.08. – 14. Hétfő – Vasárnap

    A hét egy ünnepnappal indult, nem tudom, hogy minek a napja ez, de nem is lényeges. Szünnap, tehát nem kellett dolgozni, és számomra ennyi bőven elég is. Sajnos, az időjárás nem volt valami ünnepi hangulatban, mint ahogy az utóbbi időben menetrendszerűen, ha nem kell melóznom, akkor esik az eső. Nem volt ez másképp most se, úgyhogy a már régóta halogatott túrázás ismét tovább csúszott a hétvégére. Szerencsére, csak a reggel, illetve mondhatni inkább a kora délelőtt telt esősen, utána meglepő gyorsasággal eloszlottak a felhők, és kisütött a nap. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát, nem túl sok mindent,
    Joe barátomtól azt a tanácsot kaptam Skypeon keresztül, hogy menjek el Uenóba vonattal, majd sétáljak vissza Shinagawa felé ameddig kedvem van. Nos, végül jobb ötlet híján ezt tettem, elmentem Gotandába gyalog, majd irány Ueno.


    Ueno Zoo, bejárat. Ez most kimaradt.

    Folytatás...

    mave13 11 éve

  • Tokió blog - Október 2 - 7.

    10.02.-07. Kedd - Vasárnap

    Nem szeretem az ébresztőórákat. Kíméletlen eszközök, amik mindig pont akkor szólalnak meg, amikor az ember a legkevésbé számít rá, és borzalmas hangjuk van. Ebből kiindulva, nekem nincs is ilyesmim, inkább a jóval megbízhatatlanabb, ellenben ütésálló telefonomat használom erre a célra. Ha szerencsém van, elfelejt csörögni, és akkor rákenhetem, ha elkések. Sajnos, ma nem volt ilyen mázlim, pontban 8.30-kor ébresztett, ráadásul valami kis bugnak köszönhetően teljes hangerőn kezdte el üvölteni a párnám mellett stílszerűen Alivntól a „Kurva élet” című számot. A reakciómat egy normális vekker kevéssé élte volna túl. A majd 12 óra alvás fájóan kevésnek érződött, de nem lehetett mit tenni, kedd lévén kénytelen voltam felkelni, és bemenni az irodába. Fantasztikus volt. Tom már nyolckor bent volt, és intézte az elmaradt dolgait. Én is imitáltam némi munkát, gondoztam a sejtjeimet, és igyekeztem túlélni. Persze, a PACAP-team megbeszélése ezúttal sem maradhatott el, fél hattól hétig tartott, úgyhogy későn szabadultam. A hét további napjai cirka ilyen felállásban teltek el, alvás, meló, unatkozás, alvás meló stb… A dolog egyetlen pozitívuma, hogy csak öt munkanap volt a szokásos hat helyett, így egy kicsit gyorsabban lett vége a hétnek.

    Folytatás...

    mave13 11 éve

  • Tokió blog - Szeptember 24 - Október 1.

    09.24 – 10.01. Hétfő – Hétfő.

    Ez a hét kissé viharosra sikerült, hogy úgy mondjam, volt benne pár erősen váratlan fordulat, meg egy-egy jó nagy tájfun, ami rendesen megkavarta az állóvizeket. Pedig, kezdetben nem úgy tűnt a dolog, hogy bármi érdemi esemény fog történni, minden a szokásos mederben zajlott. Kísérletek elindítása, végrehajtása, majd a kaotikus eredmények értelmezhető, esetleg eladható formába öntése. Lehet, hogy káoszelméletekkel kéne inkább foglalkoznom, úgy tűnik, abban jó vagyok. De, az is lehet, hogy filozófusnak kéne állnom, az se lehet sokkal unalmasabb, mint több órán át bámulni a grafikonokat, és azon agyalni, hogy ez most akkor miért néz ki így. De, legalább Tom elégedett velem, legalábbis azt mondja, ami feltehetőleg annyit mindenképp jelent, hogy nem akar nyilvánosan kivégezni. Aztán innentől a tényleges elégedettségig terjedő fokozatokon át, hogy valójában mit gondol, az örök rejtély fog maradni, azt hiszem.
    Viszont, biztosan kijelenthető, hogy véget ért a nyár. Ez elég nagy megkönnyebbülést jelent számomra, nehezen viseltem volna még egy augusztusi hónapot. A hőmérséklet kellemes 25 fok körüli, a páratartalom csökkent, az éjszakák kifejezetten hűsítőek, úgyhogy ideálisak az életkörülmények. Lehet aludni éjjel, napközben a szabadban tartózkodni, meg ilyesmi.

    Folytatás...

    mave13 11 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.