2022. október 6., csütörtök

Gyorskeresés

Tokió blog - Intro

Írta: | Kulcsszavak: Japán . Tokió . napló

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Elutazásom előtt annyi embernek ígértem meg, hogy majd mesélek arról, hogy milyen az élet Japánban, meg az emberek, meg a kultúra, meg minden, hogy képtelenség lenne mindenkivel beszélgetni erről. De, mivel megígértem, megteszem, illetve, csak részben. Ez a blog lenne az, ahol igyekszem mindenki kíváncsiságát kielégíteni. Nem vagyok valami nagy író virtuóz, sem a szavak embere, így előre is bocs az esetleges bénázásokért. Soha nem vezettem még blogot, nem is gondoltam, hogy valaha is erre vetemedem, de megpróbálkozom vele. Mivel jó turista fotózik, mint állat, lesznek képek is. Ebben a Google és a Picasa lesz a segítségemre, majd jön a link is hamarosan.

Hogyan kerültem pont Japánba? Nagyon röviden, egyszerűen szerencsém volt, és témavezetőm, valamint az itteni intézetigazgató jóindulatának köszönhetően lehetőségem van egy évet dolgozni a Showa Medical University Anatómiai Intézetében, mint kutató diák. ez az együttműködés 2010-ben indult, Joe barátom, és kollégám már volt kint előttem egy évet, most pedig rám került a sor. Megbízatásom 2012 április elsejétől kereken egy évre szól, úgyhogy pont ennyi időt fogok Tokió belvárosában tartózkodni terveim szerint, ha csak nem jön közbe valami, mondjuk földrengés, vagy hasonló. Persze, remélem, nem. Bevallom őszintén, van egy hónap előnyöm, mivel már május eleje van, de úgy éreztem ennyi rés kell, ha esetleg valami miatt nem tudnék írni, írói válság, ilyesmi, attól még ne legyen szünet, nehogy valakinek elvonási tünetei legyenek.

De, hogy nektek se legyen olyan egyszerű, arra kérlek benneteket, hogy kérdezzetek. Akár a bejegyzésekhez kapcsolódó topikban, akár e-mail formájában. Nem lexikális infókat, arra ott van a net, meg Wiki, keressétek meg, hanem olyasmit, ami titeket érdekel, és nem olyan egyértelmű. Például, a hol van Japán kérdés nem releváns ebben az esetben. De, mondjuk „ És milyen a kaja?” már annál inkább. Ha lesznek kérdések, előbb utóbb igyekszek választ adni rájuk hol rövidebben, hol hosszabban, néha előbb, néha később, szabadidőmtől függően.

Szigorúan csak azt írom, amit látok, amit gondolok, lehet, hogy másnak eltérő tapasztalatai vannak, várok ilyen kommenteket is, érdekel, hogy mások hogy élték meg Tokiót, mit láttak a városból, embereket milyennek találták, milyen tanácsaik vannak stb.

Jó olvasást, és képnézegetést mindenkinek!

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.