2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ebay kínai noname ramok v0.8

    Figyelem! A Cikk 2014-03-06 dátummal íródott, ezért az árak és linkek eltérőek lehetnek, írok majd ha frissítettem a mai árakra és bővítem még pár rammal.

    Ebben a bejegyzésben a kínai márkátlan ramokról lesz szó, érdemes-e őket megvenni, megbízhatóak-e...
    Pár éve ebay-ezek és felfigyeltem arra hogy bizonyos ramok az átlag árnál felébe kerülnek, de van hogy az ötödébe. A szállítás a példáknál az árba bele van kalkulálva így nem kell számolni vele.
    Első fő kérdés miért is olcsóak ezek a ramok az itthoniakhoz képest?

    Egyrészt ugye azért mert nem terheli őket vám, áfa és az itthoni kereskedő haszna valamint valószínűleg nem mennek át annyira alapos minőségellenőrzésen mint a márkás társaik.
    Másrészt amit tapasztaltam az a kompatibilitás, ezek a ramok néha eltérnek az asztali ram szabványaitól - más sűrűségűek - emiatt lehetnek inkompatibilisek némely chipsettel és alaplappal. Tuningról szó sem lehet, örüljünk neki hogy a gyári értéket hibátlanul viszi, ezek a ramok extra hűtéssel sem rendelkeznek.

    Hogy megértsük mi okozza az inkompatibilitás ahhoz meg meg kell érteni kicsit a ramok működését de csak nagyon röviden és csak a problémára koncentrálva. Mi az amiben ezek a ramok különböznek az átlagtól.

    Folytatás...

    MasterDeeJay 10 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.