2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kvarcjátékok :) 30++

    WoW-oztál eddig? Felejtsd el! :)

    [play]

    (Katt a képre!)

    Eastman 12 éve 9

  • Ha pol-Rock akkor...

    ...Midnight Oil !

    Blue Sky Mining (1990)

    A Blue Sky Mining album 1990 márciusában jelent meg a CBS Columbiánál, a producer ismét Livesey volt. A ausztrál lemezlistákon első helyen landolt. Sokkal szókimondóbb albumot készítettek az előzőeknél. A Blue Sky Mine című dal a wittenoom-i bányaszerencsétlenség áldozatainak állít emléket. Az ausztrál listákon a 8., a Billboard Hot 100-as listán az első helyig jutott, és Angliában is sikeres volt. A második kislemez a Forgotten Years mérsékeltebb sikert ért el, csak a 26. helyig jutott az ausztrál listákon és 97. lett Angliában. 1990 májusában az amerikai turnét félbeszakítva, a new york-i Exxon székház előtt adtak rögtönzött koncertet, ahol a következő számokat adták elő:

    1. Dreamworld
    2. River runs red
    3. Sometimes
    4. Progress
    5. Blue sky mine
    6. Instant Karma

    Az általuk kifeszített plakáton a „Midnight Oil Makes You Dance, Exxon Oil Makes Us Sick” (a Midnight Oil megtáncoltat téged, az Exxon Oil beteggé tesz minket) felirat szerepelt, amivel az egy évvel korábban történt alaszkai tankhajó katasztrófára utaltak. Az 1991-es ARIA díjkiosztón elnyerték a legjobb együttes, a legjobb lemezborító, a legjobb videó, az év albuma és a a kiváló eredményekért járó díjat.

    Folytatás...

    Eastman 12 éve 1

  • Gépjármű felelősségbiztosítás 2015.

    Figyelem, fikció, mitőbb science-fikció következik!

    Mennyire jó lenne, ha tegyük fel igényelhetne alanyi jogon bármelyik magánszemély rendszámtáblát, gépjármű tulajdonlása nélkül.

    Mikor kölcsönkérne, bérbevenne egy járművet, felpattintaná a saját rendszámát és onnantól minden felelősség az övé a használat közben történő esetleges károk vagy szabálysértések okozása / elkövetése után. Kérdés nem lenne, egyértelmű a károkozó személye.

    Lehetnének vállalkozások olcsóbb (drágább) bérautókkal, amolyan "pick-up" csomópontok, arra az esetre ha valaki utazni, kirándulni, költözni, nagybevásárolni szeretne. Itt feveszed az autót, ott lerakod.
    Jelen pillanatban én nem kívánok fenntartani egy autót (400 Ft-os benzint elégetni! Maga a tudat is borzolja az idegeim. ...200-nál elbúcsúztam a kocsimtól - akkor költöztem BPestre - itt meg odaérek bárhova 30-45 perc alatt a b,m,v-vel.), nem fizetem a "készenlét" költségeit, mégis jó lenne néha kiruccanni a megyébe, vagy pl. holnap egy hűtőt elhozni a kerületből. Előbbire egy Smart vagy egy kis Polo, egy Golf, utóbbira egy dobozos csak 1-2 órára. Színházba, étterembe egy családi ünnepen, vagy kimenni valakiért a reptérre egy szép Volvo vagy Audi. (...persze nem villogni vele, hiszen a "jól ismert" bérelt rendszám lenne rajta.)

    Folytatás...

    Eastman 12 éve 24

  • Fotel California

    2011.11.05. ECHO TV - Gazdafórum, a Szamos marcipán és a szerencsi csokoládéüzem.

    10:00-tól:
    (...)
    "- Ami igazán számít az a vásárlók fejében lévő kép."
    Hát persze, más nem is számít, csak az. Az önérzet már rég' nem.

    (...)
    "- ...és a mandulát honnan szerzik be?
    - Kaliforniából.
    " [video]

    Eastman 12 éve 0

  • számla

    Pilisborosjenő, 1930.

    (katt a képre!)

    Eastman 12 éve 6

  • open

    Nem mindig tudjuk megmondani, mi tart bennünket bezárva,
    bebörtönözve, szinte eltemetve, de mégis érez az ember bizonyos
    határokat, bizonyos kapukat. Bizonyos falakat. Mindez képzelet
    lenne, fantázia? Nem hiszem. Aztán felmerül az emberben a
    kérdés: Istenem! Sokáig tart ez még, mindig, mindörökkön-
    örökké? Tudod, mi szabadít meg a fogságból?

    A mélységes, komoly szeretet.
    Ha vannak barátok, testvérek, szeretők, ez nyitja meg
    természetfeletti hatalommal, mágikus erővel a börtönt.

    Vincent van Gogh levele bátyjához, 1880. július

    Így kezdődik Agassi írása. Két hónapja várok rá, ma nyithattam ki.
    532 oldal az önismeretről, a depresszióról és a túlélésről.

    Eastman 13 éve 0

  • A lényeg

    Tegnap este egy munkamegbeszélésen voltam. Miközben a teám kortyolgattam és szikrázó szemmel nagy álmokról és tervekről beszélgettünk a lelkes régi ismerőssel, abszolút nem gondoltam a pénzre. Semmilyen pénzre. Tudom, hogy megkapom majd azt az összeget ami elég lesz az egyre csökkenő szükségleteimhez. ...és a legfontosabb, hogy magamat adhatom. Csak így vállalom el a megkeresések bármelyikét. Csak a saját feltételeimmel. Ezúttal a képességeim határain belül maradok, semmi olyannal nem foglalkozom majd ami nem az én asztalom. Rájöttem itt a dzsungelben, hogy nem vagyok manager, nem vagyok ügyvéd, nem vagyok bróker, nem vagyok bankár, nem vagyok fogyasztóvédő, nem vagyok marketing szakember, nem vagyok logisztikus, nem vagyok grafikus. Nem kell mindenhez értenem, csinálja más! Csak a szakmai munkára koncentrálok, csak a betegekkel foglalkozom majd. Nem matekozok, nem sakkozok, nem számítgatok ki után mennyi megy a kasszába. Nem hagyom magam kiállításokra, bemutatókra, újságírók, fotósok elé állítani. Elmondom mindenkinek amit tudok, minden kérdésre lelkiismeretesen és teljes tudásommal válaszolok és azután mindenki azt csinál magával, az egészségével a sorsával a jövőjével amit akar.

    Folytatás...

    Eastman 13 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.