2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vajon a divat formálja a bembereket, vagy a bemberek formálják a divatot?

    40 Cringeworthy Men’s Fashion Ads From the 70s

    [itt]

    Eastman 5 éve 2

  • Ha életed során mindössze három könyvet lapozol át, az egyik ez legyen...

    Érdekel, hogy milyen volt az információszerzés és gyakorlati problémamegoldás a XX. században, az okostelefonok és az internethasználat előtt?


    2. kiadás

    Egy lényegre törő, áttekinthető, rövid szócikkekbe tömörített információfüzért ajánlok, amely esszenciálisan tartalmazza pl. a GPS nélküli tájékozódás és helyzetmeghatározás, a hang nélküli offline kommunikáció, a szemmel történő távolságmérés, az elsősegélynyújtás, a víztisztítás, a késélezés, az öltözködés, a ruha és cipőszárítás, az élelemtárolás, különböző kötél és zsinórcsomózási technikák, lényegében a túlélés - részben hétköznapjainkban is használható - elveit, alapjait és alapfogalmait.

    [rákeresek]

    Eastman 5 éve 1

  • A Művész

    Tavaly ősszel vásároltam egy kézzel készített népi hangszert egy zenész, tanító, hangszerkészítő bácsitól, aki tőlem kétszáz kilométerre egy kis faluban él, alkot, zeneiskolát vezet. Az instrumentum érdekessége, hogy kb. fél évig volt a fő hangszere a rendszeres fellépésein, addig a másik, a "first lady", a kilencvenes évek derekán szintén saját kézzel készített darab, egy tokban pihent a konyhája sarkában. Egyik szebb mint a másik. Szóval magánórák és a köztes beszélgetéseink során, egy napon eladásra kínálta az aktuális színpadi és oktató hangszerét. Életemben először használt"cikkre" nem alkudtam, hiszen láttam és éreztem a belefektetett rengeteg munkát, a faragásokat, az anyaghasználatot, a több évtizedes tapasztalatot, zene és életszeretetet, és megtisztelve érzem magam azáltal, hogy hónapokon át ő "játszotta be" ezt a gyönyörű hangszert. Úgyhogy a megvásárlása óta én használom, kikapcsolódásra használgatom - a városi élet sűrűbb, sokszor más dolgokra koncentrálok, sok itt a megoldandó feladat, többfrontos és "tökfontos" az egyéb pörgés.

    Folytatás...

    Eastman 5 éve 12

  • NEM tehetségtelen kretén Quentin Tarantino, és ezt nem én gondolom róla [friss]

    Hollywood legfrissebb drámáját operettjét az élet írja. Ennio Morricone olasz zeneszerző elmondta a tökös nyers véleményét a közös munka során megismert Quentin Tarantino filmrendezőről, aztán menetrendszerűen a polkorrektség jegyében visszavonta azt.

    Továbbá nem mondta azt sem a filmrendezőről, hogy beteg elme, aki mégis abban a ritka kegyben részesülhet, hogy az aberrált gondolatainak társadalmilag elfogadható teret és fórumot talált; az agyából felbuggyanó szennyből sikerfilmeket készíthet, így azidő alatt legalább nem a közeli és távolabbi ismerőseit fojtja vérbe, vagy zsigereli ki, közben patológiás vigyorral az arcán.

    181114:

    Folytatás...

    Eastman 5 éve 13

  • Nagy T (mint Tesla)

    Van úgy, hogy máshogy van.

    Köszi: 1stVikman

    Eastman 5 éve 101

  • Fail (?)

    "Tüdőrákban halt meg egy francia szervátültetett, aki egy láncdohányos tüdejét kapta

    Tüdőrákban halt meg a transzplantáció után másfél évvel egy francia nő, akibe egy hajdan erős dohányos nő tüdejét ültették át, írja az MTI."

    Eastman 5 éve 23

  • EGYÜTT.VELED

    Nem titok, hogy a marketing millió dolláros üzletág, melynek - valószínűleg - nem minden elemét értem. De az alábbi trémobil feliratnak mi lehet az üzenete?

    (Nem vagyok naív, a helyszínt adó aréna neve is trémobil. És nem, nem tűztem ide véresnél véresebbre vert fejű nők és férfiak képét tré felirattal, Rád hagyom a keresést. Amit nem értek, az az, hogy a ketrec oldalán, közvetlenül a fröccsenő vér és széttört orrcsontok mellett miért akarja ez a világcég a nevét láttatni? Nem elég az épület többi pontján, a belépőjegyeken, a helyszín és az esemény promóciós felületein? Mi lehet az üzenet? Nincs üzenet? "Csak" égjen bele a retinádba?)

    Eastman 6 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.