2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Ha pol-Rock akkor...

Írta: | Kulcsszavak: Midnight Oil . Ausztrália . Australia . pop . rock . polrock

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...Midnight Oil !

Blue Sky Mining (1990)

A Blue Sky Mining album 1990 márciusában jelent meg a CBS Columbiánál, a producer ismét Livesey volt. A ausztrál lemezlistákon első helyen landolt. Sokkal szókimondóbb albumot készítettek az előzőeknél. A Blue Sky Mine című dal a wittenoom-i bányaszerencsétlenség áldozatainak állít emléket. Az ausztrál listákon a 8., a Billboard Hot 100-as listán az első helyig jutott, és Angliában is sikeres volt. A második kislemez a Forgotten Years mérsékeltebb sikert ért el, csak a 26. helyig jutott az ausztrál listákon és 97. lett Angliában. 1990 májusában az amerikai turnét félbeszakítva, a new york-i Exxon székház előtt adtak rögtönzött koncertet, ahol a következő számokat adták elő:

1. Dreamworld
2. River runs red
3. Sometimes
4. Progress
5. Blue sky mine
6. Instant Karma

Az általuk kifeszített plakáton a „Midnight Oil Makes You Dance, Exxon Oil Makes Us Sick” (a Midnight Oil megtáncoltat téged, az Exxon Oil beteggé tesz minket) felirat szerepelt, amivel az egy évvel korábban történt alaszkai tankhajó katasztrófára utaltak. Az 1991-es ARIA díjkiosztón elnyerték a legjobb együttes, a legjobb lemezborító, a legjobb videó, az év albuma és a a kiváló eredményekért járó díjat.

Forrás

.

(...) How can we dance when our earth is turning
How do we sleep while our beds are burning? (...)

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az ausztrálok tudnak valamit. Ez az együttes is a kedvencem, mint ahogy a Men At Work, és van még. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.