2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Napi idézet

    Just wait. Next year will be the year of...
    ...Windows on the smartphone.

    innen

    dabadab 11 éve 1

  • Én és az off-site backup

    A bejegyzés folyamatosan bővül, egyelőre nem fog kiderülni, hogy ki a gyilkos.
    Version history:
    2012. 10. 17 - initial release :)

    Mi is ez?...

    Valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, akinek veszett már el adata hardver- vagy user hiba miatt és valószínűleg másnak is eszébe jutott már, hogy mentéseket készítsen, hogy az efféle adatvesztés lehetőségét csökkentse.

    A helyi backup problémáját nagyjából megoldottnak tekintem, a dirvish minden hajnalban készít egy mentést a fontosabb dolgokról egy RAID5 tömbre. A mentést okosan csinálja, az új vagy megváltozott file-okat ténylegesen elmenti, ami meg előző nap óta nem változott, azt simán hardlinkeli az előző napi mentésből, így az ember viszonylag kis helyen tud tárolni sok-sok napi backupot, így ha egy file korábbi változata kell, azt is elő lehet halászni.

    Ez a felállás önmagában kétségtelenül megvéd egy csomó veszélytől, jó pár másiktól viszont nem: egy villámcsapás, tűzeset, betörés vagy akár egy elszabadult óvódás okán simán elveszhetnek az adatok backupostól. Pont az ilyesmi kivédésére találták fel az off-site backupot, vagyis azt, hogy az adatokat elmentik egy földrajzilag távol eső helyen is.

    Az ideál

    Nézzük csak, hogy mit kellene tudnia egy ideális backupnak:

    Folytatás...

    dabadab 12 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.