2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ezt kapd ki, Zeitgeist

    Nagyon ütős videó és nagyon szépen összefoglalja azt, amit gondolok egy csomó dologról.

    “By definition”, I begin
    “Alternative Medicine”, I continue
    “Has either not been proved to work,
    Or been proved not to work.
    You know what they call “alternative medicine”
    That’s been proved to work?
    Medicine.”

    Tim Minchin: Storm

    dabadab 12 éve 288

  • Napi Google doodle

    Ma a Google-logó helyén egy point-n-click kalandjáték van, ami talán a legmonumentálisabb alkotás Google doodle tárgykörben.

    A játék természetesen html5-ben készült, Operán borzasztó lassú volt, Firefoxon viszont rendben futott (és azt gondolom, hogy a Chrome-nak se okoz problémát :) )

    Az apropóját az adja, hogy ma 60 éve jelent meg Stanislaw Lem első kötete (Astronauci, a mű magyarul Asztronauták címmel jelent meg, 1954-ben adta ki a Móra).

    Lem legismertebb regénye talán a Solaris, amiből két film is készült: Andrej Tarkovszkij 1971-ben forgatotta az elsőt (érdekessége, hogy van benne egy pár perces részlet, ahol a főhős Tokió útjain autózik - ez az akkori Szovjetunióban önmagában nagyon scifi volt), a másodikat 2002-ben Steven Soderbergh, a főszerepben George Clooneyval.

    Igazán viszont a novellái tették ismertté, leginkább a Kiberádia, amiben a kis történetek erősen kilógtak a kor hard scifijéből: elsőre leginkább vicces ovisrajzoknak tűnnek mondjuk Asimov robotnovelláihoz képest, másrészt viszont a szándékosan elnagyolt és ironikus scifi-külsőségek mögött komoly filozófiai problémákat boncolgatott.

    Folytatás...

    dabadab 12 éve 8

  • Neelie Kroes belecsap a lecsóba - ismét

    Ezúttal a szerzői joggal kapcsolatban mond váratlanul értelmes dolgokat: [link]

    "But let's ask ourselves, is the current copyright system the right and only tool to achieve our objectives? Not really, I'm afraid. We need to keep on fighting against piracy, but legal enforceability is becoming increasingly difficult; the millions of dollars invested trying to enforce copyright have not stemmed piracy. Meanwhile citizens increasingly hear the word copyright and hate what is behind it. Sadly, many see the current system as a tool to punish and withhold, not a tool to recognise and reward."

    dabadab 12 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.