2020. április 8., szerda

Gyorskeresés

monitoros topik - első hsz - vázlat

Írta: | Kulcsszavak: 1hsz . u2311h

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

1. Milyen monitort vegyek?

Dell U2311H-t: 23"-as monitor fullHD felbontással, IPS panellal, állítható talppal (pivot mode-ot is tud) most már 50k alatti áron.

2. De ez nem LED-es!

Valóban nem az, viszont a LED igazán jelentős előnyöket nem ad: nem lesz tőle szebb a kép vagy nagyobb a kontraszt. A monitor fogyasztását valóban csökkenti valamivel, viszont a Dell kalibrálva 20-25 W körül fogyaszt - innen már sokat nem lehet megtakarítani.

3. De nincs rajta HDMI!

Nincs. De mire kellene? A DVI gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a HDMI, sőt, ugyanazt az adatformátumot is használják, így ha HDMI kimenetes eszközt akarsz rákötni (pl. játékkonzolt) akkor azt egy HDMI - DVI kábellel megteheted.

4. Nem sok az a 8 ms?

Nem. A g2g érték nem túl jól használható szám, gyakorlatilag az 5 ms-es TN-ek teljesítményét simán hozza.

5. De nincs ennyi pénzem.

Akkor lehet, hogy érdemes még gyűjteni.

6. Elolvastam mindent, megértettem, de nekem tényleg nem az U2311H kell.

Akkor kérdezz nyugodtan a topikban!

Hozzászólások

(#1) BioNiCMaN


BioNiCMaN
(addikt)

Esetleg a HDMI - DVI átalakítón kívül HDMI - DP kábelt is ajánlhatnánk. ;)

Igen, ismétlem, nem.

(#2) danih


danih
(addikt)

Nahát, egy ultrabestbuy a monitorok piacán?
Azt hittem itt is fel lesz sorolva pár modell (mint egyéb "milyen ...-t vegyek" topikban, különböző méretekben, de nem :)

(#3) Isual válasza BioNiCMaN (#1) üzenetére


Isual
(addikt)

Nekem is csak ennyi lenne a kiegészítés egyelőre. Aztán majd még gondolkozom és írok, ha valami értelmes az eszembe jut! Lehet eltart egy darabig... :DDD

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#4) adalbert1 válasza BioNiCMaN (#1) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Azzal nem az volt a probléma hogy nem megy abban az irányban (legalábbis nekem a topicból ez rémlik - ha hülyeség bocs, nem néztem utána csak a topicban olvasott infókra alapozok), csak DP kimenet - HDMI bemet irányban?

(#5) Isual


Isual
(addikt)

Talán annyi még most gyorsan, hogy én elég sok esetben tapasztaltam, hogy az emberek eldöntik, hogy összeraknak egy új konfigot és eleinte még van keret normális monitorra, aztán a végén egy kicsivel jobb VGA, egy kicsivel drágább proci és vesznek egy 22"-es TN-es sz.rt. Ebben a hsz-ben utaltam arra, hogy talán nem mindig van értelme a monitoron spórolni egész konfig esetén, illetve a végén mindig a monitoron kötni a kompromisszumot, de azért meg lazán többet fizetnek, hogy 300Mhz-el erősebb procit rakjanak be. Szóval mégis a monitort fogja az ember bámulni az új gépe esetében is és ezt nem kéne elfelejteni, és abból is minőségit venni, ha egy mód van rá.

Most egyelőre ennyi részemről, aztán majd idővel (ha lesz rá időm) összerakok egy méretbeli kategóriákra lebontott milyen monitort érdemes venni, mire, miért, mennyiért féle táblázatot/hsz-t aztán majd összeszerkeszted az értelmes dolgokat belőle.

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#6) Isual


Isual
(addikt)

A 8ms-os témával kapcs, és hogy egy 5ms-os TN szintjét hozza. A tftcentralos cikkekből kiemelve a 120Hz-es übergémer BenQ XL2410T-vel összehasonlítva így néz ki a kép: XL2410T vs U2311H
Tehát az U2311H a középszerű-silány 2ms-os (ezesetben még 120Hz-es) TN-nekhez képest sem számít lassúnak és elég sok ilyen 2ms-os TN agyon van overdriveolva és ilyen aggresszív overshot-ok maradhatnak a gyengébb darabokon, amik jól láthatóak és szvsz sokkal zavaróbbak mint a normális szellemkép. Tehát a gtg-érték "sokatmondóságán" túl az overdrive minősége, egyensúlya is fontos egy jó válaszidővel bíró monitorhoz.
Arról nem is beszélve, hogy mindemellett ez a BenQ ugyanúgy szenved a TN technológia hátrányaitól és mindezek ellenére 80k körül mérik... És van ember, aki ilyet vesz... :(

[ Szerkesztve ]

Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

(#7) EarL 007


EarL 007
(veterán)

7. Kevés, kicsi egy U2311H.

Legyen kettő.

8. Kettő is kevés.

Legyen három.

[ Szerkesztve ]

(#8) Jhonny06


Jhonny06
(addikt)

A 27"-es tesó árával még mindig nem vagyok kibékülve, pedig kéne.

Niche parfümök szórófejes üvegben, különbözo kiszerelésekben! Tom Ford, Creed, stb. https://bit.ly/2Tz8UbE

(#9) DEJVID válasza Jhonny06 (#8) üzenetére


DEJVID
(őstag)

Teljesen rendben van pedig.

Ha rendenél a Razertől, írj rám pls!

(#10) hommeros


hommeros
(őstag)

Az a 60hz 1920-ban nem árt a szemnek?

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.