Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz ktommy91 #2938 üzenetére
A hergelésen kívül semmi értelme nem volt a kommentjének. Új telefont összehasonlítani egy régebbivel hülyeség, nyilván jobban teljesít az újabb SoC benchmark alatt, de használat közben semmit sem jelent. A 860-as QC SoC is inkább előny, mivel az újak szeretnek forrósodni, ez meg maximum langyos lesz csak. 5G kit érdekel jelenleg, WiFi 6 jó lenne, de nem érvágás. BT mint kiderült számára nem 5.0 így túl van tárgyalva. Nyilván nem pörög a topik, így be kellett dobni a gumicsontot.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ma volt egy szerencsétlen kis kieséses baleset így a kijelzővédő üveg felső része megrepedt. Sajnos kereshetek egy jó szervizt. Azt láttam, hogy kábé 27-36ezer Forintig terjed az ára.
-
Fall-N
veterán
Nem volt rajta. Kicsit hülyén írtam, a kijelző üvege repedt meg, az LCD hibátlan. Viszont mindegy, mert egyben lehet csak cserélni, így kijelző csere lesz ebből. Néztem videót, tényleg túl bonyolult, így sajnos nem vállnám be az itthoni cserét. Meg ahogy néztem kábé 21-22 ezer Ft körül jönne ki a gyári alkatrész, a szervíz meg 27ezret kér. Egyedül az a probléma, hogy nem pesti vagyok, így 2-3-4 napos utazás lesz mire visszakerül hozzám. Látom van pár szerviznek futár szolgálata is. Viszont nincs sajnos itthon értelmes telefon, amit tudnék használni addig még szervizben van.
SkyPhonenál kérdeztem itt helyben, rögtön lehúztak volna, 50ezer Forintot mondtak a cserére és ugyanúgy elküldték volna Kecskemétre (ami nem 1-2 nap). Akkor már tényleg én állnék neki itthon, minthogy ennyit fizessek érte.
Van itt helyben egy szervíz, megkérdezem ma mit mondanak rá.
-
Fall-N
veterán
Igen, nem nagyon vállalják. Azt írják, hogy nem lehet a kijelző roncsolása nélkül szétszedni az üveget. Gondolom szét kéne szedni a ragasztást és utána nem biztos, hogy az újra összeszerelés után az érintőpanel működőképes volna. Mekkora pazarlás, hogy egy ilyen miatt a kijelző megy a kukába.
Viszont aki ennyire nehezen szervizelhetővé tervezi ezeket, azokat kéne jó fenékbe billenteni. Meg nem is értem, ha már nem üveg vagy fém a hátlap akkor miért nem csavaros a rögzítés, minek mindent ragasztani? Saját magát szivatja a gyártó is ezzel. A műanyag hátlap meg legyen egyszerű lepattintható. Ezért is volt nekem szimpatikus a Fairphone koncepciója. Azt házilag is könnyen ki lehetne cserélni. Vagy elég visszagondolni az unibody előtti időszakra. A szervizeseknek is könnyebb dolga lenne.
Ha az IP védelemre fogják, akkor az sem igaz, mert aminek nincs minősítése azt is ragasztják.
Hétfőn viszem a szervizbe a telefont, keddre kész is lesz, ma voltam érdeklődni.
-
Fall-N
veterán
A legtöbb szerviz így ez is csak gyári alkatrészt használ, ami komplett előlap + oldalkeret. Tulajdonképpen csak az alkatrészek mennek vissza rá, majd az egész telefont kiteszi a cserealkatrész. A kamerák, a vibramotor, az ujjlenyomat-leolvasó, az akku, az antenna, az alaplap és az alsó NYÁK+ a hátlap, ami nem sérült.
26 ezer Forintba fog kerülni, ami nem sok, mert a legolcsóbb helyen 21900 Ft az alkatrész, így nem éri meg nekem szerelni. Másrészt fontos, hogy antisztatikus padon végezzék, ami másrészt melegíti is a telefont, így elenged a ragasztó. Bármilyen kisülés tönkreteszi a friss kijelzőt, meg bármelyik alkatrészt. Másrészt ha megrendelem a cserekijelzőt, beszerelés előtt ki kéne próbálni, mert beépítés után nem veszik vissza ha selejt. Itt a szervíz felel érte.
Gondoltkodtam én is rajta, hogy nekiállok, ha túl sokat kértek volna el (mint a SkyPhone az 50ezer Forintos cserével). Másrészt még sosem ragasztottam telefont, így nwm lenne szép az eredmény. Máshová ha jut a ragasztó és megszilárdul, akkor tönkre is teheti a telefont.
AliExpresről nem rendelnék, mert lassú és ha nem eredeti a kijelző, akkor csak húzódna a dolog. Viszont ennek kicsi az esélye, mert láttam a videón, hogy az OEM pack is ugyanolyan minőségű, mint a Xiaomi "genuine".
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ahogy néztem sok videót és tutorialt, nem éri meg keret nélkül rendelni a szervíznek, mert nem sokkal drágább, viszont nagyban felgyorsítja a dolgokat. Másrészt ha sérül a keret is, akkor úgyis cserélni kell azt is. Tulajdonképpen ahogy szereli ki a dolgokat, mehet is bele az új kijelző+ középkeretbe, mert a telefon nagy részét az adja ki. Van olyan Service Pack is, amiben a gyári akksi is ott figyel, ott már tényleg pár dolgot kell csak átrakni. Mondjuk az húzósabb is árban, kb. 42ezer Ft.
A ragasztást néztem, van gyári méretpontos adhesive tape/frame (kétoldalú ragasztó magyarul), azzal könnyű a dolog, nem pillanatragasztó szerű folyékony anyag.
-
Fall-N
veterán
Értem azt is, de biztos nem szedném ennyire szét és megnyugtató, hogy a szerviz sem. Utána senki sem garantálja, hogy nem fog pár nap, hónap múlva bedögleni a digitizer. Ahogy néztem sokkal jobb lesz a végeredmény, ha a keret+ kijelző gyárilag egyben jön. Sokkal jobban "egyben lesz" a telefon.
Az biztos, hogy nagyon oda kell figyelni vagy nem árt ha van szakértelem. Nem mindegy mennyi ideig éri hőhatás a kijelzőt. Ezért is utálom, hogy minden ragasztva van. Inkább lemondanék az IP védettségről, csak csavarozva lenne minden. Persze úgy is meg lehetne oldani, csak gondolom könnyebb gyártani a ragasztással.
-
Fall-N
veterán
Láttam már szétszedést és összerakást nem is egyet, de ne hasonlítsuk össze a szervizelést, meg amikor automata gépsor gyárt nagyobb darabszámban. Gondolom azért a gépsor precízebben tud ragasztani. A service pack is gyári gépsoron megy át, nem egyesével ragasztják össze emberek.
Másrészt legyártani mindig egyszerűbb géppel (és precízebb a végeredmény), mint manuálisan szétszedni, majd összerakni. De ez midennel így van.
Persze megfelelő felszereléssel tud egy szerviztechnikus is jó eredménnyel javítani, persze kell hozzá tapasztalat. Nekem is jó kézügyességem van, de inkább rábízom egy tapasztalt emberre, pedig valószínűleg meg tudnám csinálni. Nekem a ragasztáshoz nem füllik a fogam.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Ma kicserélték a kijelzőt, szép lett a munka, nem látszik semmi nyoma a javításnak. 10:30-ra vittem, 16:00-ra kész is lett
-
Fall-N
veterán
Nem tudom, hogy kijelző-e egyáltalán a hibás. Nekem a gyárival sem volt hiba, meg a cserélt kijelzővel sem. Másrészt ha ki is cserélik, ki garantálja, hogy melyik gyártótól kerül bele? Ha van rá garancia addig vinném vissza még ki nem cserélik az egész telefont vagy ha nem tudnak adni akkor cserejegyet.
-
Fall-N
veterán
Á előbb, nekem este fél kilenc körül találta meg a frissítés program. Sima security patch. Annyi, hogy én előzőleg felraktam a System UI 13.0.2-t az apkmirrorrol az új értesítési központ miatt. Most le kellett szedni a gyári 13.0.1-re, mert nem tudtam kitenni a Macrodroid csempéket. A Smart Home nevű menüpont nem működik konkrétan akkor.
-
Fall-N
veterán
válasz DeFranco #3138 üzenetére
Az értesítési központot manuálisan meg lehet változtatni. Apkmirorrol le kell tölteni a System UI plugint a 13.0.2-t, attól változik meg. Nekünk még nem frissült le. MIUI topikban kérdeztem meg a srácokat. Akkor ha felteszed a hangerő csúszka is megjelenik a fényerő mellett, ami átmegy függőleges helyzetbe. A Xiaomi 12X sem kapta még meg, lásd a tesztet. Ilyen lesz:
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz headhunter #3172 üzenetére
Nekem a gyári 33W-os töltő és egy Lidlös Tronic harisnyázott kábel van használatban.
-
Fall-N
veterán
válasz DeFranco #3210 üzenetére
Már rég kint van a 13.0.3 így nem releváns nálunk mi van. De nem lassult egyik frissítéssel sem. Egyébként is mindenkinek más a feltelepített alkalmazások száma és összetétele. Lehet valami jobban fogja a telefont, ami fent van neked. Nálam rengeteg vacak fent van és gyors a telefon. Launcherből is vagy 5-6 fent van mert tesztelem őket (például Nova 8 beta, Hyperion beta stb.).
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz Alarikman #3420 üzenetére
Igen, sajnos egyszer kiesett biciklizés közben még nyáron a beton térkőre és akkor még nem volt normális tokom. A felső részen kábé 2-3 centis részen kilógott a telefon a tokból, így a felső sarkán meg is kapta az ütést és onnan repedt a kijelző be, több helyen. 27ezer JóMagyarForint volt az ára.
-
Fall-N
veterán
Igen, általában töltés közben jobb ha nem maxolja ki az ember a fogyasztást. Előző telefonom akkuja is kapott az első éveben. COD Mobile ment töltés közben. Hát nem köszönte meg az akku. Két évesen csak 70 % körül volt a kapacitása. X3 Próval ilyet már nem teszek. Mondjuk sokkal gyorsabban rá lehet tölteni, mint a Redmi Note 7-re. Játszani meg már nem játszok szinte.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz bodorjanos #3598 üzenetére
Mi A1-em volt nekem is, szerettem a gyári MIUI mentes Android miatt. Sajnos néha a Xiaomi féle portolásba bekerültek időnként kisebb hibák. Nem is adtam volna el, de két év után elromlott a kijelzője és az akku is gyenge volt. Alkatrész meg nem volt hozzá itthon. Redmi Note 7 váltotta, azzal is jól megvoltam. Azt a 4 GB RAM szűkössége miatt adtam el kábé másfél évesen.
-
Fall-N
veterán
válasz bodorjanos #3772 üzenetére
Nem jött még meg a 13.0.6.
-
Fall-N
veterán
Nekem sem lenne hirtelen könnyű pótolni, mert egyrészt úgy megdrágultak a telefonok, hogy nem szívesen adnék ki 100+ ezer Forintot. OLED kijelzőt nem szeretnék semmiképpen sem. MicroSD kellene, jack és FM nem kell.
A minimum nálam FHD LCD, 8 vagy több GB RAM, legalább 128 GB tárhely és egy 7xx vagy 8xx Snapdagon SoC.
-
Fall-N
veterán
Én sem értem. Itt például a fórumon hány embernek halt be az X3 Pro? Nekem elmúlt egy éves kutya baja. Soha nem szoktak érdekelni az elromlással kapcsolatos vélemények, mert nyilván aki így járt az savaz. Akinek rendben működik, az nem ír semmit.
A 13.0.6-ost van akinek sikerült felrakni? Nekem a 3,3 GB-os revovery csomagnál azt írta ki, hogy béta ROM és nem vagyok tesztelő. Később olvastam, hogy átnevezős módszerrel át lehetne verni. A telefon nem jelez OTA-n új frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz dilajoska1 #3849 üzenetére
Sajnos nem. Már az olcsóbb Redmi Note 10 széria óta is OLED van. Egyedül az 5G változat IPS-es. Ha abból lett volna 6 GB RAM változat itt helyben azt vettem volna. Másik esélyes a Redmi Note 9 Pro volt a 6/128-as változat. Végül jó áron volt ez az X3 Pro így azt vettem. Realme telefont is vettem volna csak az újak is OLED-esek voltak. A 8i meg csak 4 GB memóriával volt kapható.
-
Fall-N
veterán
-
Fall-N
veterán
válasz Viktor0610 #4007 üzenetére
Nem mind A13 alapú, régebbi telefonok A12-n maradnak.
A linkelt ROM nem ment fel, mert Stable Beta, így gyári recovery nem engedi feltenni.
-
Fall-N
veterán
válasz gixxergabi #4009 üzenetére
Nem, még 13.0.4 van a 13.0.6-ra is azt írta, hogy béta ROM, így hagytam a fenébe. De teljes ROM telepítésénél lényegtelen is lett volna, ez nem OTA.
-
Fall-N
veterán
válasz Csaby25 #4019 üzenetére
Azért mert még zárt béta és csak Mi Pilot tesztelőknek megy fel. Sajnos csak TRWP-vel lehet felkényszeríteni.
Az átnevezős módszer lehet működik. Le kell töltetni a Frissítés alkalmazással a legutolsó stabil csomagot és újraindítás előtt átnevezni a MIUI 14-es zipet a legutolsó ROM nevére ls kicserélni a kettőt. Ilyenkor elvileg már nem ellenőrzi a csonagot és felrakja.
Egyébként nekem a 13.0.6-ot sem engedi felrakni, azt írja hogy az is csak béta, ami igaz is lehet, mert a 13.0.4 elvileg a legutolsó stabil változat.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Csaby25 #4023 üzenetére
Szerintem jól halad a MIUI 14 és emiatt a 13.0.6-ot skippelik.
Múlt hét csütörtökön regisztráltam a telefont a Mi Pilotra de semmi változás nekem.
Sajnos a gyári recoveryből kiszedték az Update system to zip opciót. Ott is fel lehetett volna kényszeríteni.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz gixxergabi #4028 üzenetére
Honnan töltötted le? Én próbáltam jópár helyről (xiaomiui, Xiaomifirmwarefinder stb.) a 3,x GB-os recovery ROM-ot töltöttem mindig le, de nem engedte felrakni a 13.0.6-ot.
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz Viktor0610 #4030 üzenetére
Nincs köze más. 13.0.4-en vagyunk sokan.
-
Fall-N
veterán
Szerintetek segítene a frissítésen ha a meglévő Frissítés alkalmazásra (7.6.6) feltenném az apkmirrorról a Xiaomi Updater 7.8.7-et? Akinek 13.0.6 van annak melyik verzió van a ROM-ban?
-
Fall-N
veterán
válasz bodorjanos #4066 üzenetére
Elvileg senki sem kapta még meg a Mi Pilot tesztelőkön kívül.
gixxergabi: Nekem nem sikerült, ha igen már feltettem volna az átnevezős módszerrel a 14.0.1-et.
-
Fall-N
veterán
válasz gixxergabi #4070 üzenetére
A Mi Pilot egy önkéntes tesztelés. A rendes frissítés sem egyszerre jön ki. Miután az OTA rolling out státuszba kerül, először a teljes állomány 1%-ra eresztik rá, innen vagy megy tovább vagy visszavonják.
A MIX régió mindig elsőbbséget élvez, az a rendes Global (international) ROM. A hülye EUs szabályozásnak megfelelő az EEA, ami mindig pár nappal később startol el. Régen csak China és Global volt, később lett a több verziós modell. Mostmár van EU, indiai, török, orosz stb. Annyi közös van, hogy mostmár sok mindent csak a kínai MIUI tud. Például az állatos widgetek stb. a MIUI 14-ben máshol nem lesznek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elite: Dangerous
- Milyen házat vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest