Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daffchy
őstag
Köszi mindenkinek a pozitív hozzászólásokat!
fi:zi'k: A magas már nem fért el a B&W felett, mivel annak az eredeti láda miatt már adott volt a helye, nem tudtam lentebb tolni. Egyébként is szerettem volna valami egyediséget belecsempészni, úgyhogy alapból úgy terveztem, hogy felfele néz. De így szerintem elég letisztult lett szemből, felülről meg kicsit feldobja. Hangzásban véleményem szerint nem vesz vissza semmit, sőt, kipróbáltam persze úgy is, hogy előre néz, de úgy még talán sok is a magas. Így számomra nagyon jó, és aki eddig hallotta mindenki hasonló véleményem volt.
Ez az "éles" egy gyerekkori berögződés... kis kölyökként neveztük mindig így a kis piezzokat, nem hiszem más hívja így.
Sajnálom, ha nem használtam megfelelő szakszavakat.[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Köszönöm a gratulációt és az észrevételeket is!
Elnézést a hibás információért, Én ezt egy cikkben olvastam amit a B&W-ről írtak.
Azt tudom, hogy más is alkotja a mellényeket nem csak ez az egy anyag.
Nem okoskodni szerettem volna, csak mint általam olvasott érdekességet említettem meg.Bocs!
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Köszönöm az észrevételt!
Ahogy a cikkben említettem is a garázsban talált OSB lapokból készült kb 6 éve, 17 éves voltam akkor és csak össze lett dobva.
Ha most kellene teljesen nulláról építeni egyet biztos, hogy MDF-ből készülne.A magas elhelyezésének okát megválaszoltam fentebb.
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Köszi!
A magasnál elgondolkodtam Én is rajta. Csak az baj, hogy nagyon nagy az átmérője(105mm) és hülyén nézett ki.
Először más magassal számoltam és a terv nálam is egy kúpos különálló részben lett volna.
Nem nagyon tudta miből csináljak ilyen kúp alakú valamit, úgyhogy ez lett volna az alapanyag (csak a kupak rész, a henger PVC lett volna)
De sajnos nagy az átmérő... ez van, majd egy másik projektbe, tervben van két kis polchangfal.beni18, Ed3r_X_: Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
tmarkee, vally: Köszönöm szépen a dicsérő szavakat!
raus: Köszönöööm!
Csak nagyjából értem amit mondasz. Ha a magas cseréjére szánom rá magam akkor megkereslek, ha nem gond és akkor részletesebben elmagyarázhatod a dolgot. Egyébként a magasak nem SAL márkájúak, ALDA magasak.fri: Köszönöm neked is. A mélyen egyébként alul van a csati és a hangszóró, elnézted szerintem.
A front részen csak a hangolócső van semmi más.
Ezután még barkácsoltam házilag egy PC házat, meg XBOX360 MOD-ot követtem el. Ha megtalálom a képeket, arról is megírom a cikket.[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
-
Daffchy
őstag
válasz Sennalacy #50 üzenetére
Köszi! Milyen linkekre gondolsz? Igazából nem akartam még részletesebben leírni, mert így is 9 oldal lett, tudom, hogy sok minden nincs megmagyarázva, de akkor baromi hosszúra sikeredett volna. Ha elkezdem taglalni, hogy ragasztásnál először átkentem ragasztóval az egészet, azt beszívta a fa, így másodszori kenésre már rá lehetett rakni a kárpitot stb. akkor kb 15-16 oldal lett volna.
agressiv: Ránézek majd mi jót írnak...
RohamDroid: Köszönöm!
trufa12: Ááá, nem akartam Én gúnyolódni! A magassal még boltolok valamit...
tjozsi: Köszönöm hozzáértő hozzászólásodat! Autodidakta módon egyszerűen nem tudom megtanulni ezeket, pl a linked ahol segítenek meghatározni a hangszóró paramétereit, sosem tudnám használni, ha valaki részletesen nem magyarázza el és ilyen ismerősöm nincs aki ezt ennyire vágná ezt a témát. Jó lett volna, ha tudom a B&W-k paramétereit, de akkor sem lettem volna sokkal előrébb, mert tervezni hozzá se ládát, se hangváltót nem tudtam volna... sajnos! A magashoz egyébként már a készítésnél is volt tervbe két darab 15x9cm-es üveglap ami kb 45'-os szögben lenne fel rakva és így sugározza a hangot előre, de a felfogatását még nem csináltam meg mindig. Bár csak magamat tudom ismételni, nekem így nagyon jól szól, szóval feleslegesnek éreztem és emiatt nem is nagyon szántam rá időt. A keményfa golyós megoldást Én is láttam már (rengeteget nézelődök net-en a high-end ládák között) és azt is fontolóra vettem. Esetleg még valami tölcsérszerű dolgot felé "eszkábálni" ami szétvetné a hangot. Majd egyszer kipróbálom...
hcl:
[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
HCgamer: Köszönöm, örülök, hogy tetszett!
djgeg: Köszi!
Jim Tonic:
-Nálunk sajnos nem lehetett kapni ilyen ragasztót, ajánlották nekem is, de egy hetet kellet volna rá várni anno.
-Az előlap ragasztva van, a csavarozás díszítés, nem véletlenül van annyi csavarral körberakva, ha süllyesztem semmi értelme, épp ez a lényeg, hogy látszódjon...
-A magas sugárzót nagyon sokan nehezményezik, arra fentebb már megválaszoltam mi a terv.Aftereffect: Ha elolvasod a cikk legelejét rájössz miért OSB lapból készült!
ELP: Köszi! Igen a magas... néhánnyal fentebb megválaszoltam!
domperke: Köszönöm!
shalafi66: Igazad van, ez nem DIY, Media-ban vettem karácsonyi akcióban...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest