Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segnior_Barthez
senior tag
válasz KoRner™ #7100 üzenetére
Helló, sok a kérdésed, én csak néhányra válaszolok, ime:
K-x-em van. Jó kis verda. Szerethető. Mindíg az a kérdés (utólag jönnek ezek), hogy mennyi ideig tervezed használni, és ez idő alatt mekkora összeget, és milyen leosztásban vagy hajlandó rááldozni. Mivel erről még fogalmad sincs (bocs ) - ezért még nincsennek is válaszaid erre...
Amit egyből ráköltöttem a gépemre: Kati táska (15e), objektív tisztító (Lenspen 5e), 8 eneloop plusz töltő (15e), nomeg egy körtepumpa (3e) fújogatni, valamint egy cpl szűrő (4e). Raynox 250-es(12e). Az utóbbi 3 kihagyhatő, de az első 3 az kötelező. Mondjuk a Katát szolidabb árfekvésű táskával is pótolhatod, de a gép + 25eFtot számolj még rá... Plusz SD kártya!
És megvan a Kit-ed amivel barátkozol, megismered a lencséd minőségét, és a kis blendéd hátrányát amikor már óvatosabbak fények...
Szóval a HDR szép dolog akinek tetszik, de állvány nélkül (mondjuk 30eFt) fikarcnyit sem ér, mert nem tudsz 3 képet kitartani...
A 200 és a 300 as végek közt nincs akkora látható különbség, mint ahogy laikus a számok alapján értelmezni...ám néha pont jól jöhet...de szigorúan csak jó vastag napsütésben, mert egyébként nem fogod megtartani...
A Raynox játszani jó. Ismerkedni a makróval nekem kielégítő, de nem az igazi... Ezt, és a Kittel használva pedig CSAK telében fogod használni, hiszen ebben az esetben nagyítani szeretnél. Ezért makró igaz. Itt már elvész a "nagy lyuk". Marad a szúkebb blende - amihez megint csak az a bitang fény kell, hogy ne mozdulj be...
Nagy vonalakban ezeket lapátoltam össze a saját tapasztalataimra támaszkodva
Javaslom add el a Kit-et, és végy egy 17-70-es sigmát. Az enyém 2.8-4.5. Annak még egész jó a makrója (1:2.3), és a 70mm-es vég több lehetőséget ad, mint az 55. Ami mindösszesen 85-ért megküldik a németek...
Most pedig jöjjenek a Nikonosok. Sok sikert!https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
BiriBum
őstag
A Nikonról nem tudok nyilatkozni, a K-x nagyon handy kis gép. Ha telét szeretnél, inkább az 55-300-at mondanám, nemcsak a plusz 100mm, hanem a sokkal jobb képminőség miatt is. Vehetsz esetleg Tamron 70-300-at is, az sem rossz, de 210 felett kicsit lágy.
A makró előtétlencsét értelemszerűen nem nagylátó, hanem teleobjektív elé tesszük. A K-x-nél viszonylag széles ISO tartomány áll rendelkezésre a fényerő kompenzációjára. Ha makrózol, állványt is vegyél. -
BEE
addikt
A K-x jó gép, bátran megveheted.
Az 55-300 több mint 20ezer forintnyival jobb az 50-200-nál, szerintem jobb vétel.
A DCR-250-et felteheted mindkettőre, jól fog dolgozni.
A Pentax gépek segítőkészek ha jobb minőségben akarsz makrózni
olcsóbb régi obikkal.
A Nikont én nem ismerem, a Pentaxot viszont tudom ajánlani neked.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
johnjohn
addikt
Sony elődök a Minoltától Midössze ennyi a gyártási tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz KoRner™ #7112 üzenetére
Nekem K-x-em van, nagyon jó kis gép, megéri az árát. De a D5000 is ugyanolyan jó, szerintem semmiben nincs hátrányban a K-x-szel szemben, előnye pedig a kihajtható kijelző.
Nem ismerem a mostani árakat, amikor én vettem még a Nikon volt drágább...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest