Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
Miért ne férhetne bele egy MILC, akár két kitobjektívvel a keretbe? Csak egy példa.
Ha használt is szóba jöhet, akkor még lejjebb lehet menni árban, és szép, akár még garanciális példányokat ki lehet fogni (nem csak a linkelt típust/márkát).
És bőven vannak kompakt gépek, amik pedig nem férnek bele a keretbe.Ettől függetlenül talán tényleg inkább a kompakt irány lenne neki jó, de ezt szerintem nem az ár fogja meghatározni.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Ezt írtad:
"Reális alternatíva lehet a MILC számodra, ahol a kisebb mérethez kapsz cserélhető objektíveket. De ez sem igazán fog beleférni az előirányzott keretbe."
Erre reagáltam, hogy dehogyisnem férhet bele. Azt meg elhiheted, hogy a linkelt modell néhány belépő szintű DSLR-t megeszik minőségben.
De nem akarok tovább offolni, a kérdezőnek tényleg kompakt gép kell (amiben én sem vagyok otthon).[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz HagaNRG #55912 üzenetére
Tin_Shield GM1-es tippjét javaslom erősen megfontolni. Nekem is az van az E-M10II mellett, és pont ugyanarra a célra (családi videók), amire keresel.
Teljesen korrekt FHD videót csinál, igaz 24/25p-t tud max., de otthoni célra szerintem ezzel bőven együtt lehet élni. Ha kapni használtan, akkor 45 körül megvan (én is így vettem), máris spóroltál 75 ezret, és van egy kiváló zsebre vágható fényképeződ is.
Kevés fényben biztosan nem egy ligában játszik a kis szenzoros kompaktokkal. És valljuk be, a legtöbb családi esemény (szülinap, gyerek előadása, ...) bent történik, nem a legideálisabb fényviszonyok között.Autofókusz kapcsán viszont ne legyenek vérmes reményeid, én MF-et használok általában. Mondjuk azt se hiszem, hogy ebben bármelyik 100 ezres kompakt jobb lenne, sőt...
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Permet Elek #57847 üzenetére
Miért akarnál a saját ellenséged lenni? Azért emeli a váz az érzékenységet, hogy a környezeti fények is érvényesüljenek. Semmi értelme olyan képet készíteni, ahol a háttér egy sötét paca.
Tedd A módba a vázat, állíts tág rekeszt, exponálj alul mondjuk 1-2 EV-t, a vaku teljesítményt meg lődd annyival felül, így még talán megfelelő eredményt kapsz. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Csokissüti #59012 üzenetére
Ha beltérben is akarsz fotózni - márpedig gyereket, családot nyilván akarsz -, akkor ezek felejtősek. Kis szenzor, fényerőtlen objektív a fő jellemzőjük, beltérben nagyon zajos képeket kapnál velük.
Mindenképpen gyűjtögetned kell, ha új gépet akarsz, használtan a következők már közelebb lesznek a kerethez (csak vadászni kell rájuk):
- Panasonic LX15
- Panasonic LX100
- Sony RX100 mk3 verziótól felfelé.Átfogásban nem tudnak annyit, mint az általad felsoroltak, de családnál az ekvivalens 70mm körül végüknél nagyon ritkán lesz szükséged hosszabbra (fej-váll portréra persze kicsit hosszabb jó lenne, de ennyi kompromisszum belefér).
mazsi70: szerintem erre a célra nem kell az FZ1000 által adott átfogás, és plusz feature-ök, viszont a fényerő meg kellene, és az FZ1000 csak 2.8-ról indul...
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #59022 üzenetére
Használt miért nem játszik? Ilyen kerettel felesleges erőltetni az új gépeket, az a pénz kiszórása az ablakon.
Most nem látok ugyan az aprón, de egy Sony A5000, Olympus E-PL5-6, Pana GM1 stb. a kitobjektívjeikkel szerintem bőven hozzák a G9X szintet, és használtan nagyjából beleférnek a keretbe. Ezek persze cserélhető objektíves vázak, de még mindig elég kicsik. -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Csokissüti #59031 üzenetére
Ezért írtam, hogy használtan, persze valamivel akkor is a 100 ezres keret fölött marad. Meg türelmesnek kell lenni levadászni ezt a 3 típust. RX100-nál ne add az mk3-nál alább.
A 4K nyilván szebb, de ha szerkeszteni akarod a videót, már nagyon komoly erőforrás kell alá, szóval hacsak nincs valami komoly videokártyád, akkor nem tekinteném kritériumnak.
Én személy szerint remekül elvagyok a Panasonic GM1-el Full HD és 24p mellett... -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz Zoli-bácsi #59051 üzenetére
Valahol érthető ez a félelem, bár ha körültekintően jársz el a vásárláskor, minimalizálható a valószínűsége, hogy belenyúlsz valamibe.
Attól, hogy használt, még lehet garanciális, ha a garanciaidőn belül vagy az adásvételkor. El kell kérni a számlát, garilevelet stb. Lehetőleg legyen itthon vásárolt ez esetben, különben utána kell kérdezni a hazai márkaszerviznél a garanciális javítási szabályoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nikon Z Nikkor Z 24-200 VR azaz optikai stabilizátoros utazó zoom eladó
- Panasonic Lumix s5 + kiegészítők, Beszámítás, Leírást olvasd!
- GARANCIÁLIS! Makulátlan állapotú Nikon Nikkor Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VR objektív
- Panasonic Lumix G7 + Lumix G Vario 12-60 f/3.5-5.6
- Viltrox EF-M2 II speedbooster 0.71x
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs