Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Hello!
Szeretném a frissen telepített Vista64 rendszeremet elmenteni egy képfájlba, hogy szükség esetén bármikor újra tudjam varászolni a gépet. Régi emlékeim szerint erre a Ghost program az ideális. Beszereztem a 14-es verziót, de van egy "okos" kérdésem:
Hogy lehet azt megoldani, hogy a Ghost feltelepítése nélkül meglegyen az image-fájl? Mivel ha felteszem a Ghost-ot, amit a rendszerparticióra kell tenni (meg ugye teleszemeteli nekem a registry-t, stb....), akkor a Ghost az image-fájlban is benne lesz, és a Recovery után is ott lesz a gépen. Amúgy semmi szükségem rá, meg fölöslegesen lassítaná a rendszert, és én csak annyit szeretnék, hogy a friss rendszer driver-ekkel meg alapvető programokkal meglegyen egy képfájlban, és egy másik vinyóról/particióról vissza tudjam állítani a boot CD segítségével.
Nem ragaszkodom a Ghost-hoz, ha van más program, amivel meg lehet oldani, nekem az is jó lenne.
Előre is köszi!
ImI
-
ImI87
őstag
Köszönöm, sikerült is!
Az a baj, hogy ha az új Ghost (v14) CD-jéről bebootoltam, akkor ott nem lehetett image-et létrehozni, csak visszaállítani. Nem értem, hogy ezt miért hagyták le róla.
(És ezért írtam, hogy muszáj feltenni a progit, ha meg akarom csinálni a képfájlt.)Mégegy kérdés:
Én itt a partició mentését választottam. Ha később egy másik vinyóra vagy másméretű particióra akarom visszatenni a rendszert, akkor nem lesz baj, hogy nem egyezik a partició mérete? Vagy nem lesz az, hogy ha az én 20 gigás particiómat visszateszem egy 100 gigás particióra, akkor nem fogja látni a többi területet? -
ImI87
őstag
-
ImI87
őstag
Hello!
Egy HP 4730s notebook-ra felraktam a Win7 64bit jogtiszta komplett rendszert, de lenne egy gondom:
Régóta bevált módszerem, hogy a frissen telepített win-t és az alap programokat elmentem egy system-image fájlba, és későb így egy újratelepítés kb 15 perc a több óra helyett.
Ehhez mindig Hiren's Boot CD-t használok, a rajta lévő Norton Ghost (régi, de jó) 11.5-ös verzióját. Eddig mindig működött, simán elmentettem a rendszert egy külső vinyóra.
Most viszont a Ghost indítása ilyet ír:
HMA high memory area not available
XMS driver not found, system haltedelőször kevés neki a memória, aztán a virtuális ramdisk létrehozására is panaszkodik
Ez az egész művelet egy Dell XPS 17 laptopnál ugyanilyen Win7 esetén működött.
Szerintetek mi lehet a gond ?
Amúgy próbáltam IDE és AHCI módban is.......Kell v.mit állítanom a bios-ban, vagy ez v.mi HP-s rendszervédelmi hülyeség ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest