Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Ez engem érdekelne. Mi nem érhet össze? Mire kell figyelni? Eddig amikor gépet szereltem, akkor csak simán bedobáltam, ahogy jött, mint a LEGO, de nem akarom, hogy a jövőben valami fatal user error miatt menjen tönkre valami. Jó, mondjuk most már távtartókat teszek a lap alá mindenképp
-
DeFranco
nagyúr
Az IP-t meg tudod nézni a TCP/IP protokoll beállításoknál, mint alapértelmezett átjáró/default gateway. (Mármint az az IP, ami itt szerepel, az a router IP címe) Ha ott automatikus IP címre van állítva, (akkor nem látszik) akkor majd a kollégák segítenek, de ipconfig-ot futtatva a parancssorból csak kidobja.
ha megvan az IP, akkor a jelszónak jónak KELL lennie, ha nem változtattad meg. A reset nem igazán segített azoknál a TP-Link routereknél, amit eddig láttam.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Na várjávárjávárjá! Most Linksys-ed van, vagy TP-Linked? Lényegtelen, csak a TP-Linket ismerem valamennyire, nekem is az van. Ott van a doboz oldalán a default IP, meg a login/pass is. Azt használd, az IP-t a fentiek alapján nyomozd le, de ha logint kér, akkor megvan. By the way a 192.168.1.1. ami a képen van az a default, tehát akkor módosítva nem lett.
Amit írtál, azt meg simán nem értem ki írt mit? Azt használd, ami a(z): dobozon/mellékelt papírkán/CD-n a maualban van.
-
DeFranco
nagyúr
Akkor én megnézném a helyedben a dokuentációt, hogy lehet kiütni a pass-t. Valahogy csak ki lehet.
szerk: lentebb azt írtad, hogy azt használod, amit kaptál. Most hogy lehet megváltoztattad. Kutya egy helyzet, nekem is volt már ilyen filmszakadásom. A Paranoid Android azt mondatja velem, hogy a kedves szomszéd biztosította magának a net elérést, de ő gyakran hülyeségeket beszél.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Na, megnéztem neked (ezt egyébként te is megtehetted volna, én is a manualból néztem):
Method two: Use the Factory Default Reset button: First, turn off the router's power. Second, press the default reset button, and then turn on the router's power, and hold the reset button until the SYS LED flash simultaneously (about 3 seconds). At last, release the reset button and wait for the router to reboot.
Ez kiüti az user/pass kombót. A sima reset nyomkorászás nem (ahogy lentebb már írtam azt hiszem).
Ha ez megvan, és nem tudsz bemenni, akkor a TCP/IP protokollban kell beállítani a következő dolgokat:
NEM AUTOMATA
Ip cím: amit akarsz, mondjuk: 192.168.1.2.
Alhálózati maszk: 255.255.255.0 - ez kötött
Alapértelmezett átjáró: 192.168.1.1 - ez is kötötta DNS mindegy, de írj be valamit.
Így a default user passal: admin/admin be tudsz menni a routerbe.
Ha nem, akkor vedd fel a kapcsolatot a rendszergazdával.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #28909 üzenetére
Nem pont ugyanaz volt, és különben is, nálad rossz a DNS és különben is...
Átfutottam rajta na... Write Only
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #28912 üzenetére
Fel ne húzd már magad... humor akart lenni, írhattam volna mást is.
Izirájder. Béke van.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Szerintem nem. Vagyis de. A routerben a beállítások megmaradnak, azokat a router tárolja. A gépeden, ha újrahúzod a windows-t (XP-d van ha jól emlékszem), és nem bűvölsz beállítások átvitele varázslóval, akkor be kell állítani, de az nem nagy kaland. IP, alhálózati maszk, átjáró, DNS, ha van egyéb akkor azt. Ezeket felírod, és telepítés után bepötyögöd. Nálam ez a négy adat kb 2 perc, és megy a net.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Frost Ashes #29001 üzenetére
Volt nekem is ilyen problémám, és olvastam valahol, hogy bizonyos programok telepítéskor beletúrnak a betűkészletbe. Mondjuk az közröhej, hogy ehhez nyolc rendszergazda kellett (sem volt elég). Nálam minden dőlt betűvel volt. A megoldás az volt, hogy újraraktam a betűkészleteket a windows install CD-jéről. Arra figyelj, hogy a vezérlőpultból rakd fel a betűkészlet telepítésénél mert copy/paste-tel nem működik.
szerk.: túrni kell, valamelyik .cab file-ban van a telepítőn, ha jól emlékszem, de total commander a barátod, meglesz az. Amikor kicseréled a betűkészleteket, rákérdez mindegyiknél, hogy felülírja-e ott meg OK-zni kell ezerrel. Ne lepődj meg.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Egy próbát megér, hogy képfájlba olvastatod be, valamilyen egyszerűbb programmal. Nekem volt olyan, hogy a lemezt nem lehetett olvasni, Nero sem csinálta meg a képfilet, de a Clone CD (ez CD volt) simán beolvasta, gondolom azért, mert nem figyelt az semmit, csak feltolta a biteket (nem értek hozzá). Ezek után daemon tools és meg is van. Egy próbát megér. Én most DVD decrypterrel próbálnám, az is elég "igénytelen".
-
DeFranco
nagyúr
válasz Nescafé #29086 üzenetére
Én Outlook express-t használok, de a módszer ugyanaz. Keress egy Tárolómappa nevű könyvtárat a beállítások között. Ez valószínűleg a C:\Documents and Settings\[Usernév]\Local Settings\Application Data\Identities-re mutat, de nézd meg. Itt találod a fileokat, amik tárolják a mailjeidet. Ezeket kimented, telepítesz, majd vagy berakod ugyanoda, vagy beállítod a tárolómappát oda, ahol van.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #29358 üzenetére
Te nagy win tweak user vagy úgy látom. Azt hogy tudom megoldani, hogy egy program induláskor ne induljon el automatikusan? Webkamera programja egyébként.
Start menü indítópultban nincs, a programban nem lehet állítani, az msconfig-ban meg ha beállítom, mindig rákérdez indításkor, hogy ezt komolyan gondoltam-e, hogy hozzá mertem nyúlni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz joe2005 #29369 üzenetére
Nekem sem kiabál, de olyan, mint a zokni a sarokban. Nem sok vizet zavar, de minek legyen ott.
Megnéztem, nem reagál rá. Leállításkor nem történik semmi látható, és ha átállítom, attól még elindul a program indításkor. Persze egyszerűen meg lehetne oldani, egy akármivel pl. Spybotban tudom, hogy van ilyen tweak bigyó, de ezért nem raknék fel külön programot.
Csak be lehet ezt tisztán a win-ben is állítani valahogy...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #29381 üzenetére
Wow... köszi! A 2. helyen volt a registry-ben. Ki tudtam szedni. Köszi még egyszer.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #29526 üzenetére
Ezt magyarázd már el. Miért gond, ha vátozik a vinyó helyzete? Biztos így van, de ezt még nem hallottam, érdekel.
-
DeFranco
nagyúr
válasz kefizor #29742 üzenetére
Nekem is volt ilyen:
1: Alaplap CD-jéről tedd fel a drivert, ha eddig nem tetted volna. Amit az Op. rendszer magától tesz fel nem (mindig) jó.
2: Ha változó a hangerő attól függően, hogy játék, vagy avi, vagy dvd például, akkor majdnem biztos hogy kodek. Nekem ez oldotta meg a problémát.
-
DeFranco
nagyúr
válasz fekeandras #29723 üzenetére
Másik USB portban próbáltad? Másik gépben próbáltad? Másik filerendszerrel próbáltad (leginkább fat)?
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz P@trick #29811 üzenetére
Az elbaszás tündére látogatta meg az autótokat. Legközelebb azért ha lehet olvasd el a rádió használatiját szerelés előtt. Annyi történt, hogy ezek a rádiók úgy vannak lopás ellen védve, hogy ha áramtalanítják őket (kiszerelik, vagy lehúzzák az akksiról, de megtörténik az ilyen egy sima akksicserénél is), akkor bekérik a kódot következő indításnál. Ezt a kódot elvileg megkaptátok az autóhoz ha újonnan vettétek. A helyzet ugyanaz, mint a telefonod sim kártyájánál, háromszor elronottad, zárolta magát. Csak itt nincs PUK kód. Elvileg a szervíz meg tudja oldani, de gyakorlatilag egy magyar szervíz ennél egyszerűbb problémákat sem tud kezelni.
Megoldás: 1: szervíz, hátha... 2: neten keresgélsz, de nem hiszem, hogy egy ilyen kaliberű dolgot megtalálsz 3: van aki ezzel üzletszerűen foglalkozik, de én nem mutatnám meg neki az autómat
-
DeFranco
nagyúr
válasz Cinege45 #30356 üzenetére
Hááát... 3 és fél éve vagy regisztrált tag. Annyi ideje biztosan használsz számítógépet. A jobb gomb másol/beilleszt parancsot, vagy jobb esetben a ctrl+c (másol) és ctrl+v (beilleszt) nem hiszem, hogy nem ismered. Viccelszbolondozol szerintem.
A fórumban linkelésre, stb. [itt] találsz választ. A képet beillesztéshez előbb fel kell tölteni, ezt a hozzászólás ablak alján megteheted.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #30357 üzenetére
Azt hogyan tudom (bontás nélkül) megállapítani, hogy földelt-e a konnektor?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #30361 üzenetére
Közgazdász vagyok, nem villanyász. Ettől a konnektort még leszedem, de attól nem leszek okosabb (csak rosszabb esetben feszültebb).
Gondolom valamit meg kell nézni, hogy van-e vagy nincs, de annyira emlékszem valahonnan régről, hogy még ez sem garancia, mert az okos villanyszerelő nem szarakodik, látszatra megoldja a földelést, csak épp nem az... most jól megmondtam, szóval hogy megpróbálják megúszni, és nem csinálják meg rendesen, még ha úgy látszik is.
Mit kell nézni, és honnan lehet biztosat tudni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #30496 üzenetére
Annyit nyomatod már ezt, hogy kezdesz meggyőzni. A rendszert nincs kedvem újrarakni, de ezt a külön-lemez-elejére barbatrükköt eljátszanám. Meg lehet valahogy oldani? Említitek sokszor azt, hogy a telepített rendszert valahogy lementitek (képfileba talán, most nem ugrik be a megnevezés) és így könnyebb az újratelepítés. Ezt a kettőt össze tudom kombinálni?
1 "Lementem" a rendszert
2 Format, barbatrükk
3 Visszarakom a rendszertEz így működik? Ha igen, akkor az 1-es és 3-as pontot hogyan hajtom végre?
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #30508 üzenetére
Másik winchester éppen akad, de le kell menteni mindent a adott winchesterről, vagy csak a rendszerpartíciót? (Értem amit írtál, csak nem értem, hogy a nem rendszer partíciót miért kell lementeni. Mire átmásolja, kész vagyok egy komplett telepítéssel is.)
A linkelt topic 1. hsz-ét most még korlátozottan értem csak, de utánaolvasok, aztán majd kérdezek, ha van valami. Ha a programot elküldenéd, hálás lennék. Az adatlapomon levő címre mehet.
És köszi!
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz DeFranco #30512 üzenetére
Még egy utolsó, aztán csöndben maradok. Ennek a Hiren's boot CD-nek a letöltésére ez a [link] megfelelő, vagy van megbízhatóbb? Ha ez wareznak számít, akkor sorry, törölhető.
@kételkedem: köszi google-val talált letöltő oldalakban inkább nem bízom (és a vírusirtómban sem)
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Csabee. #30515 üzenetére
Nod-ot használok, de nem vagyok vele megelégedve. Telepítés után nem sokkal már be is engedett egy vírust (persze frissítve van...), amit a Kaspersky online scannere érdekes módon egyből kiszúrt, ez meg nem akarta látni, még akkor sem, amikor a vinyót egy másik gépbe áttettem.
Madárijesztőnek jó, de bízni nem bízok benne, online scannert meg futtatok rendszeresen. Mivel nem nagyon járok fertőző helyekre, ezért ennyi elég.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #30519 üzenetére
Letöltöttem, köszi a segítséget!
-
DeFranco
nagyúr
válasz Csabee. #30585 üzenetére
Gagyi tápot nem veszünk. Mint ahogy nem veszünk gagyi gumiabroncsot, vagy gagyi óvszert sem.
Nem téged kell erről kioktatni, ezt tudom, de az utókor kedvéért mégegyszer leírom, mégegyszer leírom, hogy biztonság szempontból a táp a gép lelke. Ha megy, akkor valószínűleg mindent visz magával, ez más alkatrészről nem mondható el.
Persze jót lehet kapni 6k-ért is, meg olcsóbban is, de az alapszabály: szart. nem. veszünk.
Óra vége, szünet, köszönöm a figyelmet, egészségetekre.
szerk: na, itt közben fanatik lettem. fantasztik. gerappa
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz Asador #30698 üzenetére
Lehet az alaplap is szar. Nekem konkrétan az volt szar, és a memtest dobott úgy 900 hibát egy körön. Méghozzá olyan trükkösen, hogy egyik modul külön 700 másik modul külön 200, együtt mérve 900. Addig jó volt, másik lapban az után is, itt meg kakukk. (Azt csak utána vettem észre, hogy a kondik megpúposodtak.)
-
DeFranco
nagyúr
válasz bartucc #32126 üzenetére
Nem 100%. Az én fordítási verzióm: "A programot be kell zárni, hogy lehetővé váljon egy korábbi telepítési kisérlet befejezése. Kérem indítsa újra." - a programot, szerintem.
Mintha arra várna, hogy valaminek (SP2?) a telepítése befejeződjön, és addig nem telepítené ezt. Én azt az install folyamatot, ami megáll, kilőném, és hagynám, hogy fejezze be amit elkezdett. (jó kavaros, na mindegy, hátha értrhető azért)
De ez csak egy ötlet.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Ha van valaki, akivel privátban el tudok beszélgetni az Igo2006-tal kapcsolatban, akkor ha volna olyan jó fej, és ezt jelezné felém, megköszönném!
(Ez összesen 4 feltételes mód... elég bizonytalan vagyok )
-
DeFranco
nagyúr
válasz albgab #32526 üzenetére
Ha így néz ki, ahogy beírtad, akkor copy-paste excelbe, majd az oszlop kijelöl, és adatok/szövegből oszlopok. Ez egyszerű szerkezet, úgy hogy meg is csinálja magától (fix széles), de ha nem, akkor válaszd a tagoltat, és ott állítsd be a cellahatárolókat (ebben az esetben a szóköz).
-
DeFranco
nagyúr
Jól van ez... nekem is hasonló gépem van otthon, és amire írtad, bőven elég kell legyen. Ahogy Sk8erPeter is írta, a windows-ban kellene rendet rakni.
Én a helyedben újratelepítenék, és NAGYON meggondolnám, hogy mit rakok fel (mármint az XP-n kívül, főleg a memória rezidens programokra gondolok). Kis ésszerűsítéssel sokat lehet nyerni.
Böngészésnél, ha gond van, akkor Firefox + adblock vagy flash blokkoló pluginnal nyerhetsz sokat. Nem 100%-ban etikus, mert az oldalak reklámból élnek, de ha fogja a géped a rengeteg flash, akkor miért tiltaná meg bárki is.
(Ha ez mégis alapelvekbe ütközne, vagy valamelyik modinak szúrja a szemét, vegye ki nyugodtan, és sry.)Nekem fut minden, mint kés a vajban.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #33293 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
válasz Sk8erPeter #33298 üzenetére
Áh... ez sem jön már vissza... pedig már reménykedtem...
Tiszta pacifista ez a PH!, ha az ember kicsit tunkolni akar, marad az "üzleti vita" topik.
Vagy nyitok egyet nagy flame topic néven. (A hagyományos MAC/PC és Vörös/Zöld vita most nem játszik, az uncsi).
-
DeFranco
nagyúr
Csak egy infó: mi ezt úgy oldottuk meg, hogy megkerestük, hogy kell bekötni a sima, és hogyan a crosslink kábel ereit a csatlakozóba, majd megbontottuk a (sima) kábelt egy ponton, és elvágtuk a megfelelő vezetékeket, majd összekötöttük a crosslink-nek megfelelően (légből kapott példa: zöld elvág, zöld fehér elvág, és zöldet zöld fehérrel összeköt és viszont).
Bekötési rajz van a neten, most sietek, de ha marad ez a megoldás keresek, ha nem találsz.
u.i.: lehet van ennél tisztább/jobb megoldás, de végszükség esetére jó. A kábel azóta is zavar mentesen üzemel.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz localhost #33404 üzenetére
Van, aki meg rajong a sufnituningért.
Meg olyan is van, akinek alapból szarul kötötte be a boltban a kedves előadó a kábel végeit (értsd: random, tehát sem sima, sem crosslink) és visszamenni messze volt, meg kellett is sürgősen a kábel, és nem fél méter (két fillér) volt.
Meg van olyan is, aki gyors választ várt, de még mindig nem lát ennél jobbat (pedig biztos, hogy létezik, sőt megkockáztatom, hogy ennél csak egy rosszabb létezik, ha szóban kiabálják át egyik szobából másikba a biteket).
Szóval egyszóval: sufnituning, meg kendács, de gyors, és tapasztalatból tudom, hogy működik. De taníts, hogy tanuljak, és ezt most teljesen "no offense" írom.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Tudományos Pandémia Klub
- Linux Mint
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest