Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #5568 üzenetére
Sebességek (FTP, Samba, NFS)? Van rajta egyáltalán NFS (Fedora-t használok nekem fontos, hogy ne az amúgy is lassú Sambával küzdjek; mondjuk vsz ezzel az igénnyel kisebbségben vagyok)? Magyar ékezet támogatás (Samba, FTP)?
Torrentet raktál már rá (rtorrent vagy valami más)? Sebesség? Stabilitás?
Firm tudja alapból az SSH-t esetleg https-t?
Lehet vele AP-hoz csatlakozni (kliensként használni a WiFi-t)?### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
r3pl4y
aktív tag
válasz mgrincs #5592 üzenetére
köszi majd kipróbálom ezt.. szerintem igy már értem h h kűködik.. MÁS...
gyereke hol a picsába lehet beállítani a routeren az időt mert ftp-n (alap vsftpd ami alapból benne van az oleg 10-es firm-jébe) mindig egy órával kevesebbet mutat amikor felrakok egy file-t.. tehát a totlacmd-be nézem, hogy mikor lett a file fetöltve és mindig egy óráva kevesebbet ir.. ezt hol lehet belőni?
"Ne vedd túl komolyan az életet, úgysem úszod meg élve!"
-
luise178
tag
válasz mgrincs #6734 üzenetére
sikerült, köszi a helpet.
de ujjabb gondba ütköztem. fel akartam tenni a flash backuppot, amit [link] itt leirtak, de a post-boot, és post-firewall nem akar felírodni. ez a hibaüzi jön létre: "write error: no such file or directory" teljesen sügér vok a linuxhoz, szal totál megakadtam.
szerinted?
ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
-
nothin
tag
válasz mgrincs #6759 üzenetére
Igen azt gondoltam hogy gyorsabb lesz de hova kell ez a nagy gyorsaság? hisz ez nem asztali gép hogy a GTA jobban fusson a több memel most meg az hogy az mc beirasa utan 1 piko sekundum alatt vagy 10 milisecundum alatt jelenik meg a midnight commander az nem tul izgalmas, vagy esetleg pl a torrentek jobban jönnek?
-
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #6759 üzenetére
128M RAM-os router-en cat /proc/meminfo (viszonylag inaktív, csak torrent fut ténylegesen):
total: used: free: shared: buffers: cached:
Mem: 130465792 126586880 3878912 0 11288576 92274688
Swap: 271396864 11608064 259788800
MemTotal: 127408 kB
MemFree: 3788 kB
MemShared: 0 kB
Buffers: 11024 kB
Cached: 85276 kB
SwapCached: 4836 kB
Active: 11732 kB
Inactive: 101364 kB
HighTotal: 0 kB
HighFree: 0 kB
LowTotal: 127408 kB
LowFree: 3788 kB
SwapTotal: 265036 kB
SwapFree: 253700 kBswap tényleg nem feltétlen kell, használata mégis hasznos lehet, hogy a kernel a sohasem használt dolgokat ki tudja tenni a memóriából (ill.memória igényes dolgokra pl. partíció formázás, ha valaki ezt a routeren csinálja). Láthatóan, ha engedve van még 128MB RAM-al is használ swap-ot a router. (A swap nem használatának más környezetben főleg biztonsági okai lehetnek, de ez már egy teljesen más történet.)
Azzal vitatkoznék, hogy _minden_ gyorsabb lesz. Az USB interfészről továbbra is max 4.3-4-4 MB/s lehet majd másolni NFS-el (Linux). Samba-val 1.5 MB/s-al kevesebb (kb. 2.8-2.9 MB/s). Ezen az sem segítene ha 4GB RAM lenne a routerben. Ezen csak órajel emelése (max 10%) segítene vagy ha úgy tervezték volna meg a vasat, hogy ne mindent a proci csináljon.
Mindenesetre csak reménykedhetünk, hogy a közeljövőben a mostanában megjelent gyorsabb MIPS procikat fogják az új router verziókba tenni a gyártók.A többlet RAM-ot mindig felhasználja a kernel, ha másra nem fájl cachre. Mint látható a meminfo-ból főleg arra (~90 MB cache). Az adatok értelmezéséhez egy kis segítség: redhat meminfo (így hirtelen nem találtam jobbat, nem minden mező van meg a routerben).
Azaz vsz. a router nem fog megtáltosodni a többlet RAM-tól sokkal inkább úgy fogalmazhatunk, hogy nem lassul be amikor sok minden fut és kifogy a fizikai memóriából.
Ennek ellenére aki intenzíven használja a router-t érdemes lehet a RAM upgrade.
A redukált diszk használat jótékony hatással lehet a diszk élettartalmára (nem eszi meg a router a diszket/flash cuccot) ill. ha valaki tényleg nagyon sokmindent akar futtatni rajta csak a tényleges plusz terhelés erejéig fog belassulni, nem fogja a felesleges diszk használat tovább lassítani.Még egy gondolat a hozzáférés sebességéhez. Ha valami nincs meg a RAM-ban akkor nem csak az az adat kerül be, hanem jóval több tipikusan legkevesebb 4 kByte (egy lap/page) vagy mégtöbb. Azaz ilyenkor nemis néhány ms hanem ~20ms késleltetés van (ha a lemez fejét is mozgatni kell). Ha viszont ekkor minden adat felhasználásra kerül (torrent kevés peer-el ill mindenféle fájl transzfer ilyen) akkor amíg ki nem fogy az betöltött adat nyugi van. A programok tipikusan kevésbé ilyen lokálisak, de ott sem kell tipikusan néhány byte után újra a RAM helyett a lemezről elővenni az adatot.
Mindenesetre a plusz RAM hatása még így is látható. Nekem pl. 32 MB RAM-al nagyon villogott a diszk használatát jelző LED (USB házon). 128 MB RAM-nál kevésbé intenzív használatnál hébe-hóba villog csak.
Röviden: Vsz. ha valaki azt veszi észre, hogy kevésbé intenzív használatnál is nagyon villog a diszk LED-je ill. nagyon kerreg a diszk akkor érdemes megfontolni a 128 MB RAM ugrade-et.
[ Szerkesztve ]
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
MODERÁTOR
válasz mgrincs #6731 üzenetére
Üdv!
Már régebben is nézegettem, és szimpatikus ez a tomato firmware, de megmondom őszintén, nem látom át pontosan ezt az egészet.
OLEG esetében van 9 file, mindegyik nevében ott van a router típusszáma, letöltöm a megfelelőt, feltolom a routerre akár webes felületen, akár az asus restore tool-al, és ennyi... Mehetnek is rá a csomagok. Ez egyértelmű, és egyszerű.
Viszont a WRT, Tomato fw-k esetében ez nem ilyen egyértelmű... Ez a tutorial szép és jó, amit írtál, de még mindig nem derül ki számomra, hogy nekem, akinek van egy "WL-500g Premium V2" routerem, melyiket kellene feltennem ezek közül. Sőt, ha jól értelmezem akkor több file-t is fel kell tennem...? Amit belinkeltél fórum oldalt, ott is van vagy 10 féle mod.
Tudom, ehhez az állapothoz nagyban hozzájárul hiányos angol tudásom, dehát ez van... Sehol sem találtam ott leírva, hogy ez kell a WL-500gP-re, ez meg a WL-500gPV2-re, és így tovább. -
MODERÁTOR
-
luise178
tag
-
Kitakat
aktív tag
válasz mgrincs #6841 üzenetére
Pl:scipts>>init/wan up nah vajon ide mit lehet irogatni?
akkor mi a fene a "TCP Vegas (network congestion control)"
a Qos en belul miért csak Outbound Direction van az in az nem számit?
lehet csak én vagyok zakkant de ezek kicsit furák nekem oleg után
jo google de ott i csak balbla szöveget lehet csak találni a tomatohoz konkrét dolgokat nem
az meg hogy konkrétan egyes routerkhez is lenn valami
Jo gondolom ez mind az hogy kevésbé használják mint oleg et de ezért forumokban irogatnak sokan ott is elég vakon vannak)) -
luise178
tag
válasz mgrincs #6838 üzenetére
na nekem most igy áll a dolog:
# Check hash for finished torrents. Might be usefull until the bug is
# fixed that causes lack of diskspace not to be properly reported.
check_hash = noez igy jó, nem? vagyis amit mondtál, az már be volt állitva. közben csináltam 1 olyat, hogy kivettem 2 torrentet, amit seedelni kellene, a 2 torrent összesen 3 dvd méretű. igy már egész este ment gond nélkül. vagyis valszeg a nagy állományméretű torrentekkel van baja. tehát dvd-iso nem tölthető le a ruterrel. ergo megbukott a teszten.
ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
Kitakat
aktív tag
válasz mgrincs #6855 üzenetére
Szia,
ó köszönöm, egy ideig olvasgatok majd tomatos forumokat és ha megint kedvet kapok hozzá akkor majd neki esek megint.
A chain ekre kb ezek az elképzalésim voltak csak azért akkor meg érdekesn sorok vannak az input ban mert azok wan port ra is vonatkoznak igazábol csak ezért kérdeztem, már mind1
Oleget vissza vágtam gyorsan aztá majd egyszer ha kicsit türelmesebb leszek neki esek megint a tomatonak.Kitekat
-
nandris
aktív tag
válasz mgrincs #6857 üzenetére
Köszi a segítséget.
Sambám alapból volt, azt nem tudom,hogy a megoszásból hogy vegyem ki,az első, és a swap könyvtárakat. vagy hogy kell valaminek (mappa file) az írásvédettségét megszüntetni.
azt írtad,az oleges telepítéssel lehet használni,de a melyikeket?
mi a parancsa,vagy nem kell menteni? Azonkívül a swap partíciót szerintem nem használja
azt nem kell valahol aktiválni? azt a busyboxot hogy kell telepíteni?
Bocs a sok kérdésért? -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
.Anakin.
tag
válasz mgrincs #6924 üzenetére
Hm, érdekes a dolog. Úgy néz ki ha valamit kézzel elindítok akkor tök jó, de ha egy shell scriptet akkor amit az akar használni programot dobja rá h Permission denied.
(legalábbis ezt szűrtem le) Se ipkg, se rc.unslung, se az init.d scriptek.
De ha direkbe indítom pl. rtorrentet akkor jó.[root@RT-001731BF7034 root]$ /opt/etc/init.d/rc.unslung start
/opt/etc/init.d/rc.unslung: line 10: [: Permission denied
/opt/etc/init.d/rc.unslung: line 12: /usr/bin/dirname: not found
/opt/etc/init.d/rc.unslung: line 12: echo: Permission denied
/opt/etc/init.d/rc.unslung: line 13: [: Permission denied
[root@RT-001731BF7034 root]$ ipkg update
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages .gz
sh: wget: Permission denied
An error ocurred, return value: 1.
Collected errors:
ipkg_download: ERROR: Command failed with return value 127: `wget -q -P /opt/ ipkg-UzLqPl http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/Packages .gz'
[root@RT-001731BF7034 root]$ wget
wget: missing URL
Usage: wget [OPTION]... [URL]...
Try `wget --help' for more options.
[root@RT-001731BF7034 root]$ wget http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg
/cross/stable/Packages.gz
--2009-04-16 22:26:47-- http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/st able/Packages.gz
Resolving ipkg.nslu2-linux.org... 140.211.169.169
Connecting to ipkg.nslu2-linux.org|140.211.169.169|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 113229 (111K) [application/x-gzip]
Saving to: `Packages.gz'
100%[======================================>] 113,229 34.4K/s in 3.2s
2009-04-16 22:26:52 (34.4 KB/s) - `Packages.gz' saved [113229/113229]
[root@RT-001731BF7034 root]$ ipkg install busybox
Installing busybox (1.10.3-1) to /opt/...
Downloading http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/busybox_ 1.10.3-1_mipsel.ipk
sh: wget: Permission denied
sh: rm: Permission denied[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
mgrincs
tag
válasz mgrincs #7106 üzenetére
!!!!Az előző hozzászólásban levő parancs DD-WRT-s repo-ra mutat!!!!
szóval legyen inkább ez:wget http://www.3iii.dk/linux/optware/optware-install-ddwrt.sh -O - | tr -d '\r' > /tmp/optware-install.sh&&sed 's/ddwrt/oleg/g' /tmp/optware-install.sh>/tmp/optware_install_oleg.sh
sh /tmp/optware_install_oleg.shEzzel az oleg-es repository az alap.
Szóval mégse mindegy. Ezer bocs.[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
nandris
aktív tag
válasz mgrincs #7133 üzenetére
Köszi a választ.Most még bírja a memória, de lehet, hogy határeset. Idáig nem fagyogatott. 80 gigás a merevlemez,ezt a mennyiséget bírja,de lehet a net sebességem is karcsú,és azért sem vacakol.
Mem: 30652 29992 660 0 2040
A swap memóriát alig használja,igazából nem tudom mikor használja, vagyis inkább mire használja a rendszer. -
OberMotz
aktív tag
válasz mgrincs #7129 üzenetére
Sikerült szerválnom egy WL-500Gp v1-et, már csapat is itthon Érdekelne a memóriabővítés, mert szeretnék ezt-azt futtatni a routeren: valamilyen torrentklienst és egy UpnP média szervert meg még a fene tudja mit. Csak kinyögöm: ha tényleg tudnál segíteni, azt nagyon megköszönném. A részleteket esetleg priviben megbeszélhetnénk.
-
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #7213 üzenetére
Én is támogatom a GPL-t sőt így tettem közzé egy GUI-s wget alapú letöltőt.
Nem teljesen értem pontosan mit is szeretnél sebesség tesztelni. Lesz hozzá két azonos router azonos diszkkel?
Ha végigolvastad a levelezést az NFS sebesség visszahozásért az is feltűnhetett, hogy a második router a gyári RAM-al lényegesen lassabb volt olyan tesztekben is ahol a RAM mérete nem számított.
Ergo a RAM is befolyásolja (nem is kicsit) a sebességet. Aztán a diszk amit használok is adott paraméterekkel rendelkezik (nem egy WD Raptor).Azt mondod hagyjuk el az NFS-t mert az nincs Tomato-ban. OK. Mondjuk én Fedora-val kizárólag az NFS-t használom (a Samba-t is csak most konfigoltam be a teszt kedvéért) és az NFS (amit nem rontottak el) kb. 1 MB/s-el gyorsabb mint a Samba.
OK, tegyük fel megcsinálnánk a Samba tesztet. Kijönne hogy valamelyik router 0.1-0.2 MB/s-el gyorsabb mint a másik.
OK, és kit érdekel?
Teljesen egyetértek abban, hogy közel azonos SW van a két routeren azaz nagy különbséget nem kell várni.OK, nézzük a vsz. egy kicsit overhype-olt QoS cuccot. A motor a kernelben van és mindkét kernel hasonló verzió. Ezt piszkálják a tc, ip stb. parancsok.
A Tomato tett rá egy szép GUI-t. Innen lehet kontrollálni.OK, de mire tudod ezt használni?
Na itt van egy nagyon naiv gondolat. Nagyon sokan azt hiszik, hogy amikor bekapcsolják a QoS-t innentől mehet a torrent/ftp stb. és majd amikor interaktív adat kell (játékok, chat, böngészés, remote terminal stb) akkor az visszavesz a tömeg adatból és az interaktív adat javára.
Igen ez tudja is a QoS, ha az adott időpont környékén a tömeg adat sebessége nem haladja meg az aktuális internet hozzáférésed sebességét.
Azaz mi is az a max amit a QoS-ben be kellene állítani?
Régebben többnyire volt olyan, hogy garantált sávszélesség. Pl. 256 kbit esetén kb 64 kbit. És mondjuk tegyük fel a 128 kbit megvolt az esetek 99%-ban (konkrét értékeket nem tudok).Azaz a maxot valahova ide (példának megfelelően 128-256 közzé) kellene állítani. Két dolog van:
- Ha valamiért a hozzáférés sebességed mégis a max alá esik akkor a tömeg adatok feltorlódnak valahol és ugrott az interaktivitásod (ez időre)
- Minden sávszélességed a max fölött elveszett (nem tudod kihasználni amig ki nem kapcsolod a QoS-t)
Nem kell nekem elhinni, sőt mindenki aki nem annyira jártas a QoS-ben ajánlom, hogy alaposan nézzen utánna.Ergo én azt mondanám hogy adott esetben jobban jársz, ha van rá lehetőséged, hogy manuálisan állítsd a tömeges adat sebességét (persze erre az egészre akkor van szükséged ha a szolgáltatód nem csinál már eleve valamilyen forgalom szabályozást).
A QoS mondjuk akkor jön jól, ha fel akarod osztani a netet és nem akarsz valakinek egy adott sávszélnél többet adni. Ehhez persze nagyobb sávszél kell és ekkor jó eséllyel nem fogod a router-t másra használni (ha egyáltalán bírni fogja, itt most 30/20-as ill. hasonló netre gondolok).
Az sem teljesen igaz, hogy az Oleg-et nem tudod vi nélkül megcsinálni. Mindenki aki egy kicsit ügyesebb bekonfigolja a Samba-t a Web-ről és valamilyen Linux sorvége jeleket tudó editort (pl Ultraedit) használ Samba-n keresztül.
Röviden: Tényleg mindenki használjon olyan firmware-t ami neki a legjobban megfelel. Lényeges különbség nincs. Csereberélni akkor érdemes, ha valakinek tényleg hiányzik valami valamelyik firmware-ből vagy sok ideje van és van kedve kísérletezni.
Mivel nem szeretnék "milyen firmware-t" flame-et indítani vagy ilyenben részt venni, megpróbálok a jovőben kevésbé aktív lenni ilyen jellegű hsz.-ban, bár vsz. inkább ne több firmware legyen hanem jobbak legyenek. Ha ehhez a több firmware-en keresztű vezet az út az is jó.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #7215 üzenetére
Nem mellesleg a tomato-n beállítható szabályok szerint lehet 2 olyan szolgáltatásod, amelyek mindegyike ki tudja használni a megadott sávszél 100%-át, ha az rendelkezésre áll, de más a prioritásuk.
Na itt kezdődnek a félreértések. Ha 512 kbit-es feltöltési sebességed van (ez névleges érték amit a szolgáltatód ad meg) akkor ideális esetben is max 461-et állíthatsz be ("Max bandwidth" field).
Ezt nem én állítom, hanem egyenesen a Tomato QoS tutoriálból veszem:First you need to know the maximum outgoing bandwidth of your Internet connection. Unfortunately the router cannot figure this out on its own, and you can't rely on what your ISP has advertised. Instead, you should run a speed test and measure your own connection's upload performance. In fact, run the test several times. Ideally, if your upload speed is relatively consistent, enter a figure about 90% of this speed into the "Max bandwidth" field.
If your upload speed varies by much, you will need to be conservative and use 90% of your lowest score. If you enter too high a max bandwidth than your connection can deliver, you could wind up flooding the connection and bogging down all network activity.
Röviden magyarul: Meg kell mérned a tényleges feltöltési sebességed (többször, lehetőleg amikor a szolgáltatód hálózata le van terhelve, ezt én teszem hozzá) és a legkissebb érték 90%-át kell megadnod mint maximum.
Azaz gyakorlatban 512kbit esetén nem állíthatsz be többet mint kb. 400 kbit ill. ha nagyon ingadozik a sávszéled még annyit se. Pontosabban, ha azt szeretnéd, hogy az interaktív forgalmat képes legyen a rotuer az idő 99% százalékában a tömeges felé prioritizálni, akkor azt a tényleges sávszélt szabad maximumként beállítani ami az idő 99%-ban megvan.
Már többször leírtam ez azért szükséges, hogy a tömeg adat (csomagok) ne torlódjanak fel és ne akadályozzák meg, hogy az interaktív adat tovább tudjon haladni (ellenkező esetben az is bekerül a torllódás végére). Azaz a routerben még lehet buszsáv ahol a taxik gyorsabban haladnak, de országúton (DSL modem, ill. adott esetben a szolgáltatód hálózatában) már nincs buszsáv ahol a taxi (interaktív, neked interaktív, forgalom csomagja) sem tud gyorsabban menni és ott fog állni a dugó végén.
OK, ha még mindig nem érted, feladtam.
Magyarán annak, hogy az interaktív adatot a tömeg felé tudd priorizálni az az ára, hogy lemondasz a sávszéled egy részéről. Azaz az előbbi példa esetén, ha a névleges feltöltési sávszéled 512 kbit önként vállalod, hogy soha nem küldesz gyorsabban mint pl. 400 kbit (amíg a QoS be van kapcsolva).
Effektive a példát követve 112 kbit-ről (pontosabban ami 400 kbit és ami aktuálisan megvan a 512-ből között van) lemondasz cserébe az interaktivitásért. Jobban ingadozó sávszélnél még többről kell lemondani.
Erről szól a htb class.Persze dönthetsz úgy is, hogy nem a fent említett maximumot adod meg. A GUI nem fog tiltakozni, ott bármit bekonfigolhatsz.
Azaz megadhatod, a névleges 512 kbit-et is. Ettől a szolgáltatód felé egy bittel sem lesz több sávszéled (ez álltalában is igaz, akármit is állítsz a router QoS-én ettől több sávszéled nem lesz esetleg egy jobb beállításssal jobban tudod azt használni ami egyébként is megvan), elvesztetted az interaktív forgalom pioritását és csak az interaktivitást tekintve feleslegesen dolgoztattad a procit.Amit bemásoltál annyira hiányos, hogy így használhatattlan.
- Nem adtad meg mennyi a névleges és a mért sávszéled
- Nem adtad meg a handle 1-6 sorokhoz tartozó iptables -t mangle ... sorokatMivel ezen a szinten vsz. ezt a témát kimerítettük, a jövőben itt is megpróbálom visszafogni magam.
-
ecaddict
senior tag
válasz mgrincs #7234 üzenetére
Nem teljesen értem miért is küldted el a QoS konfigot? Nagyon semmi extrát nem találtam benne. Pontosabban van egy dolog amiben nem vagyok biztos: bcount match/BCOUNT target.
Ez lehet valami Tomato netfilter bővítés. Nem vagyok biztos benne, nem nagyon követem a netfilter-t.Egyébként iptables-store/restore syntaxisban van. Akit részletesebben is érdekel mi lehet ez új Oleg-en ki kell adni az
iptables-save -c parancsot.Ha csak a mangle táblára vagyunk kiváncsiak akkor:
iptables-save -c -t mangleA [] belül az első szám a packet (csomag) a második meg a byte counter (számláló).
A bcount-ot arra használják, hogy szétválasszák az egyszerű DNS/HTTP kéréseket a nagy mennyiségü kérésektől. Ilyenre pl. http tunneling esetén lehet szükség. Gondolom aki ismeri a http tunneling-et nem kell tovább részletezni miért.
Egyébként az egészet egy gondolom korábban létrehozott QOSO chain-be teszik. A lényeg a csomagok marking-ja (jelölése). Ezt használják később a tc filter-ben (a csomagok különböző htb-kbe osztására).
Akit részletesen is érdekel az iptables lelkivilága erre nagyon jó iptables tutorial van.
Nem tudom van értelme, hogy tovább részletezzem ezt? Korábbi hsz-okban írt gondolataim a témában továbbra is érvényesnek tartom.
-
MODERÁTOR
válasz mgrincs #7528 üzenetére
Nem kell elkapkodni a dolgot... :-)
Már itt van mindjárt az 1.25 is, és abban javítva lett a hiba. Az eredeti Tomato már kint van, és letölthető, feltételezem, hogy "teddy maci" is gyorsan összedobja az USB MOD verziót.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz mgrincs #7538 üzenetére
Már segítettek a másik topicban: [link]
De azért neked is köszi a segítséget, közel jártál a megoldáshoz, csak XP-ben egy kicsit máshogy van a NULL :
wget http://letoltes.szoftverbazis.origo.hu/ARCNETEOJSFUDPHLEIEOJFCIFPPTFPLOPSTTIQLPVUHJG/linux/live/knoppix_v6.0-adriane_v1.1.iso --output-document=NUL
-
MODERÁTOR
-
Kitakat
aktív tag
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz mgrincs #8933 üzenetére
Persze, én is kisebb file-okra gondoltam (lehet, hogy az ADSL miatt, de eszembe sem jutott nagyobb file, mert a feltöltési sebesség úgysem túl jó ahhoz). Én nem vettem észre, hogy az SCP nagyon leterhelné a procit (ez is függ persze a feltöltési sebességtől). És az, hogy lassú, relatív. Valóban lassabb, mint az ftp, de ha nincs túl nagy feltöltési sebességed (mondjuk nekem csak 512 kbit/s), akkor azt simán kihajtja.
[ Szerkesztve ]
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest