2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Xperia Mini Pro problémák

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sony Ericsson Xperia Mini Pro (SK17i) tulajok: nektek is hibás a készüléketek?

[ ÚJ TESZT ]

Köszöntöm az idefáradó érdeklődőt!

Ezt a bejegyzést azért hoztam létre, hogy összegyűjtsük a nemrég megjelent Sony Ericsson Xperia Mini Pro hibáit.

Elektrosztatikus zaj - Beépített tücsök:

Ez a legkritikusabb probléma! Ezt lehet a legtöbb készüléknél felfedezni, és sajnos nem lehet tudni, hogy milyen hatással van a telefon élettartamára!

Mint tudjuk, és több oldalról megerősítésre került, hogy sok Mini Pro ciripel. Ez azt jelenti, hogyha a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozóba belehallgatsz, de főként, ha a hátlapot levéve a készülék felső/hátsó részéhez teszed a füled, akkor bizarr, a normálisnál erősebb, érdekes ciripelő hangot, elektrosztatikus zajt hallhatsz.
Ez akkor a leghangosabb, ha a készülék éppen aktívan használva van, például a Kamera aktív. Nem függ össze szorosan a kijelzővel, ugyanis ha a GPS műholdakat keres, és lekapcsolod a kijelzőt, akkor is hallatszik a zaj. SIM kártya nélkül ez a jelenség egy halk dobolással egészül ki.

Ezekről példavideókat láthattok itt:

SIM kártyával
SIM kártya nélkül

Telenor APN - hiba

Telenorosoknál fordul elő az a hibajelenség, hogy a Mobilinternet/WAP/MMS profilbeállítások nem jelennek meg, létrehozni se lehet őket. Ezt részben az Xperia készülékek szoftvere, részben egy Telenor SIM-kártya hiba okozza.
(A cikk írásának időpontjában a Telenor még nem árusította a készüléket.)

Létezik egy átmeneti megoldás, ha kikapcsolod a PIN-kód kérését (Beállítások - Hely és Biztonság - SIM-kártya zár. beállítása - SIM kártya zárolása mellől ki kell venni a pipát), és a biztonság kedvéért újraindítod a készüléket - ekkor megjelennek az APN-ek. Viszont jogos elvárás lenne, hogy ha akarjuk, használhassuk a PIN-kódos védelmet a telefonunkon.

xLOUD

Ez elvileg az új SE készülékek egy szolgáltatása lenne, amivel a telefonhangszóró hangerejét növeli meg. Ezegyes Xperia Mini Pro-k esetén nagyobb hangerőn inkább visszájára fordul, vagyis inkább csökkenti a hangerőt, mint növeli. (Viszont ha be van kapcsolva akkor minőségileg jobban szól a beépített hangszóró.)

Térerő ugrálás

Többen jelentették, főleg Vodafone-os berkekből, hogy ugrál a térerő, van, hogy hívás közben nagyon nehezen hallják a partnert. Mondjuk ezt többen a Vodafone hálózatának tudják be, mert más típusoknál is előfordul a probléma. Személy szerint T-Mobilenál még nem tapasztaltam.

Egyelőre ennyi gyűlt össze.

Aki tapasztalta a fenti problémák közül az legfőképpen az elsőt, az kérem MINDENFÉLEKÉPP jelezze itt a fórumban, és mellékelje a telefonja SI számát, és a gyártási időt. Ezeket megtalálja az akkumulátor alatt.

Példa egy bejelentésre:

Üdv! Nekem is ciripel a telefonom, és ugrál a térerőm!
Adatok:
SI 1249-4773
11W32

Azokat is kérem akik nem tapasztalják a ciripelős hibát, azok is jelezzék, hogy el tudjunk indulni egy vonalon, hogy körülbelül mikortól javították a hibát - sokat segítenének vele!

Akiknél nincs ez a hiba, azok egy videóval is támasszák alá az állításukat - ez azért szükséges, mert egyes típusoknál nem olyan egyszerű észrevenni a hibát, főleg nem elsőre.

Szóval akiknél nincs ciripelés, attól kérem, hogy készítsen egy minimum 15-20 másodperces videót HD felbontásban a Mini Pro készülékével. Lehetőleg minél nagyobb csendben. Majd ezt a videót töltse fel YouTube-ra, vagy valamelyik fáljmegosztó oldalra, és a fórumban adja meg nekünk az elérését.

Emellett kérek mindenkit, aki egyéb (főleg hardveres) problémát tapasztalt, ami akár potenciális szériahiba is lehet, jelezze itt lent a fórumban, hogy ha más nem, bővítsük a listát. Természetesen nem a tapasztalatlanságból eredő, hibának tűnő jelenségekre gondoltunk.

Köszönjük minden jelenlegi és jövőbeli SE Xperia Mini Pro tulaj nevében a segítséget!

ko9 és sxxorp

Hasznos linkek

Hivatalos Sony Ericsson Támogatási Fórumon létrehozott bejegyzés
SEria.hu fórumának ide kapcsolódó topikja
Mobilaréna Teszt
Mobilaréna fórum
GSMArena teszt

Megjegyzés: Ezzel senkit nem akarunk elriasztani a készülék vásárlásától, maximum annyit javaslunk, hogy várjon vele egy kicsit, hogy a SE hivatalosan lépjen a javítás ügyében, megjelölje a problémák okát, és a megoldás mikéntjét (készülékcsere, javítás, szoftvercsere stb.), valamint tájékoztassa az ügyfeleit arról, hogy melyik időpont után gyártott készülékek nem rendelkeznek ezzel a hibával.

Ez a típus a felmerülő hibáktól túl egy különösen jól sikerült, egyedi telefon, ami Ár/Érték arányban verhetetlen! Akinek van, az sem másra akarja cserélni, csak annyit szeretne, hogy jól működjön.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.