2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Wide TFT - Reloaded

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Új év, új elemzés. A mai napon látott napvilágot a Displaybank elemzése széles-képernyős,...

[ ÚJ TESZT ]

Új év, új elemzés.

A mai napon látott napvilágot a Displaybank elemzése széles-képernyős, úgynevezett wide monitorok elterjedéséről. [link]
Ez teljes mértékben megerősíti, a másfél hónappal ezelőtt megjelent cikkemben leírtakat, sőt bizonyos mértékig túl is lép azon. [link]

A legnagyobb és egyben meghatározó, megjelenítőkkel foglalkozó internetes hírportál a Displaybank, egy koreai piackutató cég elemzésére hivatkozva azt jósolja, hogy 2010-re a széles-képernyős megjelenítők kereslete meghaladja a hagyományos 4:3, ill. 5:4 arányú monitorokét.

Az alábbi táblázatból is kiolvasható, hogy amíg 2006-ban ez az arány alig több mint 11% (11.3%) volt, 2010-re elérheti, sőt meghaladhatja az 50%-ot. (54.1%) Az elemző évi kb. 10%-os növekedéssel számol.



                          LCD monitor keresleti előrejelzések képméretarányok szerint

[kép]


Azok az okok, amellyel ennek a típusnak a nagyon gyors terjedését a Displaybank magyarázza, ugyanazok, amelyeket az előző írásomban már én is elemeztem.
Csökkenő árak (TN+Film panel terjedése), széles kínálat, a multimédia rohamos terjedése, stb.

Az elemzés arra is rámutat, ami szintén várható volt, hogy míg kezdetben a 19”, 20”, 22”-os széles monitorok lesznek a meghatározóak, várhatóan 2009-től a 22”-nál nagyobb monitorok veszik át a helyüket, a gyártók pedig fokozatosan kivonulnak 19”-os modellekből. (Meglátásom szerint ez még ennél is hamarabb be fog következni, nem elképzelhetetlen, hogy akár egy évvel is előbb.)

Az előző írásom után a hozzászólásokban néhányan megkérdőjelezték ezeknek az adatoknak a hitelességét, illetve azt, hogy valóban azok a következtetések, amelyek most már egyre több helyen olvashatók, vonhatóak-e le az aktuális tendenciákból, amelyekre én is jutottam. Nos úgy tűnik, hogy az elemzés helyesnek bizonyult, és a wide megjelenítők térhódítása töretlenül folytatódik tovább.

Végezetül álljon itt egy kép egy gyönyörű, és igen jó új monitorról, a NEC 26”-os újdonságáról!



[kép]


Racecam


Forrás: Displaybank

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.