2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

U.S.Robotics 56K Message Modem újraélesztés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tesztelt modellek: 71-245668-01, 81-995668-01 A cím ne tévesszen meg senkit, élő...

[ ÚJ TESZT ]

Tesztelt modellek: 71-245668-01, 81-995668-01


[kép]

A cím ne tévesszen meg senkit, élő modellről van szó. Előnye az eszköznek, hogy a gép kikapcsolt állapota mellett is képes fogadni hang- illetve fax üzeneteket.

Többször előfordult, illetve nemzetközi fórumokon is gyakori probléma, hogy a hivatalos oldalról letöltött, egyebek mellett v.92 támogatást nyújtó firmware frissítése után a végeredmény sikertelen flash, sötét ledek, látszólag halott állapot, még akkor is, ha mindent rendben csináltunk. A modem az újraindításra sem reagált, illetve a kommunikáció is megszűnt.

Általában minden firmware tartalmaz egy fontos összetevőt, a Boot Blockot, mely a legalapvetőbb funkciókkal szolgál, pl. bekapcsolás után átadja a vezérlést az EEPROM-ban található firmware-nek. De hogyan akadályozzuk meg, hogy a hibás szoftvert elindítsa használhatatlan eszközt eredményezve?

A mentőakcióhoz szükségünk van egy firmware-re a letöltő szoftverrel együtt (pl. hivatalos oldalról: [link]), és egy gémkapocsra.

● Távolítsuk el a modem borítását a két oldalon, középen található két-két kis lyuk mögött lévő körmök benyomásával.

● Az elénk táruló nyáklapon (lásd [link]) található egy Intel vagy AMD márkájú, x29Fxxx típusú flash chip. Feladat, hogy ennek egyik lábát (mégpedig az egyik magas címzésűt) leföldeljük a modem bekapcsolt állapotában, vagy a modem bekapcsolása közben. Ez a láb lehet az 1-es (lásd [link]), 2-es, 3-as, 28-as, 29-es, 30-as.

[kép]
[kép]

● Én a legközelebbi földpontot az 1. láb mellett lévő ellenállásnál találtam. A gémkapcsot hajtogassuk úgy, hogy ezt a két pontot összeérintjük (lásd [link]).

[kép]

● Ha mindezek eredményeként világítani kezd az 5. led, nagy valószínűséggel nyert ügyünk van, máris elkezdhetjük elölről a firmware frissítési procedúrát.

Forrás: [link]

Rival Computers - http://www.rivalcomp.hu - [link]

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.