H​i​r​deté​s​

2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Tom Clancy's The Division béta

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Összességében elképesztő ötlet volt ez a világ, nagyon látványos és izgalmas szintre emeli a Division nevét.

[ ÚJ TESZT ]

Kezdetek:

Miután elindítottuk a játékot, egy bevezető videóval kezdünk, mely megmutatja nekünk a Division irányítását, a fedezékrendszer és különböző típusú gránátok használatát és még sok hasznos információt. Maga a játék egy bevezető videóval kezdődik, ahol egy helikopteren próbál vadul ébreszteni minket a szebbik nem egy képviselője. Valószínű valamilyen csatából érkezhettünk, mert meg van sérülve. A kész játék nem így fog majd kezdődni, direkt tartották titokba a készítők a kezdetet, mert elég izgalmasnak ígérkezik.

Leszállás után láthatjuk is, hogy karakterünk lvl 4-es szinten kezdi a beszivárgást a fertőzött New York területére. De mielőtt előrefutnánk, nézzünk szét kicsit érkezési pontunkon. Besétálva a szövetségi bázison találjuk magunkat. Itt találkozhatunk playerekkel és akár csapatot is kreálhatunk velük, hogy együtt vegyük fel a harcot a fosztogatókkal.

Különböző típusú NPC-k vannak elhelyezve ezen a területen, ahol új ruhákat, felszerelést és fegyvereket vásárolhatunk vagy adhatunk el. A játékban 2 fajta pénz létezik. Az első, amivel a bázisokon elhelyezett NPC-től tudunk vásárolni, a másik pedig, amivel Dark Zone-okon belül tudunk fizetni felszerelésünkért (erről majd később).

Élet a bázison kívül:
Kisétálva a bázisról elénk tárul a gyönyörűen lemodellezett New York városa. Embereket látunk céltalanul mászkálni az utakon, mindenhol szemét és összetört autók. Nem tűnik üresnek a város, szinte minden négyzetméteren található valami. A látvány magával ragadó, köszönhető ez a Snowdrop Engine látványvilágának.

Az időjárás dinamikusan változik. Egyik pillanatban még koromsötét van, aztán látjuk az épületek mögül felkelni a napot, elkezd szállingózni a hó és a köd is leszáll. Városon belül már nem találkozhatunk más játékosokkal, úgynevezett safe zone terület, nincs lehetőség pvpre. Kivételt képez, ha egy vagy több baráttal (maximum 3) egy csapatot alakítotok ki, akkor nyilván egymást látni fogjátok.
Miután szemünk alól letörölgettük a könnycseppeket, melyet a gyönyörű látványvilág okozott kezdjünk is bele.

A béta nem túl sok, de pont elég küldetést hozott nekünk ahhoz, hogy megtapasztaljuk a játék kihívásait. A térkép megnyitása után láthatjuk is ezeket. Több fajta mission létezik a játékban, melyeket különböző színekkel is jelöltek meg. Ha bejelöljük őket, a térkép bezárása után a játék narancssárga vonallal jelzi nekünk, honnan tudjuk a leghamarabb megközelíteni.

Nem minden esetben kell követnünk ezt az útvonalat. A fejlesztők ugyanis elég sok bejárható épülettel tömték meg a játékot. Például adott egy panelház, ahol egyik oldalon bemegyünk a másikon pedig ki és máris spóroltunk egy nagy kerülőutat. De mielőtt kimennénk, érdemes szétnézni is, mert értékes tárgyakat és élelmiszert találhatunk az elhagyatott lakásokban.

A minimapon láthatjuk is, ha épületen belül vagyunk, hogy hol helyezkednek el ezek a lootolható tárgyak, így kicsit könnyítették a helyzetet, hogy ne menjen el sok idő a keresgetéssel. Miután begyűjtöttünk mindent vessük bele magunkat egy küldetésbe, nézzük meg milyen is harcolni a Division világában.

Harcrendszer:

A készítők nagy hangsúlyt fektettek erre a részre, nem csoda, hisz a játék egyik legfontosabb eleme. Fedezékek mögé tudunk bújni egyetlen gombnyomással, sőt, ugyan ezzel a technikával tudunk fedezéket is váltani. Nincs szükség rá, hogy felálljunk, átszaladjunk és megint bebújjunk mögé, csak megnyomjuk a beállított billentyűt és karakterünk előre kirajzolt útvonalon megközelíti az általunk választott tereptárgyat.

Egyszerre 3 fegyver lehet nálunk, ebből az egyik egy pisztoly a másik 2 pedig valamilyen könnyű vagy nehéz gépfegyver, shotgun. Ráadásul fegyvereinket moddolhatjuk is, tehát felszerelhetjük irányzékokkal, hangtompító, lézer, grip és egyéb hasznos dologgal. Mindemellett több fajta gránáttal is fel van szerelve karakterünk illetve különböző skilleket is kipróbálhattunk a játék bétatesztjében.

Térjünk is kicsit ki ezekre. 3 különböző területre fejleszthetjük magunkat ezen belül: Security, Medical és Technology. Itt van például a sticky bomb, melyet használat után 1 gombnyomással bármikor robbanthatunk, csapatra is ható élettöltés és egy pajzs, melyet magunk elé emelve fedezéket biztosíthatunk nem csak magunknak, de a csapat többi tagjának is akár. Ezeken kívül is rengeteg skill lesz még a teljes verziós játékban, amely látható is a képen.

Állj át a sötét oldalra:

A játék legizgalmasabb és legtöbb kihívását az úgynevezett Dark Zone rejtegeti számunkra. A területen belül a már cikk elején említett más pénznem használható, melyet az itt végrehajtott küldetésekkel gyűjthetünk. A zónán belül nem csak a pénz más, a szintünk is teljesen különböző. Hiába megyünk be például 8-as szinttel, ha először vagyunk a sötét területen, akkor első szinttel indulunk neki a játéknak.

Itt már sokkal óvatosabban kell mozognunk, mert ez a zóna már nem safe zone, tele van playerekkel, akik bármikor ránk lőhetnek és fordítva is. Aki nem szereti a pvp-t rögtön azt mondaná, akkor miért is akarok én ide bemenni? Hát azért, mert a játék legerősebb és legjobb felszereléseit itt találhatjuk. Nyilván nehezebb is megszerezni őket, mint kint a városban de megéri.

Több úgynevezett kimenekítési pontot is találhatunk itt. Nagyon izgalmas ötlet volt ez a fejlesztőktől, ugyanis attól, hogy felveszünk valamit területen belül még nem jelenti azt, hogy az már a miénk is. El kell mennünk egy ilyen pontra és egy flare gun segítségével helyzetünket megjelölve egy helikoptert kell hívnunk. Abban a pillanatban el is indul a visszaszámláló az érkezéséig.

És innentől indul az adrenail, ugyanis ha a helikopter érkezéséig valaki megöl minket, akkor a nálunk lévő bent szerzett felszerelést elveheti tőlünk is ő menekítheti ki. Nagyon izgalmas, amikor többen is álltok a ponton, mindenki ki akar vinni valamit de sosem tudhatod. éppen ki akar vagy nem akar megölni és kivinni a sajátjával együtt a te cuccaid is. Itt még abban sem szabad megbízni, akivel esetleg csapaton kívül vertétek végig magatok fosztogatón hadán jutva el erre a pontra.

Tényleg hatalmas adrenalint tud adni, mikor valami nagyon értékes dolgot szeretnél kimenekíteni a zónából, de van még 1 perc a helikopter érkezéséig. Ha megjött a helikopter egy kötelet engednek le, amelyre fel tudod akasztani a lootot. Onnantól, hogy felraktad rá már a tiéd, levenni nem tudják róla. Ha meg is ölnek, utána akkor is a tiéd marad az értékes csomag.

Ha beütne a balszerencse és valaki úgy dönt, nem szeretne tovább az élők sorába tudni akkor különböző pontokon tudsz újraéledni. Az pedig, aki megölt átvált Rogue "módba". Ez azt jelenti, hogy mindenki látja még falon keresztül is hol helyezkedik el. Ha Rogue vagy, látható egy visszaszámláló a karakter feje felett. Ez mutatja azt az időt mikor fog lejárni.

Nyilván ha közben tovább ölsz a számláló nem csökkenni, hanem növekedni fog. Érdemes ilyenkor egy könnyen bevédhető helyre vonulni és kihúzni ezt az időt. Ha nem sikerül és megölnek, ugyanaz van, mint az előbbi helyzetnél, elveszted a nálad lévő bent megszerzett felszerelést, fegyvert. Újraéledés után a Rogue "leesik" rólad és kezdheted elölről az egészet.

Jól meg kell gondolni, megéri-e levadászni valakit, mert lehet, semmi értékes nincs nála, neked viszont ott lapul valami a táskában, amit ki szeretnél vinni. Nehéz mérlegelni és ez adja meg az igazi izgalmát ennek a résznek, mert például, ha ott vagytok 8-an, sose tudhatod, hányan gondolkoznak még pont ugyanazon, mint te.

Összességében elképesztő ötlet volt ez a világ, nagyon látványos és izgalmas szintre emeli a Division nevét. A dinamikus időjárási körülmények eszméletlen szépek, a világ, látszik, hogy hiába járvány sújtotta övezet, mégis él. A Dark Zone hatalmas izgalmakat rejteget. Bár a térkép kisebb lesz a beígértnél, de reméljük, DLC formában megkapják majd a játékosok.

A zárt béta lezárult, de nem kell elkeseredni. Hivatalos információ még nincsen, de előreláthatólag február közepén újabb bétateszt fog indulni, ami már nyílt lesz, ezért aki lemaradt róla, akkor kipróbálhatja majd a játékot.

Hirde​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.