Hirdetés

2020. július 12., vasárnap

Gyorskeresés

Több mint vas: "A Szépasszony-völgy"

Utoljára öt évvel ezelőtt írtam cikket a munkámmal kapcsolatban, pedig lett volna miről írnom.

[ ÚJ TESZT ]

A folytatás

Még nem tudtam szabadulni Egerből. Miután elkészült a pincében a korlát, jött a folytatás. Gabriella az egyik családi házuk teljes vasmunkáit bízta rám.
Ez a korlátokkal kezdődött.
Már a legelején rá kellett jönnöm, hogy ez sem egy kommersz mintaválasztás lesz.

Egy magyar, kovácsoltvas elemeket forgalmazó cég kínálatából választottak ki egy korlát pálcát. Vagyis inkább nevezzük korlát elemnek, mert a pálca, mint fogalom, nem helyénvaló.
Már a korlátelem katalógusára is ijesztően magas volt. Több mint 8000 forint per darab. Ebből száz valahány darab kellett a korláthoz.
Ezt az aggályomat megosztottam a megrendelőimmel is. Ígéretet tettem, hogy próbálok találni valamilyen olcsóbb lehetőséget.
Olaszországban, egy Velencéhez közeli cégnél találtam megoldást. Náluk kiderült, hogy nem pár darab eladásából próbálnak meggazdagodni. Ha jól emlékszem, 8 euró volt darabja a korlát elemnek, de lehet, hogy ebben a szállítás is benne volt már.

Hirdetés

Tehát, ahogy első körben végeztem a pincében, következett a családi háznál a külső korlát. Azért írom, hogy külső, mert majd lesz később (amiről még nem tudtam) egy belső korlát is.

2015 februárjában végeztem a külső korláttal. Feketére festve, és ezüst patinafestékkel antikolva.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.